If your dreams don't scare you...

Herrejösses. Har varit på min första föreläsning i accounting. Dra mig baklänges vad svårt det verkade. Eller svårt ska jag inte säga, verkade snarare väldigt tidskrävande. Läraren var iallafall hur skön som helst! Drog skämt och skoja med alla som kom försent. När en kille reste sig upp under föreläsningen sa föreläsaren "OCH VAR SKA DU!?" den stackars eleven fattade inte att han drev med honom och bara "eeeeeehhh.... jag behöver gå på toa" och så försökte han gå ut igenom dörren högst upp i salen. Då började föreläsaren, Mr. Hall asgarva och berätta att den dörren inte funkade så den stackars killen fick gå igenom hela salen med 100 elever och ta dörren längst fram/ner i salen samtidigt som alla fnissade hysteriskt. Hahaha, låter ju väldigt taskigt när jag återberättar det men var bara skoj då. Tyckte jag iaf... Hur som helst.
 
Har fått köpa ytterligare en tegelsten för 700 riksdaler. Buhuuuu. På över 1000 sidor. Ska läsa 50 till nästa föreläsning. Tur att den är på så lätt engelska då! Elleeeeer inte. Kommer behöva plugga 40 timmar i veckan, den saken är så säker. (Hejdå extrajobb och hejdå dykkurs) Det ska man ju egentligen göra i Sverige men jag pluggade kanske 12 i veckan och klarade alla kurser utan problem. Så lätt kommer jag inte undan nu! Redan i eftermiddag kommer jag ha en tutorial med 20 andra elever där vi ska räkna.
 
Men jag tar en dag i taget och fokuserar på slutmålet. Om ett år kommer jag kunna engelska flytande och ha med mig massa användbar kunskap från ett meriterat universitet jag kommer kunna använda hela livet.  Dessutom kommer jag besöka platser jag alltid drömt om och lära känna vänner för livet... Det är värt att kämpa för!
 
 

Handsome boyfriend

Jag har gått ut några gånger utan Erik här eftersom han prioriterar att träna både tidigt och sent istället för att festa och då får jag alltid frågan vad jag har gjort av min handsome boyfriend. I lördags kom det fram en kille från Australien och bah: "Herreguuud, jag såg han gå nerför gatan förut och han är ju bara SÅ snygg! You're soo lucky..." Hahaha. Att jag gick en meter brevid verkade han inte ha märkt av och då var ändå denna killen straigt. Så då kanske nu förstår hur uppskattat Eriks utseende är här, och i Sverige med för delen ;) Att han har humor, är ambitiös och världens snällaste är ju inte heller nått minus... LUCKY ME ♥
 
Alienhuvud har han också! Hehehe
 

Ready or not

Idag började skolan på riktigt. På dagens schema stod det Buyer and consumer behaviour och jag hade en föreläsning med kanske 100 andra elver. Läraren var ung, runt 30 och pratade väldigt tydligt (hurra!) så jag hängde med på så gott som allting. Kursen är en marknadsföringskurs och det hade jag inte riktigt fattat... Valde den för att den lät intressant, haha! Men den handlar om varför vi väljer vissa märken, varför vi handlar en viss mängd vid en viss tidpunkt osv. De var mycket noga med att påpeka att de följde vetenskapligateorier och att kursen skulle skilja sig mycket från andra marknadsföringskurser genom att bygga allt på teorier, verkliga företag och den senaste forskningen. Vet inte vad de andra kurserna bygger på för flummeri men det här lät iaf både intressant och användbart så det blir säkert bra!
 
Det bästa med kursen var att man fick ett häfte med en sammanfattning av alla föreläsningar, vecka för vecka, och en lista i punktform med vilka artiklar och böcker man skulle ha läst till nästa gång. Hade egentligen tänkt gå och be om studietekniks-råd idag men det känns ju inte som det går att misslyckas om man bara föjer instruktionerna?!  Är ju som att plugga i grundskolan. Dessutom kommer vi varje vecka ha lektioner med 20 personer i varje med en master eller doktor student där vi kommer göra gruppövningar och ha läxa till varje lektion. De är obligatoriska med så det känns ju som om det inte går att halka efter *ta i trä* Imorgon är det acconting for busniess som står på schemat, håll tummarna för att det kommer kännas lika bra!
 
East campus där gymmet vi går till ligger, kurserna läser jag på west campus!
 
 

Sunny sunday

Gårdagen blev lika spontan som jag trodde. Var födelsedagsfest för en tjej som bor på Urbanest.  Runt 50 personer som kom till vårt "gemensamma rum" för att festa. Det känns verkligen som vårt boende är det bästa i stan när andra studenter kommer hit för att ha kul. Folk roade sig med allt från dans till poker, biljard och kortspel. Haha, känns nästan som vi har en liten egen nattklubb här ;) Alla som bodde på Urbanest hade gratis inträde och köföreträde på en trevlig klubb som låg på bargatan och alltså ca 100 meter från vårt hus. Gott! 
 
Skönt att det inte är som i Sverige när man måste stå i kö och frysa. Klubben hade en stor balkong ut mot gatan så man kunde stå och spana på folk utan att de såg en, hehe. Drinkar är mycket billigare här än i Sverige. Kostar från 5 dollar och det är ungefär 35 kronor. Dessutom delas det ut 2 för 1 biljetter under kvällen så man kan kommariktigt billigt undan. Hade ytterligare en rolig kväll här med alla urbanestare med mycket skratt och dans! Gick hem vid tre medan de andra fortsätte festen till sent/tidigt. När Erik gick till roddträningen klockan sju på morgonen satt några fortfarande i loungen och hade efterfest... Hahaha. Är SÅ glad att jag inte gick med i roddlaget. Inte min grej att gå upp klockan sex varje söndagsmorgon för något jag tycker är halvkul. 

När Erik kommit hem från sin roddträning så gick vi till gymmet (rekord för mig i latsdrag, woop woop!) och sen till shoppingatan. Solit och varmt ute idag! Köpte anteckningsblock till skolan som börjar imorgon och jeans! Imorgon börjar allvaret.
Rundle mall

Party time

Igår var vi ute på en pub/klubb med några urbanest:are! På vägen dit mötte vi svenskarna vi kollade på det där huset tillsammans med (slump eller liten stad?!) så de följde också med. Så alla vi känner i Australien var inprincip på samma ställe - perfekta förutsättningar för en lyckad kväll! Träffade dessutom några riktigt trevliga tjejer som var födda och uppväxta i stan. Bytte nummer och de sa att vi kunde ringa dom så fort vi hade någon fråga eller ville ha lite guidning. Gott! Alla Australienare vi har träffat so far är verkligen så trevliga.
 
Ett liveband spelade till tolv och sen kom en DJ som spelade massa sköna gamla låtar blandat med lite nyare. Dansade oss svettiga till bland annat Eminem, Animal Planet, Gwen Stefani och LMFAO. Älskar när det bara spelas musik man gillar och kan varenda ord av texterna! Idag har vi  varit grislata och bara legat i sängen, ätit godis och kollat på film. Men nu börjar det krypa i benen (klockan är 21) så nu ska jag se vad de andra i huset har för sig. Ha en fortsatt bra lördag och njut av solen, här går den ner klockan sex ♥

 
 

Student life

Har levt studentliv i en vecka, bortset från att jag inte har pluggat då... Gillar det! Det är inte konstigt att många träffar sina bästa vänner under studietiden, man kommer verkligen varandra nära man delar livsstil och boenede. Hemma i Göteborg blev det inte så mycket stundetliv för mig. Blir lite svårt att få det där riktigta studentlivet när man pluggar i sin hemstad. Man har ju redan boende och vänner och bryr sig inte så mycket om att lära känna nya. Men ska lätt engagera mig i kåren när jag kommer hem och ta vara på mitt kanske sista år som student! Måste ju passa på. Det jag kan sakna är lite mer rutiner, allt sker så spontant. De flesta älskar att göra spontana saker, och visst kan det vara kul, men det är något visst med att planera in och längta efter något. Här är en utekväll eller en utflykt bara ett sms bort. Vill man kan man utan problem gå ut och träffa folk varje dag i veckan här. Lär bli annorlunda när skolan börjar på riktigt på måndag så ska se till att njuta av min sista helg med sommarlov! I dag är det fredag och vi ska göra något "FUUUUUN". (Oklart vad dock, får väl vänta och se. Såååå härligt med sponanitet, eller inte...)
 
 
En vanlig måndag
 

Good day m8

Tjolahopp! Solen skiner, det är fredag och livet leker. Gårdagen var inte så dum den heller. Började med att vara i skolan i några timmar. Visade det sig att det var en repetion av förra veckan men men.. Fick i alla fall öva på att träna lite engelska och träffade lite nya människor. Pratade bland annat med rektorn för the school of commerce. Jättetrevlig! Hon kommer från Scottland och hade flyttat hit med sin man. Hade köpt massa mark in the hills och skulle bygga upp en ridanläggning och köpa några hästar (dog avundsjuksdöden) och nu var hennes största problem hur hon skulle få hit sin häst från europa. Hon hade dessutom varit i Göteborg och äääälskade Balder. Det är stor skillnad hur relationen mellan lärare/elever är här. Hade aldrig kunnat stå och diskutera Balder med Bo Sandelin. Haha, börjar garva bara jag tänker på det. (Bo Sandelin är lärare i Nationalekonomi i Göteborg.)
 
Efter skolan så gick vi till en bank och öppnade var sitt konot. Så fort vi gått in och satt oss vid ett bord och fått hjälp av en gullig dam (som inte trodde på att det kunde bli 20 - i Sverige) så kom det in massa folk som med ville öppna konto. De fick stå i kö i 20 min för att sedan få höra att de inte skulle hinna hjälpa fler idag. Hehe, ibland har man flyt! Efter att vi fått våra konton och fått bestämma färg på våra bankkort (jag tog rosa) gick vi till gymmet och jag kom ihåg att ta kort på två tokiga skyltar jag har velat visa er länge. Axel/magpasset gick väldigt snabbt och smdigt med. Nöjdtjej.se 
 
Sen gick vi hem, åt en macka och begav oss ut på en springtur vi mät upp längst floden (har mätt upp exakta avstånd mellan olika broar på google maps så vi kan se hur snabba, eller långsamma vi är, på visa sträckor). På vägen ut mötte vi våra kompisar som stod och rökte och då känner man sig ju extra super hurtig när andra är onyttiga och man själv är nyttig. Hade min nya nike jacka på och kände mig snabb som vinden. Eller inte riktigt, hade djävulsk träningsvärk i benen så joggade i gångfart med Roxette på högsta volym, men ändå! Var så fint att jogga vid vattnet. Såg en svart svan (!!) som betade. Var inte alls rädd när jag gick fram och fota. Var också små gulliga änder som burrat upp sig och låg och sov längst kanten när man sov. Kändes inte jobbigt att springa när man kunde kolla på alla pippifåglarna. 
 
Avslutade kvällen med den svenska nationalrätten tacos och en bra bok! En perfekt torsdag i Australien. 
 
Unisa ♥
HAHA alltså skylten till vänster? Kan den verkligen vara på riktigt?!
En svart svan. Vad såg ni på er senaste springtur? En fiskmås?
Erik var såklart supersnabb och hann spring både fram och tillbaka innan jag var framme. Typiskt.
 
 
 

The streets of Adelaide

När jag kom ut från gymmet igår så hade det precis slutat regna. Solen började skina igenom molnen och det var ett blåaktigt ljust ute. Vet inte om min kamera lyckades fånga det så bra men men.. Är för övrigt fortfarande ovan med att folk kör på vänstersidan! Till och med ratten sitter ju på fel sida...
 

Seaside

Idag åkte jag till havet med Nick, Rodd, Susan, Mathilde och Brandyn. Stranden var fin och påminde mycket om Sveriges västkust. De bilderna jag tog hade jag lika gärna kunnat ta vid Falkenberg, bortsett från palmerna då såklart, hehe. Det fanns massa mysiga caféer och barer vid stranden med så där kommer det bli helt underbart att vara i sommar! Var enkelt att komma dit med, hoppade bara på spårvagnen utanför dörren, satt på den ca 30 min och så vips, var man precis vid stranden. Vi pratade om att boka surflektioner när det är lite varmare. Visade sig att Nick som är från California hade surfat hela livet. Såklart, vad kunde man förvänta sig? ;) Vill med lära mig!  Har lagt in massa bilder och ni måste kolla in Brandyns lejonkungstatuering. Från när apan målar av Simba i trädet med tummen ni vet? Så klockren. Ska man tatuera sig kan man lika gärna göra något kul som man blir glad av! Vi har dessutom kommit fram till att vi är soulmates eftersom vi är fast på samma bana på candy crusch. Hahaha. Älskar världen 2013. Funderade på att ställa klockan och gå upp och se matchen i natt, då den säns klockan 04:00 lokaltid men går inte att streama den här från TV4... Tråkigt, men kanske lika bra, ska nämligen till skolan imorgon! För ytterligare en informationsdag, men ändå. Seee ya

 
 

Home sweet home

Herregud, glömde helt av bloggen igår. Så bra gick det med att blogga varje dag denna veckan, woops! Men tar nya tag nu och visar er lite bilder från vårt lilla hem. Gårdagen spendarades på gymmet med ett dödsbenpass (gör ont att bara gå idag, har sån löjlig träningsvärk), fix hemma, skypesamtal och ett parti biljard med några kompisar. Har inte så mycket att göra nu när jag inte går i skolan... Men på måndag så börjar de riktigt lektionerna! AHHH, hur ska det gå?!
 
Här är bilder på vår lilla lägenhet. Tycker vi har fått den riktigt mysig och med smart förvaring under sängen och med klädhängare får alla kläder plats även om garderoben inte är så stor. 
Sängen, med Uggle-kudden
Klädhängare som vi köpte på IKEA
Badrummet är väldigt litet och finns inget badrumskåp så allt står på hyllor. Man får bra översikt över alla grejer på morgonen!
Köksbord med svenska flaggan i topp
Skrivbord, TV & soffa
Stora högtalare och en liten flexibel gör att vi kan spela musik hela tiden. Köote lite förvaringsgrejer till hyllan med så vi kan organinsera alla viktiga papper och sladdar. Skönt att kunna göma undan röran ;)
Har en stor anslagstavla så jag tycker ni ska posta bilder till mig som jag kan sätta upp. Snälla??
Det lilla gulliga köket
Utsikten från 13:e våningen. Man får verkligen anstränga sig för att se ner till gatan. Finns vissa lägenheter som har utsikt så man ser havet skymta långt bort (ligger en mil från innerstan) men det vi ser är då en stor kontorsbyggnad med svarta fönster...

Street art in ADL

 
Skrev innan att det fanns mycket klotter i staden, även på huset brevid vårt. Tycker dock det är en fin målning. Om det är någon som undrar var mina fancy kläder kommer från så kan jag tala om att kavajen, byxorna och väskan är från älskade HM och skinjackan från Gekås. Kepsen är Eriks. Är lite kul det där med märken. Jag gillar att ha saker jag gillar på mig, men jag gillar och kan inte lägga ut så mycket pengar på kläder så köper det mesta allt från de stora kedjorna. Dock så är det ofta jag får komplimganger av kompisar som bara handlar märkeskläder och det blir alltid lite komiskt när det frågar var något är ifrån. Vissa brukar knappt tro mig. Kanske handlar det bara om att kunna rensa ut de fina sakerna från de fula och kunna matcha ihop det? För när man handlar i affärer där allt är snyggt är det ju ingen stor utmaning att hitta de fina sakerna. Vad tror ni?

We <3 IKEA

Vissa människor känner att de aldrig kan flytta tillbaka till Sverige efter att ha lämat landet en längre period. Låt mig säga så här.... Det är inte vi! Längtar tillbaka till Sverige redan. Drömmer om mina vänner, mina djur och mina familj varje natt. Igår var drömmen riktigt spårad, jag hade filmkväll med Zippan! Min häst alltså, hahaha. Vi låg i min säng och kollade på någon serie och hade det mysigt. Var lite trångt men gick bra ändå. Hahaha så himla roligt. Jag är en sån person som brukar komma ihåg drömmar från varje natt men när jag är borta blir dom extra starka. I natt drömde jag att jag skulle på anställningsintervju till ett coolt klädföretag men så kom pappa preciiis innan jag skulle gå in och sa att mina kläder var fula så var tvungen att springa runt i en lagerlokal och hitta nya på 10 minuter. Var SÅ arg när jag vaknade!!! På pappa då, men det gick ut över Erik... Haha. Hur som helst, för att dämpa vår hemlängtan och lägtan efter svenskhet (vad det nu är?) så åkte vi till Ikea. Var som två glada barn! Sprang runt och läste alla möbelnamn på svenska, försökte betala med svenska kronor och beställa mat på svenska och var allmänt fjantiga. Personalen bara skrattade åt oss. Blir inte roligare än vad man gör det, right?
 
Köttbullaaaar!
Erik var lite putt efter att jag valt den rosa kudden...
försökte smickra till mig rosa lådor med men det gick icke!
Blev istället de här randiga, men jag var nöjd ändå :)))
AHHH!! Lyckan när vi hittade kaviar och smågodis. Köpte med oss kaviar och bunkrade hemma
Lycka i en påse! Rolig parantes ---> (Erik var jättehungrig och beställde tre korvar när vi kom ut. Det var bara det att korvarna i Australien var dubbelt så stora och drunknade i en liten limpa bröd så han höll på att kräkas för att han blev så mätt. Hehehe den som gapar efter mycket...)
Så nöjd efter vår dag på Ikea! Minns hur många gånger man har drömt om att gå runt där och köpa grejer till sitt eget  hem och få bestämma helt själv (med vissa invädningar från plånkan)
Att dessutom få göra det med den här snyggingen och få dela upplevelsen och  min första lägenhet med honom - kan inte bli bättre ♥
 

Nu måste jag gå och lägga mig, klockan börjar närma sig midnatt här och ska upp tidigt imorgon. Har spenderat kvällen med några "grannar" i södra tornet med lite spontan rumfest. Är verkligen så himla glad att jag träffat så snälla/bra/sköna/fina människor här! Vi planerar redan resor vi vill göra till varandras länder när vi kommer hem. Känns som vi kännt varanda länge medan de i själva verket är några få dagar. Lär mig så mycket från andras kulturer och länder!  I dag träffade jag en tjej från sydkorea och en kille från California som var här och pluggade en master i vinodling. Visste inte ens att man kunde plugga det... Längtar redan tills imorgon till när vi ska spela biljard! Ska stänga ner Thin Lizzy nu som jag dunkar på hösta volym och krypa ner i sängen. Puss & kram!

Protest

Människorna i Adelaide verkar vara ett aktivt folk. Såg dom för andra gången på två veckor ha en stor protest! Denna gången ville de fria några fångar, förra gången handlade det om djurensrätt. Undra vad det blir nästa gång?
 
 

Nya tag

Godmorgon! Hoppas allt är bra med er hemma i Sverige. Det är måndag morgon och det.. regnar! Suprise, suprise. Regnar var och varannan dag här. Längtar till slutet av augusti, början av september, då kommer våren och den är som svensk sommar. Ska bli skönt med lite värme! Men först ska jag få in lite rutiner. Hade först sommarlov en månad i Sverige och nu har jag varit här i två veckor utan att göra något direkt vettigt. Visst är det skönt att vara ledig men jag längtar efter att få lite rutiner. Hatar att inte ha bestämmda saker att göra varje dag. Anledningen till det är att det först är när man har rutiner som man kan bryta dom och verkligen känna att man är ledig. Under över en månad har jag kunnat sova när jag vill, gå upp när jag vill och gå ut när jag vill. Då känns det inte det minsta speciellt med en sovmorgon eller en utgång en onsdag och det är ju tråkigt. Så nu blir det nya tag!

Denna veckan ska jag:
  • Gå upp tidigt varje dag och blogga
  • Söka stipendium
  • Skriva CV på engelska
  • Få referenser från Guldis
  • Gymma fyra gånger
  • Springa 2 gånger
  • Läsa på om kurserna som börjar nästa vecka
Så taggad på att äntligen ha lite på min to do list och  ha något att ta tag i! Nu känns det inte längre som jag kastar bort min tid på ingenting. GOTT ÄRRE
På väg till gymmet för första gången på 6 veckor - hur taggad?? Körde ett grymt bröst/rygg-pass
På väg till gymmet. Tar tio min gå dit
 

we're gonna be friends

Vi lagade mat hos Robb igår. Urbanest är ubyggt av två torn och vi bor i det norra och de andra vi känner  i det södra! De flesta lägenheterna har 6 rum där man har delat kök. Vårt rum heter large studio och då slipper vi dela med andra vilket är gaaaanska gott. När vi delade kök med andra när Erik bodde i Masthugget glömde vi alltidav när det var vår städvecka vilket resulterade i flugor i hela köket en gång. Så jävla äckligt! Hur som helst, här är fler bilder från igår: 
Full fart med matlagningen. Försökte få Brandyn från Kanada att göra dressing, han har bara köpt färdig innan, men slutade med att Mathilde från Frankrike fick göra det... "JUST FREESTYLE" Europa-Amerika 1-0
Så här glad var Robb för att han slapp diska!
Brandyn pluggar kemi med syfte att göra sin egen öl. Nästan iaf  ;) Han hade vunnit ett vad innan under dagen och fått jordgubbschampange. Mycket nöjd!
Glömde skriva det innan, men det var pirattema på festen! Därav pappegojan och hatten hos värden. Det kom några skurar och Brandyn blev helt blöt så när han stod vid brasan senare på kvällen så rök det vattenånga från honom! fräckt.se
 

New friends and party in a house...

Heej! Tänkte bara kika in här och meddela att jag lever! Har det hur bra som helst. Har nämligen fått några kompisar, wihoooo! Är så glad att vi valde detta boendet. Ligger mitt i centrum och är jättesköna människor här. De senaste dagarna har jag och Erik hängt med nya vänner från Frankrie, Holland och Kanada. Igår lagade vi mat tillsammans, spelade musik och drack vin. Sedan hade vi blivit inbjudna till "A house party" Jag sa "Like a party with house music?"  och då skrattade alla åt mig.. Var alltså ett party i ett hus! Hahaha. Lite skillnad från hur jag brukar festa i Sverige. Jag var rätt otaggad på att åka dit från början men blev övertalad och tur var det! Var hur kul som helst. Var några Brasilien som styrde festen och de hade tänt ljus i en rad från gatan in i trädgården, supermysigt! Inne i trädgården var det brasor folk värmde sig vid och inne i huset var det fullt av folk, blinkade lampor och musik. Mötte människor från mellanöstern, afrika, europa, asien och såklart folk från australien. Alla var hur trevliga som helst! Inte alls som på hemmafester i Sverige där folk är snorkiga och traschar husen totalt. Kom hem halv tre till Erik som var hemma och sov inför roddträning tidigt imorse. Träning tidigt varje söndagsmorgon är inget för mig så blir ingen roddstjärna av mig. Satsar på gymmet istället dit jag faktiskt ska nu! Hörs senare med mer bilder ♥
 
En bild från igår, jag var som vanligt kortast och blondast av alla
 

Last days


Den fina parken som omringar statskärnan
På väg mot huset vi kollade på
 Här var vi på roddträning förra veckan
Åt ena hållet ligger berg, åt andra höghus
Vill man, så kan man låtsas att man är i NYC när man går på King Williams street. Lite samma känsla
Huset som vi alltstå valde att INTE hyra. Utsidan var bättre än insidan

BOSTAD FIXAT!

  • Tar 2 min att gå till skolan, 10 min till gymmet, 7 min till bästa mataffären
  • 400 meter till den stora parken som omringar staden med fina vägar, fontäner, zoo mm.
  • Huset ligger precis intill bargatan så om man är ute slipper man gå hem själv eller lägga pengar på taxi (verkar inge gå många nattbussar här)
  • Ligger bredivd tågstationen som är en gammal mäktigt fin byggnad och en spårvagnshållplats med spårvagnar till stranden
  • Huset är nybyggt och det har bara bott studenter där sen 2012
  • Bemannad reception 24/7 med jättetrevlig personal som fungerar lite som på ett hotell. De kan hjälpa en med att tex. skicka paket och ge tips osv.
  • Bor studenter i hela byggnaden. Totalt 400 stycken
  • Det anordnas sociala aktiviter varje dag så lätt att lära känna folk. Till exempel serveras det pannkakor varannan söndag och är BBQ varannan fredag
  • Stora gemensamma utrymmen, bland annat en stor terrass. Studierum och biljardbord finns också liksom den största TV:n jag någonsin har sett!
 
Dessutom ingår det internet, gas, vatten, AC och el så man slipper tänka på att fixa sånt. Vi bor i ett premium rum så vi får även städsaker, täcken, lakan, kuddar och alla kökssaker och städning en gång i månaden. WIHOOO, känns som ett perfekt första boende!
 
Men... Smakar det så kostar det.  Vi har dock resonerat så här: Hyran är 1000 kr dyrare i månaden än vad vi räknat med, alltså 12000 kronor på ett år. Vi satsar redan över 200 000 på det här året och sätter man det i perspektiv så är inte 12 000 så mycket. Det är viktigare att vi har ett boende som passar våra behov och som vi trivs med. Att vantrivas i ett boende långt bort och/eller med andra människor är inget alternativ. Vårt primära syfte med året här är studierna och inget annat och då vill vi ge oss så bra förutsättningar som möjligt för att klara dem. Om det innebär ett dyrare boende, men ett mycket bra sådant, så får vi ta den smällen.  Snålar hellre in på resor och nöjen än att bo dåligt. Vi har kollat alla boendealternativ som finns i en vecka och med tanke på vad man får är detta det absolut bästa.

Bostadskaos

Herregud. Är helt slut. Imorse när vi vaknade fick vi börj med att boka nya nätter på hostlet/hotellet. Vi brukar alltid göra det på hotels.com men sajten låg av någon konstig anledning nere igår så vi fick göra det AFK. Då visade det sig att priset hade fördubblats. Kul. Det hade tydligen fått fler bokningar så priserna hade gått upp. De
 
Klockan 1 idag var vi och kollade på ett hus med fem andra svenskar. Hyran var billig, bara 2500 i månaden men själva huset.... För det första tog det 45 minuter att gå till huset från skolan och det verkade inte finnas några buss connections. Tänk er att ha 45 min gång väg till både skola och staden, blir 1,5 timme i transport varje dag. Huset låg på en fin gata, tänk er långedrag, men var rätt ruttet. Hade pelare på utsidan i trä som såg ut att falla sönder när som helst och själva panelen var av sten. När vi väl kom in i huset möttes vi av en stark doft av fukt. Rummen hade små hål i väggarna till utsidan för ventelationen. Ett av rummen hade ett fönster in till köket (hade byggts ut åt alla möjliga håll så var lite hipp som happ), ett annat en otäck heltäckningsmatta och ett av de andra rummen hade stora glasdörrar ut, så där fanns det inte mycket över till privatliv. Det fanns ingen tvättmaskin och ingen AC eller värme på huset. Kul nu när det är 5 grader på natten och ännu värre på sommaren när det kan vara över 35 grader flera dagar i rad. Det fanns ingen frys och ett mycket gamalt kylskåp som var högst oklart om det funkade. Det fanns inga köksgrejer och inte heller några möbler så man hade behövt köpa både säng och skrivbord. Internet var inte kopplat till huset.
 
Det allra värsta var dock att det bara fanns ett badrum! Med ett lite mönstrat fönster in till köket. Någon kommer alltså att sitta och bajsa två meter från köksbordet och man skymta personen genom föstret. Fresch, och att dela sju stycken på en dusch de dagar det är 40 grader varmt och man vill duscha två gånger per dag känns inte så lockande. Inte heller att dela sju stycken på ett badrum en stressig vardagsmorgon heller för delen. Det fanns en toalett till. I trädgården. Alltså bara en toalettstol och inget handfat. Det ingick såklart inte vatten, el, gas eller något sådant. Dessutom var man tvungen att köpa en gräsklippare med eller hyra någon som kunde hålla gräsmattan i trim för det var väldigt viktigt för hyresvärden. Summan av kaddemumman blev att den totala hyran och alla extra utgifter betalats hade det blivit några hundralappar billigare än en ny, fräsch liten lägenhet i stan. Några hundralppar är det inte värt när man får sammsas med människor man inte känner, i ett äckligt hus, långt bort. Så det var bara leta vidare.

Kollade på fyra studentlägenheter inne i stan idag med. Ettor med kök och badrum. Har säkert gått över två mil idag med tanke på att vi gått fram och tillbaka mellan alla lägenheter. Helt slut MEN nu har vi hittat två som passar våra krav. Den ena är liten och har inte fullt kök med spis, men har kokplattor, och den kan vi få om två dagar eller så finns det en annan som är dubbelt så stor med egen balkong (den andra har gemensam balkong) men den har vi tillträde till först 6:e augusti. Det innebär tre veckor till på hostel och det är det sista man är sugen på just nu... Samtidigt som det är skönt att ha en större. AHHH!
 
Så här mycket kaos har vi på vårt hostel just nu:
 
 
 
 

Första skoldagen avklarad!

Måndag 21:30 Lång text som berättar om alla detaljer om den första skoldagen!

Första skoldagen i Australien är nu avklarad! Jag har överlevt. Det känns som hela dagen har varit en lång engelskalektion och det måste på något sätt ändå ses som något positivt eftersom mitt primära syfte med den här resan är att lära mig engelska flytande. Dock är man ju rätt mör i huvudet efter en lektion på åtta timmar.

 

Dagen började 09:15 då alla study abroad and exchange students skulle träffas. Den första veckan är ingen vanlig skolvecka med lektioner och likande utan en vecka då vi ska lära känna varandra och få information om allt vi behöver. Jag var faktiskt inte alls nervös inför första dagen, tro det eller ej. Händer nya saker här hela tiden så har inte tid att vara nervös.

 

Människorna är överlag väldigt trevliga! Både lärare och elever. Träffade en tjej från Kina, Sofie, som utan att blinka erbjöd mig och Erik ett tillfälligt boende i huset hon hyrde med några andra kineser. Får se om det är aktuellt. Känns mer lockande att hitta något eget, permanent.

 

Under dagen fick vi praktiskt information om skolan och olika organisationer på skolan presenterade sig. Fick svar på det viktigaste! Hade inga problem med att hänga med, den var visserligen inte engelska på någon avancerad nivå, men ändå!

 

Det var runt 200 internationella studenter. Jag skulle gissa på att var 10e var västerlänning, resten var från Asien och då mestadels Kina. Blev lite komiskt när jag en gång under dagen var uppdelad i en grupp där jag var ensam västerlänning med 80 stycken asiater. Kändes märklig att tillhöra en minoritet så tydligt när man är så van vid att tillhöra en majoritet. Nästan alla kineser skulle plugga program, medan de flesta västerländska skulle vara här på utbytes år. Det var ungefär 15 personer från USA, 4-5 från Tyskland och Danmark, 3 från Norge, 1 fransk, 2 italienare, 3 från Brasilien och 4 från Sverige, 5 med mig.

 

Har redan märkt av skillnader mellan de olika kulturerna. De flest från Asien har föräldrar som finansierar deras studier medan vi från Europa har stat eller skola som backar upp. Sen är det såklart också skillnader på hur man är socialt och hur man pratar… Det är stor skillnad på en Amerikan och en Europé men också stor skillnad på en Asiat och en Sydamerikan. Jag pratade med folk från alla ställen men man märkte att folk delade upp sig. Är inte så konstigt egentligen.

 

 

Jag märkte själv att jag hade mycket lättare att ”connecta” med européerna. När man bor i samma område delar man samma preferenser och har lättare att relatera till saker på samma sätt. Europa känns som hemma nu när man är så långt bort, haha. Det blir liksom ”Åhhhh är du med från Europa!!” fast i vanliga fall tycker man inte att man har så värst mycket gemensamt med en italienare eller en tysk. Konstig det där, hur saker förändras beroende på förutsättningarna.

 

 

När skoldagen var slut började jag leta efter bostad med svenskarna. Erik och Fredrik (som ska jobba här medan han kompis ska plugga) mötte också upp oss och så satt vi i skolcafét. Som det ser ut nu har vi två alternativ. Antingen delar vi tre stycken på en liten 3:a inne i stan som ligger så centralt den bara kan göra till en hyra av 4000 svenska kronor där det ingår el, vatten och internet eller så går vi ihop sex eller sju stycken och delar på ett hus i en förort. Då får vi en lägre hyra och en större yta att bo på men vi måste då samsas på allting och betala räkningar för el, vatten och internet och räkna in transportkostnader. De andra alternativen är nästan uteslutna. Det finns många sidor på internet som är helt fejk och vill att man ska betala innan man ens får se lägenheten. Det är svårt att hitta något som er seriöst och till rimligt pris. Alternativet att dela lägenhet eller hus med okända människor finns också. Det är dock komplicerat att hyra privat då man ofta måste skriva på långa kontrakt, kan ha dåliga bussförbindelser, behöva bo i ruckel, eventuellt köpa möbler, komma överens om husregler med mera. Så lutar åt något av de första alternativen, vi får se imorgon om vi kommer vidare!


Efter att vi sökt efter bostäder ett tag skulle vi ut och käka. Gick till en pub där det skulle vara livemusik. På frågan om de serverade mat fick vi svaret ”We only do booze and beds”. Det fanns helt enkelt en ovanvåning på puben med sängar man kunde hyra! Vad folk brukar göra i dom vill jag inte veta. Bartendern såg ut som en 40-årig ”surf dude” som levt ett hårt liv och stället var precis så sjaskigt som ni tänker er. Vi gick istället till en vietnamesisk restaurang där det luktade mycket märkligt men där det serverades god mat. När klockan var halv sju drog jag och Erik hem. Stackarn har feber nu. De andra skulle vänta till klockan nio när bandet drog igång på det första stället. Känns som att det är mer än lugnt att vi skippade denna utgången. Regnade ute, var kallt, puben verkade kräver mer än en öl och skolan börjar tidigt imorgon. Nu är jag helt slut efter en dag av nya intryck och ska njuta lite av Sverige i form av Solsidan! Hoppas allt är bra med er där hemma. Saknar er ♥

Så här såg jag ut första dagen i skolan

Första söndagen i Australien

Första söndagen i Australien och min förkylning verkar äntligen ge med sig. Så skönt! Tyvärr verkar det som jag har smittat Erik för han har börjat bli riktigt snuvig. Att gå på roddträningen imorse var bara att glömma. Tog sovmorgon till 12 istället. Efter 11 timmars sömn känner jag mig nästan helt frisk, wiho!
 
Jag har också glädjande nyheter när det gäller gym. Skolan verkar ha ett bra, frsächt fullutrustat gym som kostar så lite som 155 svenska kronor i veckan. Ska gå dit imorgon och antagligen bli medlemmar! Skulle det visa sig att det skulle vara katstrof och alldeles för mycket folk som gymmar där finns det ett jättelyxigt med pass, bubbelpool, cool inredning och masa andra lyxiga grejer för  bara 400 kr i månaden. Känns som helt OK plan B. Idag åt vi lunch på en thairesturang, Wok in a box! Allt som inte är donken känns som lyx. Det regnar ute och solen känns går ner vid 5. Känns som riktigt oktoberväder fast med temperaturer som i september. Imorgon börjar skolan. Första veckan är welcome week, schemat för det hittar nu HÄR . Jag är mest taggad på att få klappa koalor, woop woop! 

 Wok in a box

Chinatown, bargatan och svenskar

Igår besökte vi Chintown. Det kryllade av barer, resturanger och minst en klubb. Vi käkade god mat och drack en öl var för en svensk hundring per skalle, värt! Det ska absolut besökas igen. En sak som var lite konstig dock var att en drink kostade 30 dollar och det var liksom vad HELA vår middag gick på? En öl kostade 5 dollar.... Konstig prissättning! Det stod dessutom finstilt i menyn att det tillkom tre dollar för att äta på en helg och en dollar extra för att äta middag. Lurigt!

Sen tog vi spårvagen Hindley street, den gatan jag tog kort på innan som påminde om andra lång. Verkar som om det är centurmet för nattlivet i staden! Fanns flera olika sorters klubbar och barer. Allt från vattenpipe cafér som fyllde hela trottoaren med  rök där de låg till rena sport och kareoke barer. Killarna såg ut som muppar när de gick ut och tjerna var väldigt lättklädda. Det finns ju inga gaderober på klubbarna, vilket man kan förstå eftersom det bara är vinter i 2 månader, men det förklarar ju inte varför de hade kläningar som var så korta att de preciiiiiis täckte trosorna... Mer en hälften av alla tjejer hade riktigta killerheals på sig! Oftast både med både stilettklack och platå under tån.
 
Stämmningen på gatan kan bäst beskrivas som en på en bargata i en turistpartystad. Tänk er Rhodos, Magaluf eller Alanya. Fanns även en tatueringsstudio som hade öppet på natten, precis som i de turiststäder många svenskar väljer att besöka under semestern. Det var fulla glada människor som inte drog sig för att komma fram och prata! Tre skillnader från Sverige var att det var färre som rökte (kanske förstårligt eftersom jag hörde att ett paket cigg kostar mer än 100 svenska kronor), alla verkade komma in på krogarna förutsatt att de hade med sig ett leg som det stod att det var 18 på och tjejerna hade tre gånger så mycket och så slitet smink på sig som i Sverige.

Vi träffade de två svenska killarna jag berättade om innan. De var riktigt sköna! Den ena skulle plugga till ingenjör och den andra skulle jobba. När de mellanlandade i Perth hade det gått ut och festat och varit nära att missa flyget, den ena hade fått sitt visum 1,5 timme innan planet lyfte och de bodde på det äckligaste hostlet på bargatan. Hostlet de bodde på hade inte ens en fungerande toalett, det var så kallt att man fick sova med jackan på, det var blod på väggarna och något som ut som könshår i sängarna som skulle vara rentvättade. Fick se bilder på det och det var riktigt äckligt! Det roliga var att deras hostel bara var 400 kronor billigare i veckan än det vi bor på och vi får rena handdukar varje dag, har en stor skön säng, ett eget fräscht badrum med badkar, kylskåp, kaffemaskin och städning varje dag....

Bilder från Chinatown



En vecka utan dig

Nu har det redan gått en vecka sen jag sa hej då till Zippan... Buhu! Jag brukar känna mig ringrostig i sandeln om jag inte ridit på en vecka. Undra hur det känns efter ett helt år?! Vill inte ens veta... Jag hoppas det är som med cykling. Har man en gång lärt sig hur man gör glömmer man aldrig! *hoppas hoppas*
Zippan fick det största äpplet jag kunde hitta, som tack för 9,5 års trogen tjänstgöring! Det var hon värd

Snor, misär, utan bostad och andra lång

Goddagens!

Fredag eftermiddag i Adelaide och solen skiner. Eller inte. Har inte sett till solen alls idag faktiskt. Den verkar dock skina över er där hemma så njut! Mamma (den rackarn!) mms:ade en bild från Ullevi där hon och pappa hade lyckats få biljetter i sista minuten till Gyllene tider. Går jag in på facebook exploderar det av bilder från ett soligt Falsterbo. Är inte alls avundsjuk. Inte alls.

Har varit lite off här eftersom jag har haft feber och inte internetanslutning hemma. Febern har nu försvunnit och ersatts med en hejdunderlig snuva. Jag och Erik har umgåtts konstant i 5 dagar med noll egentid (bortsett från när Erik springer i 20 min/dagen) men har trots det inte råkat i luven på varandra. Än. Erik har också fått en ny hobby. Han poängsätter mina snytningar mellan 1-5 beroende av fräsljud. 5 är en riktigt hög och en 1 är en riktigt mesig. Nästan knäpptyst.  Ja, ni hör ju själv hur roligt vi har det!
 
Idag skulle vi åka och kolla på ett hus vi kanske skulle hyra. Med pool! (!!!) Men det han redan bli uthyrt innan vi hann åka dit. Eller hyra ett hus, vi skulle hyra ett rum i huset. I de andra rummen bodde en kille som pluggade till ingengör och en som pluggade till läkare. Jag såg framför mig hur min nya vardag skulle bli som ett avsnitt i The Big Bang Theory (en TV-serie) men så blev det alltså inte. Vi har hittat 10 lägenheter i stan som vi har kontaktat mäklare till och hoppas på att få se dem på måndag. 

Vi har ätit på Donken i 5 dagar i rad så idag tänkte vi variera oss lite. Var dock så hungriga så orkade inte gå längre än till KFC (mormorsförklaring: en annan amerikansk restaurangkedja som serverar friterad kyckling i olika format) Var inte speciellt gott. Ikväll ska vi till China-town, då hoppas jag på andra bullar! Ska träffa två svenska killar som är i samma situation som oss (utan fast bostad). Jag längtar oerhört mycket efter att flytta från motellet nu så vi: 1. Får en gaderob. Att ha alla kläder i en hockeybag är tokjobbigt så har gått runt i fulkläder (inte fint ihop matchade) i tre dagar. Deppigt. 2. Får ett kök. Är oerhört sugen på att äta något annat än donken. Lite sallad till exempel. 3. Lite vardagsrutiner och en tvättmaskin så man kan träna och svetta ner kläder utan att oja sig för att hotellrummet kommer lukta forever surt.

Nu ska jag fortsätta tugga på godisarna vi köpt (för helgmys vill man faktiskt ha här bort också) som smakar koncentrerad tandkräm. På riktigt. Förstår inte varför inte har kommit till Australien än!?

West campus där vi kommer plugga ligger i anslutning till något andra lång-liknande. Tror vi. Kan också vara så att detta är Adelaides motsvarighet till Avenyn. Det är fortfarande lite oklart.
Var någonslags mässa i stan (tror vi) för gick förbi människor i dräkter. Såg både prinsessa, krigare, mangafigurer och här försöker Erik ta kort på en geisha i smyg medan jag fnissar
Dagens outfit: Katastrof! Har fått köpa en hoodie för att det är så kallt. Överväger att köpa en mössa med
Har street spottat lite (mormor: svengelskt verb som betyder att man spanat in modet på gatan) och det verkar vara poppis med figurmössor. Tex. som den här gula, härliga pikachumössan!
Det här bilden beskriver vårat humör rätt bra! Jag går runt och fnissar åt allt och Erik är mer skeptisk
Som min älskade pappa skulle sagt "Nämen, titta vad fint ungdomarna har målat på väggen!" Är faktiskt lite mer finess med den så kallade vägkonsten här. Nästan så jag tyker det är fint! Är  dessutom
enhetligt på en vägg. I Mölndal är det mer utspritt.
Något det finns mycket av här i Adelaide: Blå himmel och high fashion!
Tveksamma skyltar finns det också gott om. Den till höger: Tveksam eftersom det på skylten som ska föreställa snygga människor som ska få en att vilja köpa läsk finns en citat "Skitful kille!" slutcitat. Den till vänster: Tveksam masage när man ska vara "nude" och samtidigt få massage av Bad girl eller Jess.
 Ni som väntar på härliga beachbilder som ska få er att drömma er på bort till värmen får vänta lite till. Så här ser vår skolgård ut.

Vid första anblicken kan man tro att personen här framme har tappat det men..
vid närmare gransking kan man se att det skett en supermatchning av hår och läske-burk. Hurra!
 

Saknar lille B

Hur tänkte jag när jag lämnade den här sötnosen!? Finns ingen gulligare. Varje morgon när mamma och pappa har gått till jobbet brukar han komma upp till mig, buffa på mig tills jag vaknar och lägga sig på min arm och spinna. Nu sitter han ensam och övergiven hemma hela dagarna medan mamma och pappa jobbar :( Önskar att jag kunde tagit med honom!

FRAMME

Tänkte meddela att vi lever och har kommit fram. Vi är dock hysteriskt jetalaggade (därav eventuella konstiga stavningar). Går och lägger oss klockan 22 (14 svensk tid) och vaknar sen med ett ryck klockan 03 (23 svensk tid) . Är hysteriskt pigga och går inte att somna om. Inatt såg vi två avsnitt av Ordförande Persson och inte ens det sömnpillret kunde få oss att somna så då kanske ni förstår hur illa det är. Men när klockan är 07 (00 svensk tid) då somnar vi som två stockar och sover till klockan 12 lokal tid. Detta innebär att vi spendera mer än halva dygnet i sängen utan att känna oss ett dugg utvilade. Hilma trist! Dessutom har jag åkt på en hemsk förkylning :( Både halsont, förkylnigsblåsa och täppt näsa. Kan ju bli grining för mindre - men vi håller ändå humöret på topp!
 
Alla människor vi har träffat so far är väldigt trevliga och det är inga problem alls med engelskan. Fattade (nästan) alltning på roddträningen igår som förövrigt var himla kul! Själva roddningen var roligare än vad jag trodde men var bara fyra killar på träningen förutom oss så hoppas det är lite mer folk nästa gång. Staden är som en blandning av europa/USA. Värdret är dock förvirrande. När vi tittade ut i förrgår från hotellet för att försöka avgöra vad vi skulle ha på oss så gick vissa runt med shorts och t-shirts på gatan och vissa i tjocka dunjackor, halsduk och mössa. Så det var bara att chansa! Just nu sitter vi på skolan och letar efter ett boende på olika hemsidor. Hoppas på att hitta en tvåa med internet, balkong, gaderob och hyfsat läge till ett kanon pris som vi kan flytta in i imorgon. Helst walk in closet med. Håll tummarna!

Min hysteriskt glammiga packning. Gymväska och hockeybag!
Det sista vi såg av Sverige
Gullig flygplansmat i miniformat, väntan i London och Eriks min när han insåg att vi skulle flyga dubbeldäckare
Friskt humör! Jag vann den avgörande omgången i Yatzy, yeeeeees! Är numera den inofficilela yatzymästaren av Asien i förhållandet. Segertal kommer.
Så här trötta var vi när vi kom fram (åh, var ännu lyckligt ovetande om hur mycket vi vänt på dygnet och hur förkyld jag skulle komma att bli) så orkade inte leta efter något matställe så blev middag på hotellet, nomnomnom
Tjuvtitt på Adelaide, mer bilder kommer!

ÄNTLIGEN FRI

Nu ska jag ÄNTLIGEN få hoppa ur min röda velourdräkt. Den är ju bekväm och fin och sådär men efter 48 timmar känner till och med jag att det är dags att byta outfit. Har faktiskt fuskat lite och bytt både linne och underkläder på vägen. Förutom stödstrumporna då som det är mycket viktigt (!) att man har på hela flighten enligt min gulliga mamma. Är nu dock aningens nojig hur det kommer lukta när jag väl får av dom. Om jag får av dom. Känns som dom blivit ett med benen. Vuxit fast alltså. Uppdatering kommer. Imorgon händer en spännande sak - då ska vi träna med roddlaget! (!!!!) (Och leta efter ett permanent boende som kan vara bra att ha)
Klockan 05 i London. Var fortfarande lite fräsch då. Är mer än vad jag kan säga om nuvarande status. :(((

Uppe i luften fast nere på marken

Spänn fast säkerhetsbältena. Flygvärdinnan säger lojt sina instruktioner, nästan som i sömnen går de på repeat. Så börjar planet rulla. Jag ser dig i ögonvrån hur du frustrerat försöker få dina ben i en något sånär bekväm ställning. Det går sådär.

 

Det suger till i magen när planet ökar hastigheten. Det är den här känslan jag älskar allra mest med att flyga. När planet accelererar och man inte vet om man flyger eller om hjulen är kvar på marken. Det känns lite som om när man är mellan sömn och vakenhet. Surrealistiskt. Men det är inte det enda som är surrealistiskt den här dagen.

 

Bredvid mig sitter den vackraste människan jag någonsin har träffat. Som dessutom, sedan ett år och åtta månader tillbaka är min pojkvän. Min pojkvän som flera gånger om dagen viskar i mitt öra hur fin jag är och gör vårt tecken som betyder jag älskar dig. Han är allt jag drömt om och lite till.Vi lämnar nu Sverige bakom oss i över 800 km i timmen. Vi har inte någon retur biljett. Vi vet inte när vi kommer komma tillbaka, men det kommer dröja länge.

 

Det enda som hörs är det dova ljudet av motorerna och snarkningar av människor som sover. Många med den marinblå ögonbindeln nerfälld, några har munnarna öppna som guldfiskar. Det är beckmörkt utanför fönstret men monitorn framme i planet berättar för mig att vi befinner oss någonstans över östra Asien på 5700 meters höjd. Snart på väg ut över öppet vatten. Jag känner värmen från dig genom tröjan. Lutar huvudet mot din axel och försöker stå emot min impuls och väcka dig för at berätta hur mycket jag känner. Även om jag har varit vaken i över 20 timmar är jag klarvaken. Det känns som jag befinner mig i en dröm. Att det inte händer på riktigt. Att vi ska lämna Sverige och flytta till ett land ingen av oss tidigare besökt. På andra sidan jordklotet. Ett helt oskrivet kapitel vi ska fylla. Hur vi vill. Jag ryser till av lycka och adrenalin när jag tänker på det.

 

Det var sånt här man drömde om. Att man skulle åka iväg till ett varmt ställe, med sin bästa vän och livskärlek, för att lära sig saker på en meriterad skola som man kommer kunna använda sig av i sitt framtida arbete och få utforska ett nytt land. Bara åka runt i tre månader. Möta nya människor. Lära sig saker om än själv. Lära sig saker om oss. Om att bli ännu mer självständig och att bara våga kasta sig rakt ut och utmana sig själv. Jag är inte alls säker på att jag kommer klara utmaningen som står framför mig. Jag kan inte ens stava business utan att googla och nu ska jag läsa flera kurser i det. Önska mig lycka till.

 

Lampan med säkerhetsbältet släcks. Tre byten på tre olika kontinenter senare är vi framme. Vi är rest runt jorden, nu har vi nått vårt mål. Adelaide i Australien. Vårt hem för minst 12 månader framåt. Det enda jag vet om staden är att det bor över en miljon människor i den och att AC/DC kommer här ifrån. Det är det som står högst upp på Wikipedia. Staden och människorna kommer förändra oss. Hur vet jag ännu inte, men jag hoppas och tror vi kommer ha lärt oss mycket när vi lämnar landet.. Eriks ben knakar ordentligt när han sträcker ut dom. Vi är framme. 

 

I Dubai

HELLO!
Tänkte berätta att allt är bra med oss. Är i Dubai nu. Hoppar som bumbibjönar mellan tidszonerna. Först bak en timme, sen fram tre och snart fram ytterligare fem. Eller fyra eller fyra och en halv. Måste erkänna att vi inte har riktig koll. Allt har iaf gått bra! Flög busniess till London och det var trevligt. Ni kan ju tänka oss vi två helt euforiska med fri tillgång till mat (testade mögelost för första gången och det var faktiskt gott) öl, vin, och champange. Kan ju säga att det var tur att det började så trevligt för natten i London var ingen hitt Heathrow är av Europas och kanske till och med världens största flygplatser. Måste säga att det var något av en besvikelse. Var nämligen INGENTING som var öppet. Så mellan klockan 22 och 09 fick vi bara vänta. Superhungriga. Tur att jag inte är så knuslig utan kunde lägga mig på golvet och sova. Värre var det för Erik. Han fick vara vakt! Sann gentleman. Men jag var nöjd efter 5 timmars skönthesömn!

Flighten till Dubai var trevlig förutom medpassagerarna. Jag hann se både Hobbit, Beyonces dokumentär Life is but a dream och Hitta nemo. Nöjd! Nu sitter vi i Dubai och har borstat tänderna och bättrat på med deon. Fräscha som aldrig förr! Eftersom jag har varit i både London och i Dubai innan går jag runt och retar Erik och säger att jag hittar överallt eftersom jag är sååå berest och har stenkoll på vad alla shopps/restauranger/gater ligger. Har egentligen ingen aning men har inte blivit påkommen än iaf! Det blir ju inte roligare än vad man gör det. Är tydligen över 40 grader här utanför och det är ju lite spännande. Ska försöka komma ut och känna på luften innan vi lyfter om  5 timmar. Då vänat en liten fjutig 12 timmars flight (kommer säkert gå jättefort. Har redan planerat vilka filmer jag ska se) och sen är vi fraaaammme! Gud så spännande.


Slog ihjäl en kvart med webcamen innan. Detta är de mest anständiga bilderna. Måste ju öva inför att jag ska skypa med alla hemma (som jag förövrigt redan börjat sakna!) och känner redan att jag övat upp ett bra minspel. Det blir ju som sagt  var inte roligare än vad man gör det....
 

Be a doer - Gör det du vill göra!

Livet är för kort för att inte göra det man vill göra. Sanningen är den att vi inte ens kommer ha tid att göra allt vi vill. Så vad väntar du på? Det är bara att sätta igång och börja!

 

Vi går alla runt med en massa drömmar och förhoppningar om vad vi vill göra och vem vi vill vara. Men hur ska vi kunna uppnå det vi vill om vi inte börjar? Vill du vara den där tjejen som alltid har massa kompisar runt sig och som möter alla med ett leende eller vill du vara den där hurtiga killen på gymmet klockan sju på morgonen? Eller har du kanske ett idrottsligt mål framför dig. Önskar du att se dig själv högst upp på prispallen?

 

Ofta sätter man upp gränser för sig själv. Man tänker att ”Nej men, det där kan inte jag göra”, ”Det där är alldeles för svårt och jobbigt” och ”Jag ska inte göra det nu, men någon gång ska jag göra det!”. Genom att tänka så kommer man aldrig att nå sina mål, man måste börja någonstans och tro på sig själv. Det var många som tvivlade på att vi skulle komma iväg till Australien. Att vi skulle hålla ihop, komma in på samma universitet, inte vela, inte ångra oss, det var det inte många som trodde på. Men huvdsaken var att vi trodde på  vad vi ville. Vi hade ett mål och vi tänkte aldrig "Det här kommer aldrig att gå" även om det var väldigt mycket som gick emot oss. Vill man så går det.

 

Inga mål går att nå direkt. Man måste kämpa och börja med små delmål. Vill du ha ett jobb inom en viss branch? Börja med att höra av dig till personer som har de yrket eller den posten du drömmer om och fråga hur de gjorde. Det är en lång väg till toppen. Det går att komma dit men det kommer krävas både mod och vilja. Har du bara det är ingenting omöjligt. Det är bara du själv som stoppar dig och  det är bara du som ger dig möjligheten att bli det eller den du vill. Så vad väntar du på? Gå ut och gör det du alltid drömt om!

 

Det går inte att gå runt och vänta på att saker ska hända eller att rätt tillfälle ska komma. Man måste våga ta steget och bara köra. Satsa! Kämpa! Man skapar sig sina egna tillfällen. Det finns ingen som kommer göra jobbet åt dig. Så vad väntar du på?

 

 

 


NU LYFTER VI!

Nu lyfter vi från Lanvetter för att ge oss iväg på en resa som kommer ta 41 timmar och ta oss till vår nya hemstad och vårt nya hemland - Adelaide i Australien! Har aldrig varit så här taggad på att sitta still så här länge. Tur är väl det, vi har nämligen 10 timmars väntan på flyget i London och åtta timmar väntan på det i Dubai. I Dubai vänar vi mellan 18 och 02 så känns helt OK men i London så väntar vi mellan 23 och 08. En natt på flygplatsen helt enkelt. Så tänk på det när ni ligger i era sköna sängar i natt, då sitter jag och räknar ner timmarna i London. Tur att vi har varandra! Hade varit tokjobbigt att flyga så långt själv. Om allt går som det ska kommer vi vara framme runt lunch i Adelaide svensk tid och klockan 20-21 Australiensk tid. Har tidsinställt några inlägg åt er så kika in på bloggen så uppdaterar jag er om hur resan gick på onsdag! Puss och kram, önska oss lycka till!

 
Gjort en karta över vår rutt.
 
(Lite trist att vi inte mellanlandade i Kina eller Singapore så jag hade fått kryssa av några fler länder på min "To do list" . Har varit i både Dubi och London innan med familjen och åker gärna tillbaka men inte för a
 

Färdigpackad!

Klar med packningen! Mina 37 käraste kilon får följa med mig. Hoppas att jag inte glömt något eller får någon övervikt. Var lite omständigt att väga mamma och jätteväskan och siffrorna pendlade lite upp och ner. Fick nämligen packa i pappas gamla hockey bag från 80-talet då dragkedjan på väskan jag tänkte ha gick sönder i morse (just my luck!) Så har alltså 37 kg som inte går att rulla. Mina små 50 kg kan knappt lyfta väskorna, än mindre få dom framåt. Jag tänker mig att Erik får ta 30 kgs väskorna så tar jag handbagaet på samanlagt 14 kg. Något ska man väl få ut av att han spenderar 15 timmar i veckan på gymmet, hehe. Detta fick jag i alla fall med mig:
 
Kläder
5 byxor - 6 shorts - 1 skärp - 1 skinväst - 1 sjal - 5 bikinis - 18 linnen/blusar/t-shirst/skjortor - 3 kavajer -14 klänningar - 4 träningsbyxor/shorts - 5 sport BH:s - 35 trosor - 31 strumpor - 8 par skor
 
Assecssoarer
1 solhatt - 4 små väskor - 1 handväska - 1 sportbag - 1 hockeybag (kul att den skrivs under assecssoarer, haha) - 1 kimino/morgonrock - 1 nattlinne - 1 solglasögon

Saker
1 dator - 1 kamera - 1 MP3 - 3 sladdhörlurar - 1 gigantiska hörlurar - 1 liten solfläkt (från Clara & John) - 1 sverigeflagga - 1 bakteriedödande tandkräm (till mina visdomständer) - 1 yatztspel - 1 kortlek - 1 kalender - 2 anteckningsblock - 1 liten flaska hårolja - Balsamsprey - Rakhyvel - 1 pocketordlista - 3 venusrakblad - Nagelknippsare - tops - nässprey- huvudvärkstabletter- plåster - 1 liten flaska BB shampoo - 1 liten flaksa BB balsam - 1 liten flaska BB hårsprey (från Johanna&Björn!) - 1 nessesär med smink - 16 naglack - aciton - 4 böcker - 1 pennfack - pulsband - 1 träningsväska till moblen - 1 datormus - 1 väska tillmobilen - Banksaker - Pass&viktigta papper - 2 handdukar - 1 set sängkläder - Mina favorit smycken - 1 plånbok 
 
 
 Nöjd tjej
 

Ny design

Nu ratar jag den gamla desigen ni ser nedan och byter till en mer Australien inspirerad. Vad tycks? Den förra desigen var fotad i studio men denna har jag fixat själv så är kanske inte lika piffig men passar bättre in nu tycker jag :) Ut med det gamla och in med det nya! Ett helt nytt kapitel i mitt liv börjar imorgon. Ska bli så spännande. Är som ett barn dagen innan julafton, kan inte somna. Men ska stänga ner datorn nu och försöka få lite skönhetssömn. Kan behöva lite krafter iför flighten på dryga 40 timmar...
 
 

Sista ridturen 2013

Var uppe i stallet igår en sista gång. Så himla sjukt att jag kanske inte kommer rida på ett helt år. Har ju ridit så länge jag kan minnas och Zippan har vi haft i 9,5 år så kommer kännas tomt att inte träffa henne varje dag. Får fylla mina dagar med massa andra roliga saker så jag inte hinner sakna henne och stallet så mycket! Vi red i alla fall till vägen och gick ner och plaska i sjön. En sista härlig tur! Vi hade riktigt roligt och tog sista backen två gånger, hihi. Kul att hon fortfarande är pigg även om hon går på bete dygnet runt! Hon var toknöjd efter ridning och rullade sig i gräset så hon slog runt två gånger och frustade högt flera gånger! Lilla hjärtat ♥ Aldrig träffat en häst med så mycket personlighet! Mötte min kompis som red ut med sitt fullblod som med är 15 år. Hon kunde skritta med långa tyglar helt avslappnat och till och med kolla på sin telefon samtidigt som hon red ut. Zippan hoppar fortfarande till för stenar, spänner sig och studsar fram i piaff/galopp då och då när hon blir taggad när vi kommer till våra galoppställen, haha. Hon tycker det är så himla roligt och spännande att vara ute i skogen! Kanske lugnar ner sig när hon fyller 25... Kanske.
Sista ridturen på ett år på min fina pålle </3

Fredagsmys

Sista fredagen i Göteborg spendarades på favoritstället - Bee bar! God mat och goda drinkar. Jag och Louise testade ställets egna Honeybee och Beelicious eller något. Mums! Dock var mojiton inte alls så god igår :( Hur som helst: Hade en jättemysig sista kväll med Louise men hade haft ont i huvudet hela dagen och var allmänt stressad inför packningen så blev ingen utgång vilket jag kan ångra lite idag när är så taggad på att gå ut. Men ska man gå ut ska man göra det när man är på bra humör och har något att fira - annars blir det inte kul. Så jag mötte upp min gulliga pappi som varit på AW och så åkte vi hem tillsammans. Var ju tur att man hade sällskap eftersom det är något fel på belysnigen i Mölndal så är kolsvart i centrum och då är det inte kul att vara själv där och vänta när man är en mörkrädd tjej. Usch!
 
Herregud jag är ju HELT VIT! Tur att det är vinter i Australien nu så jag inte blir självlysande, haha
Våra favoriter - räckmackan och hamburgaren. Nonomnom

YEEEEES - HAR FÅTT MITT SCHEMA!

WIHOOO!!!! Ni anar inte hur glad jag är nu!! Ett ton har lättat från mina axlar. Har blivit inskriven på mina kurser, fått mitt schema och på sätt "paxat" min plats! Man var tvugen att skriva in sig själv online och som allt annat krånglade det. Hade panik över att det inte funkade igår men idag när jag och Erik försökte tillsammans funkade det! Så nu är jag inskriven på 4 kurser till period 5 (som börjar om 20 dagar) och det känns SÅ bra! Kommer läsa åtta kurser totalt och av dom får jag tillgodoräkna mig sex (om jag klarar dom vill säga) till Handels. Är 15 högskolepoäng jag får läsa till på distans eller på sommaren 2014 och sen kan jag fortsätta med min klass hösten 2014. Wopidopido! Blev SÅ glad och lättad! Satte på Lonley Island på det högsta och har en liten enmannafest här. Blev sugen på att gå ut ikväll och fira att alt är klart men hr lovat att vara hemma och ha myskväll med familjen. Kan ju vara en bra idé att packa klart med... Hehehe

 
Mitt efterlängtande schema! Ledig på onsdagar - gott ärre
 

HERE WE GO

 
Förra veckan överraskade Erik mig och köpte en flaska vin från Adelaide. Vi lagade god mat och hade en mysig kväll och pratade om äventyret som väntade oss. (Satt på altanen och kommer ihåg att solen värmde klockan åtta på kvällen... Känns som om sommarens varma dagar redan är över :( . ) OCH IMORGON ÅKER VI DIT PÅ RIKTIGT! Kan fortfarande inte fattar de. Längtar redan hem lite så jag får träffa alla nära och kära och  få rida igen, haha illa...

Ny frilla på g

Nu ska jag till frissan och klippa mig! Tjuhuu! Känns som världens lyx att gå till frisören när man har en liten studentbudget. Längtar tills den dag jag slipper tänka på pengar när det kommer till frisör, resturangbesök och dylikt. Jobbar jag hårt och fortsätter kämpa tror jag lätt att jag kommer kunna ha ett jobb i framtiden som både är roligt och som kan finansiera mina dyra drömmar och hobbys så som hästar, resor och ett trevligt boende. Men först måste jag utbilda mig lite till innan jag kan få drömjobbet! Det lär ju knappast vara någon nackdel att lära sig engelska flytande och att ha pluggat utomlands heller så det ska bli skönt att pricka av det på min lista. Och så ska jag såklart njuta lite under tiden fram tills dess också. Som att unna mig ett frsörbesök eller en middag med en go vän då och då ;) Har tänkt mig en frisyr som nedan ungefär. Ni får se sen hur det blev, hoppas det blir nått liknande!

 
 

Medhjälpare

Håller på med det sista med packningen (hoppas jag!) och har den gulligaste lilla medhjälpare man kan önska sig, nämligen Birk! Han leker i min ena skokartong medan jag försöker få ner alla grejer i min stora väska. Hjärtat smälter när man ser honom! Hur ska jag kunna klara mig utan denna lilla gulliga plutt????

GLAD PÅSK 2005?

Jag undrar varför vi slutade fira påsk så här hysteriskt gulligt utklädda!? Kanske kan något att göra med att Nellie fick fel namn på sitt förklädde. Ser otroligt putt ut på sista bilden. Haha! Att säkerhestkopiera bilderna var roligare än jag trodde. Hittat massa gamla bilder jag glömt av! Har sagt det innan och säger det igen: Man kan aldrig ta för många kort!
ndr
 

Semestermode

Vet inte vad som hände men plötsligt var all engergi borta. I vanliga fall brukar jag vara i skolan/jobba/träna/rida/vara social samma under samma dag. Okej, kanske inte allting på samma dag men åtminstonde tre saker per dag brukar jag hinna med. Har haft sommarlov i en månad på söndag och helt gått in i semestermode. Inte bra att vara ledig så här länge! Huvudet och kroppen känns segt som kola. Att bara träffa en kompis eller åka till stallet känns som världens projekt och tar hur mycket enegri som helst, haha! Jag behöver få ett fullspäckat schema igen så jag blir lite effektiv. I den här lunken blir ju ingenting gjort. Gillar verkligen att ha fullt upp och massa saker inplanerade.
 
Men snart går jag på ett av världens 50:e bästa universitet och då lär lata dagar vara det sista jag beklagar mig över!

 

3 dagar kvar

tills jag flyttar ihop med den här goingen på andra sidan jorden- wopa! Men först måste jag bli klar (och börja) med den himmla packningen. 37 kilo ska vägas på guldvåg och sen noga packas ner. I vanliga fall brukar jag packa de sista 12 timmarna innan jag ska åka och då bara kasta ner det jag ser men nu krävs det lite mer planering. Får ju trots allt inte se det jag glömmer på 14 månader. Om jag inte tvingar mamma och pappa skicka ner ett paket åt mig...
 
 

Mysig frulle, jultomtar och lådor

Sov hos Eriks föräldrar som bor i Sandared utanför Borås igår. Hela familjen såg Morden i midsommer, himla mysigt! Det spelar ingen roll hur b serien än är, det är ändå sommartradition och kommer alltid vara mysigt och ett måste på tisdagar. Imorse åt vi frukost på deras inglasade altan där det kryllar av blommor av olika slag och pelargoner. Sen la vi några timmar på att packa upp Eriks bohag från lägenheten och sortera i 1. Slänga 2. Ta med 3. Ge till småsyskon 4. Arkivera.
 
När vi packade upp en otroligt ful liten tomte föreslog jag (som med nästan allt) att den skulle kastast omedelbart bumbs men då visade det sig att Erik hade gjort den själv i slöjden! Full e-stämmning. Tomten blev jag inte av med så lätt. Den ska arkiveras tills vi kommer hem och sen får vi ta upp fighten om den och en miljon andra prylar när vi kommer hem. Borde tagit en bild på tomten till er, var verkligen gräslig. Hade en rissäck till kropp och ett ansikte målat med grön tusch penna på en liten boll...


FÅTT VISUM OCH BOKAT FLYGBILJETTER!

Åh herregud. Efter många om och men har vi nu båda fått visum och lyckats boka flygbiljetter! På söndag kväll flyttar vi till Australien. WIHO! Som jag längtat efter den här dagen när vi spikat datum! Är om möjligt ännu mer taggad nu när nedräkningen verkligen kan börja. 4 dagar kvar!
 
 

Roma

Förra sommaren, 2012, var jag och Erik i Rom. En häftig stad där man gick på berömda  byggnader, överallt! Kände verkligen historiens vindslag där man gick omkring bland byggnader som var nästan 2000 år gamla. Vi är båda historiskt intresserade (eller vi tycker i alla fall att det är kul och intressant) och har båda en positvit syn på saker och ting och det var nog tur. Det var hysteriskt varmt och fanns inte mycket annat att göra än att kolla på gamla byggnader. Vi försökte gå ut men det var ont om bra klubbar. Vi var ju där helt fel tid med. Bara massa amrikanska turister - italienarna hade åkt till kusten för länge sen för att svalka sig och mycket var igenstängt. Det var nämligen så varmt att även om man gick ut klockan tio på kvällen, nyduschad och fräsch, tog det bara några minuter innan svetten bokstavligt talat rann genom kläderna. Så jag rekomenderar er att åka dit på våren eller hösten, inte på sommaren för då är det så varmt att det är jobbigt att bara sitta i skuggan. Gillar man mode, mat och historia är detta rätta staden att besöka! Alla exlusiva märken var lätta att hitta men dessto svårare att finansiera. Ett annat tips är att prata med lokalbefolkningen! De har som vanligt de bästa tipsen och alla vi träffade var otroligt trevliga. En herre tog med oss upp i bergen och bjöd oss på middag - med fem rätter från hans lokala favoritrestaurang! Aldrig ätit så goda råvaror. Vanlig gurka och tomat var så gott att man ville gråta. Smakade inte alls som hemma, utan 100 gånger mer och bättre! Även om det är lite bökigt att ta bilder när man iväg är det så kul att ha dom och minnas tillbaka. Här ser ni delar av vår vecka i Rom:
Vi besökte givetvis Colluseum. Häftigt att besöka en byggnad jag velat se så länge jag kan minnas. Tips!! : Köp vatten innan, en liten flaksa kostade 5 euro där..
Överst till vänster: Utsikt från vår balkong 
Överst till höger: Mycket trevliga italierna vi träffade ute och som senare under veckan tog med oss upp i bergen
Längst ner till vänster: Väntar på bussen. Man visste aldrig när de skulle komma och vi fattade aldrig hur man skulle betala...
Mysiga gränder med fantastiska restauranger. Rätt som var det var sprang vi på Pantheon, som byggdes 120 efter kristus. Alltså nästan 2000 år gamalt.. Insane!
Överst: Fontana di trevi by night. Kryllade av turister där hela tiden. Var sugen på att ta ett dopp a la Anita Ekberg men fontänen var noga bevakad av stränga vakter :(
Nederst: Vi träffade ett par från Spanien som bodde i Rom, ute på en resturang där bara italienare gick, och de berättade att på en av de sju kullarna som staden är byggd på finns ett nyckelhål i en dörr i muren. Tittar man in i det ser man tornet av St. Peters kyrkan. Lät ju helt spårat, men vi hittade nyckelhålet (dörren var lätt att känna igen, sliten av alla som tryckt sig mot den) och det stämmde! Suddiga bildern me ni ser väl vad det är man skymtar? ;)
Så var det då dags för det obligatoriska besöket i Vatikanen och St. Peters kyrkan.Även om jag inte är troende så tycker jag man ska visa respekt när man besöker kyrkor/tempel och liknande. Så jag satte på mig den rekomenderade klädseln: Täckta ben och axlar. Var 35 grader varmt så svettades som jag var i en bastu. Aldrig varit så varm. Sen när vi kom fram till ingången efter att ha stått i kö i en timme i den stekheta morgon (!) solen så visade det sig att man kom in även om man hade shorts och linne. Snacka om besvikelse. Erik retade ihjäl mig och jag svettades vidare...
 Eftersom varken jag eller Erik är ett stort fan av kyrkan beundrade vi mest arkitekturen medan folk stod och oh:ade sig framför målningarna. Vi tyckte också att det var hemskt att kyrkan var så utsmyckade med guld. Folket svalt och kyrkan tog pengar och makt, usch. Vi gick i alla fall de över 500 trappstegen till toppen. De små svarta prickarna i bilden längst ner till höger är människor! Riktigt högt var det och trångt när man skulle ta sig upp. Fast jag är så liten fick jag bitvis gå på sidan. Förstår att inga feta gubbar med ölmage kom upp, hehe.
Belöningen lät inte vänta på sig när man väl var uppe- utsikten var mangifik! Kan absolut rekomendera er att klättra upp. Om ni inte är rädd för trånga utrymmen eller har höjdskräck vill säga ;)
Extremt svettiga på toppen. Inga vakter syntes till så vi var inte sena med att knäppa upp och ta av oss
Hittade ett ställe som hade god glass och alldelses för starka drinkar. Men vad gjorde det när man kunde beundra alla välklädda italienare som strosade förbi och drack espresso i skuggan? mmm
Det kanske häftigaste på resan - bergen! Hit åkte vi med några italienare vi träffade. De sa att de var som Roms Beverly Hills och det kan jag förstå, riktigt maffiga mansions låg däruppe! Hit måste man ta sig med bil och det tog bara 30 minuter från centrala Rom om man kan köra som en italienare och inte fastar i några köer. Påven har sitt sommarboende här uppe och det är inte konstigt med tanke på den svala luften som är uppe i bergen och som man uppskattar så mycket här och den fantastiska utsikten
!!! Såg solen gå ner bakom en bergssjö och sen satt vi till bords och åt i flera timmar. Min engelska var knagglig och sällskapet asgarvade åt mig när jag beställde in en Capuschino. Italienare dricker tydligen endast det på morgonen men trots det var det en riktig drömkväll jag kommer minnas länge
 
Wiho! En dag spendarede vi i Romarnas motsvarighet till Slottskogen och hyrde en liten trappbil och körde runt. Superkul
och supervackert!
Vi hyrde en båt och paddla runt i dammen där det bodde sköldpaddor
Helt underbart. Köp med er picknick, hyr trambil och eka och ha en heldag i parken! Ni kommer inte ångra er
Rome by night. Överst ser ni vårt hotell. Badrum med marmor, balkong, bekväm säng, hyfsat centralt och god frukost för 200 kr/natten och person. Billigt jämfört med andra storstäder! För samma pengar i Moskva fick vi bo på ett sketet vandrahem...
 Sista dagen åkte vi tåg till havet. Dock kostade det att gå ner till stranden (?) vilket kändes lite ovant när man är svensk och all natur är "gratis". Enda dagen vi var vid havet var det såklart molnigt.
 
Avslutar med några härliga bilder från Fonana di trevi!
 
Är så tacksam över min studentresa! Det är få förunnat att få se så mycket av världen som jag har fått. Att dessutom få göra det med världens bästa vid min sida är en dröm! Så glad och lycklig över allt jag får vara med om. Under Eriks och mina 20 månader tillsammans har vi besökt både Moskva och Rom och snart flyttar vi till Adelaide. Får nypa mig i armen när jag tänker på det! Ihhhhh

THE KING

Jag springer runt i huset och panikstädar. Ska bjuda mormor på fika och mina rum ser ut som två bombnedslag.  Birk ligger i soffan och iakttar mig med sina knallblå ögon. ÅH HAN ÄR SÅ SNYGG. Synd att han är kastrerad, jag tror han skulle göra succé som avelshane.
 
Dessa bilder tog jag med min Sony Acro S, slår iphones kamera många gånger om!

Never never never give upp

Hade möte klockan 10:00 med Study abroad. Gick som vanligt inte bra. Som jag skrev innan skulle hemsidan ligga nere tills i går men nu har de förlängt tiden så sajten där man söker visum ligger fortfarande nere. Kul! Står att det ska reparera sidan till och med 1 juli och eftersom Austalien ligger 9,5 timmar före oss så hoppas jag att det funkar att ansöka vid 16, 17 ikväll. Hoppas, hoppas, hoppas!


En annan sak som är sur är att visumet kostar 3500 SEK och det fick jag reda på först idag. Tur att jag jobbat ihop och sparat så mycket! Men ändå inte kul med oväntade kostnader. Tycker ändå mest synd om Erik. Eftersom vår agent strulade med hans betyg kommer han inte kunna söka studentvisum utan får åka dit på ett annat som kostar 2400. Sedan måste han göra ett engelskatest för 2000 för att tillslut kunna ansöka om studentviusmet för 3500. Alltså mer eller mindre oväntade utgifter på 7900. Dessutom har han fått sitt trukkort felaktigt översatt så alla truckar han kan köra står inte med. Ska ta en vecka att beställa truckkort men tog 2 månader att få det så att beställa ett nytt är inte att tänka på.

Känns som allt som kan gå emot oss gör det, som om det inte är meningen att vi ska komma iväg. Men så lätt stoppar man inte oss! Det här ska nog lösa sig det med och tillsammans klarar vi allt. Gäller bara att ha lite mer is i magen och ännu lite mer tålamod... Nu blir det lunch!