Nya tag

Wiiie, äntligen en ny vecka! Älskar att börja om på nytt. Då kan man alltid göra om och göra rätt. Följa veckan var en riktigt bra en (om man inte ser till träningen). Jobbade tre dagar, fick gjort mycket plugg och la tre roliga och lärorika heldagar på Horse show! Dock försvann mycket tid och träningen förra veckan var ett skämt. Red tre dagar, gymmade en gång och sprang en gång. Slarvade med kosten med - blev all in på  donken tre dagar i rad! Det tråkiga med att nästan alltid endast äta nyttig mat är att man inte tycker skräpmat är gott längre. Jag får bara ont i huvudet, blir snabbt trött och känner mig orkeslös :( Men å andra sidan är det väl bra att kroppen hjälper till att säga åt en vad som är rätt och inte...
 
Denna veckan blir det fullt fokus på träning och att äta nyttigt! Har lite plugg att ta igen med och då är det bra att fokusera på träningen samtidigt. Blir ju lättare att plugga när man tränat :)
 
Måndag - Styrka (armar) + springa på kvällen
Tisdag - Zippan (troligen hoppa om hon är OK), ätardag och Valborgs firande!
Onsdag - Intervaller
Torsdag - Styrka (armar+bål)
Fredag - Styrka (bål+rygg) + Zippan (dressyr)
Lördag - Springa/jogga + Zippan
Södag - Styrka (ben) + powerwalk
 
Har inga jobbtider i veckan så nu har jag ingen ursäkt att inte följa schemat -  LET'S DO THIS!
 
 

Den bästa högtiden är över

En sån helg det har varit! I fredags var vi på horse show i 14 (!) timmar. I lördags började showen klockan nio och dressyrfinalen var inte slut förän på eftermiddagen. När den var slut var det direkt till stallet och känna på Zippan som hade fått ett kolikanfall på morgonen. Hon verkar vara OK nu vilket är jätteskönt! Helt slut på kvällen så idag tog jag en välbehövlig sovmorgon! Klockan tolv åkte vi in till showen och gick lite på mässan - sedan var det dags för en nervkittlande final i värdlscupen... Satt på helspänn hela klassen! Efter det var det dags för stallet igen och nu är jag hemma.. Ingen rast & ingen ro, och framförallt ingen tid över till bloggning. Har haft en fantastisk helg och har fått så mycket inspiration! Bilder kommer inom kort

En perfekt dag

Det var inte bara kläder som köptes igår utan nämligen också.... biljetter till Göteborg Horse Show!! Trodde alla biljetter till fredagskvällen var slut men jag testade att köpa och det funkade!? Står visserligen att vi kan få skymd sikt pga. ngn TV-kamera men what ever... Lyckades iaf få tag i två biljetter brevid varandra! Så ikväll ska jag och Johanna se showen. Dagen spenderar vi i Moderat Kvinnornas monter på mässan. Kika förbi om ni vill prata politik, säga hej eller bara ta en godis eller två! ♥
 
Kvällens program
- Rolex FEI World cup. Final 2. Andra klassen som räknas in i värlcupsfinalen. Grundomgång med en omhoppning. Ryttarna får poäng efter placering i denna klass. Poängen tas med till sista klassen på söndag som jag med ska se på plats! Yeaay.Hinderhöjder upp till 1,60m.
 
- Bloggkampsfinalen! Mellan Linn&Mailn och Tyra&Peder. Jag hejar såklart på Linn och Johanna på Tyra. Brunetterna mot blondinerna ;)
 
- Young rider - Kval. De 16 svenska young riders som efter fem kval under höst och vinter har flest poäng kommer till Scandinavium. I denna klass gör de upp om startordningen till finaltävlingen på lördag. Hinderhöjder upp till 1,40m. Ska se finalen innan dressyrfinalen på lördag så blir spännande att följa deltävlingen innan och få ett hum om ekipagen och kanske en favorit!
 
Jag kommer ha fullt upp hela dagen och imorgon ska vi mötas utanför mässan klockan nio för att se dressyren så får se hur det blir med uppdateringen här. Ska försöka fota mycket i alla fall. Hoppas vi ses på mässan!
Bilder från 2009
!

Blir ingen tävling - Stallet i karantän

En väldigt tråkig sak jag inte berättat för er är att det inte blir någon hopptävling för mig och Zippan i maj. Råda ridklubb har drabbats av kvarka och är försatt i karantän. Ingen häst får lämna eller komma till anläggningen. Jag som hade sett fram så emot att åter starta en lokal hopptävling och visa att jag och Zippan är minst lika bra som vi var för 5 årsedan! :( Nu går inte det. Karantänen lär fortsätta till juni och då ska jag flytta till Australien.. Så himla ledsen för att en sjukdom stoppar oss.
Ville flyga fram på tävlingsbanan i vita ridbyxor igen... :(

Vårnytt

Fick dubbelt så mycket lön som jag räknat med så idag unnande jag mig lite kläder. Har ryckt mycket i shoppingtarmen de senaste dagarna och jag har rensat ur min gaderob så känns superskönt att få in lite nytt! Förutom bikinisarna och klänningarna ni ser på bilderna blev det också ett par vita jeans, den svarta klänningen längst till vänster i vitt, två linnen, en sport BH och en vanlig BH... Att man kan bli så glad över lite nya kläder! Borde shoppa oftare ;) Tycker det är så snyggt med svartvita kläder (gärna tighta klänningar utan armar) som man sedan kombinerar med färgklickar i form av jackor, smycken och skor. Känns klassiskt men ändå modernt!
 
 
 
 

1,5-årsdag

Igår firade vi vår 1,5-årsdag ♥ Erik mötte upp mig när jag slutat jobbet och sen gick vi hem genom duggregnet. Tycker det är lite mysigt att det börjat regna igen, annars känns det ju inte som Göteborg. Var hemma ett tag och drack kaffe innan vi begav oss till gymmet. Körde 50 kg i knäböj 8-8-10. Gôtt att kunna ta sin engen kroppsvikt! Sedan gick vi hem och lagade mat. Grekisksallad, en köttbit och en halvliters flaska rödvin blev det. Lyxade sen till det med härlig chockladpuddig för 4,50 från Netto (älskar studentlivet) trots att det inte var ätardag och kollade på Mad man. Erik överraskade mig sen med en present! Ett fint silverarmband från antikhandlarna. Blev så glad! Han är bäst.
 
Erik rockar köket
Jag kom tidigt till jobbet och hn lyxa till det med en köpekaffe i källaren ;)

Kom in i mina smalisbyxor igen!!

Wihooo! Jag kom in i mina smalisbyxor igen! Köpte dom för ett årsedan ungefär men efter sommaren kom jag inte i dom hur jag än försökte :( Men nu gör jag det igen! Sitter kanske inte jätteskönt, men det är en annan femma ;) Så kul att träningen ger resultat. Det är bättre att jämföra med byxor än vågen. Den säger ju ingenting om hur stor andel fett vs. muskler man har. 
 Bilden är från min instagram, SallyOttilia. Följ mig där med om ni vill :)

Landat i soffan

Nu är jag hoppat ur duschen, satt på mig min flanellpjamas (♥) och landat i soffan! Var ett tufft pass i stallet idag med. Övade på att rida med mer hand som jag fick i läxa igår och det var inte så populärt hos min lilla häst. Så det var lite sirapskänsla i benen idag. En annan sak som både är jobbig och rolig är att hon går i så stabil förvänd galopp nu att jag inte kände om hon bytte efter inte över det lilla krysset vi hoppade idag. Fick byta varv så jag kände om det var rätt eller fel, haha! 
 
Nu är det kycklingsallad och film som gäller. Inväntar kvällens höjdpunkt med - kaffe med en ruta mörk choklad! Nomnomnom Imorgon börjar föreläsningen 08:00 så ska upp med tuppen!
 

Sjuk kravlista

Jag hade en sjuk kravlista på hur min framtida pojkvän skulle vara. Så sjuk att jag trodde att jag skulle vara singel hela livet, men hellre det, än att vara tillsammans med någon som inte ger en fjärilar i magen eller får en att må bättre. Hittar man inte någon som är helt rätt borde man vara singel, varför lägga tid på någon som inte är bra nog?  När jag var 17 klampade Erik in mitt liv och nådde upp till alla mina krav och imorgon har vi varit tillsammans i 1.5 år. Det har varit den lyckligaste och roligaste tiden i mitt liv!
 
Min kravlista:
  • Träna mycket, om han inte naturligt har en kropp som en grekisk gud, året om
  • Kunna renovera, tapetsera och bygga saker. Jag kan inte, och är inte sugen på att lära mig
  • Vara liberal, helst moderat. Kan ju inte gärna vara tillsammans med en Sosse, tänk er stämningen varje gång man ska prata politk eller se nyheterna...
  • Ge mig frukost på sängen varje dag. Inget krav egentligen, men ett rejält plus
  • Ha höga ambitioner. Jag tycker jag har riktigt höga ambitioner, men Eriks är faktiskt ännu större
  • Ha distans och vara "svårfångad". Finns inget värre än killar som smsar en 100 gånger om dagen. När jag och Erik började träffas svarade vi på SMS varannan dag. Var lite omständigt men spännande
  • Ha gått natur. Någon måste förstå hur jobbigt jag haft det tre år med fysik, kemi och matte
  • Ha liiiite sämre betyg än jag. Egentligen inget krav, men jag gillar att vara bäst.
  • Kunna åka skidor
  • Vara allmänbildad. Funkar ju inte att vara tillsammans med någon som inte har koll på de senaste nyheterna eller viktiga historiksa händelser
  • Låta mig göra vad jag vill. Som tex. avboka en romantisk sparesa för att istället åka till Valdi och festa och åka skidor med kompisar
  • Vara republikan, känns stenålders att stödja vårt gamla statskick
  • Ha en lagom mycket självdistans och självförtronde. Finns väl inget osexigare än killar som tror sig eller som tvivlar på sig själva för mycket....
  • Följa med mig och jobba på landet eller i stallet. Att stängsla om hagar är inget jag vill eller kan göra själv
  • Säga och tycka att jag är söt, snygg och vacker hur trött, svettig, äcklig och osminkad jag än är
  • Självklart se bra ut. Ska man vakna upp brevid någon varje dag, restan av livet måste man ha något fint att titta på!
  • Inte ha för bråttom i förhållandet. Tänk om man hade hittat en perfekt kille och så ville han flytta ihop och fria efter 3 månader?! Herregud, give me some space man!
  • Ha en stor, trevlig familj. Jag har ju inga syskon så kan ju bli lite ensamt annars. Gillar att fira jul och högtider med massa familj och släkt!
  • Vara mysig att krama och pussa men inte för klänging. Speciellt inte bland folk
  • Inte vara religös. Kan få tro på turen möjligtvis och karma, men inte praktisera någon religion
  • Gilla att laga mat och vara bra på det. Jag kan typ koka ägg och hälla upp yougurt, hehe
  • Ha trevliga kompisar, man lär ju behöva umgås med dom med så inte så kul om dom är några tråkmånsar
  • Vara lika rolig att festa med som att ha myskväll med!
  • Inte ha haft ett långt och seriöst förhållande innan så man blir jämförd med den gamla tjen
  • Vara lång
  • Ha fina händer. För smala eller för tjocka fingrar är inget för mig!
  • Följa med när jag tävlar och tycka jag är bäst även om jag kommer sist, såklart
  • Ha körkort eller bo så centralt att det inte behövs
  • Vara äldre än mig. Vem ska annars köpa ut till mig....?
  • Tycka om mina djur. Även om det är en luddig kattt som hårar ner A L L T
  • Tycka om att göra spontana saker. Som att åka till Australien och plugga ett år
  • Bära min väska, hålla upp dörrar - vara en gentleman helt enkelt!
  • Bjuda mig på små saker och överraska mig titt som tätt
  • Lukta gott och ha bra andedräkt
  • Plugga vidare inom ekonomi på högskola (är inte så fräckt att ha en pojkvän som forksar om amöbor..) alternativt ha ett eget företag som utvecklas
  • Vara trevlig mot mina kompisar. Nehe!?
  • Kanske viktigast: Ha humor! I slutändan är det viktigast att man kan ha roligt tillsammans. Har man inte det spelar det ingen roll om övriga punkter på listan uppfylls
  • Älska mig oavsett vad som händer
Erik sommaren 2011 när vi började träffas. Drömkille!

105 minuter dressyr är ingen dans på rosor

Godmorgon!
 
Det känns som jag har blivit överkörd av en lastbil. Skulle rida lektion igår vid 20:30 men min tränare var försenad och kom först 20:50. Så hann rida fram i 50 minuter innan hon kom. Rejäl framridning med öppnor, slutor och skänkelvikningar i alla gångarter = jobbigt! Efter det väntade en kämpig dressyrlektion i ca 45 minuter. Janette är stenhård och man får aha-uppevelser varja gång man rider för henne! Nu har jag massa saker jag ska träna på. Men hon är också hård, hon nöjer sig inte försen något är perfekt och drar sig inte för att säga att man rider som en kratta om man gör det.
 
Svettas och rider för allt jag är värd och är helt slut efter 1.5 timmes dressyr (Zippan var inte ens ljummen) och så får man höra "Hade du bara velat lite mer hade du kommit hit tidigare" "Får börja ändra på händerna och skänklarna, är så mycket som behöver justeras". Även om jag tyckte Zippan gick jättebra efter uppvärmningen så känns det som man inte kan rida alls när Jeanette kommer. Känner sig som en nybörjare igen men det ser jag som något positivt. Då har vi mycket kvar att lära och mycket som kan bli bättre! Det fina, och stundtals jobbiga, med den här sporten är att man aldrig blir fullärd. Det kan alltid gå bättre. Tycker det är bra att ha en hård tränare som kör över en även om det är tufft emellanåt. Man bryter ner, bygger upp och kommer tillbaka som något bättre. Så det ska vara, hatar mjäkiga tränare som bara står och säger "braa, braa, braa". Vill ju ha valuta för pengarna och lära mig nått!
 
Så jag satt på hästen från klockan åtta till kvart i tio. I mormors gamla stövlar från 70-talet. Mina har gått sönder så har hennes med 40 år på nacken. De är stenhårda och gör så ont att man vill gråta. Så att gå till gymmet och skyrketräna nu finns inte på kartan. Har ont i benen, axlarna, fötterna (!), ljumskarna, låren, rumpan, armarna.. Ja, hela kroppen har fått sig en omgång. Får bli storstädning och promenad istället. Jippie...
 
 
Stilbilder från gårdagens dressyrlektion ute i mörkret
 
 
 

Om en vecka kommer hon!

Om en vecka kommer min saknade vän Amanda hem till Göteborg, woopidoopiedo! Hon har varit på andra sidan jorden sen nyår ch haft det gott, medan jag har gått runt i ett regnigt Göteborg, pluggat och sparat pengar till Australien.
 
Amanda är den vän jag delar absolut mest och roligast minnen med! Vi har varit på ridläger, skenet på en kamel i Egypten tillsammans 2006, flygit utan våra föräldrar första gången tillsammans, varit på fler konserter och festivaler än vad jag kan komma ihåg, varit i Grekland och Turkiet, spenderat säkert en miljon timmar i stallet, firat varandras födelsedagar och nyår, färgat varandras hår, sett skräckfilmer, bränt vid många maträtter, varit på cowboy-fest med hembränt och traktorer, delat de första drinkarna och utgångarna, beställt vin på resturanger när vi var för unga, spendarat många dagar på mitt landställe under sommrarna, varit i Stockholm flera helger, hyrt sommarhäst tillsammans, varit på Horse show massa gånger, åkt på tävlingar, varit aktiva i US samtidigt, och ja.. Så gott som allt de senaste åtta-nio åren har vi upplevt tillsammans! Därför känns det konstigt att hon har åkt iväg på en så lång resa utan mig när vi brukar göra såna saker tillsammans, men samtidigt vet jag att vi kommer dela många, många minnen tillsammans i framtiden och att det kommer kännas som igår när vi ses igen! 
 
Är skönt att ha en vän man känner så bra att man inte behöver förklara saker eller oroa sig för att den andre inte vet vad man har varit med om. Även om vi inte hörs varje dag vet vi att vi alltid finns där förvarandra och ställer upp! En blick  eller ett höjt ögonbryn (önskar verkligen jag kunde höja bara ett ögonbryn...) räcker för att den andre ska förstå vad man menar. Nu längtar jag till Valborg som vi ska fira tillsammans. Vet inte vad vi ska hitta på, men jag vet att det kommer bli kul - som alltid när vi är tillsammans! ;) ♥




 
 
 
 

Kickstartar veckan

Kickstartade veckan med en springtur! Första riktiga löprundan för säsongen. Är helt euforisk, för jag fick inte håll! Jag brukar få sån håll att jag måste stanna och lägga mig ner för att det känns som någon sticker något hårt rakt in i magen men nu kunde jag springa/jogga hela rundan utan problem! Så sprang/jogga i 19 min, så fort jag började känna av hållen lite saktade jag in farten tills det gick över. Tror det har att göra med att jag bara åt två ägg till frukost och drack ett glas c-vitamin. Får inte håll lika lätt då som på en full mage. Blodomloppet here I come!
 
Veckans planer ser ni nedan. Är så sjukt taggad på helgen och Göteborg Horse Show! Är SÅ glad för att jag ska få se båda finalerna live. Har försökt följa världscupen via SVT play så mycket jag har hunnit men nu ska jag äntlgien få se alla stjärnorna  i verkligheten - Wiiiie!
 
Måndag Cardio, jobba, dressyrlektion 20:30
Tisdag  Styrka, plugga med Malin, hoppa/markarbete
Onsdag Dataövning, jobba, fira 1,5-årsdag med Erik, eventuellt cardio
Torsdag Föreläsning, jobba, styrka
Fredag Cardio, stå i M-kvinnornas monter med Svartnäs på Svenskamässan, kolla Bloggkampsfinalen, heja Linn!
Lördag Dressyrfinal, hoppträna på kvällen
Söndag Hoppfinal, styrka  

Vecka 6

Nu har jag tränat 6 veckor med samma styrketräningsschema! Har ökat rejält från första gången jag gjorde det, vilket är superkul! Blir så glad varje gång man kan ta tyngre hantlar. Men nu blir det förändring. Ska träna tre pass ren styrka i veckan istället för fyra. Ska köra igenom hela kroppen på varje pass istället för att göra en eller två kroppsdelar i taget. Blir smidigare så nu när jag ska börja löpträna :)
 
Antal pass: 4 styrkepass
Träningsvärk: Hemsk! Känns nästan som jag sträckt baksida lår
Ökade: 25 kg i bänkpress, 9 kgs hantlar i sned bröstpress, 10 kgs hantlar i axlar
Cardio: Tror den har varit rätt obefintlig denna veckan för kommer inte ens ihåg den...
Ridsport: 3 pass. HOPPADE BANA PÅ EN METER! Woopidoppidooo
Kost: Forsatt med att ta bort ris, pasta, potatis, bröd, godis osv. Extrem ätardag igår
Jobbigast: Att jag inte hann träna i måndags eller tisdags pga. skolan. Ångest och kryp i kroppen!
Bäst: Att jag hoppade en bana på en meter igen!! Stolt.
 
Nästa veckas mål blir att träna 3 styrkepass, 3 ridpass och 3 cardiopass. 9 pass i veckan känns rimligt! Kika in nästa söndag så får ni se hur det har gått :-)
 
Man kan förändra sin kropp, bara man vill! Detta underverket gjorde Zippan på
bara två månader. Kanske inte åt det hållet man vill, men ändå, allt går!

100 cm och bubbel

Gissa vad jag gjorde igår? Hoppade en bana på en meter! Första gången sen december. Jag tycker fortfarande hinder på en meter är gigantiska men det var inget som stoppade oss. Kändes faktiskt stabilt och det gick riktigt bra! Rev bara ett hinder och det var ett missförstånd. Värmde upp på två sockerbitshinder och en linje med tre studds och sen ett hinder som låg på en meter. Wiiiie! Extra plus att jag kunde hoppa i piké i solskenet och svettas. Nu är våren här!

 

På vägen hem fick jag ett sms av mannen i mitt liv: Middan är klar vid åtta och vinet från Barcelona ligger på kylnig. Puss ♥ Wiiiie, så man ska ha det! Så det var bara att hoppa in i duschen och sen glida vidare till honom. Vi började med att äta vit Toblerone som förrätt så middan var inte klar förens vid nio. Hade egentligen planer på att gå ut på stan sen, men när man har tränat, myskläderna är på, chips&dipp är inhandlat och man har en säsong av Mad man som väntar är det mycket som ska till för att få mig att gå ut. Så vi blev hemma och myste istället... 

 
Längtar tills vi kan bo större och ha lite finare glas... Studentlivet är inte så glammigt, men mysigt!

Söndagssol

Tog en härlig fika i solen idag med Sarah i Vasa. Alltid kul att träffa den tjejen!  Underbart att bara sitta i en tunn tröja och känna solen steka! Känns verkligen att våren är på väg nu. Löven på träden lär väl komma lagom till Valborg, som alltid.
Glömde mina solglasögon hemma :(
Sarah, syggare tjej får man leta efter!

Barbacka + grillat + skräckfilm = Fredagsmys

Hejhej!
Jag kom knappt upp ur sängen i morse. Nu tänker ni kanske att jag har varit ute och levt rövare, men icke. Har sån sjukt träningsvärk efter att först ha kört ett killerbenpass och sedan kommit på den lysande idén att rida dressyr utan ridbyxor, sporrar eller spö - barbacka! Aj, aj, aj. Mina ben är som två värkande plankor.
 
Kom hem halv nio från stallet igår och då hade pappa grillat för första gången i år. Yummie! Finns det något godare än en perfekt grillad köttbit!? Tror inte det. Världens bästa pappa också hyrt en skräckfilm.. Har blivit så extremt nojig när det gäller sånt. Såg Paranormal activity 4 och trots att jag satt bakom en kudde halva filmen så vågade jag inte sova själv.. Hahaha, snart 20 år och så kryper jag ner hos mamma och pappa! Var verkligen livrädd och vad ska man göra när pojkvännen jobbar natt? Haha. borde verkligen sluta se skräckfilmer. Nu ska jag kila iväg till jobbet, hoppas ni får en fin dag!
 
Red barbacka första gången på 2 år och släppte skönheten lös efteråt :)

thank god it's friday

Härligt med helg igen! Min fredagskväll ska tillbringas med min prinsessa. Zippan ska få skönhetsbehandling i form av en ordentlig rycktning och sen ska jag skritta barbacka.  Blir hennes vilodag idag! Även om hon vilar är det bra om hon får röra på sig så lederna hålls igång. Hon är ju redan 15 och man blir ju stelare ju äldre man blir.. Så hon ska allt få röra på sig trots att det står vila på schemat :D

Att satsa 100% eller inte

Att satsa allt på något. Att gå ALL IN. Fullt fokus på sitt mål. Det är nyckeln till framgång. Eller? Det sägs att man måste öva på något i 10 000 timmar för att bli riktigt bra på det och det tror jag stämmer.

 

Personligen har jag väldigt svårt för att bara satsa på en sak för det innebär att man stänger dörren till så mycket annat. När jag skulle välja gymnasium funderade jag på att gå på internat i Skåne och bara fokusera på hästarna. Jag besökte skolan, pratade med eleverna och även om omgivningen var fantastisk och utbildningen är av landets bästa bara skrek min magkänsla nej. Skulle jag ge upp allt jag älskar med att bo i stan för att bli en bättre ryttare? Inga mer sponta turer på stan med kompisarna, inga mer timmar på cafér och inga mer spårade utekvällar. Ingen mer fönstershopping, inga konserter, inga tävlingar på hemmaplan, ingen mer träning för min tränare. Nej, det var inte värt det. Jag ville ha allt. Jag vill både äta kakan och ha den kvar.

 

Istället för att flytta till Bollerup valde jag skolan som låg närmast stallet här hemma. Red tre gånger i veckan, jobbade tre kvällar i veckan för att spara ihop till roliga resor, blev mer och mer aktiv inom MUF och fortsatte ha mina vänner och min familj nära mig. För att det kändes rätt för mig.

 

Jag älskar att ha många bollar i luften för jag är besatt av kontraster, jag klarar inte av att bara göra samma sak, dag in och dag ut. Politik, hästar, jobb, plugg, gym och socialt liv i en enda röra, det är så jag vill ha det. Jag vill inte välja bort något av det. Men jag inser också att jag inte kommer kunna bli riktigt, riktigt bra på något av det jag gör. Alla som är framgångsrika, det spelar ingen roll om de är idrottsmän eller politiker, har satsas 100 procent på sin grej. Jag tror inte att jag hade mått bra av att bara göra en sak så därför är jag hellre halvbra på fler saker än bäst på en sak. Men samtidigt skriker tävlingsmänniskan inom mig SATSA! Kämpa. Gör mer, gör det bättre. Fokusera. Samtidigt som man inte vill säga nej till en endaste liten sak, inte missa något. Att man aldrig kan vara nöjd.

 

När jag tränar ger jag i alla fall alltid 100%
 

Det senaste dygnet har jag...

♥ Träffat två kompisar från min gymnasieklass som kom och hälsade på mig igår. Vi gjorde fruktsallad och hade det hur mysigt som helst och tiden bara flög iväg. Fick nästan börja borsta tänderna för att de skulle förstå att jag skulle gå och lägga mig ;)

 

♥ Haft ont i halsen på vägen till gymmet. Men det släppte när jag kom igång. Orkade köra både ben och axlar! Riktigt mör nu.

 

♥ Jag gjorde mitt personbästa i marklyft med 40 kg idag, yeaaay

 

♥ Hittat en matlåda som någon glömt hemma = Färdig kycklingsallad till mig efter gymmet, WIHO!

 

♥ Nästan kissat på mig av skratt i natt. Vaknade av att jag hör något låta och så ser jag en yrvaken och förvånad pojkvän, men en dörr i händerna som han inte vet vad han sak göra med. Min dörr lossnar nämligen om man stänger den för hårt och det visste inte stackarn, hahaha

 

♥ Skämt ut mig inför två bekanta på gymmet. Jag skulle gå förbi dom och samtidigt sätta på korken på min penna. Hade korken i munnen och skulle pricka pennan i korken. När jag sedan ser mig i spegeln har jag ett blått sträck över hela kinden. Lyckades alltså måla mig i ansiktet utan att jag märkte det. Smidigt Sally.

 

♥ Smygit på Birk som värsta spionen när han sov med klotången i högsta hugg. Skulle klippa klorna på honom lite diskret när han sov, eftersom han har bestämt sig för att bli nya Mohammed Ali och boxas järnet när man ska klippa dom. Gick sådär, Birk vaknade trots mina FBI-likande manöver och gick till attack mot klotången. Jobbiga tonårsfasoner!!
 

Dietmat

Jag går fortfarande på min diet. Tänkte berätta vad jag brukar äta. Är inget konstigt utan sån mat som de flesta vet är nyttig. I framtiden kommer det inlägg om nyttiga efterätter, ätar-dagarna och hur man gör för att hålla sig till sin diet.
 
Till lunch och middag
  • Laxsallad
  • Mexikansksallad. Som tacos men utan chips/bröd/gräddfil. Brukar dock behålla salsan!
  • Kycklingsallad
  • Eriksspeciall. Är en rätt min kära pojkvän brukar laga. Jag tycker den är rätt vidrig men den består iaf av köttfärsås, ärtor, bönor och tomatsås. Ser ut som spya men är nyttig...
  • Torsk och grönsaker
  • Kyckling och wookade grönsaker

Till mellanmål

  • Frukt. Vet att de innehåller rätt mycket kolhydrater men det struntar jag i, innehåller ju också massa viktiga vitaminer vi behöver och är ju så gott!
  • Kvarg med lite sylt, fiberflingor eller fun lite
  • Avokado och jordnötter - innehåller nyttiga fetter

Till frukost

  • Havregrynsgröt
  • 2 ägg
  • Skinka på crips
  • Kvarg med lite sylt

Till lunch och middag

  • fetter!
  • Proteinbar. Smakar som Snickers typ, mums!
  • Stekt ägg

Dryck

  • Till frukost brukar jag dricka ett stort glas med C-vitamin. Juice och mjölk innehåller många kalorier per 100 gram och ger ingen mättnadskänsla för att innehålla så många kolhydrater och kalorier. På ätar-dagarna kan jag däremot dricka ett helt paket juice själv...
  • Ca 3 koppar kaffe om dagen. Ger lite energi och får fart på förbränningen har jag hört!
  • Vatten till alla måltider. Det är godast och släcker törtsten bäst!
  • Proteinshakes på gymmet. Dock var det länge sedan jag drack det för vi har bara jordgubbssmak och den tycker jag inte är god. Ska köpa chokladsmak nästa vecka! För ni som tror att det är något konstigt i proteinshakes kan jag informera om att det innehåller fryst mjölk. Alltså proteinerna från mjölken. Inte konstigare än att äta fryst färdigmat...
 

Bryssel i maj

En annan rolig sak som hände igår var att jag fick reda på att jag antagligen kommer åka till Bryssel med MUF Göteborg i maj. Har alltid sett fram emot att besöka staden där de viktigaste besluten i EU:s tas och känna stämmningen i staden. Är det någon av er läsare som har varit där? Är det något man inte får missa när man besöker Bryssel?

 


IM BACK

 Hej kära läsare! ♥

Ledsen att det inte blev någon uppdatering igår. Min gårdag bestod av att vi lämnade in vår datainlämning. Var lite kaos ett tag med den. Hade deadline klockan 12 och klockan halv elva hade vi fortfarande inte skrivit ut arbetet. Testade massa skrivare, varav en åt upp Malins kopieringskort, (haha, det sitter forfarande kvar i D45 om någon är sugen) varav ingen funkande. I källaren hittade vi en som funkade men då hittade vi istället ingen dator som var kopplad till den. Suck! Även om Handels är en bra skola känns det väldigt omodernt att ha tre olika kopieringskort som funkar till olika skrivere som man köper på tre olika ställen, till ett skrivsystem!?

 

I källaren öppnades en dörr jag aldrig sett innan av en kille (lite Hogwartskänsla där) och då såg jag att det fanns massa datorer där inne. Jag smet in, och då stod jag att det stod datalabb på dörren och alla kollade konstigt på mig när jag smet in. Kom inte in på någon av datorerna och på väggen var det en stor karta över Sovjet!? Mycket märkligt. Hur som helst, efter många om och men fick vi skrivit ut arbetet. Var då ca en halvtimme kvar till deadline. Helt sjukt att det tar en timme att skriva ut några jäkla papper.... Då kom vi till nästa problem, att hittade en häftapparat. Hittade en vid skrivaren men den funkade såklart inte. Och vi kan ju inte gärna dumpa 17 papper i en brevlåda som inte är häftade. Mötte min kompis Simon i korridoren. Fråga hur läget var och så där då vi inte sett varandra på länge, och sen drar jag den random frågan om han möjligen har en häftapparat på sig? Svaret var såklart nej och en liten märklig blick. Men vad händer då!? Tror ni inte hans kompis bara: Jag har en! och så drar han upp en häftapparat hur jackfickan!! Hahaha, en sån himla tur! För sånt där kan väl inte bara vara slumpen? Så arbetet kom in i tid tillslut, wiho!

 


 

Inget antagningsbesked

Håller på att bli galen på att vi inte har fått något antagningsbesked till Australien än. Tänk er själva, inom två och en halv månad ska ni flytta till andra sidan jorden och börja plugga men ni har ännu inte något helt klart besked från skolan och tiden börjar rinna ut. Resebyrån vi åker med säger att alla kommer in till det vi har sökt när man har de betyg vi har men det känns ändå inte helt 100. Är ju bara två månader kvar bara och vi ska styra upp vaccination, flygbiljetter, boende och en himla massa annat innan vi åker... Dessutom kan man inte söka några stipendium innan man har kommit in. Åh! Hoppas verkligen det kommer inom de närmsta dagarna!!
 

Vill bara få det helt säkrat att vi kommer in på skolan så vi kan planara för flytten till Aussie

Ge mig 30 timmar per dygn, tack!

Ytterligare en hektisk dag. Är i skolan på föreläsning, har rast just nu. Lunchen kommer spenderas med en intervju för en kompis som skriver C-uppsats och sedan bär det av direkt till jobbet. Har egentligen en föreläsning till då men den krockar såklart med när jag ska jobba.När jag slutar jobbet ska jag tillbaka till skolan för att göra klart vår inlämning som ska in imorgon. Efter det skulle jag egentligen träffa två kompisar för kvällsfika men inser nu att det inte kommer hinnas med. Inte heller någon träning. Varför finns det inte fler timmar på dygnet?! Planen var att gå upp kvart i sju och träna innan föreläsningen men det gick inte så bra. Var alldeles för mysigt att ligga kvar i sängen och se på nyheterna och gymmet känns inte så lockande klockan sju på morgonen… Så förvänta er inte någon bra uppdatering här idag, det kommer helt enkelt inte hinnas med! 

Hade hellre velat vara hemma och gosa med Birk istället för att stressa runt som en galning

Full rulle

Hej! Jag har bestämt mig för att den här veckan ska bli riktigt effektiv. Har en lista på allt jag ska göra, skönt att kunna bocka av allt efter hand. Har till och med en lista på de kompisar jag ska träffa i veckan så jag kan pricka av dom... Lite hemskt att man får göra så men har man mycket att göra måste man planera in i tid när man ska vara social, annars blir det inte av. Visst är det nästan alltid de saker man hittar på spontat som blir de roligaste, men vad ska man göra?  Hellre planera in och hinna träffa sina vänner än inte hinna träffa dom alls. På torsdag ska jag och Johanna antagligen följa med Linnéa och Ericanär deras kompis ska tävla deras häst. Ser jag fram emot! Blir inga tävlingar på borta plan för min del i år så då får man hänga med sina kompisar istället :) Nu ska jag fortsätta skriva rent mina anteckningar (Wiho, ligger för en gångs skull före planeringen!)  och sedan möta upp Malin för lite mer plugg. Ikväll blir det träning och kvällsfika med Jonnyboy och Clara! 
 
 
 

Vårshow i stallet

Igår var det Vårshow i stallet! Var säkert över 100 personer på läktaren och det var inte ens alla som fick sittplats. Vi som fick sitta satt packade som sillar. Var en show med allt från dansnummer, hoppning, gymkana, spegelritt, parodier och skönsång! Kul att klubben är så aktiv! Blir verkligen bra stämmning av att såna här saker annordnas. Kommer ihåg när jag var liten och stallet hade Luciashow varje år. Då hade vi släckt ner i manegen och hade strålkastare. Ni kan ju tänka er själva vilket kaos det blev när hästarna som aldrig fått se vare sig så många personer i manegen eller strålkastare skulle in och visa upp sig i 20 - grader till dunkade högtalare. Vet inte riktigt hur man löste det med uppvärmningen de år när paddocken var täckt av is... Kul var det iaf! Var alltid årets höjdpunkt att vara med och hjälpa till. Ett årligt inslag var tomtenissarna som första nummret smög ut ur luckorna i mangeväggarna till "Tipp Tapp" och kastade godis till publiken. Ni kan ju tänka er själva hur kul och fnissigt det var att klättra in i lukorna som åttaåring och sitta och vänta i mörkret med sina bästa kompisar och höra hur publiken välde in på läktarn. 
 
De senaste åren har dock Luciashowen bytts ut av Vårshowen, vilket är bra då säkerheten blir betydligt bättre och publiken slipper frysa ihjäl under showen. Här kommer en bildbomb från gårdagen:
 
Ditsläpad, bakis pojkvän. Han fick inte bara hänga med på showen på 1.5 timme utan även vänta när jag red och fixade allt med hästen innan showen... Snäll kille! ♥ (Notera medelåldern på raden bakom, hehe)
3 generationer  av hästintresseade. Min mormor tävlade lite dressyr och Western på vår förra häst! OS-invigning. De suddiga sakerna till höger och vänster om Leo är med hästar. Vet inte hur man ändrar slutartiden på kameran...
Invigning av showen!
Alla hits under förra året spelades upp. Här är det några som gör något äckligt (mockar) under täcket, haha!
Mer dans
BUS-tjejerna dansar till Panta mera. BUS är som lärlingar till US, ungdomssektionen, och är bland annat ansvariga för pantburkarna.
Löjligt rolig parodi på Ponnyakuten!
Ridlärarna visade upp två av klubbens fina ridskolehästar i en spegelritt!Neil Armstrong kom och kastade godis till publiken
Gangnam style!
Harlem Shake a la Råda. Traktorn körde in i full fart och började kasta ut ballonger!
Kul att så många var med! Riktigt duktiga tjejer som styrt showen, ni är grymma!
 

Vecka 5

Så var ännu en träningsvecka förbi! Fortsätter på samma bana och det går bra. Vill lägga till mer löpning till nästa vecka dock då blodomloppet börjar närma sig! :)
 
Antal pass: 4 styrkepass
Träningsvärk: Inte alls farlig
Ökade: Något, men fokuserade på att göra övningarna 100 procent rätt istället
Cardio: Joggade 20 min, 30 min crosstrainer och gått 2 powerwalks på ca 20 min
Ridsport: 3 pass. Hästen är så glad nu när hon får gå ut i skogen och paddocken mer så är jättekul!
Kost: Forsatt med att ta bort ris, pasta, potatis, bröd, godis osv.
Jobbigast: Att hitta tid till att träna ca 10 pass
Bäst: Att jag joggade/sprang för första gången på hur länge som helst och det var lätt som en plätt! Vill börja springa mer
 

Låna 200 000 som 19-åring....

Fick en fråga från en läsare om mina tankar kring att låna 200 000 för ett års stuider utomlands. Är det bra att skuldsätta sig så mycket?
 
Jag var först väldig kritiskt till att göra det men sen tänkte jag efter. Vad kommer man önska att man gjorde om man kollar tillbaka om 10 år? Att man tog chansen, åkte till ett nytt land, investerade i sig själv i form av en utbildning eller tog det säkra kortet och stannade hemma. För mig är svaret lätt.

Självklart är det inte bra att skuldsätta sig, men CSN-lån är förmånliga. Räntan är låg och man har 25 år på sig att betala tillbaka. 200 000 är inte själva lånet utan en del av pengarna består av bidrag från CSN. Är ca 150 000 som är själva lånet. 150 000 / 12*25 = 500. Alltså kommer man få en månadskostnad på ca 600 (räknar lite drygt nu med tanke på ränta) i månaden för sitt år borta. 600 kronor kommer man ha råd att betala i månaden även om man inte får något "toppjobb". Jag har själv nästan alltid sparat undan några hundralappar varje månad, trots en väldigt marginell inkomst, så att i framtiden lägga 600 kr på ett lån lär inte vara något problem.
 
Jag försöker med spara så mycket det bara går innan jag åker. Sen december 2012 har jag lagt undan varje krona jag tjänat till Australien. Jag har dragit ner mina utgifter och sparar även delar av det jag får från bidragsdelen av CSN just nu. Det hela resulterar i att jag, efter att jag betalat mina utgifter, lever på ca 1000 kronor i månaden. Det är betydligt mindre än vad mina vänner lever på och jag kan inte shoppa eller gå ut och äta lite hur som helst vilket är tråkigt men jag är säker på att det kommer vara värt det i slutändan! Ju mer pengar jag sparar innan jag åker, desto mindre av lånet kommer jag behöva använda.
 
Jag skulle aldrig ta så stora lån för en utbildning jag inte tror skulle generera i något jobb. Men hittar man en utbildning man tror på är det bara att köra!
 
 
 Ibland får man offra något för stunden för något man vill ha ännu mer i framtiden

Linneterrassen

Hade en mysig kväll på Linneterrassen med Lovisa igår! Satt och pratade om allt möjligt och tiden flög i väg så gick först när stället stängde och personalen börja packa ihop. Pratade gamla minnen och om saker vi vill göra. Drömmen vore att hon kom ner när jag har sommarlov i Australien så tar vi dykcert tillsammans, shit vad kul det hade varit :D Idag är det lördag vilket betyder ätardag. Har ätit 5 våfflor med grädde och sylt som en sen lunch. Märker direkt att det inte är bra mat. Blir trött, seg och hungrig mycket tidigare jämfört med när jag äter något nyttigt. Men är det ätardag så är det! Nu ska jag ta en promenad i det fina vädret (klockan är efter sju och solen har inte gått ner, yihaaa) och sen väntar en lugn kväll, har laddat upp med tre bra filmer vi tänkt beta av!
 

Bojkottar favoriten GP för DN

Godmorgon!
Kan tänka mig att många av er just nu äter en go lördagsfrukost och bläddrar i er morgontidning. Jag som tycker frukost är bästa målet på hela dagen och gärna äter den länge tycker morgontidningen är näst intill helig. Jag har därför försökt få GP via min CSN-rabatt då vi saknat morgontidning hemma i pappersformat ett tag. Går sådär. Man måste tydligen bo i eget hushåll och "således inte bo hemma". Var ska man bo om man inte bor hemma?! De flesta brukar väl bo i just sina hem, hemma! Blev så trött på tidningen så kunde inte låta bli att skicka ett något snorkigt svar tillbaka, se nedan. Fick tillslut reda på  om att man inte fick bo med sina föräldrar och att det var där skon klämde. Kunde de inte informera om det från början, innan jag la tid på att teckna en prenumerationen. Hur svårt kan det vara att skriva det lilla tillägget på CSN:s hemsida? Nu fick jag istället maila fram och tillbaka med deras kundtjänst som inte talade klarspråk utan uttryckte sig luddigt. Nä, nu får det bli mina föräldras favorit DN istället. Jag tycker egentligen det är mysigare att ha GP hemma. Gillar att nyheterna i tidningen är mer lokala. Nationella nyheter får man ju ändå varje dag genom nyheterna på radio och TV. Men någon måtta får det vara. 
 
 
 
 

Fullt upp igen

Hej! Räckte att jag klagade lite på att jag hade tomt i kalendern i förrgår och så fick jag fullt upp igen :) Igår var jag i skolan 10-16. Har en statistikinlämning som ska in nästa vecka så satt kvar efter föreläsningen med en kompis och gjorde nästan klart den! Sedan var jag hemma och åt lite snabbt hos Erik och sen direkt till gymmet - axlar på schemat! Efter det åkte vi hem till mina föräldrar och hade en mysig filmkväll. Fuskade lite med dieten, men hade en rolig sak att fira och då får man faktiskt! Och toblerone är ju SÅ gott.
 
Idag har jag kört ett tungt benpass och fixat med några måsten hemma. Benpasset tog lång tid, mötte en kompis på gymmet som har har köpt lägenhet! Var ju tvungen att höra allt om den och skvallra lite, hehe. Nu vilar jag upp mig lite inför kvällens dressyrpass med P4 och kaffe! Ska till stan efter stallet och möta upp en kompis på något ställe, fast det lär inte bli förrän 22 när jag är klar med alla sysslor och hunnit hoppa in och ur duschen... Har helt enkelt fullt upp! Love it
Jag och min gulliga klasskompis Sofia på nollningens finalbankett! 
 
 

Tradition

Första gången jag gick på Göteborg Horse show låg jag i mammas mage, andra gången var jag 3-4 månader och efter det har jag gått varje år! Det betyder att jag varit på showen 21 år i rad... Skulle aldrig missa ett år! Det är årets bästa högtid och betyder mer för mig än julafton! Haha, säger kanske en del om mitt hästintresse...Min mormor är faktiskt ännu värre. Hon har gått varje år sedan showen startade vilket betyder att hon har gått 37 år på raken! I början gick hon på ALLA tävlingar, var visserligen inte fem dagar då. I år ska hon "bara" gå på hoppfinalen. Men det är inte dåligt för en dam på 73 år att ta sig upp och ner för alla trappor! 
 
Det bästa med horse show är helt klart stämmningen. När Queens We will rock you drar igång och avlös med We are the chamions, Eye of the tiger och Stand up for the champions och publiken blir galen är det så mäkitgt att man ryser. Världselite brukar alltid säga att Göteborg och Scandinavium har världens bästa publik inom hästsporten och jag tror dom!! Ett litet tix jag har är  att när de svenska ryttarna kommer in och ska hoppa omhoppning måste hålla andan. Annars tror jag att dom kommer riva... Haha!
 
13-årigt emokid inne i Scandinavium. Sparat i månader för att kunna gå loss på mässan och köpa matchande nosludd, grimma och borstar till favorithästen..

Microvatten är farligt?

Såg den här bilden delas på min facebook. Riktigt läskigt. Man ska verkligen försöka tänka på att micra så lite mat och dryck som möjligt. Fast när man har bråttom och måste få mat snabbt är det ju det smidigaste som finns att stoppa in den i micron i två minuter...  Åh :( Önskar att det fanns något bra alterntiv, spisen tar ju 100 år! Har lite frön hemma, hade varit kul att testa och se om det verkligen stämmer, hoppas inte.
 
"Here is a Science fair project presented by a girl in a secondary school in Sussex . In it she took filtered water and divided it into two parts. The first part she heated to boiling in a pan on the stove, and the second part she heated to boiling in a microwave. Then after cooling she used the water to water two identical plants to see if there would be any difference in the growth between the normal boiled water and the water boiled in a microwave. She was thinking that the structure or energy of the water may be compromised by microwave. As it turned out, even she was amazed at the difference, after the experiment which was repeated by her class mates a number of times and had the same result."


Ändrad kost

Jag har som jag kanske nämt börjat gå på en "diet". Dieten består av att jag inte äter vissa saker sex dagar i veckan, en dag i veckan gluffsar jag i mig precis vad jag vill! Dieten säger ingenting om hur mycket jag äter per dag utan bara om VAD jag äter. Det jag har strykit från min lista av saker jag inte äter är: bröd, pasta, ris, fet yogurt, godis och andra sötsaker, feta såser och potatis. Anledningen att jag skippar att det är de saker som innehåller mest kolhydrater. Kolhydrater är mycket engergi rikt och får kroppen i sig mer än vad den gör av med så bildas det fett. Äter man mindre än vad kroppen gör av med varje dag och äter tillräckligt mycket protein förbränner man fett. Svårare än så är det inte.


Målet med dieten är att jag vill skaffa magrutor och gå ner de kilorna jag gått upp under förra året så jag kan komma i mina byxor igen. Det satte sina spår att äta chips och dipp två gånger i veckan under flera månader.. Jag tycker inte att jag är tjock nu och jag mår absout inte dåligt över min kropp eller utseende på något sätt, men jag trivs bättre i att inte ha en mage som viker sig tre dubbel när jag sitter ner. Jag trivs inte heller i att ha på mig tighta klänningar när magen och valkarna på sidorna sticker ut. Eftersom just tighta klänningar är det snyggaste jag vet och en stor del av min gaderob består av just såna klänningar vill jag såklart använda dom och kunna känna mig bekväm och nöjd när jag bär dom. Jag vägrar köpa stora tunikor, som jag förövrigt inte alls tycker är snygga, för att dölja en putmage man lätt kan få bort.

 

Jag tycker helt enkelt jag blir snyggare utan de där extra kilorna! Sedan kan man såklart säga att utseendet inte är det viktigaste och det stämmer såklart. Men om man kan få och vill ha en perfekt kropp enligt sina egna ideal är det inget fel att lägga om sin diet för sin egen skull. Så länge man inte värderar sig själv eller andra efter utseendet är det, enligt mig, kolungt att vara lite utseendefixerad. Det är absolut inte farligt att ha några extra kilon, men jag trivs inte i det. Jag kan och kommer gå ner dom för att jag tycker det är snyggare att ha en platt mageän än rund. Varför inte skaffa och kämpa för något man vill och kan få?

 

Sen är jag inte den som är den. Blir jag bjuden på middag och det innehåller potatis kan jag såklart äta en. Huvudsaken är att man inte äter sig proppmätt på pasta eller potatis som innehåller massa energi när man kan äta sig mätt på något som både är godare och nyttigare.

Början av januari vs. början av april. Har alltså bara gått på dieten en vecka här så resulatet här stavas TRÄNING! Tänk hur bra det kommer bli om ytterligare 2 månader... WIHO!


Film från första hoppningen i paddocken

Hoppningen igår gick helt OK! Vi började med att hoppa fram på ett litet kryss och sedan hoppade vi bana på ca 75 och sedan höjde vi upp till en bana på ca 90 cm, tror något hinder låg på 95. Hon hoppade allt utan problem, slog bara i oxern lite, eftersom hon var så laddad och hoppade av för tidigt. Det var nämligen två hästar i hagen i paddocken brevid som sprang som galningar. Zippan blev såklart eld och lågor över detta och studdsade ett tag bara upp och ner och visste inte var hon skulle ta vägen. Kul att sitta på en häst som kan explodera i kaprioler när som helst och som har en puls som är så hög att de dunkar igenom sadeln. När vi rider ut och hon är så här taggad brukar man få vara beredd på både en och två explosioner men igår tog jag tag i henne, höjde huvudet och drev fram henne så blev ingen enda! Kunde till och med fortsätta hoppa på den överspända hästen. Dock var hon väldigt spänstig efter, och höjden var det minsta problemet. Kolla slow motion hoppen i slutet av filmen, hon var högt över! Då det var första hoppningen i paddocken och hon var så supertaggad valde vi att inte höja mer, övar hellre  på att hoppa banor mer harmoniskt och stabilt först innan vi höjer. Jämför man med filmen i manegen ser man att hon är mycket mer stabil där inne, men det ska det snart bli ändring på!
 
  Denna gången blev filmen mindre och tog inte 100 år att ladda upp :-)
 

Första hoppningen i paddocken

Nu är jag hemma från skolan och ska snart till stallet. Ska hoppträna med Julia och Johanna idag, ska bli kul! Ska vara i paddocken och öva på att hoppa bana. Blir första hoppningen i paddocken sen i höstas och planen är att hoppa en meter idag - blir pirrig bara jag tänker på det! Vet att det bara är lite, lite högre än vad vi hoppade i lördags men blir ändå nervig... Var när vi hoppade en meter vinter 2011/2012 som vi kraschade. Ramlade av 3 gånger på 5 minuter. Både tappade andan, slog mig och blev rädd :( Har bara trillat av Zippan totalt fem gånger på 9,5 år och tre av de gångerna var då när vi krachade. Usch, usch, usch. Har hoppat en meter efter det igen, men inte många gånger och framförallt inte en hel bana. Men nu ska vi ju starta en meter om en månad så är bara att bita i det sura äpplet, kasta rädslan i någon papperskorg långt, långt bort och bara köra! Kommer nog gå bra.
 
 Några bilder från förra veckan med massa vårkänslor i paddocken

Kickar

Jag tror alla behöver dom. Kickarna som får oss att känna att vi verkligen lever. Att känna adrenalinet pumpa och känna känslan av att lyckas eller våga. Att gå ut på okänd mark och släppa kontrollen tror jag alla mår bra av. Det får en att känna att det faktiskt händer något i livet och att det är värt att leva. Känslan av att bara släppa allt och att bara köra är det bästa jag vet. Forskning visar att det är när vi är fullt fokuserade på något vi kan känna full lycka, eurfori. Det finns ingen gårdag, det finns inget imorgon. Det finns bara här och nu. Kickarna behöver inte vara något farligt, det kan vara något enkelt i vardagen som får det att kittlas i magen. Det kan vara att gå fram till den där snygga tjejen eller killen man inte vågat prata med och fråga om date eller säga en komplimang. Det kan vara att skicka in den där ansökan till sitt drömjobb eller säga vad man verkligen tycker på ett viktigt möte. Det kan vara att delta i sitt första motionslopp eller att sticka iväg på en resa utan en returbiljett. Vad som triggar en själv kan ingen annan svara på, det vet man bara själv, innerst inne. Man måste lyssna på sig själv och känna vad det egentligen är man vill göra och sen bara gå ut och våga satsa. Kasta sig över stupet och släppa kontrollen. Även om man misslyckas eller inte når hela vägen så mår man så mycket bättre av att ha försökt och veta att man gjorde sitt yttersta för att nå dit man vill.

 


Själv får en kick varje gång jag hoppar. Känslan av att flyga över hinder på ett stort djur är lika fantastisk varje gång. Det var en otrolig känsla att göra det första gången när jag bara var ett litet barn och jag hoppas jag tycker det är lika roligt när jag är pensionär. Jag har självt sökt kickar flera gånger, det är inget som kommer till en automatiskt i vardagen. Man måste utmana sig själv. 1 januari 2011 bestämde jag mig för att året skulle vara ett år jag testade många nya sakar och vägar. Jag skulle börja på studs med att hoppa från 10:an. Hade hoppat från ett fyra meters berg innan (som jag trodde var 10 meter) och när jag fick reda på att det bara var fyra meter högt och inte 10 var jag tvungen att verkligen hoppa från 10:an på riktigt. När jag såg trapetsen högt uppe i luften vid taket av simhallen trodde jag inte att det var sant, går det verkligen att hoppa från en så hög höjd!? tänkte jag för mig själv. Jag klättrade upp med skakiga ben, tittade upp i taket och på väggen på motsats sida. Jag vågad inte titta ner varken på mina kompisar eller på bassängen långt där nere. Sen bara gjorde jag det. Jag hoppade! Kicken av att flyga nerför och att våga kasta sig ut, jag kan inte beskriva det. Var så lycklig när jag kom upp ur bassängen. Trodde nästan inte att det var sant det jag precis gjort. Jag hade överträffat mig själv och mina förväntningar. Jag har också fått kickar när jag överträffat mig själv i skolan. Många gånger har jag haft ett prov om två veckor och inte förstått någontig av vad läraren säger på lektionerna. Sedan  har jag tragglat mig igenom matten, fysiken eller kemin dag efter dag och det har känns hopplöst svårt. Så gott som alltid fick jag fel svar men så en dag sitter det bara och allt går som på en räls. Man har knäckt koden man trodde var omöjlig! När man sen får högsta betyg på provet, fast man trodde att man skulle få underkänt, har man fått en kick av skolarbetet som man först tyckte var så tråkigt. Att jag lyckades och lycks få kickar av att plugga tror jag är nyckeln till att jag inte är skoltrött efter 13 år i skolan.

 

När man slutar utmana sig själv och slutar få kickar av sitt liv tror jag risken är stor att man börjar må dåligt. Depressioner och missbruk kan säkert många gånger handla om att mn känner att man inte får ut något av livet. Så därför uppmanar jag er, gå ut och tänj på era gränser. Lev mera och lev nu!

 

Malta 2008 när vi hoppade från en fyra meters klippa. Jag är fegisen som hoppade sist!

Namnsdag

Hej! Idag är det Ottilia-dagen och jag har fått presenter. Namnsdag är väl inget som jag lägger så stor vikt vid men det är aldrig fel att få lite uppvaktning ;) Fick en fin antecknigsbok av Erik, ett bio besök av mamma och pappa och ett kort med en peng i av mormor. Känner mig riktigt bortskämd! Hihi
 
Jag börjar tycka det är jobbigt att ha så lite inbokat i kalendern. Är van vid att ha saker att göra från tidig morgon till sen kväll. Just nu går jag runt i myskläder/träningskläder dygnet runt och har inga tider att passa, känns lite som jag bara väntar på att något ska hända. Hörde av mig till chefen och frågade om hon hade några pass att erbjuda men verkar vara rätt dött. Ingen som vill shoppa något i det här vädret... Får helt enkelt hålla mig till tåls tills nästa vecka när jag ska jobba igen. Min dag har istället spenderats på träning och med en kär vän. Började dagen med ett gott armpass med Karl och Erik i morse och nu har jag kört 30 min på crosstrainen. Jag och Lovisa är sugna på att testa att dyka eller klättra. Blir så inspirerad av Annelie Pompe! Helst hade vi velat bestiga ett berg och dyka i havet men får väl börja med ett besök på klätterlabbet och i Valhalla, bättre än inget :)
 
Imorgon har jag i alla fall ett fullspäckat schema, hurra!
08-10 Stipendiumansökan
10-11 Power walk
11-13 Lunch och transport till Handels
13-17 Dataövning i skolan
19-20 Hoppträning
 
 
Lite bilder av Isabel, längtar efter att ta på mig min nya rosa kavaj igen!

Spionen är vänster: Fortsättning....

Jag har tidigare kritiserat studenttidningen Spionen för att vara vänstervriden och nu har det kommit ytterliga ett bevis på att det stämmer. Vad jag vet har tidningen inte den senaste tiden publicerats något från andra partiers kongresser/årsmöten eller liknande. Tycker det är pinsamt att man kunde se följande på deras hemsida efter min artikel tagit upp att de är just vänstervridna:
HÄR kan ni läsa hela artikeln7

Sen är det väldigt märkligt att vissa sossar är förvånade och förfärade över att vi tappar utländska studenter, klart att efterfrågan minskar när vi tar ut en kostnad för något som inte har förbättrats sen det var gratis. Nu måste vi konkurrera med kvalité på en internationell marknad istället för att locka med att vi erbjuder gratis utbildning. Är det något som det svenska utbildningssystemet behöver så är det ju just en kvalitetshöjning! Att utvecklingen har gått mot att allt fler studenter i världen pluggar utomlands beror inte på att utbildningarna blir billigare, det beror på att skolorna har fler utbytesprogram med varandra. När det gäller utbytesprogram med andra skolor ligger Sverige långt efter. Jag vill själv plugga i Australien nästa år, men då GU knappt har några utbyten med landet är det inte möjligt att göra ett utbytesår. Jag har därför fått söka upp en skola helt själv och det hela får jag finansiera med CSN. Hade GU haft fler utbyten hade jag kunnat slippa ta ett lån på 150 000 kr för att finansiera mina studier. Hade GU ansträngt sig för att få fler utbyten, genom att till exempel höja standarden på våra utbildningar, hade utbytesåret varit gratis både för mig och de australienska elever som läser på GU. 

Det är märkligt att sossarna vill att vi ska konkurrera med GRATIS utbildningar istället för BRA utbildningar. Eller kanske inte, de är ju trots allt just sossar...

 

Nya favoritstället

Åh! Jag har ett nytt favorit ställe jag måste dela med mig av igen. Taketerrassen över Eriks lägehet. Satt uppe där och tog en kaffe tillsammans och pratade om framtiden igår. Hade varit kul att någon gång i framtiden ha en egen takterrass! Men om det blir i Göteborg återstår att se. Älskar att drömma sig bort! Man måste sikta högt för att komma någonstans. 

Efter att Erik gått till skolan så gick jag upp igen. Tog på mig hans gigantiska converse, tog med mig en bra bok och en filt och låg på en bänk och läste i två timmar. Känns sjukt lyxigt att kunna ligga helt själv på en takterrass i centrala Göteborg utan några bekymmer i världen och bara känna solen värma! Älskar att vara på höga höjder med bra utsikt. Ser överallt och allting även om ingen ser än själv, känns rofyllt på något sätt, som om man inte missar något.
Störst och glansigast solglasögon vinner!
Ullevi framför fötterna. Om vinden ligger rätt kan man säkert höra mycket av spelningarna i sommar!
Några av våra omatchande kaffekoppar. Har kanske sju olika. Den fulaste är en i leopardmönster med ett huvud som öra, måste visa den någon gång! Pappa vann en "fulast kopp-tävling" på jobbet med den...

Fika med Jonas Ransgård

Kikade förbi kansliet idag där MSU Göteborg hade sin måndagsfika. Dagens talare var Jonas Ransgård, Moderaternas ordförande i Göteborg och förhoppningsvis vår blivande ordförande i komunefullmäktige. Jonas har begåvningen att kunna få politik att bli riktigt, riktigt roligt, även för den som inte är insatt. Hade han haft min retoriklärare i skolan hade han dock fått underkänt direkt för att han hela tiden höll pennan i handen, trots att ha var lysande... Verklighet och skola hör alltför sällan ihop!

 

Jonas berättade hur hemskt Göteborg ligger till i jämförelse med Sveriges andra 290 komuner efter 20 år med sossarna vid makten. Inför valet 2014 är jag mer taggad för att vinna komunvalet än riksdagsvalet, det måste till en förändring i Göteborg! Av 290 komuner ligger Göteborg på plats 204 när det kommer till skolan, plats 271 när det kommer till hemtjänsten och plats 284 när det kommer till vilken komun det är bäst att ha familj i. Det är fruktansvärda siffror för Sveriges näst största stad! Sätt Jonas Ransgård och Moderaterna vid makten i 20 år i stället och jag lovar att vårt älskade Göteborg kommer komma högre upp på listorna. Göteborg tappar mot andra städer och staden behöver ett rejält lyft, precis vad ett maktskifte skulle innebära. Sossarna måste bort från makten i deras "skyltfönster" Göteborg, för så här får det bara inte fortsätta!

 


Lördagens hoppträning

Här kommer en film från lördagens hoppträning. Kul att vara igång igen! 90 cm ligger hindrerna i slutet på och det klarar vi utan problem. En månad och 10 cm kvar till tävling - woop woop! Förresten fyller Zippan 15 idag, hur gamal tror ni hon är när ni ser filmen?

Veckans planer

 
  • 2 timmars föreläsningar måndag - torsdag, löjligt lite tid i skolan, wiho!
  • Datainläming med Malin som äntligen är hemma från LA
  • Träna 11 pass
  • Söka stipendium till Australien
Har alltså löjligt lite att göra denna veckan eftersom jag inte jobbar något! Tråkigt men samtidigt skönt att bara kunna slappa i solen, läsa bra böcker, laga god mat och umgås med vänner. Jämfört med att gå på gymnasiet och ha skola från 8-15 varje dag är det en dröm att läsa på högskolan - så mycket fritid! Hade jag vetat att det var så lite att göra i denna kursen hade jag lätt läst dubbelt. Så ett tips till er som ska läsa grundkurs i statisitk - läs dubbelt! Jag hade tyckt det vore jätteroligt att kombinera denna kursen med ekonomisk historia, marknadsföring, näringslära eller statskunskap.
Bild på mig i ett soligt Linné förra veckan, hoppas på fler såna stunder denna veckan!

Vecka 4

Då var första veckan över med ändrad kost. Har inte varit några problem att ta bort kolhydraterna med tanke på hunger, har varit mätt hela tiden, men att laga nyttig mat är lite mer ansträngande än att ta en macka. Det har inte heller varit några problem med att lägga till cardio de dagar jag inte rider. Denna veckan har det totalt blivit 11 pass och jag har nog aldrig tränat så mycket innan! Det  är kul att alla pass har varit roliga att genomföra! Allt går om man vill och innan juli så ska magrutorna vara på plats. Vill ju vara fit tills vi ska till Australien och jag ska surfa hela dagarna ;)
 
Antal pass: 4 styrkepass Då var första veckan med
Träningsvärk: Inte alls farlig
Ökade: Ökade bla. från 8 till 9 kg i bicep curls och ökade i både täta och breda latsdrag :D
Cardio: 2 power walks, ett pass på crosstrainen och ett pass på löpbandet med rask gång i backe
Ridsport: 3 pass. Hoppade bana på 90 cm utan problem, film kommer!
Kost: Tagit bort kolhydrater i form av potatis, ris, pasta och bröd
Vikt: Ner ca 0.8 kg
Jobbigast: Att ta bussen till stallet, så van vid att kunna åka bil nu när jag har körkort...
Bäst: Att jag följde schemat med styrkan och körde cardio varje dag jag inte red + att det har varit så kul att komma igång mer med ridningen igen!
 

Inga magrutor i sikte än men I just keep going

Mysig dag i slottskogen

Har haft en jättemysig dag i slottskogen med världens bästa idag! Kan verkligen rekommendera er som bor i Göteborgsområdet att gå dit nu, många av djuren får ungar nu och de är ju såå söta. 
Jättesöt säl i säldammen. Vet att min idol Annelie Pompe brukar gå hit, lite kul!
Snygg kille vid dammen
Yeaaay, säl i sikte!
Svanar, häftigt att dom hänger ihop med sin partner hela livet!
Fick rida lite på Eriks rygg, wiiie!
Påfågel
Fårbebisar! Kan dock inte se lamm utan att tänka på Comviq nu för tiden...
Bääää
Getterna låg och chilla lite i solen

Härlig söndag

Idag har vi tagit en rejäl sovmorgon. Sov till halv tolv (!) och åt en lång frukost. Nu ska vi ut på en härlig promenad i Slottskogen och sedan till gymmet. Sedan blir det hem till mamma och pappa och äta något gott och se på film, en perfekt söndag med andra ord! :) Skönt att bara vara ledig och samla kraft inför veckan!
 

 
Erik och jag när vi var ute och fira min 18-års dag ♥

Någon var lite trött imorse


Hackade konton

Hade ingen rolig kväll igår. Någon hade hackat min mail, min blogg och mitt facebookkonto. Fick ägna hela kvällen åt att försöka lösa det. I kväll ska allt vara återställt. Det är riktigt obehagligt att någon har ansträngt sig för att komma åt mina konton, vad har jag gjort för att förtjäna det? Under en tid har alltså någon eller några kunnat skriva och göra vad som helst i mitt namn. Känns som att leva i en diktatur under en dag, att inte fritt få uttrycka sina åsikter är något av det mest begränsande jag har varit med om. Har nu kollat upp hur man skyddar sig bäst nu och några tips jag kan ge er är:
  • Ha så långa lösenord som möjligt, helst minst 16 tecken och aldrig samma
  • Ha olika mailadresser kopplade till varje konto
  • Anväd INTE hotmail, har sämst säkerhet av alla mailportaler
  • Uppdatera alltid ditt virusskydd och din brandvägg
  • Betala så lite som möjligt via internet. Sätt ett maxbelopp på hur mycket man kan köpa på internet med ditt kort
  • Skriv aldrig ut dina kortuppgifter på nätet och betala helt enkelt så lite som möjligt på nätet
Men även om man gör allt det kan någon alltid skada dig. Har fel peson rätt tekninskkunskap spelar det ingen roll vilka skydd du har, vill man skada dig så går det. Dock måste personen i fråga lägga mycket tid på det för att lyckas, vilket gör det hela ännu mer obehagligt. Har ni varit utsatta för hackade konton någon gång? Hur upptäckte ni det? Vad gjorde ni? Kommentera här eller maila mig.
If people are trying to bring you down it only means that you are above them

NEW YORK, I LOVE YOU!

Här kommer en bildbomb  från New York. Jag var där en vecka i oktober 2009. Är lätt den häftigaste staden jag har besökt och den var precis som i alla filmer man har sett. Resan dit var också något utöver det vanliga. Vårt flyg fick problem på Landvetter så det var två timmar försenat till Frankfurt där vi skulle byta. Vi förstod att det var många som skulle missa sitt flyg så vi sprang i 180 till en informationsdisk. Kom dit näst först och fick reda på att det fanns ett plan som strax skulle lyfta till New York. Så vi fick springa till rätt gate och sedan så där och vänta. Var ett annat par som också hade varit med på Landvetter flygtet som stod och väntade så vi stod där spänt och undrade vem av oss som skulle få åka med. Tillslut kom en flygvärdinna och sa att det fanns två platser kvar, i första klass. Då tänkte vi direkt att dem skulle gå till paret men sen gjorde hon en lite konstpause och sa att det fanns en plats i ekonomiklass med och eftersom dom ville ha planet fullt fick vi åka med! Jag och mamma tog platserna i förstaklass medan pappa fick ta den i ekonomi... I första klass var det bara män i kostym och så jag och mamma. Vi blev helt överväldigade av all lyx, vita dykar,  riktigta vin glas, tre rätters och reglerbar massagestol är ju inte det man är van att flyga i. När vi såg New Yorks skyline genom fönstret, staden jag alltid drömt om att besöka, så kunde jag inte hålla mig utan hoppade upp och ner i fönstret, tog kort och skrattade högt. Alla de kostymklädda männen satt och kollade förundrat på oss... Sedan mötte vi pappa som hade suttit inklämd brevid en tjock tant som luckta svett, inte kunnat sova nått på den långa flygresan då det var en bebis som gallskrek... Hehe. Fick inte våra väskor fören efter 4 dagar men det var det värt, att flyga första klass är något jag vill göra om någon gång med då kunna betala för det själv. Kostar ju fem gånger om inte ännu mer än en vanlig biljett. Väl på plats tog vi tunnelbanan in till stan och kom upp nära Times square. Såg alla blinkade skyltar som man sett i alla serier och filmer och började gå emot dom. Kom fram och det var ljus överallt, den nakna cowboyen man hade hört om stod och spela och känslan var helt surrealistisk. Blir skakis bara jag tänker på det.

Under veckan turistade vi runt och gjorde alla sakaer man (jag) drömt om. Såg frihetsgudinnan, besökte moderna museeet och såg Andy Warhols tomatburkar i verklighetem, besökte FN-huset, Wall street, ground zero, världens största Applestore, såg Grand central terminal där så många filmer börjar och slutar, åt på Hard rock cafe, besökte Harlem, åkte upp i Rockyfield center, besökte Central Park, såg isbanan, biblioteket, åkte taxi över till Brooklyn och tillbaka med dunkade musik och pratade med människor. Någon gång ska jag åka tillbaka! Att plugga en master där eller jobba där i framtiden hade varit en dröm.



ANMÄLDA TILL TÄVLING!

Wiiiie! Nu är vi anmälda till en tävling på hemmaplan 12e maj! Ska hoppa 90 cm och en meter så nu är det upp till bevis om vi (jag) klarar av att hoppa en bana på 1 meter igen. Shit, jag har inte varit med i en lokal hopptävling sen jag var 15... Men jag tänker, att om jag klarade att hoppa en meter när jag var 14 ska jag väl förfasen klara det när jag är 19! ;) Dock var jag totalt orädd när jag var 14. Ramlade av förra vintern, tre gånger på fem minuter, då Zippan tvärstannade, något hon aldrig gjort under våra åtta år innan tillsammans. Så efter det blev jag lite skraj, men nu har vi kommit igång igen och nu tycker jag bara att det är kul att hoppa!

Bilderna nedan är från en tävling på Nääs 2008. Jag var bara 14 år, red den den minsta hästen (Zippan är bara 153 cm i mankhöjd) och tävlade mot vuxna som red på hästar stora som hus! Ändå lyckades vi bli placerade i en meter en gång och hoppade felfritt nästan alla gånger :D Har kanske gjort totalt tio lokala tävlingar så är inte många, så med tanke på det är jag nöjd över vad vi gjort tillsammans. Har fått lära oss allt från grunden tillsammans, Zippan hoppade första gången när vi provred henne 2003.

Kompletterar ansökningen

Godmorgon!  Är så glad, vi ska nämligen fixa det sista med vår ansökan till Australien idag. Var tvungna att komplettera vår ansökan med våra gymnasiebetyg på engelska och våra högskolebetyg på svenska. Eftersom alla skolor har påsklov var det lite trixit att få tag i betygen men nu är det löst, tjuhuu! Kan inte fatta att jag om 2.5 månad kommer åka till andra sidan jorden för att bo där ett år. Tänk er att åka iväg på ert livs äventyr tillsammans med er pojkvän/bästa vän. Kan inte bli bättre! Får nypa mig i armen, känns nästan som det är för bra för att vara sant!
 
 
Image and video hosting by TinyPic
Pussfest framför en av Stalins systrar i Moskva

Föreläsning, seg sol, Linn Olsson och Bert

Hej! Föreläsningen idag var som vanligt, katastrof. Gick efter en timme, kändes inte som om jag fick ut något av att gå på den.... Åkte hem till Johanna och fikade i solen i två timmar istället! Mycket bättre. Sedan mötte jag upp bloggerskan Linn Olsson. Hon var jättetrevlig! Var kul och intressant att höra mer om hur det är att vara stor bloggare. Är mycket mer jobb än vad man tror som ligger bakom alla bloggar. Men mer om det senare... Tiden bara flög iväg och vi skildes inte åt fören vid åtta. Nu har Erik kommit hem hit och vill berätta allt om föreläsningen han var på i skolan med Bert Karlsson idag. Det var tydligen en kinesisk tjej som hade ställt en fråga till Bert under och då hade Bert velat ta hennes nummer för det finns inget som är så åtråvärt på arbetsmarknaden i dag som att kunna både svenska och kinesiska. Så efter föreläsningen gick Bert fram till tjejen och tog uppgifter av henne, han hade tydligen blivit blåst i Kina förut.  Haha lite roligt!
 
Linn Olssons läsvärda blogg hittar ni HÄR

Torsdag

Hej! Jag är hemma nu en snabbis efter gymmet hos Erik för en duch och lite lunch. Ska iväg för en genomgång av en dataöving i skolan strax. Hon jag ska jobba med är i USA just nu (och lever livet i LA) så får hoppas jag förstår vad vi ska göra :) Efter skolan skulle jag egentligen till kansliet där vår partisekreterare Kent Persson kommer och besöker MUF i kväll. Hade varit jätteroligt men har lyckats dubbelboka mig. Ska träffa en stor bloggerska och bolla lite tankar istället och det blir säker minst lika roligt! Skickade iväg ett mail till henne och hon var jättetrevlig och svarade med en gång. Blir spännande att ses, jag vet ju rätt mycket om henne men hon vet inget om mig. En sak jag undrar är hur stora bloggare klarar av allt näthat varje dag, men det kanske är just det man blir peppad av tillslut?  Hörs senare!
 
Idag blir Kent Persson ersätt av en ung, drivien tjej

Råkor

Lyckades fånga några råkor på bild när jag var på landet i helgen. Flera träd hade blivit nerhuggna i deras skogsdunge så det var ett satans kackel på dem. De flög kors och tvärs mellan dears bo och skrek.
De är nästan ännu maffigare i svartvitt:

Pass 2 av 4

Några bilder från dagens (första!) gympass. Körde ben med Karl och Erik. Skööj! Karl är nästan lika stark som Erik nu och då ska han såklart öka ännu mer.. Haha. Ska faktiskt iväg till gymmet igen ikväll. Jag har märkt att jag och min gamla kompis från högstadiet tränar på samma gym! Så ska köra cardio tillsammans ikväll. Det hade man inte kunnat tro om man såg oss för fem årsedan när vi hade gympa tillsammans. Cassie gick musikklass och jag i vanlig, men våra klasser hade gympa ihop och det var nog då vi lärde känna varandra. Jag hade svart hår och massa armband som jag aldrig tog av mig och Cassandra hade en knallröd, kort frisyr. Vi försökte undvika att röra på oss så mycket som möjligt genom att skylla på olika åkommor. Det roligaste var när man fick som uppgift av läraren att gå till ett museum en bit bort när man inte var med på den vanliga lektionen. Man fick i uppgift att ta en bild med mobilen som "bevis" och det funkade väl tills läraren förstod att vi kunde mmsa varandra gamla bilder... Sen fick man istället i uppgift att hämta en broschyr från museumet. Var tillslut alltid någon som hade ett litet lager av broschyrer i sitt skåp. Såna skitungar! Hade MVG i alla ämnen utom gympa och språk.. Inte så konstigt. Börja tycka det var kul på gymnasiet i alla fall och fick MVG och nu är träning det roligaste jag vet!
 
 
Glad och taggad inför träningen i E:s megatröja till vänster. Till höger marklyft 30 kg, började med 40 med det var lite väl tungt efter alla knäböj
Karl klagade på att sömarna i vadpressen gör så ont på axlarna. Hallå, han har ji inte ens några BH-band med sömmar som gör ont!? MES! Slutar med att jag hämtar massa papper och använder som stöddämpare. Hjälpte fakitskt så det kan jag rekomendera till alla som inte vill komma hem med röda och ömma axlar efter ett ordentligt pass
Erik och Karl värmer upp i roddmaskinerna. Karl värmer alltid upp kortast och sträcker sig alltid först....

Vadå inget jobb?

Det finns en sak som jag irriterar mig på något fruktansvärt och det är alla ungdomar som säger att det inte går att få ett jobb. Vad är deras problem?
 
Jag har flera vänner och bekanta som säger att dom inte kan få något jobb. "Det finns inga jobb" låter det. Då frågar jag om de har sökt några tjänster och då säger dem att de har skrivit in sig på Arbetsförmedlingen. Arbetsförmedlingen är en statlig myndighet och har, precis som alla andra statliga myndigheter, många brister. Jag tror absolut inte det är det bästa sättet att få ett jobb på. Många företag, bland annat det jag arbetar för, annonserar inte uns ut lediga jobb via arbetsförmdelingen.
 
Får man inget jobb är det inget konstigt. Jobb är nämligen ingenting man får som en förkylning eller som en present, jobb är något man förtjänar. Konkurrensen därute är stenhård. Det går inte att sitta hemma på kammaren och tro att någon ska knacka på dörren och erbjuda en ett arbete. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har sprungit runt på stan och delat ut CV:n. Mina vänner och bekanta brukar då säga att de minsann också sprang runt med CV:n men inte fick något jobb. Det är inte så enkelt att man bara kan dela ut CV:n och sen gå hem och hoppas på ett jobb. Man måste ringa till företaget och fråga om de kollat på CV:t. Ligga på som en igel och inte släppa taget. Och när man delar ut CV:t fråga efter butik- eller restaurang- chefen. Presentera dig, berätta varför just du hade passat så bra in på företaget. Dela inte ut samma CV till alla arbetsplatser. Anpassa dem. Det säger sig självt att man inte kan dela ut samma personliga brev till en sportbutik som till en restaurang. Man måste promota och vinkla sina bästa sidor hela tiden.
 . 
Och ja, det är skitnervöst första gången man går runt med en bunt CV:n i handen och ska dela ut. Ett viktigt tips som tyvärr inte är självklart för alla: gå inte runt med hela bunten i handen så arbetsgivaren ser det. Ha bunten i väskan och gå bara in med ett CV till varje arbetsgivare. Hur attraktiv ser du ut om du går runt och söker jobb i alla butiker på gatan? Arbetsgivaren söker en anställd som kommer göra sitt bästa för just henne eller honom och någon som söker just den tjänsten arbetsgivaren erbjuder. Verkar det som du tar vilket första jobb som helst och att det inte spelar någon roll för dig vilket jobb du får blir du såklart inte attraktiv till tjänsten. Så även om du inte bryr dig om vilket jobb du får, få det att se ut som du bryr dig. Får du trots ner ringningar, CV-utdelningar, återbesök och hjälp av arbetsförmedlingen inget jobb? Sök praktikplatser. Det ger dig ingen lön men det ger dig erfarenheter som gör att du senare kan få ett jobb med lön.
 
Och det här dravlet om att man inte klarar av eller vill ha vissa typer av jobb, jag tål det inte. Om man bara har gått ut gymnasiet och knappt ens det kan man inte förvänta sig att man ska få ett toppjobb. Man får börja i botten. Jag har själv jobbat på både MCdonalds och som telefonförsäljare. De var inga jobb som var svåra att få och det var inte heller speciellt kul att ringa hem till folk och sälja på dem allt från kalsonger till stickkurser och det var inte heller jätteroligt att städa toaletter efter ett derby i stan, men det var jobb som gav mig erfarenhet och lön och därför var jag glad varje dag jag gick dit och gjorde mitt allra bästa. Det teleföretaget jag jobbade vet jag till och med gick ut till gymnasieskolor i våras för att leta arbetskraft. Jag vet ingen som  har sökt det jobbet och inte fått det. Det finns med andra ord jobb att "få" på marknaden.Det kanske inte är det roligaste jobbet, men det är ett jobb och det ger dig erfarenhet. Hur ska du kunna få något annat jobb om du saknar erfarenhet?
 
Det finns många som gör misstaget att missköta sina jobb. Hur dum får man vara? Att gå runt på jobbet och tänka att man inte behöver göra sitt bästa för att man ändå inte vill jobba i den branchen i framtiden eller ändå "vet" att man är bättre än sina kollegor är det sämsta man kan göra. Tyvärr är det dock många som gör just det, missköter sitt jobb. Kom alltid i tid, gör alltid dit bästa och var alltid trevlig mot kunder och kollegor. Då kommer du kunna få bra referenser och kunna söka ett jobb som du tycker är roligare och som passar dig är bättre i framtiden. Det kommer du inte kunna göra genom att skita i ditt nuvarande jobb.

För att avsluta med något positivt: Alla mina vänner som ihärdigt har sökt jobb sen de tog studenten har fått ett. De jobbar idag med allt mellan himel och jord. De är butiksbetränden, jobbar inom äldrevården, som läxhjälpare, i matbutiker, som städere, som receptionister, i cafér, i restauranger och i matbutiker. Det GÅR med andra ord att få ett arbete, även 2013 i Sverige, om man är beredd att kämpa lite. Det gäller att inte ge upp även om det är tungt emellanåt! Fortsätt söka, då kommer du tillslut att få något. Och är du sjuk och känner att du inte klarar av att arbeta, sök då inga jobb, sök vård istället.
 
 

On top

Då var dagens föreläsningavklarad och lunch intagen. Lunchen var lyckad, lammfärsbiffar som svärmor gjort och fetaost, mums! Föreläsningen var ett skämt. Föreläsaren gick för andra föreläsningen i rad igenom vad median och medelvärde är. De fick väl alla lära sig i grundskolan? Och i matte a, b och c som alla måste ha läst för att ens få gå kursen... Jag tror att mycket av problemet med att den svenska skolan halkar efter kunskapsmässigt i nationella undersökningar är att det är så mycket upprepning. Matte a var ju till exempel bara repetion av grundskolan. Helt bortkastad tid med andra ord. Det är klart svenska elever inte är lika bra som andra länders elever när vi bara får höra och göra samma sak om och om igen. Jag trodde det skulle bli skillnad när jag började på högskolan, men icke. 
 
Jag passade idag på att åka upp sex våningar i huset till terrassen. Förstår inte varför jag inte har åkt upp dit tidigare!? Har ändå bott här sen i december. Utsikten var fabulous! Fanns två terrasser så kunde se åt alla håll av Göteborg. Längtar tills det blir lite varmare så man kan ha pickninck och förfester här uppe! Vet var jag kommer dricka mitt kaffe i fortsättningen...
 

Godmorgon!

Kom hem sent från stallet igår så får bli uppdatering nu istället. Var riktigt nöjd när jag körde hem med SHM dunkades i högtalarna. Gick riktigt bra i stallet och jag var inte alls trött trots att jag både hade gymmat och power walkat på morgonen. Hästen gick som en peng!  Woop woop. Måste lära mig att rida på ordentligt i dressyrrörelserna även i hoppsadeln så jag kan göra det som uppvärmning inför att vi ska höja hindrerna. Så igår blev lite öppnor och slutor med korta läder i hoppsadeln. Inte lika snygga som mammas, men inte långt i från! Är bra att ha en dressyrtant och en hoppryttare i teamet, blir bra med variation för pållen :-)

Så, dagens plan då: Föreläsning klockan åtta. Är ledig från 10:00, så blir en tur till gymmet, kanske fika med en vän och sedan lite kvalitétstid med pojkvännen! Man får väldigt mycket fritid som student på Handels :D Kan verkligen göra vad jag vill under minda dagar just nu.
Bilder från tävling på hemmaplan

Alla borde ha ett djur!

Att ha djur hemma är väldigt viktigt för mig och något som jag tycker alla borde ha. Ett djur tycker om dig oavsett hur du ser ut och det är skönt att veta att det alltid är något som väntar hemma och blir glad av att se dig oavsett vad du har presterat på jobbet eller i skolan. Att barn har djur är oehört viktigt. De lär sig ta ansvar och fokusera på något annat än sig själva och på prestation. Har man ett djur hemma, spelar ingen roll om det är en hund eller ett marsvin, så har man alltid något att prata med. Sen blir man så himla glad av att en liten levande varelse hemma! Brik gör saker varje dag som får mig att le, allt från att hoppa upp i mitt knä till att springa runt och öva på tarzan-hopp som är sååå gulliga. Här har ni några bilder på min lilla plutt när han just vaknat:

Första dagen i bikini

En sån underbar dag! Kan knappt fatta att det är sant men jag kunde ligga på altanen i bikini utan att frysa, svettades till och med emellanåt. Hade egentligen tänkt att städa men när jag kom hem och det var sånt här väder kunde jag ju inte missa chansen. Vad kommer betyda något när man ser tillbaka, att man hade en ren toa eller en bra dag liksom.... Har fått massa energi av solen så nu ska jag sätta mig och kolla lite på dataövningen som ska in på torsdag (har seriöst bara fyra timmars skola denna veckan, och bara två är obligatoriska, lite annat jämfört med gymnasiet) och sen köra till stallet och rida innan solen går ner! Tycker fortfarande det är häftigt att kunna köra själv så ser nästan fram emot bilturen lika mycket som ridningen, hehe. Vad har ni för er idag? Sitter inne på att kontor mellan 9 och 5? :( hihi
Birk var såklart också med på altanen och njöt av solen
 

Powerwalk i solskenet

Igår var familjen på en härlig power walk, eller promenad som pappa säger, på en timme. Gick runt en sjö i vårsolen, jättefint! Var ute i en timme och fick upp lite puls. Efteråt tog vi en fika på verandan hemma och solen brände! Lööövley. Vet inte hur länge jag har väntat på att få sitta där med kaffekoppen istället för inne i köket. Tog med Birk ut med på altanen men när han började spana lite väl mycket på fåglarna fick han på sig kopplet. Undrar om man kan lära honom gå fot? En vän i stallet berättade att hon brukar gå ut och springa med sin katt så allt går väl... Hahaha, måse se riktigt roligt ut när katten springer först och min kompis efter. Jag tror dock att Birk är mer för att spatsera än för att srpinga!

Fånga ögonblicket

En positiv sak med att jag har börjat blogga är att jag tar med mig kameran överallt, vilket resulterade i att jag kunde föreviga dessa vacka rådjur på väg hem från bussen. Även om kvaliten inte är den bästa hoppas jag att ni förstår känslan. Innan jag tog upp kameran så stod de och kollade rakt på oss. Rynkade lite på nosen (mulen?) och stod på helspänn. Underbart att man få naturupplevelser trots att man bor i stan. När jag började röra mig för att få upp kameran började de trava bort i skymmningen.

 

Det finns inga bilder man ångrar att man tagit, så ta med er kameran ut och fånga ögonblicket! Däremot finns det väl både en och två bilder som andra har tagit som man önskar aldrig få se dagens ljus igen...

 

Mars 2013

På samma sätt som jag brukar planera och struktera månaden framåt vid månadsskiftet brukar jag också ta en stund till att reflektera och utvärdera den föregående månaden. Är viktigt att ibland också tänka tillbaka och se vad man åstakommit. Är nöjd med vad jag gjort de senaste 30 dagarna:

 

♥ Jag har tagit körkort
♥ Firat Erik ordentligt när han fyllde 25
♥ Skrivit en tenta i mikro som kändes bra!
♥ Gått på rolig sittning med programmet
♥ Blivit fotad i studio för första gången
♥ Varit på smått spårad middag hemma hos mormor med kusinerna och alla pojkvännerna
♥ Tagit upp kontakten med en gammal vän
♥ Blivit publicerad i tidningen Spionen
♥ Gått på bio alldels för många gånger
♥ Sett melodifestivalsfinalen med familjen, mysig tradition!
♥ Firat påsk på landet med släkten
♥ Tagit mer kort än vad jag gjort på länge

♥ Jobbat 2-3 dagar varje vecka
♥ Ridit nio gånger
♥ Gymmat 13 gågner, 4 pass som var planerade blev inte av

 

 

 


April

 

Ny månad. En ny chans att välja riktning. Ytterligare en möjlighet att göra det man vill och komma lite närmare sina mål.

 

Jag tycker att alla borde sätta sig ner och fundera en gång i månaden på vad det är vi håller på med. Ställa sig frågan "Spendarar jag min tid på det som betyder någonting för mig?". Vi lever bara en gång, livet är för kort för att inte ta chanser när vi får dom och livet är för kort för att göra saker som man inte tycker om.

 

I april vill jag lägga fullt fokus på träningen. Dels för att jag tycker det är så himla roligt och dels för att jag längtar efter att se lite resultat. Dessutom ekar det tomt på mitt konto och om jag lägger min tid på att träna kommer jag inte hinna spendara pengar jag borde spara till Australien, win!

 

Min tanke är att fortsätta med styrketräningen fyra dagar i veckan, addera promenader och i slutet av månaden även löpning och öka ridningen till tre dagar i veckan i stället för två. När det kommer till styrketräningen ska jag fortsätta med det schema jag redan följer och när det kommer till hästen så tänker jag mig följande: Ett ordentligt dressyrpass i veckan, ett ordentligt hoppass och ett där jag gör det jag känner behövs mest. Markarbete, trimma någon rörelse, uteritt etc.

 

Det kommer alltså att bli mycket träning för min del i april och för att orka med detta så måste jag förutom att få min skönhetssömn på åtta timmar varje natt även att behöva tänka på vad jag stoppar i mig och när. Har tänkt att äta var tredje timma då jag är väldigt känslig för blodsockerfall och det direkt går ut över mitt humör och min koncentrationsförmåga. Ska även äta nyttigare och mindre snabba kolhydrater för att orka maximalt.

 

Detta blir en utmaning och en härlig kickstart på våren! Har marginellt med plugg i april så hoppas inte det ska vara något problem att hinna med allt. Jag hoppas såklart också på att värmen kommer med, det skulle göra det hela ännu roligare!