Pluggtips

Ett bra tips när det kommre till att plugga hemma eller på andra platser där koncentrationen kan försämras är att ställa en klocka. Jag brukar sätta klockan på  2 timmar. Då är det koncentrerat plugg som gäller. Innan jag startar klockan ska jag sitta på en bra, städad plats, ha mobilen på ljudlös och ha på den musik eller radiokanal jag känner för.
 
Om man inte kan hålla sig och börjar pilla med facebook eller något annat så ska man pausa klockan. På så sätt blir man mindres sugen på att börja med något annat. Genom att veta att man pluggat X antal timmar fokuserat kan man känna sig nöjd och släppa plugget! Om jag har prov/uppgift etc. brukar jag räkna ut hur många timmar jag tycker det är värt att lägga. Låt säga att jag tycker 30 timmar är rimligt, då kan jag plugga två timmar om dagen i 15 dagar och sen kan jag nöja mig. Det får det gå som det går på provet, jag har i alla fall gjort mitt bästa och laggt den tiden jag tycker är relevant för ändamålet!
 
Samma sak kan man göra med städning eller andra mindre roliga man ska göra. Har man dammsugning på schemat och det är rimligt att det tar en timme, ställ klockan och koncentrera dig på det du ska göra! Jobbar man mot klockan blir man mer koncentrerad vilket gör att det går både snabbare och blir roligare :-)
 
Birk brukar alltid vilja vara med när jag pluggar... Och han är så söt så går inte att bli sur på honom.

Feber

Har varit duktig och städat och pluggat idag. Kände mig dock fortfarande hängig i eftermiddags, även om det var mycket bättre än igår, så tog tempen. Visade sig att jag hade feber! Buhu :( Så blir ingen träning för mig på ett par dagar till. Himla segt när man är motiverad att komma igång!
 
Nu sitter jag med min digtalkamera och försöker få liv i den. Går inte så bra, den dog när det var så kallt i Alperna. Men när den kommer igång blir det bildboom!
 
 

300113


Mådde mycket bättre när jag vaknade, hurra! Men mår fortfarande långt i från helt bra så bestämde mig för att hoppa träningen idag och istället komma ikapp med så mycket jag kan. Det är såna här (lediga) dagar som gör att det är skönt med att plugga på högskolan, ingenting är obligatoriskt och man kan lägga upp sina studier precis hur man vill!
 

Effektiv tisdag

Har haft en effektiv och bra dag idag. Pluggade fram till tolv, ringde lite samtal, åt matlåda (pluspoäng!) från igår i from av lax, var på föreläsning till fem, lämnade tillbaka skidorna, fick till godo-kvitto på en rabatt jag missat och sen övningskörde jag hem. Puh! Det enda minuset är att jag inte fått träffa Erik. Han har fått nytt jobb och jobbar till 23:50 hela veckan och i helgen ska jag på stämma så vet inte när vi ska hinna ses :( Jaja, nu ska jag läsa en bok och lägga mig tidigt så jag blir kvitt denna hemska förkylning!

Är så himla jobbigt att vara förkyld in public. Det är ju så pinsamt att snyta sig med okända människor. Satt inklämd i mitten av aulan och fick välja på att:1. Snyta mig knäpptyst och osynligt 2. Sluta andas eller 3. Dra in snoret med ett sånt där äckligt gurgel. Alltså hur gör folk när dom är snoriga och ska på viktiga möten!? Tips mottagets tacksamt..
Bjuder på denna bilden på mig och E från studenten

Jag ska ta körkort

Mål: Ta körkort
När: Så snabbt som möjligt, men innan april så jag kan susa fram hur jag vill i vår
Hur: Övningsköra med pappa varje dag, öva körteori 2 timmar/dagen tills jag tar det. Kan redan köra, även om det är långt från perfekt, och kan teorin ganska bra men vill klara det på första försöket så nu ska jag gör allt jag kan för att klara det! Wihoooo!
 
 
 

Snöklädda toppar i Val D'Isere

Det jag kommer komma ihåg mest från Val D'Isere är dessa snöklädda toppar. Var första gången jag var i Alperna och har aldrig sett något liknande innan! Verkligen något helt annat än de svenska fjällen. Tyvärr har jag pajat autofokusen på min systemkamera så skärpan är si så där på vissa bilder men tror ni förstår känslan ändå, snötäckta toppar vart man än vänder blicken. Var så mäktigt och vackert!
 
 
 

Packar upp

Håller på att packa upp nu. Lätt det tråkigaste med att komma hem! Har som tur  var en liten vit dunboll som hjälper mig. Föreläsning var ganska mycket godag yxskaft. Har missat fem föreläsningar när jag var borta och det märks kan jag säga... Ska sätta igång med att försöka ta igen det jag missat och kurrera min onda hals nu! 
Bilder från resan kommer så fort jag hinner. <3

Borta bra men hemma bäst!

Heeej!
 
Nu är jag hemma från Valdi. Allt har varit jättebra förutom det som vår researrangör Northlander stod för. För att ta ett exempel var vi i lördags tvugna att checka ut klockan 09:00 för att vänta på vår buss som skulle gå 18:15. Vi skulle vara på busshållplatsen en timme innan, alltså 17:15. Bussen var dock två timmar försenad så det slutar med att vi får stå i tre timmar på en parkering i - 20 grader. Har aldrig frusit så mycket i mitt liv. Då var jag ändå frisk och hade skidkläder på mig... Tänk de stackarna som hadde tunna kläder och var sjuka! Fy. Folk började shotta Minttu för att hålla värmen.
 
Kom hem vid 01 i natt efter 30 timmar i bussen, hurra! Plus att vi väntade hela lördagen på den. Sen bar min snälla boyfriend hem alla tunga väskor (hade ju med mig ca 20 kg för mycket) och nu har vi tagit en välförtjänt sovmorgon. Nu är det dags att springa till föreläsningen! Makroekonomi är den nya kursen och jag har missat hela första veckan, önska mig lycka till!

Åker om mindre än två dagar!

 
Har varit och hyrt skidor nu efter jobbet! Tog bussen till Udens sport direkt när jag slutat, råkade självklart gå på bussen åt FEL håll. Fick hoppa av och vänta tio minuter i kylan, och sen hoppa på den åt rätt håll. När jag väl kom av bussen var det 1 km till butiken och jag skulle komma över motorvägen  och i all snön, brrrr. Lyckades tillslut och nu är både skidor, pjäxor, stavar och hjälm hyrda! Wiiie! Blir spännande att se hur det går att åka sen, har inte stått på ett par skidor på 5 år och alla jag ska dit med verkar vara proffs. Jaja, i värsta fall får jag väl sittta på after skin och sola ;)

Vardagslyx

Igår åkte jag hem till Johanna och mötte upp Linnéa. Har pratat om att ha en kväll tillsammans sen Göteborgs stämma och den var i februari... Gottade till det med vindruvor, ost&kex, vin och chokladpuddig, nomnomnom! Planerade lite för GBG Horse Show och Falsterbo. Hade varit hur roligt som helts att dra ner ett gäng dit! Men sen kom jag på att jag inte lär vara i Sverige i sommar, ihhhh! Jaja, var hur som helst kul att vår kväll blev av tillslut, vill ha mer av såna tisdagar! <3
 
Är härligt brun i genmförelse med Linnéa som varit i Mexio.
 
 

Benpass

Nu har jag övningskört och varit på gymmet. Fick idag köra en volvo som jag lär köra på uppkörningen, yihaaaa!

Åkte sen till Sportlife Almedal (helt klart det bästa Sportlife gymmet!) och körde benpass.

10 min crosstrainer som uppvärmning
8 x 10 knäböj
3 x max spark framåt framsida lår
3 x max spark framåt baksida lår
3 x max vadpress
ca 5 min utfallssteg

53 minuter och ett par geleben senare var jag klar, puh! Kunde inte ta trapporna upp till bussen sen kan jag säga. Kan man det har man ju inte tränat ordentligt ;)

Nu blir det en sen lunch och sedan lite körteori. Ser fram emot kvällen då jag ska hyra skidor till nästa vecka och möta upp mina favoriter!
 

Syfte

Tänkte nu göra ett seriöst försök med att börja blogga. Det tar emot lite eftersom jag tycker att många som har en blogg är oerhört töntiga, egencentriska och borde gå en kurs eller två i svenska. Nu ska jag alltså bli likadan som dessa människor... Har hur som helst fyra anledningar till varför jag vill börja blogga:
 
1. Jag vill ta mer bilder. Hur kul är det inte sen att kolla tillbaka på allt man gjort sen? En bild säger mer än 1000 ord som det heter.
 
2. Jag vill komma ihåg vad jag gör. Tänk när man är dement och sitter på något förhoppningsvis mysigt hem. Tänk att då har en blogg och kolla tillbaka på allt skoj man gjort.
 
3. Jag vill nå upp tilll mina mål och se resultat. Kan ju såklart skriva upp mina mål på ett sketet A4:a hemma, men skriver jag upp dom på en blogg blir det lite värre att inte nå upp till målen --> Större chans att man kämpar för dom!
 
4. Den pinsamaste anledningen - MÅSTE sluta läsa alla andras bloggar. Lägger minst 30 minuter om dagen att läsa om vad andra gör. Bättre att lägga den tiden på att skriva ner vad jag själv gör.

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.