En sån dag!

Uppkörning, spontan lunch med en vän som hade precis det jag behövde (uppmuntrade ord, ridstövlar och en mikroekonomibok) och så har vi skickat in ansökan till Australien!! Kan inte riktigt fatta att det verkligen händer.... Men mer om detta senare, nu blir det bio med Erik, har inte setts på länge känns det som så ska bli mysigt med en kväll tillsammans.
 
 

Birk älskar hästar

Jag har sagt det förr, och jag säger det igen, Birk är ingen vanlig katt. Igår kväll när mamma kom hem från stallet så slängde hon Zippans svettiga lindor från dressyrpasset på golvet. Vad händer? Jo, Birk springer dit, kastar sig ner i lindorna. Gosar med dom, mular ner huvudet i dom, trasslar in sig som på bilden och ligger och gnider ryggen mot dom. Han går runt med lindorna, helt intrasslad och en drar han med in till sin låda på toan, haha.
 
Antingen har vi en till hästälskare i familjen eller så var Birk bara lycklig över att känna lite natrulig doft från ett annat djur.
 


Onsdagen den 27 februari

Piggar upp denna lite grå onsdag med en röd tröja! Dagens plan är att jobba, lära mig säkerhetskontrollerna och så då självklart att övingsköra. Hade min sista körlektion på körskolan igår. Fick köra en volvo vilket jag bara gjort en gång tidigare. Det gick helt OK, men gjorde en riktit tabba vid en vänstersväng och backningen runt hörn var långt ifrån fläckfri. Men läraren önskade mig i alla fall lycka till och proppsade inte på att jag skulle köpa mer lektioner vilket jag trodde så han kanske inte tykcte jag var helt värdelös trots allt. Snart är det dags, så nervöst.

Gul som Samantha


 
 
 
Har spanat efter en gul kavaj som Samantha (lätt min favoritkaraktär) i Sex and the city har i en filmerna länge och nu såg jag att HM har fått in en som är ganska lik! Ska dit och spana efter den, hopps verkligen den passar. Tycker det är kul med färgen gul, dels blir man glad av den och dels är den lite "kaxig" eftersom det är en liten ovanlig färg att ha på kläder.

Jag mötte Borg

I måndags var Anders Borg, världens bästa finansminster, på Handels och föreläste om utmaningar för svensk politk. Mycket intressant! Efter föreläsningen var det frågestund. Det var mest personer som jobbade på nationalekonomiska institutionen som ställde frågor och de flesta var så invecklade att de började i Luleå och slutade i Rio. Kändes som om de olika tjänstemännen/lärarna/profesorerna som ställde frågorna bara försökta bräcka varandra genom att ställa den mest komplicerade frågan, oerhört fåningt enligt min mening. Jag tyckte att det var så tråkigt att det bara var män med milslånga frågor som räckte upp handen så jag började vifta frinetriskt med min lilla hand. Men fick jag ställe min fråga? Icke.
 
Det hela slutade med att hon som delade ut frågorna hurtigt sa "Nej men där var tiden för frågestuden slut och nu var min talarlista tom, gud så passande". Hon måste ju ha varit blind som inte såg mig som satt fem meter framför henne med handen i vädret (eller så skulle man skriva upp sig på talarlistan innan, men det tror jag inte att jag skulle lyckas att missa).
 
Jag var rätt nöjd att vara den enda tjejen, vad jag kunde se, som vågade räcka upp handen i den smockfulla Malmstenssalen. Om man väl skulle få ställa sin fråga skulle över 300 ansikten vändas mot en, och det kan ju få den mest talföra att tappa bort sig.
 
Efter föreläsningnen när alla skulle gå tyckte mina två klasskompisar lite synd om mig som inte fått ställa min fråga och då hör jag mig själv säga "Ja, men jag tänkte gå fram och ställa den nu efteråt". De skrattade lite åt mig, eftersom de trodde jag skojade, och följde strömmen av de andra hundratals eleverna upp och ur salen. Jag stog själv kvar där och fick det töntiga uttrycket "Bara döda fiskar följer strömmen" på repeat i huvudet. Så sagt och gjort, jag började gå i motsatts riktning som alla andra och knödde mig fram till klungan av kostymklädda män som omringde Borg.
 
Eftersom jag redan visste svaret på min fråga kände jag mig lite dum, men jag kunde ju inte vända när jag stod en meter från mitt mål. Direkt när en kille avslutat sin fråga så säger jag högt "HEJ!" varpå hela jävla klungan tystnar. Woops. Trodde inte det skulle ha en sån effekt så jag är ödmjuk nog att fråga att jag om jag avbröt något. Nej, säger Borg och ler mot mig. Jaha då är det bara för mig att shout it out så att säga. Säger att jag kommer från MUF Göteborg, vilket får finansminsitern att le ännu större (en gång muffare, alltid muffare!) och framför att vi längtar oerhört mycket efter ett femte jobbskatteavdrag och frågar om det är något vi kan hoppas på innan valet 2014? Jag får det givna svaret att det får vi se i nästa budget. (Jag hoppas verkligen kostymnissarna förstod att jag visste att jag skulle få de svaret, annars måste de ju tro att jag var helt tappad.) Då avslutar jag med att säga att  jag hälsar från MUF Göteborg vägnar att vi håller tummarna och hoppas mycket på att det kommer genomföras och då hälsar Borg tillbaka att han med hoppas på det och ler så där finurligt igen.
 
Sen slängde jag på mig björnmössan och lämnande Malmstenssalen, oerhört nöjd över att jag inte gav mig innan jag fått ställa min fråga. Hade varit kul om jag hade bett om en bild på oss tillsammans med, men kände att där någonstans gick min gräns.
 
Life begins at the end of your comfort zone
Bilder från i måndags, tyvärr ingen på mig och ministern
 
Synd att jag inte hade pluggat nationalekonomi förra året. Då hade 10 muffare och ca 20 moderater chansen att få ett längre möte och en frågestund med Anders Borg på Svenska mässan efter hans föreläsning på Handels. Jag hade stressat dit från skolan och var tyst som en mus hela mötet och starstruck över att förförsta gången få vistas i samma rum som en av mina idoler. Då ställde i alla fall åhörarna frågor som de var genunint intresserade av, inte frågor för att slänga sig med alla svåra termer de kunde. Fick reda på smaskiga saker där som man bara kan dröma om att få läsa i Aftonbladet.
 

KLARADE TEORIN! WOHO

Gjorde körteorin i morse och klarade den! Fan vad gött!!!
 
Blev inge vidare uppdatering igår. Jag mötte nämligen min granne pål bussen igår morse och hon berättade att hon gjorde över 190 körtester och klarade provet preciiiis. Jag hade då kanske gjort tio tester och klarat 3. Hehe, fick lite panik där. Hade dessutom dagen fullbokad med föreläsing och gästföreläsning med Anders Borg. Men skippade större delen av föreläsingen och gjorde några tester istället plus att jag gjorde kanske tre till när jag kom hem. Och det räckte ju uppenbarligen! Bör kanske tilläggas att jag läste hela boken i december med.
 
Fick 58 av 65 på provet! 52 var godkänt så hade till och med lite marginal, hurra!!
 
Är ungefär så här glad nu!

Så sant

Without my horse, my hose would be clean, my wallet would be full. But my heart would be empty.

Årsmöte på klubben

Övningskörde till min farbror och mina kusiner under förmiddagen och tog en liten fika. Övningskörningen gick med bra och har klarat några teoritest på internet idag med så det känns bra för självförtroendet inför uppkörningen, snart dags!  Vid 18 var det dags för årsmötet på klubben. Mammas motion om att ändra stallhelgerna blev inte bifallen men inte heller avslagen utan det ska tillsättas en arbetsgrupp så fortsättning föjer.
 
Just nu så har man som privathästägare ett avdrag på 900 kr per stallhelg på boxhyran mot att man har stallet ca 3 helger/år. Att ha stallhelg innebär att man har hand om alla fodringar, in/utsläpp, täcksbyten till 40 hästar plus att man ska mocka, behandla och spola alla benen på 20 hästar. Arbetsbelastingen ökar bara från varje år och att jobba 26 timmar per helg (06:30-19:30) innebär en mycket stor säkerhetsrisk. Motionen föreslog att man skulle ta bort lördagarna, avdraget på hyran och istället anställa någon. Tror Råda är den enda ridklubben i Göteborgsområdet som har kvar systemet med jourhelger. Är verkligen inte optimalt.
 
Jaja, nu är det dags för lite söndagsmys i form av film och glass! Hoppas ni alla har haft en bra helg :-)

Erik vs. Kent

 
Ser ni likheten mellan Erik och Ken? Känns skönt att jag fått revanch från att jag aldrig fick någon Ken-docka som liten, nu har jag ju en egen, livslevande!

20-årsfest med gamla klasskompisar

Har nu firat in Hildas 20-årsdag! Gullungen hade bakat massa goda pajer, kakor och annat gott. Var himla kul att träffa alla igen, kändes inte alls som om vi inte har träffats på 9 månader. Kul att alla gör så olika saker, en pluggar på Chalmers, en annan pluggar genus och en tredje pluggar till läkare. En tränar stenhårt till sitt första trhiatlon och är spinninginstruktör, en annan pluggar upp sina betyg och modellar, en trejde jobbar på Liseberg och planerar sin första resa själv till USA och jag pluggar på Handels. Känns som alla gör saker de tycker är roliga och passar dem!
 
De andra drog ut men jag ska övningsköra idag med så hoppade av bussen tidigare (känns som jag bara går på förfester nu förtiden) och gick hem och överraskade Erik. Stackarn skulle upp och jobba tidigt idag så jag väckte honom.. Haha tur att han blev glad av att se mig iaf! Han gick upp halv sex, tror jag. Jag snarkade på så gott så märkte då inget. 
 

Full fart

Hej!
Nu har jag precis kommit hem från jobbet och snart ska jag iväg igen. En kompis från gymnasiet fyller 20 och ska ha fest! Är riktigt taggad, många som kommer har jag inte träffat sen studenten så ska bli kul att se vad alla gör nu. Även om man ser det mesta på facebook nu förtiden. Jag kom på att jag hade glömt köpa present till ikväll med, men hittade en fin sak på jobbet jag tror kommer passa, puh! Hann inte fixa någon luch heller så blev mcfeast och com, hehe. Kul att mitt personalrabattkorts funkar fortfarande. Var livsfarligt när man jobbad där, åt för halva priset och kunde göra sina egna hamburgare, åt där säkert tre dagar i veckan.
 
Gårdagens fest var iaf rolig! Moa har flyttat in i en jättefin lägenhet i Johanneberg. Precis en sån som jag någon gång vill flytta in i. Högt i tak, stort kök och kaklat badrum. Jag gick väl när festen började dra igång så var lite trist men han i alla fall säga hej till alla. Får ta igen den missade utgången på nästa sittning istället! Och gick faktiskt upp tidigt imorse och övningskörde innan jobbet så det var värt att hem tidigt. (Hoppas jag)
 
Bilder från igår
 

Hästabstinens

Sitter och gör körtester, har fått 58 av 70 på de senaste och man måste få 63 för att bli godkänd så bara att kämpa på! Drömde mig bort lite till några hopptävlingar/träningar när jag var 13, 14 år. Var då vi hoppade som mest men hade ingen teknink alls. Körde bara på fart och hade det riktigt roligt! Z hoppade med mycket mer luft då och blev svinsur om hon rev. Bockade som en tok efter! Nu hoppar hon bara precis så högt hon behöver för att komma över. Hade verkligen velat hoppa i helgen men mamma ska träna på söndag och på lördag jobbar jag så får ta det nästa helg istället. Vad jag längtar!

 
 

Seg föreläsning

Föreläsningen idag var extremt seg. Föreläsaren kom fram och fråga mig och några andra om det gick för långsamt eller för fort på rasten. Då sa vi att det gick alldeles för långsamt men att det var positivit att man kunde läsa GP samtidigt, vilken hon skratta åt. Men tydligen hade några klagat på att det gick för snabbt dagen innan så hon kunde inte öka takten. Så jobbigt att läsa en kurs med 100 personer i när alla har olika förkunskaper, blir inte alls anpassat efter individen, känns lite som sovjet.
 
Hur som helst: nu sitter jag vid köksbordet och lyssnar på mitt favoritprogram på P4, Jansson & Wester och dricker varm choklad, mysigt!
Jättesoligt när jag väntade på bussen imorse
 

Fredag

Godmorgon, idag är det en bra dag, nämligen fredag!
 
Min plan är föreläsning och sedan hem och börja med körteorin. Är ju bara några dagar kvar tills provet! Börjar bli nervös, men samtidigt är jag så trött på allt som rör körkort så orkar nästan inte bry mig. Sen ska jag ju då övningsköra. Igår höll det på att gå riktigt illa på motorvägen så är bara att ta nya tag i dag! Tror inte jag är menad för att köra bil, borde egentligen ha en privatchaffuör som kör runt mig överallt...

Ikväll blir det i alla fall fest! Men jag ska hem tidigt och vara spiknykter för ska upp och köra tidigt på lördag och jobba, men tror det kan bli kul ändå!
 
En bild från min 19-års middag som spårade ut totalt. Vi hade tävling under kvällen och i finalen skulle lagen göra en dans och visa upp för mig. De gick all in som ni kan se ovan .Gästerna gick runt 2 (efter att ha börjat använda äggkoppar som shotglas, classic) åt olika håll men de hade sprungit på varandra igen på vagnen inne i stan och det slutade med att dom drog till Gretas, när någon av dom till och med blev utkastad, hahaha. Det är extra roligt att de drog en spontanutgång eftersom de flesta inte ens hade träffat varandra innan middagen... Åh vad jag tycker om er, har aldrig tråkigt en sekund i ert sällskap ♥

Mitt andra hem, Råda ridklubb

Stallplanen på vintern, nämligen julafton 2012. Är ännu finare på sommaren! 
 
Här har ni det, mitt andra hem. Mormor och mamma flyttade hit sin förra häst Fanny hit när jag var 3,5 år och sen dess har jag varit här flera dagar i veckan. Efter 15 år i samma stall har det blivit lika självklart att åka hit som att åk hem. Här har jag träffat många av mina bästa vänner och många av de personer som rider på Råda har jag känt så länge jag kan minnas. I ett stall delar man  lycka, sorg, skratt och bråk tillsammans med våra fyrbenta vänner och det är inte konstigt att man knyter starka band dit.
 
Under vissa perioder, när jag var 11-13 år, var jag här varje dag. På ridskolan har lärt mig rida, från ridlekis när jag var 4 till ridskolan när jag var 6 (var egentligen för liten för att börja men mamma tjade in mig) till när jag var 15. Jag har skött hästar på ridskolan i minst fem år och haft Zippan här i 9.
 
15 år är 80 procent av mitt liv och om jag i genomsitt har vart här 3 gånger i veckan har jag varit här över 2000 gånger. Det är rätt sjukt när man tänker på det!
 
Jag har så många roliga minnen härifrån. Hoppträningar i paddocken, spökjakter, barnsliga lekar, smörjdagar, häng i klubbrummet, komunridläger, turer runt delsjön i 190, tävlingar, krig, vattenkrig, stallhelger, bad med hästarna, borstande i timmar, luciashower, tolkning, möten med ungdomssektionen, pass i manegen med ridhuset på högsta volym, övernattningar, julpyntning, nudelätning, lussning på herrgården  och mycket mycket mer.
 
Nu när jag knappt alls varit i stallet på två månader har jag till och med börjat att drömma om att jag är där, haha.
 
 

21 februari

Hejhej! Idag var det introduktion av den nya kursen, makroekonomi. Läraren sa säkert fyra gånger att kursen var svår men man klarar den om man pluggar 40 timmar i veckan. Haha, vet ingen som gör det. På de senaste kurserna har jag inte ens öppnat, än mindre köpt, kurslitteraturen och det har ju gått bra ändå. Läraren sa att det var matten som krånglar till det för de flesta och eftersom kursen bara kräver matte c och jag läst till e så hoppas jag att det är lugnt på den fronten!
 
På jobbet idag träffade jag två jättegulliga damer från Chile. Jag fick öva på min skolspanska från nian och de sa att mitt namn var fint, sånt kan göra min dag!  Efter jobbet träffade jag Lovisa och tog en fika. Har inte träffat henne på en evighet så var jättekul att ses igen. Ser fram emot många, långa vårkvällar på hennes balkong. Galet vad jag längtar efter att gå runt i en skinjacka och låga converse utan att frysa! 
 
Lovisa ♥
 
 
 

Bankett

Nu kommer bilderna från banketten i lördags! Bilderna från stämmoförhandlingarna hittar ni HÄR . Jag hade en jätterolig kväll och är redan liten ledsen över att jag inte kan vara med nästa år.
 
Stiliga herrar som jag tycker mycket om!
Vackra Johanna tackar för sin tid som ordförande
Applåder och skönsång
Erik, Linnéa och Björn har jag alla lärt känna genom MUF, tur att jag gick med så jag fick chansen att träffa dom!
Jag håller någon form av låda
De avgående från distriktsstyrelsen, Jonas, jag, Simon och Julia, tackas av. På tallrikarna ligger kvällens varmrätt, en mycket välsmakande högrev, mums!
Jag och Erik, om ett år är vi nog inte lika bleka!
Eriks beroende av botox håller på att gå över styr...
Jag och gulliga Edward ♥
Musiken höjdes
och discodansen drogs igång!

Klar med tentan!!

Nu är jag klar med tentan och har övningskört, skönt att ha dagens jobbiga saker avklarade! Klockan är bara lite över åtta så hade ju faktiskt kunna dra till handelspuben nu... Men ska ta det lugnt (och kanske börja med körteorin, hehe överambtiös tjej) ikväll, mamma kommer hem från stallet snart och då ska vi äta god mat och ha filmkväll och mysa ♥ Imorgon drar den nya kursen igång, ska jobba, köra och träffa L! Så kanske lika bra att ta det lugnt och samla krafter ikväll. 

Tentan gick förresten bra! Kommer inte bli VG tyvärr men G. Hoppas på att jag får bättre än Erik, hehe. Som den tävlingsmänniska jag är... Men det viktigaste är faktiskt att han klarar kursen för han hinner inte göra omtenta innan Australien och han måste ta sin kandidat innan vi åker dit för att få läsa Graduate Diploma. Living on the edge

Två bilder på mig från idag. Undra när mitt hår blev så himla långt!?

I'm feeling awesome

Wihooo! På så himla bra humör idag, solen skiner och det luktar vår ute! :) Har kommit på att jag kommer att har en dryg vecka hårt slit med körkortet och sen när jag klarat det så kommer jag bara ha cirka 8 timmar schemalagd skoltid i veckan och massa tid till roliga saker! Vad jag längtar, övertygad om att mars, april och maj kommer bli roliga månader! Det tänker jag se till.
 
Nu är det tenta om fyra timmar. Jag har kommit ihåg att köpa nya batterier till miniräknaren så nu kan det väl inte gå annat än bra ;) Hörs ikväll!
 


Bilder från stämman 2013

Här kommer en bildbomb från i lördags!
Stämmohandlingar, självklart i rosa eftersom Svartnäs fortfarande bossade när dom gjordes
Daniel Brath i talarstolen
Thomas Mq lintock som jag suttit i samma styrelse som i både MSU city och i DS 2012. Någon som alltid ställer upp!
Min och Eriks motion
Som Ida Enfeldt försvarade. Hurra för att hon förstår vikten av att försvara det fria valet, sänkt skatt och friheten!
Jag i talarstolen, ber stämmodeltagarna tänka till en gång ordentligt innan de yrkar på avslag till en motion som ger oss mer frihet
Fina tjejer!
Lunch och påfyllnad av kaffet
Isabella Szajewska som tidigare suttit flera år i DS tidigare
Förhandlingarna drog igån igen efter lunchen, här Pontus Båth i talarstolen
MST hade tagit upp halva lokalen. Kul att dom fått riktigt bra fäste i Göteborg senaste året med många aktiviter!
Personval. Victor Löfving valdes till ny ordförande
Pontus Båth blev första vice
och Linnéa Berghäll valdes till andre vice.
Fyra ledamöter valdes också, tyvärr blev dom lite suddiga. Tror dom kommer göra ett fantastisk jobb 2013!
Jag skickade en lapp til Johanna men Daniel tog sig friheten att svara
Leo Islander valdes till MRO efter duktiga Julia Vikman
Tre ledamöter valdes förförsta gången in i MSU rådet i Göteborg. Nu historiska!
Sedan behandlades de sista motionerna under en livlig debatt. Här råder det votering och Mattias Tykesson och Dennis Lindbom har här mage att rösta emot förra DO:n Johanna Svartnäs förslag, därav hennes lite hårda blick..

Saknar min ponny

Åh vad jag saknar min pålle! Längtar verkligen tills jag blir klar med körkortet. Inte för att jag längtar efter att köra omkring vart jag vill i en bil utanför att jag vill slippa tänka och lägga tid på det. Har övningskört varje vecka sen oktober och de senaste två veckorna har jag övningskört nästan varje dag. Det är ju inte så att jag inte har annat att göra; pluggar heltid, gymmar, jobbar, muf osv. Har de senaste två månadernafått prioritera bort min älskade pålle nästan helt :( Men det har ju gjort att jag blivit VÄLDIGT sugen på att komma igång med träningen med henne igen! En paus från det man gillar är kanske bra så man får lite extra motivation och perspektiv på det. För när allt kommer omkring, det finns ingen roligare träning än ett lyckat ridpass!! Och då har jag ändå testat på många andra sporter....
 
Här är två bilder på mig och min plutt från julafton. Hon fick massa morötter och annat gott! Hon är ganska bortskämd när det kommer till godis så tror inte hon märkte att det var julafton trots allt fjäsk, men men.. Är ju trots allt bara en häst.
 
 

Måndag igen

Pluggat tre timmar nu och det går riktigt bra, lyssnar på Beyoce samtidigt och då blir det faktiskt riktigt roligt även om jag pluggar själv. Har gjort en to do-list på allt plugg som ska göras under dagen. Satsar på gamla tentor och att läsa artiklar jag tror kommer komma med på tentan. 

Snart blir det lunch och iväg til stan för att jobba i tre timmar. Hur många kunder det är som kommer att ge sig ut i detta tråkiga februariväder återstår att se...
 

Stor skilnad från tidigt imorse när jag plugga osminkad i pjamas till nu

Hektiskt liv

Denna veckan är inte att leka med, har massa saker jag måste göra och flera saker jag kommer få prioritera bort. Uppkörning nästa vecka och tenta på onsdag så måste verkligen plugga! Hade gärna velat träna mer och åka till stallet men det får bli efter uppkörningen, åhh vad jag hoppas att jag klarar den.
 
Måndag - Pappa fyller 45 idag! Ska fira honom, tentaplugga, övningsköra och jobba
Tisdag - En hel dag åt plugg! Hurra! Känner jag att jag hinner ska jag även träna. + Övningsköra
Onsdag - TENTA! Den börjar dock halv tre så hinner plugga lite innan. Sen tentafest eller övningsköra.
Torsdag - Nya kursen börjar! Föreläsning, jobb och övningsköra
Fredag - Föreläsning, sen ska jag börja med körteorin och övnigsköra. På kvällen ska jag svänga förbi en inflyttningsfest och säga hej
Lördag - Jobb! Och övningsköra och plugga körteori. 20-års fest på kvällen! Wiiie. Kommer tyvärr inte kunna stanna länge alls men blir kul att träffa alla och säga grattis till H!
Söndag - Övningsköra och körteori står överst på schemat. På kvällen är det årsmöte i stallet, mamma har skrivit en motion jag verkligen hoppas går igenom så ska självklart dig och rösta. Har även 16-månaders dag med min älskling! Så hoppas jag hinner ge honom en puss någon gång under dagen med.
 
 
 

Fantastisk helg

Hej! Har haft en riktigt bra helg. Många intressanta debatter, lyckade personval och en rolig bankett! Känns tråkigt att avgå från något man tycker är så roligt men nu väntar det äventyr down under istället så ska inte klaga ;-)

Sitter nu med tentaplugg upp över öronen, bara att kämpa på. Har tagit massa, massa bilder under helgen men de får jag visa senare. Bjuder på två bilder från min instagram så länge. Hoppas ni med haft en bra helg!
 

Stämmor

De första månaderna varje år har MUFs ca 20 distrikt sina stämmor. De som är riktigt aktiva brukar åka runt till de andra distriktens stämmor med. Man har visserligen inte rösträtt på de andra stämmorna men man representerar ändå sitt distrik och/eller sin förening. Det blir också en stor socialgrej. De är minst 6 helger i rad som det är stämmor och dem som går på alla gör nästan som en liten Sverigeturné när de åker runt.
 
Den största stämman är Stockholms, de är över 3000 medlemmar och deras stämma var i år i hela tre dagar för att de skulle hinna med att förhandla om alla motioner. Jag var på Stockholms stämma 2012 och det är en helg jag sent kommer glömma. Jag åkte upp med tre kompisar från Göteborg och vi gick ut efter banketten på lördagskvällen. Jag hade på mig alldeles förhöga klackar och gick i en alldeles för brant trappa och gjorde världens vurpa inne på Cafét. Skorna flög åt var sitt håll och jag gjorde ofrivilliga kullerbyttor ner för trappan, fy vad det var pinsamt...
 
I år hinner jag bara gå på vår egen stämma men det gör inte så mycket. Det kommer komma över 100 personer och det ska bli jättekul att träffa både gamla och nya medlemmar.  2011 var jag hos våra grannar i Bohuslän och här kommer några bilder därifrån. Den stämman hölls på Marstrand och det var första  helgen med vårkänsla i luften! Kom ihåg att jag tyckte alla som gick upp i talarstolen var så modiga och trodde aldrig jag någonsin skulle våga gå upp själv...
 
 

Kastrerad plutt

 
 


Idag har min lilla älsklings plutt blivit kastrerad. Så nu går han runt och tycker synd om sig själv i sin tratt. Själv har jag pluggat och tränat idag. Körde ett benpass från hell så undrar om jag kommer kunna gå imorgon. Är helt slut i kroppen och benen känns fortfarande som spagetti! Nu ska jag fila på argumenten inför imorgon och packa. Är ju bara en natt men jag lyckas ändå alltid fylla en ryan air-rull väska... Någon dag ska jag lära mig att resa lätt!
 

Alla hjärtans dag

 
Idag har jag och Erik inlett dagen med en romantisk... föreläsning. Vi läser samma kurs nu så det är skoj (och praktiskt) att vi kan plugga tillsammans. Sedan köpte vi semlor och skulle hem och mysa. Dock skulle vi fixa gamla tentor innan och vi var inte ensama om den tanken. Dem som skulle koperia innan oss skulle ha 25 tentor innan oss och dem blev aldrig klara. Så efter 45 minuter när vi bara suttit och väntat och jag tryckt i mig ena semlan i brist på lunch, så gav vi upp och fotade av tre tentor. Vi begav oss hemåt och jag undrade vad (om) jag skulle få denna speciella dag. 
 
Jag och Erik hade bestämt att vi inte skulle ha några stora presenter nu när vi sparar pengar till Australien, men jag hade ändå hintat om att vi kunde unna oss någon liten present. Så imorse hade jag köpt ett träningsmagasin som han fick. Han blev jätteglad och sa inget om att han inte hade köpt något vilket jag då tog för självklart, annars hade han väl förvarnat nu när jag köpt. Men ICKE, han hade inta alls förstått mina, enligt mig mycket tydliga, hintar om att vi skulle köpa något litet. Så när jag kom hem och ingen present/teckning/kort/blomma fanns vart jag lite besviken. Jonas var i alla fall på min sida när vi berätta vad som hänt och mmsa den mycket passande bilden ovan.
 
Nu ska jag i alla fall få välja kvällens film och det kommer bli en riktigt bra film, Seabiscuit! En film om det fanastiska lilla fullblodet. Bäst för Erik att han tycker den är lika bra som jag, hehe. 
 
 
 

Plugga 1 år utomlands

En dröm jag länge haft är att under en längre tid leva i ett annat land. Få lära mig språket och uppleva en annan kultur. Eftersom jag inte är intresserad av att jobba ett år för att sedan åka tre månader och festa upp alla pengar i Asien så har jag istället bestämt mig för att åka utomlands och plugga. Visst är det kul att snorkla, ligga i en solstol, dricka paraplydrinkar och gå på Fool moons partys men det tröttnar man, i alla fall jag, på efter en vecka.
 
Därför har jag och min pojkvän bestämt oss för att plugga utomlands HT 13 och VT 14. Landet vi har valt är Australien! Dels för att det är engelsktalande och har ett bra klimat och dels för att ingen av oss har varit där tidigare.
 
Jag kommer att läsa kurser som motsvarar företagsekonomi 1 och 2, då det är det min klass kommer läsa samtidigt i Sverige. Erik ska förhoppnigsvis läsa en ettårig master och om det inte går en diploma degree. Det kommer bli en riktig utmaning att läsa på engelska men tänk vad bra att kunna diskutera ekonomistyrning, marknadsförning och strategi på fläckfri engelska!
 
Det ska bli riktigt, riktigt kul att åka på detta äventyr tillsammans. Jag kan inte riktigt fatta att det verkligen händer, känns lite som om jag säger att vi ska åka till Mars när jag säger att viska åka till Australien, lika avlägset känns det... 
 
Då vi vill vara säkra på att vi får läsa på samma universitet och att jag får tillgodoräkna mig allt så kommer vi att ansöka själva och inte via Handels. Erik pluggade i Moska förra våren genom Handels och fick bara tillgodo räkna sig 10 HP ryska trot att han plugga heltid... Därför är det en hel del som måste fixas med att välja skola, ansökning och finansiering, men mer om det senare.
 
8 Juli börjar studierna på den skolan vi hittat, ihhhh!
 
 
 
 
 

Armar

 
På gårdagens schema stod armar. Körde tre övningar på biceps respektive tricep.
 
Triceps
12  * 3 vanliga triceps curl med 4 kilos hantel
8 * 3 10 kilos stång, från raka armar ner till pannan, när man ligger på bänk
8 * 3 med övning på bilden, ner med rumpan i golvet och upp till raka armar. Blir jobbigare desto tätare man håller händerna
 
Biceps
Max * 3 vanliga biceps curl med 7.5 kilos hantel
10 * 3 med 12.5 kilos stång
8 * 3 med maskin man kan sätta fast ett rep med och lyfta som en hantel ungefär (bra förklaring där, haha)
 
Har läst att Malena Ernman tar 10 kgs hantlar och bara tränar styrka i 45 min i veckan, annars blir hon för biffig. Är en bra bit kvar tills jag är där och det kanske är tur?

Prioritera

Det där med att prioritera. Samtidigt som man säger ja till något tvingas man automatiskt säga nej till något annat. Fick erbjudande om att jobba imorgon men om jag sa ja tll det skulle jag missa min viktiga föreläsning inför tentan. Och om jag istället sa nej till jobbet skulle jag missa ett arbetstillfälle, erfarenhet, inkomst och göra mina kollegor besvikna. Helst hade jag ju velat göra båda, både jobba och gå på föreläsningen. Ibland måste man bara välja och fokusera på en sak istället för att göra allt halvdant. Denna gången vann studierna, hela helgen kommer ju försvinna till stämman och tentan är om bara en vecka. Så nu är det fullt fokus på IS-LM-FE diagrammen och Philipskurvan! Tur att jag i alla fall tycker att makroekonmin är rolig och intressant.
 

Nom nom nom

 
Här är tre bilder på världens gulligaste lilla selmeätare. Nämligen vår hund Fiffi som var galet förtjust i all grädde. Tyvärr fick vi ta bort Fiffi i somras då hon drabbades av akut leukemi :(

Semlor med mormor

Nu har jag tagit en mysig fika med mormor! Är alltid kul att träffa henne. Jag berättade om hur jag hade det i Alperna för två veckor sedan och då började hon berätta om hur det var när hon åkte dit med sin klass när hon jobbade som gymnasielärare. Hon höll också med om att pauserna i backen när man fick något gott att dricka var det bästa, haha.

Vi lyckades tillslut hitta en dag när alla hennes barnbarn och deras pojkvänner var lediga samtidigt så vi kan äta middag tillsammans. Träffar inte mina kusiner så ofta men vi har alltid kul när vi ses. Eftersom jag inte har några syskon är det extra kul att jag kan ha så bra kontakt med dem!
 
Fick också en liten alla hjärtansdag present i förskott, undrar om man får någon mer...
 
 
 

I helgen smäller det!

I helgen är det dags för årets höjdpunkt när det kommer till MUF Göteborg, nämligen vår stämma! Stämman är årsmötet där motioner behandlas och man bestämmer vem som ska leda året kommande verksamhetsår och sitta i distriktsstyrelsen. De föreningar och medlemmar som har utmärkt sig under året får även pris. På kvällen får man ladda om efter en dag med förhandlingar då det dukas det upp till bankett. Det blir god mat, sånger, tal och självklart discodans! I år tror jag discodansen blir något extra då distriktet kommer att byta ordförande och många ledamöter skall avgå och nya tillträda.

Jag är riktigt taggad inför stämman och hoppas på många heta debatter i talarstolen! Vet i alla fall en motion som kommer totalsågas.

Den nyvalda styrelsen klappas in på förra årets stämma.
Skrev två motioner förra året som jag debatterade för. Har självklart skrivit en i år med, dock tror jag den har ytterst liten chans att gå igenom...
Två bilder från stämman 2011. Lite kul att jag och Erik fångades på samma bild här för första gången. Vi träffades inte förrän en månad senare även om vi deltog i samma event en hel helg. Otur, men kul när det är mycket folk som kommer!
 

Godmorgon!

En nyvaken pojkvän som ofrivilligt fick aggera fotobjekt
 
Nu har jag vaknat upp brevid denna snygging. Är verkligen det bästa som finns att vakna upp tillsammans! Vi tog dock lite sovmorgon och kylen är rätt tom så nu får vi äta gårdagens hemlagade pizza till frukost... Jag ska iväg på föreläsning strax och sen ska jag fira fetisdagen med en av mina bästa vänner! Hoppas ni får en bra dag, kul att så många hittat hit :-)

Tidningen SPIONEN, skriven av Ung Vänster?

Fick hem årets första nummer av Spionen, en tidning med nyheter för studenter på Göteborgs Universitet, ”En oberoende röst för studenter”. Där kanske det kan stå något underhållande eller rent av intressant tänker jag, och slår upp första sidan. Där möts jag av en ledare om att det är för få kvinnor i bolagsstyrelserna. Bläddrar vidare och får läsa om att spärrtentorna knäcker studenterna, att några tycker det är tragiskt att fornkyrkoslaviska får kämpa för sin överlevnad bland de övriga kurserna och att det nya betygssystemet kan skapa något så fruktansvärt som konkurrens mellan eleverna. Jag undrar om det är Ung Vänster som sitter i den oberoende redaktionen?

 

Känner irritationen växa, vänder blad och möts av ett heluppslag om hur sne könsfördelningen är mellan programmen. (Ser att civilekonomerna är de enda som har 50/50 fördelning, kom till Handels om ni är så kinkiga över att det inte är kvoterat!) Nästa uppslag handlar om hur stor bristen är på utlandsfödda och kvinnor i studenternas bolag. Står dock inget om hur stor andel av de som söker som verkligen är kvinnor eller utlandsfödda. Sedan kommer tipsen om vart jag ska gå och roa mig. Inte ens Park Lanes Queer night har fått kvala in på listan. Här är det bara Bio roy, Röda sten, musikens hus, Haga bion och andra okända ställen, långt bort från Göteborgs nöjescentrums, som gäller. Är nästan förvånad över att jag inte inbjöds till en fika med SSU på Järntorget när de ändå är i farten.

 

Låt mig ta några exempel på de ”kulturella ljuspunkter” som pekas ut: Graffitikonst, pysselbord, alternativa iranska dokumentärer, scenkonst i industriella lokaler, himmelska vegetariska rätter, picknickkonserter osv. Men inte ett ord om vart jag ska gå som köttätande, houseälskande, mainstreamdansande, inte Che Guevara-älskande tjej. Inte ett ord om Avenyn eller något längre än två kilometers radie från Majorna. 

 

På sista sidan står det om vad som är ”på gång”. Där rekommenderas jag att besöka en samtalsserie om livet och döden, en feministisk teatergrupp samt teater smuts, som dessutom rekommenderar mig som kvinna att betala 22 kronor mindre än männen då det speglar löneskillnaden i samhället. Såg som tur var ingen insändare om att CSN ska kompensationsge pengar till oss stackars kvinnor på grund av det rådande löneläget, puh!

 

Jaha. Efter att ha läst igenom tidningen känner jag mig inte det minsta mer peppad i vintermörkret. Istället känner jag att jag vill KRÄKAS på allt som har med genus och ordet ”snefördeling” att göra.

 

Hade jag själv skrivit en studenttidning hade jag för det första skrivit något som kunde få studenterna, med en uppenbarligen redan tuff vardag, att må bättre, inte sämre. För det andra hade jag inte bara skrivit om sådant som tjejer med hår under armarna uppskattar. Även om deras röst självklart ska bli hörd är de långt ifrån majoriteten av studenterna i Göteborg.

 

 

Med vänlig hälsning

Sally Ottilia Pettersson

Ung kvinna

Ledamot i MUF Göteborgs distriktsstyrelse

Pluggar heltid på Handelshögskolan Göteborg

Arbetar extra

Ägnar min fritid åt en sport som utövas av 90 procent kvinnor och saknar inte männen det minsta


Bebis Birk

 

Här är några bilder på mig och Birk, min ragdoll, i september 2012. Då var han ca 3 månader gammal och så söt att man bara ville äta upp honom!

Vecka sju

Jag i oktober 2012
 
Ny vecka, nya utmaningar! Denna veckan ska jag övningsköra och plugga makroekonomi. Uppkörning och tenta snart så nu är det bara att kötta. En positiv sak är att många har sportlov denna veckan så det kommer vara lugnt i stallet på kvällarna = större chans att få vara själv i manegen = större chans till ett bra ridpass.

Bio - DJANGO

Ikväll var familjen och såg Django på Bergakungen. Riktigt bra film! Jag hade höga förväntingar som alltid när det kommer till Quentin Tarantino, men filmen var till och med bättre än vad jag vågat hoppas! Rå, snygga detaljer, bra lines, en handling som får en att sitta på helspänn och ett ämne som berör. Har ni inte sett den, SE DEN!

Vi kunde inte bestämma oss för vilket godis vi skulle ha med oss när vi handlade så blev ostbågar, smågodis, naturgodis och vindruvor, haha. Vi är såna tjockisar men denna gången lyckades vi i alla fall inte äta upp godiset innan filmen började som vi brukar....
h

Mellokväll

Igår var det all in på mellokväll med både chips, ostkrokar, vin och poängsättning hos Svartbjörn! Hejade såklart på Sean den förste Banan. Tror han har stor chans att komma långt i eurovision med den hästshowen han bjöd på.

Presentation

 Hej och välkommen till min blogg! Mitt namn är Sally Ottilia Pettersson. Jag är född i december 93 i Göteborg. Sedan den sjunde juli 2013 bor jag med min pojkvän Erik i Adelaide, Australien där vi pluggar ekonomi.

 

Jag älskar att ha många bollar i luften och varvar min tid mellan stallet och träning i hoppning och dressyr med vår häst, studier i företagsekonomi/logistik vid Handelshögskolan Göteborg, politiskt engagemang i MUF, styrketräning, löpning, extra jobb och roliga påhitt med mina vänner. Jag ser livet som en stor buffé. En dag kanske jag väljer att bara äta av en sak eller två, men än så länge vill jag inte missa någon godbit. Mitt motto är ”Det blir aldrig roligare än vad man gör det!” så oavsett om jag rider, lyfter vikter, är på fest eller pluggar försöker jag få dagarna att bli så roliga som möjligt. Livet är för kort att välja bort saker så jag gör hellre lite av varje än att välja bort något av det jag tycker är roligt. Jag försöker leva livet fullt ut på mitt eget sätt. Testa nya saker, resa, utmanas, utvecklas och bara njuta.

 

Här delar jag med mig av min vardag, tankar och funderingar och självklart massor av bilder. Jag försöker vara personlig men aldrig privat. Målsättningar och drömmar tror jag är nyckeln till framgång. Både när det gäller lycka, karriärmässigt och fysiska mål.  När man sätter saker på papper blir det mer konkret och genom att dela upp drömmar i mål har man en chans att förverkliga dom. Därav kategorin ”Drömmar och mål”. Där kan ni följa mig i min väg mot mina drömmar och mina mål, i medgång och motgång. Sen finns det femtio elva andra kategorier med om ni är intresserade ;) Enjoy!

 

 

Det värsta jag vet är: Negativa människor som klagar utan att engagera sig själva
Det bästa jag vet är: att galoppera i full fart och människor med självdistans och driv
Jag spenderar helst min tid på: att göra något som får mig att skratta med mina nära och kära
Jag äter helst: bacon på morgonen, kycklingsallad till lunch, fisksoppa till förrätt, grillspett med massa godheter eller tapas till middag!
Dricker helst: Vatten efter träning, rose till chips&dipp och sursöta drinkar på natten
Jag röstar: Liberalt! Avskyr partier som försöker begränsa människors tillgång till frihet såsom deras egna val av skola, sjukvård eller tillgång till sina egna pengar
Klär mig helst i: Svart och vitt med riktigt färgglada detaljer/accesorer


 

Mål

Ta körkort

Springa 5 km under 25 minuter

Springa 10 km utan att stanna

Hoppa en bana på en meter 2013

Få MVG i minst häften av ämnerna på gymnasiet

Plugga utomlands

Ha magrutor

Lära mig dyka

Kunna surfa över en våg utan att ramla

Lära mig gå ner i spagat och splitt

Kunna stå på händer

 

Länder jag besökt:

Norge - Hemsedal x3

Danmark - Köpenhamn, Åhus

Storbrittaninen - London

Belgien - Bryssel

Frankrike - Val d'isere

Ryssland - Moskva

Italien - Rom

Spanien - Barcelona, Grand canaria

Turkiet - Alanya

Grekland - Nästan alla öar, bland annat Zakyhntos  2011

Thailand - Phuket, Phi phi Islands

Förenade Arabemiraten - Dubai

USA - New york och alla stora städer i Florida. (Miami, Orlando, Key west mm.)

Egypten - Hurghada

Litauen - Kaunas

Malta


Sjukt taggad

Hej bloggen!
 
Jag är äntligen frisk! Idag ska jag äntligen träna igen. Ett dressyrpass med Zippan är planen och jag ska galoppera FÖRSTA gången 2013! Z har varit skadad och under igångsättning i ca 6 veckor. Har bara ridit en gång i år. Känns sjukt med tanke på att jag brukar rida ca tre gånger i veckan.
 
Ärsjukt taggad inför denna våren!! Ska visserligen leva under en strikt budget då jag sparar pengar men har ändå mycket roligt att se fram emot. Bokade idag en biljett till Håkan på Slottskogsvallen. Kommer ihåg att det var magiskt senast han spelade där. Skolan känns riktigt rolig nu, älskar nationalekonomi! Jag längtar efter att komma igång med gymmningen, att sätta nytt rekord på att springa 5 km, att rida ut och galoppera i skogen och hoppträningar i kvällsolen i paddocken, att dra ihop ett gäng muffare och ha en stor kampanj, att sitta inne på något favoritställe i stan när det är ljust på kvällen och att gå hem i skinnjacka utan att frysa. MMM så taggad på allt nu helt enkelt!
 
Men nu blir det lite mer plugg, lunch och sen iväg och jobba tre timmar!
 
Summerburst 2012, då var jag med sjukt taggad! Här under sista spelningen på lördagen.
 

Våga satsa på din dröm!

Ibland drömmer man sig bort till hur man vill ha det om 1 år, 5 år eller om 10 år. På samma sätt tittar man längtansfullt på någon som gör något man själv imponeras av och avundas kunskapen eller modet personen har. Ofta kan drömmen eller målet kännas helt orealistiskt och det är väl just det som gör det till en dröm.
 
Om man instället tittar i backspegel och ser vad man åstakommit känns det lättare. Saker som för några årsedan kändes helt omöjliga att uppnå har man faktiskt klarat av att genomföra.
 
Låt mig ta några exempel på vad jag själv har klarat:
Ville hoppa frå 10:an. Trodde aldrig att jag skulle klara det men så bestämde jag mig och bara gjorde det! (Skrek MAMMAAAA hela vägen tills jag nådde vattenytan, men ändå)
 
När jag var 16 ville jag följa med mina då 18-åriga vänner två veckor till Alanya, Turkiet. Det kändes som något helt omöjligt då jag 1. Inte hade några pengar 2. Mina föräldrar sa blankt nej (såklart) och jag var tvungen att ha deras tillåtelse för att få åka för resebyrån. Genom att gå in i "kampen" med inställningen att jag SKA klara det lyckades jag jobba ihop 14 000 som resan kostade och övertala mina föräldrar. Jag arbetade som telefonförsäljare 3 dagar i veckan och tjatade, bad och bönade varje dag på mina föräldrar i 10 månader, men det gick tillslut!
 
Så länge jag kan minnas har jag velat tävla, vinnna och vara bland dom bästa i mitt stall. När jag var 10 år följde jag med som hejarklack till de äldre tjejerna och önskade att det någon gång skulle få vara jag som red in på banan i full galopp! 2003 köpte vi vår häst Zepana och nio år senare efter mycket svett, tårar, motgångar, glädje och träningar så vann vi Klubbmästerskapet 2012 i hoppning och dressyr! Redan 2008 startade vi klasser som var lika höga som de jag drömde om att vara med i.
 
Min slutsats  är att allt går, bara man vill! (Och är beredd att ge allt i form av tid och energi) Mina drömmar om 5 år är att kunna köpa min egen häst, min egen hund, kunna försörja mig själv, bli vig, bestiga ett berg, klara att springa ett längre lopp, fixa naglarna varje månad osv. osv.
 
Det är jag som är den lilla gulklädda tjejen i mitten. Var funktionär och jobbade med att tömma transporterna på bajs, not so glamorous.
Partybåt i Alanya, all in!
Visar Z den blågula rosetten och pokalen efter prisutdelningen, wiho!
 
 

Får träffa mina favoriter igen!

Jag börjar äntligen må bättre och nu har mamma kommit hem från Karllifornien! Har inte setts på två veckor ska bli skönt att få en uppdatering om hur hon haft det och ha henne hemma igen. Ikväll kommer Erik hit också och han har jag med bara träffat en gång på två veckor, vi som brukar ses varje dag. Så ikväll blir det kramkalas och spara på krafterna så jag blir frisk någon gång! Är jag frisk imorgon väntar Bohusläns stämma, håller tummarna. 
Mamma i USA