Mitt enda liv

Tänkte ge er en spark i baken. Lyssna på den här låten. De första gångerna jag lyssnade på den kunde jag inte sluta gråta, men nu kan jag istället inte sluta le. Se Tårkar aldrig tårar utan handskar om ni inte gjort det. Den bästa och viktigaste svenska serie som gjorts.
 
 
 
Göra varje dag till något speciellt.
Skämta, säga åt den där kollegan på jobbet hur snäll hen är, gå fram till den där främligen på stan och fråga var den snygga tröjan kommer från, säg till person som trycker ner dig sanningens ord och älska de som bryr sig om dig, ge det lilla extra, skit i vad andra tycker och bara kör
Satsa, ta en risk, ha kul, utmanas!
Gör det liv till något värt att leva och vakna upp till
För det är du värd och för det är livet värt
Ta chansen nu, det är antagligen den enda vi får
Ger man bara livet en chans, tar sig i kragen och tvingar sig att se det från den ljusa sidan så ger det en så mycket tillbaka. Gå ut, gör det du känner för, kämpa för dina drömmar och LEV! Varje dag
 
 

Mitt enda liv
Det enda liv jag haft
Det enda liv jag kommer få
Mitt enda liv
Se här är mina drömmar
Du kan nästan ta på dem
De skimrar där som guld på botten av en sjö
Här är min vilda längtan
Här är min jävla trasighet
Här är mitt höghus så se på mig för jag ska aldrig, aldrig dö
Mitt enda liv
Det enda liv jag nånsin velat ha
Här är allting som jag drömde om
Här är allting som jag hoppades på
Här är allting som jag vågat älska så länge modet räckte till
Mitt enda liv
Det enda liv jag haft
Det enda liv jag kommer få
Det enda liv jag nånsin velat ha



Melbourne i dagsljus


Godmorgon Sverige! Här kommer ytterligare en bildbomb från Melborune.
 Bilderna från första dagen vi såg staden i dagsljus. Jag och min älskling vandrade runt och jag upptäckte att staden påminde en hel del om New York, fast mindre. Taxibilarna var gula, modet nytänkande, husen höga och gatorna följde ett rutnät. 4 miljoner människor bor i staden. Vi gick runt några timmar, mötte upp de andra på ett café, lagade mat tillsammans och gick sen ut. Mer bilder från det får ni se senare.

Unnade oss en mumsig frukost så vi orkade turista hela dagen!
Så här glad blir jag av att gå runt på gatorna i en ny stad. I'm going on an adventure!
Hatar att man ser var enda minirynka och hudknotra när man har hög skärpa på bliderna, men vad tusan, man är ju inte mer än människa! :-)

Konsten att vända en kris


 Att jag inte har råd att se Beyonce live när hon kommer hit i november fick mig nästan att börja grina av frustation idag. När hon spelade i Stockhom tidigare i somras hade jag tenta och kunde inte gå men sa till mig själv att nästa gång jag fick chansen, skulle jag ta den. Att se hennes show vore en dröm. Att se dansen till "How roles the world? GIRLS" live hade fått mig att flyga på moln i veckor. Biljetten kostar 900 kronor, vilket i och för sig inte är en förmögenhet, men att lägga 900 spänn på en kväll när jag inte har någon riktigt inkomst utan bara CSN att leva på känns inte rimligt, tyvärr. 900 kr kan jag spendera på tre middagar istället för att bränna allt under en och samma kväll.hyra och mat direkt. I vanliga fall hade jag sparat in på mina utgifter och se till att gå ändå, men kan ju inte spara in på  Dessutom har jag ingen att gå med då mina kompisar här inte tycker det är värt pengarna. Det hade i och för sig inte stoppat mig, hade jag bara haft pengarna hade jag gått själv. Har bokat konsertbiljetter själv flera gånger innan och det löser sig alltid till slut.
 
Det värsta är att min ekonoiska situation just nu inte är något jag kan påverka. I vanliga fall hade jag bara skaffat mig ett jobb, men här hinner jag inte jobba pga. skolan, som jag inte på några vilkor kan misslyckas med. Stipendium är så gott som omöjliga att få med tanke på vad jag läser. Det är alltså bara att härda ut. När jag tog hissen ner till tvättstugan och kände mig allmänt misserabel över att pengar ska behöva begränsa vad jag kan göra och inte göra. Mötte Shaq, en urgullig tjej från Aussie som med bor här. Stackarn är helt svullen i ansiket då hennes visdomstand har spårat ut totalt. Hon älskar med Queen B och är lika ledsen som jag över att inte kunna gå och behöva lägga sina pengar på strulande tänder istället. Vi satte oss och beklagade oss över vår brist på pengar när vi fick en stårlande idé!
 
Vi har ju en GIGANTISK tv i ett av våra gemensamma utrymmen som är tre meter bred, precis vid dörren till den stora balkongen, så man kan vara ute och titta på TV samtidigt. Vi ska alltså sätta på en gammal Beyonce konsert de två dagarna hon är i stan och ha vår egen konsert! När folk börja festa där nere dröjer det inte länge innan nedervåningen fylls av folk och omvandlas till ett dansgolv, så är övertygad om att det kommer bli lyckat. Sedan ska vi gå till den största nattklubben som rymmer flera 1000 och dansa vidare så länge vi orkar! SÅ glad över att vi kom på denna hyggliga kompromis. Ska se till att vi har minst lika kul som de som har råd att gå på konserten! Jag har sagt det förr och säger det igen: Allt handlar om inställning och vad man gör med de möjligheter man får. Glöm aldrig det!

Bakom molnen skiner alltid solen :-)

Söndagsrodd


Dagen började tidigt, följde nämligen med Erik till West Lakes.
Kände att jag fick gottgöra honom lite efter alla gånger jag tvingat med honom till arbetsdagar, spökjakter och tävlingar i stallet... Hur som helst! Solen sken och även nu om vattnet typiskt nog var bäst vid åttasnåret på morgonen så vi fick gå upp i ottan och åka både tåg och buss för att komma hit var det värt det. Solen sken hela dagen och jag satt med kaffe&kaka på cafét, skrev och kikade på roddarna. När Erik var klar med passet gick vi till stranden och låg där en timme. Hade tänkt att bada men vattnet var isande kallt så blev inget med det. Har haft en bättre söndag helt enkelt! Nu blir det dags för ytterligare en Jönsson-ligan film. Hoppas vi har betat av alla snart så jag slipper se nån mer. Så trött på: Sickan! Cha-a-a-arles Ingvar heter jag." De drar den repliken minst 20 gånger i varje film. Tyckte man verkligen det var roligt när man skrev manuset?!


Såhär löjligt bränd blev Erik efter nån timme i båten. Huva! Solen är verkligen extremt stark här. Detta var en vanlig vårdag, undrar hur det blir till sommaren?! Får hålla oss inne.
 

Great Ocean Road


Melborune del 3.
Allra första dagen på vår resa var bara en "transportdag" som efter en fnissig natt på ett vandrahem, ledde oss fram till dessa fantastiska klippor.De var riktigt häftiga att se! Bilderna gör dom verkligen inte rättvisa för hur stora och mäktiga dom är, men här har ni ett smakprov på hur de såg ut i alla fall:

 

Första kvällen i Melbourne

 

Första kvällen i Melbourne började med att vi lämnade tillbaka bilarna vi hyrt från Avis i Adelaide på flygplatsen i Melbourne och hoppade in i en stort taxi.

 

Glada och taggade körde den in oss mot vårt hotell! Tog en snabbdusch och sedan gick vi ut och åt. Delade upp oss, då det är svårt att få 10 personer att enas om en och samma restaurang när det kommer till mat och prisklass. Jag och Erik hamnade i alla fall på en Thailändsk restaurang med Rof Top bar med några andra. Kändes SÅ lyxigt att äta på restaurang igen efter nästan 3 månader utan! Har verkligen levt studentliv. Sen åkte vi upp till toppen av byggnaden och tog några kalla drinkar och kollade in utsikten innan det var dags att promenera hemåt i natten när stället stängde. En riktigt mysig kväll! Tänk att målet när jag kom hit var att göra roliga och nya saker med nya människor och nu gör jag det. Får nypa mig i armen, så himla glad att jag/vi åkte :-)

 
Nu kanske ni förstår varför Erik är model och inte jag. Han langar värsta posen när kameran kommer fram och jag ser ut som en mupp...
 

Min modell


Jag tycker ju såklart min pojkvän är världens finaste och snyggaste, precis som alla andra tycker deras pojkvänner är finast. Men nu har jag fått det ytterligare bekräftat.... Erik har nämligen skrivit på modellkontrakt med en agentur här i Adelaide! Han skickade in sitt CV till flera olika företag när han kom hit och vilka tror ni det är som svarar direkt, trots en kandidat i eknomi och ett truckkörkort, och vill ha honom på intervju dagen efter!?! Jo, en j*vla modelargentur. Har inte fått säga något om det innan han varit bokad på sitt första jobb, men nu är allt klart. Min älskade pojkvän ska gå Rundle Mall Fashion Parade! Ingen i publiken kommer vara stoltare och gladare än jag :D Hihi ♥

Här är ett klipp från förra visnigen:



Pensionärer i parken

 

Idag hittade vi ytterligare en fin park när vi var ute och gick. Hade en gigantisk rosträdgård! Har aldrig sett så många rosor på en och samma plats tidigare. Finns hur många parker som helst i Adelaide och dessutom en stor som omringar hela innerstaden. Önskar jag hade en picknickfilt och en gullig hund så jag kunde utnyttja dom till fullo!


Vi gick runt som två pensionärer i parken och luktade på blommorna (”Den luktar tvål! Denna också!”) Är det nu vuxenlivet börjar? När man betalar sin egen hyra, tvättar, städar, lagar mat och tycker en bra lördag är när man hittar rosor att lukta på? Herregud. Dessutom har vi köpt rödvin och ost tills ikväll. Hur många vuxenpoäng får man inte på det? När man tycker det är riktigt gott med ett glas rött, kex&ost och bangar att gå ut och göra stan, då är det illa. Om 2 månader fyller jag 20 – var ska det här sluta?! Haha...

Bilder från parken

Gå ur Svenska Kyrkan du också!

 
Fick en smärre chock när jag fick reda på att jag är medlem i Svenska kyrkan då jag tydligen fått röstkort hem. Var övertygad om att jag INTE var medlem då jag varken är döpt, konfirmerad eller har föräldrar som är medlemmar men tydligen blev man automatisk medlem om man är född innan 1996. Så jag har alltså betalat skatt till kyrkan i fyra år utan att ha vetat om det! Inte mycket, men ändå. Känns odemokratiskt och inte alls religionsfritt. Har nu gått ur och råder er att göra detsamma om ni inte nyttjar kyrkans tjänster/stödjer den/är troende eller bara vill lägga era pengar på något vettigare och roligare. Som en god middag eller skänka pengar till cancerforskning till exempel.
 

Klicka bara på länken, skriv ut filen och gå ur. Gör ni det innan första november slipper ni se att skatt dras till något ni inte använder/stödjer nästa deklaration! Det är ingen big deal att gå ur. Man kan fortfarande bli medlem igen om man önskar och man blir fortfarande begraven på en kyrkogård om man vill då man betalar för gravar genom den vanliga skatten. Dock kan man inte bli vigd i kyrkan, men det är inget problem för mig då jag verkligen inte vill gifta mig i en kyrka. Är ju inte troende så det hade bara kännts helt fel. Vad ska jag dit och göra på en av mina livs största dagar? Om jag måste välja någon religon skulle jag hellre välja Buddhism än Kristendom. Kristendom är historiskt sett den religion som har dödat allra flest människor.

 

En annan sak jag har svårt att förstå är varför det är så viktigt för många homosexuella att få gifta sig i kyrkan? Självklart ska det få gifta sig men förstår inte VARFÖR de vill gifta sig i kyrkan, om det inte är starkt troende. Historiskt sätt har kyrkan behandlat homosexuella på värsta tänkbara sätt och många präster runt om i världen fördömmer fortfarande homosexuella. Varför är man så mån att bli accepterade av någon som har mördat och torterat ens "folk"? Hade jag varit gay hade jag bett kyrkan dra åt h*lvete och vigt mig borgligt. En gång konserativa åsikter, alltid konserativa åsikter.


Bok & popcorn

 
Dagen har spenderats med att se Jönssonligan och gå på långpromenad. Mys!
Nu är klockan halv åtta på kvällen och jag hade egentligen tänkt att följa med Erik till gymmet nu men jag känner att jag verkligen inte orkar. Gick förbi biblioteket när vi var ute och gick så ska istället ha en mysig stund med popcorn, en bra bok och tända ljus. Känns så mycket roligare än att gymma idag. Ibland måste man bara få skippa planerna och göra det man känner för! Har ju trots allt lov så kan ta och njuta. Våra kompisar vi var i Melbourne med reste vidare till Sydney, Tansmaninen och Guld Kusten så jag ska väl också få ha det lite gött här i lilla Adelaide.  Allt plugg jag har att göra ska jag struktuera upp imorgon, tvivlar på att det springer bort...



♥ och jag i Melbourne

The Gang

 
Första bilderna från resan! Får börja med att visa alla inblandande.
Vi var 10 stycken som åkte från Adelaide, varav 5 stycken bor i samma byggnad som Erik och jag. Folk från Kandada, Italien, Frankrike, Kanada, England, Tyskland och såklart Sverige då! Känns som jag just nu inte bara bryter på svenska utan även på franska, tyska och italienska... Stabilt. Vi var i alla fall ett grymt gäng och även om alla är rätt olika så kom vi överrens och hade det riktigt roligt tillsammans! Bra resesällskap är a och o. Det kan förstöra eller lyfta vilken resa som helst. 

Från vänster på bilden nedan ser ni Elisabetha (Bolognese, Italien), Gesa (Berlin, Tyskland), Brandyn (Calgary, Kanada), Mathilde (Strasburg, Frankrike), Phil (Tyskland), Erik&jag (Göteborg), Svenja (Tyskland), Liv (Edinburgh, England) och Anci (Tyskland) ♥

 

Hemma igen

 
Efter sex roliga, fullspäckade och spännande dagars semester.
Även om jag älskar att resa är alltid det bästa med att resa att komma hem. Finns det något bättre än att vakna i sin egen säng? Kommer få panik den dagen jag inte tycker det är skönt att komma hem, då är det dags att flytta. Visst kan det kännas tomt hemma efter att ha fullt och matas med nya intryck i flera dagar men hemma är alltid ändå hemma. Det faktum att det låg ett vykort och ett paket med godis och väntade på mig när jag kom hem gjorde inte saken sämre. TACK! ♥
 
Har haft det riktigt kul och har massor av bilder och roliga saker att visa er, men det får bli imorgon. Nu är jag och Erik helt slut och ska ha filmkväll. Ska se Old boy. Jag har sett den förut och kom ihåg att jag och mamma satt som klistrade och satt helt tysta när den var slut och bara "Vilken j*kla film!" medan pappa gav upp och började kolla på paddan efter halva. Jag kommer dock inte ihåg vad den handla om... Hehe. Så gör inget att jag får se om den, få bara hoppas att Erik gillar den! Den var rätt komplicerad, så tror man behöver se den flera gånger för att fatta den.
 
Här är några bilder från min instagram. Heter sallyottilia där och det är fritt fram om ni vill följa mig där också, uppdaterar nästan varje dag :-)
 
 
 

5 viktiga frågor

 
Även om jag nu mera bor på andra sidan jorden har inte mitt intresse för svensk politik svalnat. Följer dagligen nyhetsflödet även om min internetuppkoppling inte tillåter mig att streama Aktuellt varje dag. ÅH, gud vad jag saknar introtonerna av mitt favoritprogram... Sitta där redo med en kopp kaffe eller lite mat efter stallet, det saknar jag! Hur som helst: De senaste 10 dagarna har fem mycket läsvärda och välskrivna artiklar publicerats och  jag tycker verkligen att ni ska ta er tid att läsa dom. Jag tycker att en demokrati är en rättighet men jag tycker också det är en skyldighet att försöka påverka i en demokrati om det är något man tycker är fel. De har de här uga drivna, människorna gjort och jag tycker att ni ska läsa:
 
1. Om vikten att fånga upp duktiga studenter
2. Modiga och starka Andrea Ström om hur staten misslyckades hjälpa henne och hennes sjuka mamma
3. Om att sossarnas flört med SD riskerar jobben
4. Om hur de rödgröna efter 20 år vid makten i Göteborg har misslyckats totalt med studentbostäder
5. Om att MP är redo att ge sig i kast med rasisterna

En bild från när jag besökte Bryssel med MUF Göteborg i våras

SWAG. Eller?


Råkade få med mig dom här solglasögonen hem efter en tur på stan så nu har jag också hakat på den där trenden med blåglas. Bågarna är genomskinliga och jag tror det kan bli läkert på sommarn med en bra bränna, vit bikini och vitt hår. Eller så ser jag bara ut som en dålig variant av Lady Gaga. Det återstår att se!

 
 

Alla dessa möten

 
Det häftigaste med att vara i Australien är alla människor jag möter.
I huset jag bor finns det människor från hela världen. Asien, Europa, Amerika, Mellanöstern och Australien. Alla bor under samma tak. Lär mig mer av människorn jag möter än vad jag lär mig i skolan. Älskar dessa möten med människor man inte visste existerade för bara två månader sedan.
 
Ta torsdags som exempel. Jag gick till en vinbar med Andrea från Colombia och Nick från Sydney. Tre personer, men från tre helt olika bakgrunder möts på en och samma plats och diskuterar och ler åt samma saker. Andrea berättar om hur det är att växa upp i ett korrupt land där man inte kan visa att man har en mobil på gatan, jag berättar om hur vi inte pratar med människorna på bussen eller i kön på ICA och Nick han pratar mest om... vinet. Haha, han pluggar nämligen en master i vinodling så är expert inom ämnet. Var någon druva som var odlad i Australien men kom från Frankrike, har redan glömt av vad den hette, gott var det i alla fall! Nick är förövrigt född exakt fyra år, på dagen, innan mig. På andra sidan jorden och nu sitter vi här och pratar om allt möjligt. Världen är verkligen liten.
 
När vinet och de tre små tapasen vi beställt in var slut fortsatte vi till vår stammis pub. Mötte upp 15 av våra vänner. Från Kuwait, Frankrike, Holland, England, Tyskland, Kanada, USA, Dubai och Libanon. Sedan dansade och skrattade vi iväg ytterligare en kväll tillsammans. Jag njuter av varje sekund. Älskar det och sparar minnerna långt in. De är kvällar och nätter om de här jag vill minnas om 50 år. Detta är livet. Alla dessa möten. ♥

Urgulliga och störtsköna Andrea och Nick. Nästa vecka ska vi ta med Erik och gå till en salsabar, längtar!
 
 

New in

 
Har en liten begränsad shoppingbudget här, men när jag såg den här godbiten kunde jag bara inte låta bli. Går runt med min svarta datorväska i skin, den är ju visserligen stilren men vill ha något annat till skolan att kunna byta med. Denna väskan är Designad av Lulu Guinness och ni hittar den HÄR. Hon har designat flera andra handväskor som ni hittar HÄR. Har aldrig sett väskor av henne innan men de är precis så stilrena och färgglada som jag vill att de ska vara! Passa på att köpa något att sticka ut med i Sverige nu till hösten vetja :-) Finns 135 olika varianter att välja mellan!

Tycker det är viktigt att väskor har fina foder, de här svartvit-prickiga gillar jag skarpt.

Världens dyraste sport?

 
Ibland undrar jag vad det är man håller på med.
Som när man inser (för att sen förhoppningsvis förtränga det lika snabbt igen) att man håller på med en av världens dyraste sporter. Kanske dyraste till och med. Fallskärmshoppning, dykning, bilracning och segling kanske är dyrare men då det är betyldigt lättare att få sponsorer inom de sporterna tycker jag inte de räknas.
 
Läste det skrämmade inlägget på HIPPSON  ni ser nedan att även en av världens bästa ryttare går back efter en tävlingshelg, även om han vinner alla klasser, skippar sin egen lunch och räknar bort diseln. Hur sjukt är det inte?! Inte nog med att sporten är dyr att hålla på med, det finns dessutom inte mycket pengar att hämta.
 
Men nu är det ju så här att det är det absolut roligaste jag vet att åka till stallet. Att hålla på med hästar handlar så mycket om passion och livsstil. Det går inte att förstå om man inte fastnat för sporten själv. Ja, det kostar mycket och tar mycket tid, men det ger så himla mycket mer tillbaka. Därför har jag för länge sedan bestämt mig för att satsa på plugget så jag kan få ett roligt och välbetalt jobb så jag kan hålla på med det roligaste jag vet, nämligen hästar! Och då framförallt träna och tävla med sin egen. Det är det absolut roligaste man kan göra. Ni borde testa!

→ HÄR kan ni läsa inlägget som får mig att både vilja skratta och gråta ←
 
 


 

TO DO @ Adelaide

 
Kommer ni ihåg när jag skrev att jag inte skulle planera  så mycket och ta framtiden som den kommer? Det går faktiskt riktigt bra. 
 
Något som jag däremot har spanat på är saker man göra här i Adelaide. Nu tycker ni kanske jag är hysterisk som planerar och kollar upp så många saker men grejen är den här: Jag vill få ut som mycket av tiden här, och av livet med för den delen, och då går det inte att bara lita på slumpen. Vill man ha något får man kämpa för det och lägga upp en plan. Visst, man kan vara spontan ibland, men om man vill få stora saker gjorda måste man planera, organisera och struktruera. Hade jag varit spontan och gjort allt roligt jag hade velat i våras hade jag spräckt min budget och då hade jag inte kunnat åka hit. Hur kul hade det varit?
 
Detta vill jag göra innan jag lämnar Adeliade i slutet av nästa sommar:
♥ Äta brunch på ett gôrmysigt ställe jag spanat in
♥ Besöka stränderna Glenelg, Heneley
♥ Besöka Port Elliot och Port Willuga
♥  Besöka South Australia Museum
♥ Spendera en dag i Victor Harbour
♥  Se ett galopp-race
♥ Besöka Cleland wildlife park och klappa en koala
♥ Hyra en kajak på ett ställe där man kan se delfiner
♥ Bestiga MT. Lofty
♥ Besöka parlamentet
♥ Testa på att surfa
♥ Ha picknick i en av de fantastiska parkerna under de stora träden
♥ Gå på en konsert (Deadmau5, Kalvin Harris och andra stora artiter kommer hit!)
♥ Gå på utomhusbio under stjärnorna
♥ Besöka den största klubben HQ med plats för 3000 gäster
♥ Gå på konstgalleri
♥ Gå på Palce Nova cinema
♥  Besöka Adelaide zoo
♥ Vinprovning i Adelaide Hills
♥ Gå på en event cinema (tror stolarna rör sig när man är där!)
♥ Se en australiens fotbolls-match
♥ Fira Halloween
♥ Äta på Fancy Burgers (Alltså de hamburgarna som finns där. Dreglar bokstavligt när jag går förbi)
♥ Besöka State Libary
♥  Besöka Kangaroo Island
♥ Hyra en häst
♥ Dyka med hajar (bara här och utanför Sydafrika man kan göra det)
♥ Gå till Farmers market
♥ Besöka saluhallen
♥ Gå på festivalerna som annordnas under våren (allt från musik, mat och lands-festivaler)
 
Genom bra planering tror jag att jag lätt kommer kunna pricka av allt på min lista! Vad tror ni?
 
 
 
 
 

Söt, men lite dum i huvudet

 
Det där med att katten inte skulle få vara på bordet? Det har vi fått ge upp för längesen. Ser ni vattensprutan på bilden? Använde den länge som en, enligt mig, hård bestraffning. Varje gång han hoppade upp fick han sig ett sprut. Funkade det? För det första har han ju så satans tjock päls så man måste antingen skjuta med smalaste, stenhårda strålen eller ducha honom i ansiktet för att han ens ska känna det. Men jag tror inte bara man har avlat på gosiga, snälla individer när man tog fram rasen ragdoll. Jag tror nämligen man för att få fram dom egenskaperna har tvingats avla på dumma individer. Jag tror nämligen min katt är lite, eller ganska, dum i huvudet. Det kanske låter hårt, men låt mig få förklara:

Birk kan hoppa upp på bordet, få vatten i ansiktet, hoppa ner från bordet, vänta någon sekund, för att sedan hoppa upp på bordet igen, för att återigen få vatten sprutat i ansiktet, hoppa ner från bordet, vänta någon sekund, för att sedan hoppa upp på bordet igen, för att återigen få vatten sprutat i ansiktet, hoppa ner från bordet,  vänta någon sekund,för att sedan hoppa upp på bordet igen, för att återigen få vatten sprutat i ansiktet, hoppa ner från bordet,för att sedan hoppa upp på bordet igen, för att återigen få vatten sprutat i ansiktet, hoppa ner från bordet,  vänta någon sekund, för att sedan hoppa upp på bordet igen, för att återigen få vatten sprutat i ansiktet, hoppa ner från bordet, vänta någon sekund,för att sedan hoppa upp på bordet igen, för att återigen få vatten sprutat i ansiktet, hoppa ner från bordet,  vänta någon sekund,för att sedan hoppa upp på bordet igen. 

Eftersom jag inte är någon sadist brukar jag ge mig där. Kan ju inte forsätta plåga honom när han uppenbarligen inte fattar. Hörde ryktas om att mamma och pappa slutat ha ljus på bordet efter att Birk la svansen i det, men det kan väl inte stämma. Den här katten har tagit över vårt hem. Men vad gör det när han är så kramgo, snäll, mysig och underhållande med alla mer eller mindre korkade saker han hittar på? Min älskling ♥
 
 

Till alla bittra sossar



Här har ni något att bita i!
Har sett att de senaste dagarna har skrivits om att Alliansen "ger pengar till de redan rika och skiter i välfärden". Hur förklarar ni då att vi har MER pengar i statskistan nu? Alltså MER pengar att satsa på gamla, forskning, utbildning och vård än när Sossarna satt vi makten 2006. Jag har förstått att detta kan vara svårt att få in så ska försöka förklara detta simpelt: När man får mer kvar i plånboken varje månad blir fler motivarade att jobba. Då skapas NYA och FLER jobb. När fler JOBBAR är vi fler som TILLSAMMANS kan bidra till vår välfärd och då blir det MER PENGAR över till att satsa på välfärden, INTE mindre. När det kommer in privata aktörer inom vården FÖRKORTAS dessutom kötider, men det inlägget sparar jag till en annan gång. 
 
Sedan maktskiftet 2006 har den offentliga sektorns skuld i procent av BNP minskat från 45,3% till 38,2%. Sverige har gått från statsskuldstoppen till att vara ett av de länder som har lägst statsskuld i världen.
Källa: Eurostat
 
 

Halt diva

 
Zippan är ren i skritten, men fortfarande halt i traven.
Råda har drabbats av kvarka så det går inte att åka till klinik och göra ultraljud så går inte att veta hur det läker. Så det är bara att fortsätta att vänta och skämma bort den lilla divan och ge henne bästa möjliga vård. Kan ta lång tid att läka så det är bara att kämpa på! Vet att mamma är den sista som skulle ge upp. Sex veckor efter att vi köpt Zippan (för snart 10 årsedan!) fastnade hon i stängsel i hagen. Bröt gaffelbenen på båda bak. Fick vänta fyra månader och avakta om det skulle bli operation eller om de skulle självläka. Det blev operation och efter den ytterligare fyra månader rehablitering efter den. Kan ni tänka er, köpa en unghäst som sen är skadad i åtta månader och inte veta hur det ska läka?! Leda den dag ut och dag in. Det är tålamod. Jag var bara nyss fyllda 10 så det var mamma som fick ta allt ansvar. Så glad att hon gjorde det!
 
Zippan läkte och vi har nu haft en frisk häst så gott som alltid sedan dess. De få skador hon fått har varit yttre påverkan så som för hård verkning eller sparkar. Vi tre har gjort så mycket roligt tillsammans! Hoppat in själva och tävlat lite smått i både hoppning och dressyr. Hon är LÄTT den personligaste hästen jag träffat. Man ser direkt på henne vilket humör hon är på och är det nått hon gillar eller inte gillar visar hon det direkt. Allt från glada bock och tjuvrus ute i skogen till grimaser när man ska smörja in henne med flugsalva. Vill hon inte jobba en dag, tex. när vårbrunsten kommer gör hon inget gratis och man får verkligen släpa runt henne och BE henne snällt. Blir man sur stannar hon bara och tjurar. När hon har en bra dag (som hon oftas har, puh!) gör hon allt man ber om. Ta det här med hoppningen som exempel: Hon hoppar så gott som allt, suger mot hinder och vägrar aldrig så där nära och otäckt inpå hinder (har gjort det 1 gång på 10 år och då flög jag som en vante förövrigt) utan om hon inte vill hoppa något för att det är "läskigt" stannar hon fem meter innan och BACKAR. Har hon väl bestämt sig är det kört. Min tränare, som tävlat upp till 150, trodde det bara var att klämma över henne men det slutade med att hon trilla av. Det GÅR inte att tvinga denna damen till något hon inte vill.
 
Är det något jag lärt mig under de här 10 åren är det att 1. Ha tålamod. 2. Ge aldrig upp. och 3. Fortsätta kämpa så kommer reslutaten!


 Zippan när hon får flugsalva insmörjd, usch usch usch
 Oftas är hon som tur är så här charmig och snygg! ♥

Äntligen..


Hemma igen på torsdag.Vet inte hur bra tillgång jag kommer ha till internet eller hur sugen jag kommer vara på att blogga, men har tidsinställt inlägg till varje dag åt er så ni behöver inte oroa er ;) IHHHH! De här ska bli så jäkla roligt! Jag, Erik, Mathilde, Liv, Philip, Brandyn, Gesa & Elisabetha i två bilar, ett nattstopp ner längst kusten och sedan söndag kväll-torsag i Melborune. Har inte planerat en enda sak vi ska göra så det lär bli spontant och tokigt och inte blir det sämre av att värderprognosen säger 25+. LET'S GO! :D

MID BREAK IS HERE!

 
Nu är det fredag och jag har kommit hem från min föreläsnig och har nu äntligen lov! SÅ skönt. Har redan slängt mig på soffan och sett ett Johan Falk avsnitt, ätit tacos och druckit caramellatte så nu är fredagskänslan på topp. Det enda vi har planerat ikväll är att packa inför morgondagens resa! Sex dagar blir vi borta med våra vänner och jag är taggad till 1000.
 
Min dröm när jag kom hit var att jag skulle klara skolan och tycka den var rolig, möta och lära känna intressanta människor och göra roliga saker. Kan knappt fatta att allt det jag ville blev verklighet. Det är precis så bra och roligt att plugga utomlands som jag trodde. Vissa saker har förvånat mig såklart men det är verkligen en fantastisk möjlighet att kunna plugga utomlands. Låter klychigt att säga det men det är verkligen en upplevelse för livet. Har du chansen, ta den! Egentligen har alla i Sverige, tack vare CSN, chansen. Utnyttja den, ni kommer inte ångra er.
 
 En bild på mig dagarna innan vi åkte. Här hade jag ingen aning vad som väntade och hade inte ens vett att bli nervös för kunde inte fatta att det verkligen hände. Att plugga utomlands är inget att vara nervös över, bara något att vara GLAD över! Kan faktiskt vara det roligaste jag gjort, so far...

Vi kör igen

Ytterligare ett bildregn från The Duke!
Säger som Björn Gustafson "Det är där man ska hänga, där man ska käka, vad som är top notch". Är faktiskt så. ALLA studenter hänger där, det finns fyra dansgolv och är löjligt billigt i baren innan halv elva. Så det har blivit vårt nya stammishäng! Lite skillnad från Sense vid Kungsport på Göteborg, där vi var nästan varje helg ett år, om man säger så ;) Förstår om ni blir lite trötta på alla bilder därifrån men är så himla go stämning där så man kan inte ha annat än kul.

En sak som dock är svår är att kombinera tränigslivet med det sociala studentlivet. Det går liksom inte alltid ihop. Ena delen av mig vill bara äta nyttigt och träna varje dag inför sommaren medan andra delen av mig vill bara ha roligt och hänga på kompisarna. Ta idag som exempel: Några frågrar om jag ska följa med till en kinesiskdagsfestival i en park med elduppvisningar. Säger nej för att jag ska gymma/plugga/skypa med en vän. Ikväll har resebyrån Peter Pan pizza night för oss stundenter och jag har kylen full av nyttigheter. Vad väljer man? Klart att man vill gå ut med kompisarna och käka gratis, smaksig pizza istället för att knapra på några salldsblad. Ikväll är det det utgång på The Duke som vanligt men där har jag faktiskt kommit på ett knep. Hur man både kan vara social och hyfsat nyttig. Det stavas: Cola light! Så glad för att jag är en person som kan ha lika kul nykter som efter ett par drinkar. Så här kul var det förra torsdagen då jag bara drack Cola light:

 

Magic ocean


Godmorgon kära läsare ♥
Torsdag vilket betyder två härliga saker för mig. 1. Sovmorgon 2. Given utgång med tjejerna. Fast jag brukar aldrig utnyttja mina sovmornar. Sedan jag fick dom första gången jag gick i sjuan har jag istället alltid gått upp tidigt och njutit av att läsa tidningen ordentligt, äta mumsig frukost och sen gå tillbaka till sängen och läsa bok eller se TV-serier. Tycker att det är härligare att gå upp tidigt att veta att man har gott om tid på sig, kunna njuta och slippa stressa än att gå upp en timme innan man ska sticka som vanligt. Men så är jag ju en morgonmänniska också ;)

Tänkte dela med mig av dessa bilder från havet utanför Kangaroo Islands kust. Havet är verkligen bland det vackraste jag vet. Hur de ändrar utseende efter vinden, solen och molnen. Och sen är det ännu vackrare under ytan! Tänk att det finns en helt annan värld där nere... Hur häftigt är inte det? På min bucketlist har jag med att ta dykcertifikat. Har redan börjat planera lite smått att spara pengar och åka till Thailand och ta det med några vänner när jag kommer hem. Tills dess får jag njuta av det genom ett cyklop. Längtar till december då jag ska besöka barriärrevet. Ska fridyka (så gott jag kan, cirka 3 meter eller nått, haha) och snorkla. En dröm som äntligen blir sann! Ihhhh vad jag längtar


 

Sugen på att röka lite örter?


40 meter från vår ytterdörr ligger en butik som heter Happy Herbs. Har undrat vad det är de säljer där då det är en minst sagt suspekt doft man känner när man går förbi och nu fått en del av svaret. Det är alltså droger som säljs i butiken! Kan inte förstå hur det kan vara lagligt att sälja det?! En kille från nederländerna, som brukar röka på, hade gått in i butiken och köpt en ört som hette Day Dreaming och rullat en joint och rökt med några australienare. Det hela slutade med att han började tugga fragda, skaka och fick panikattacker! Folk fick sitta och hålla koll på honom i timmar. Han hade lika gärna kunnat dött och då fattar jag det ändå som han har rökt en hel del innan så han borde väl ha nån sorts tolerans? Det var bara 1 av alla så kallade örter som säljs i butiken, tänk hur de andra är?! Hu. 

Kanske ska våga mig in i butiken och snoka lite. Fråga vad som säljs och sedan rapportera tillbaka till er? Men i så fall tar jag med mig Erik som livvakt, vågar INTE gå in själv. Galna hippies med 18-hårfärger som jobbar där. För det är ju spårat om droger får säljas helt fritt på gatan!? Så vitt jag vet är all form av weed-rökning förbjuden i SA. Kanske är varianter av droger som inte blivit förbjudna än som säljs? Känns ju helt livsfarligt att testa. Du kan ju dö av välkända "beprövade" droger också men att testa helt nya kombinationer av droger känns ju nästan som att be om att det.  Får bli journalist-Sally och gräva lite, blir nyfiken på hur de ligger till... 

 

Vila i frid Kristian Gidlund

 

Den skribent som berör mig mest har gått vidare till andra sidan. Läs hans blogg HÄR och lyssna på hans sommarprat HÄR. Hans texter och tankar har berört mig något oerhört. Texter om att älska livet, kampen mot döden och framförallt texter om att uppskatta och aldrig ta livet för givet. Jag förstår inte hur någon kan vara så stark som honom. Delar med mig nedan om hur hans texter har berört mig. Hur jag hatat och älskat dom. Orkar ni inte läsa den lilla roman jag knapat ihop lyssna i alla fall på hans sommarprat. Ni kommer inte ångra er. Jag lovar.

 

 

 

När den dagliga morgonsurfrutinen hade lett mig in på Aftonbladets hemsida möttes jag av rubrikerna att Kristian Gidlund hade somnat in. Det hade alltså tillslut hänt. För ni som inte vet det så var han trummis i Sugarplum fairy, ett band som jag lyssnade och såg live titt som tätt som 14-åring och så var han den som skrev bloggen I kroppen min. Den där jävla bloggen. Ja, jag skriver så för jag har både hatat och älskat den där bloggen.

 

Älskat den för de vackra orden, hatat den för att den var så på riktigt och för att den berört mig så mycket.Fått mig att känna. Hittad bloggen för ett år sedan och sedan dess har jag läst alla inlägg både nya och alla i arkivet. Flera gånger. Fast att jag inte velat. Det är nämligen något med de där orden som gör att de går rakt in och ger mig en jävla käft smäll.

 

Varenda gång jag läst bloggen har tårarna kommit. Två gånger har jag bölat ner mig totalt. Den där bloggen är som en sårskorpa. Man vet att man inte ska pilla för det kommer bara göra ont, men gör det ändå. Om och om igen. En gång satt jag och skulle tentaplugga i våras. Som ni vet är koncentrationen inte alltid den bästa då så efter att jag tänkt att jag kanske skulle kika in på i kroppen min var jag fast. Läste sida upp och sida ner. Det hela slutade med att jag bölandes ringe Erik och hulkade fram att han måste komma bums. Skrämde väl slag på stackarn, kunde inte ens förklara vad som hänt. Han kom direkt från en kompis som den gentleman han här och där satt jag och storbölade och kunde inte sluta. För att livet var så orättvis mot Kristian och mot så många andra människor. För att alla kommer dö. För att jag kommer dö och för att alla jag känner kommer dö. Men jag bölade också för att jag är så himla tacksam över mitt liv och att jag lever, för alla människor i mitt liv och sen bölade jag en skvätt till för att jag har turen att inse vilket bra liv jag har och vett att uppskatta det. Ja, ni förstår, det var mycket känslor.

 

Nu är jag inte en person som börjar bölar för minsta lilla. Aldrig om jag slår mig, aldrig när jag ser film och endast ytterst sällan när jag läser en bra bok. Sen börjar jag alltid grina om jag är tillräckligt arg, men det är annan sak. Hur som helst, på vägen hem på vagnen när jag klarat teoridelen av körkortet och var överlycklig var jag där igen. Ung cancer länkande bloggen på facebook och jag tänkte ”Inte kan jag väl bli ledsen nu när jag är så glad” och klickade mig vidare. Började läsa sida upp och sida ner igen och det dröjde inte länge innan jag satt på vagnen och grina.

 

Så idag, när jag läste vad som hänt, att Kristian vandrat vidare och förhoppningsvis vaknat upp under trädet han skrev om, så tänkte jag: Idag gör jag det. Det är nämligen en sak jag hade sparat. Kristians sommarprat. Jag laddade ner det när det kom men har inte vågat lyssna. Men idag tog jag risken, tårarna fick komma om dom ville. Det är inte farligt att känna. Det är inget fel på att prata om tunga saker. Vi behöver få prata till punkt och därför struntar jag i att de här inlägget är en halvmil långt.  Tog dessutom risken att gråta offentligt och satte siktet på gymmet efter att jag ploppat i hörlurarna. Kristian ord är fantastiska just för att dom berör så satans mycket och jag vill inte undvika dom bara för att dom känns. De är att kasta bort han gjort och det är slöseri.

 

Jag vet inte om det var endorfinerna jag fick över att lyfta vikterna eller om det var vetenskapen att Kristian inte längre behövde ligga och vänta i smärta på de oundvikliga slutet längre som gjorde det, men tårarna kom inte. När tonerna från podcasten tystnade kände jag ett lugn. Fruktansvärda saker händer helt oskyldiga människor och det finns inget vi kan göra åt det. Vi kan bara försöka förstå för att acceptera och göra det bästa i situationen. Om man hela tiden uppskattar de små sakerna, allt från ett glas vatten, drömmarna, minerna, utsikten från ett fönster, varje andetag, omsorgen människor i vår omgivning ger oss till daggen på morgonen kan man inte förlora. Då har man redan vunnit.


Köttbullelycka

 

ÅH. Denna köttebullelycka som inträffar varje gång vi besöker Ikea. Likadant idag. Det är lite sjukt hur mycket man faktiskt saknar svensk mat. Jag och Erik plågar oss och pratar om allt vi vill äta när vi kommer hem. Smörgåstårta står högst upp på listan just nu och sen kommer räkor&kräftor, revbensspjäll, pappas korvstroganof och hönekaksmacka med smör, kaviar och ett glas kallt mjölk. I ♥ Hushållskost

 

Efter att ha mumsat i oss köttbullar och något som skulle likna en kanelbulle så gick vi på jakt efter en lampa och lakan. De lakan vi fick när vi flytta in var visserligen nya men de var gjorde av polyester och håller på att falla samman efter några tvättar. Så nu har vi köpt ny vita i bomull. Hotellkänsla, oh yes! Och sen en skrivborslampa så jag kan läsa när solen gått ner vid mitt skrivbord. Inga ursäkter till att inte plugga nu inte.

 

Sen var jag ju såklart tvungen att plocka med mig vaniljljus med. Det är visserligen vår här men september betyder höst för mig och höst är det inte om man inte har tända ljus. Så det så.
 
Förresten, vad tycker ni om mitt hår? Testade att färga hemma i fredags..

Måndagsbarn


Hoppas ni har en bra måndag! Har haft en typisk måndag.Föreläsning i fyra timmar på morgonen, gått på promenad i en ny statsdel, varit i skolan igen på lektion, kommit hem för att komma ihåg att jag glömde lämna tillbaka böckerna till biblioteket, fick alltså gå tillbaka till skolan en tredje gång och efter det gick jag till gymmet. Första passet sen förkylningen och det kändes OK, inte ont i halsen och det gick bra. Frånsett att jag lyckades snora ner hela mig när jag nös då. Inte alls pinsamt. Inte alls.
 
Nu ska jag plugga lite och sen blir det bums i säng. Har massa blogginlägg jag vill skriva, har ett helt block fullt med tankar och ideér, men nu är det självdiciplin som gäller. Alltså plugg. Inget bloggande. Men jag bjuder er iaf på den här bilden från sommaren 2012. Ser ni vilken liten spinkis jag var?! Ha-ha-ha. Tur att träning ger resultat. Miiinsta lilla bicepsen jag sett. Gulligt.

har 

Ny vecka, nya tag

En vecka kvar till lov. Håll ut.
Lite, lite trött på plugget de två senaste veckorna men ska kämpa in i kaklet det sista nu. Plugga och träna för allt vad jag är värd de kommande fem dagarna och sen väntar Melborune + Great Ocean road! Efter det kvarstår det bara 4 skolveckor + finals innan jag har ett lååååångt sommarlov som väntar. Så nu är det bara att ge järnet. Ska se till att verkligen göra mitt bästa av den tiden som återstår, allt blir så mycket roligare då. Plugget blir roligare när man fattar och ledigheten blir skönare när man tagit ut sig. Nu är det bara att köra, ALL IN!
 
Men först: Krypa ner i sägen med massa kuddar, filt, doftljus, min älskling och se Harry Potter och dricka caramel latte. Finns det något bättre sätt att avsluta en helg på? Tror inte det.

Ytterligare några bilder från fantastiska Kangaroo Island jag inte visat er. Måste vara en av de vackraste platserna på planeten Tellus

Mt Lofty och matkoma

 
 
Igår var vi ute på äventyr!
Började med att Mathilde, David, Erik och jag tog bussen till foten av berget Mt Lofty som är den högsta punkten i South Australia och ligger 727 meter över havet.
 
Att bara åka buss här är som ett äventyr i sig själv. Man vet aldrig när den kommer! Som vanligt när man är utomlands börjar man tänka på hur bra västtrafik faktiskt är, trots att allt man gör hemma är att klaga över dem. Bussen gick inte hela vägen fram till stigen som ledde till toppen utan vi fick gå drygt 4 km längst en bilväg för att komma dit. Gjorde dock inte så mycket för längst vägen låg det hus med rolig arkitetur, tennisbanor, vi såg papergojor som satt i träden och apelsin- och citron- träden som stod i full blom. Vi passade på att palla med oss lite färdkost. Var seriöst det godaste apelsiner jag någonsin smakat! Var som om tropicana hade börjat göra apelsiner, mums. Tillslut började själva stigningen. 4 km brant, brant lutning till toppen som tog 2 timmar att gå. Var mycket brantare och jobbigare än vi trodde, var helt genomsvettiga och flåsiga när vi nådde toppen. Fick ta i varje steg och har träningsvärk idag. Men det var det värt, såg både vattenfall, mossor, otroligt tät skog och brända träd efter skogsbränder på väg upp! 
 
Firade på toppen med en glass och tog bussen från toppen hem. Dave lagade middag till oss på kvällen. En supersmaskig och mättande stuvning med allt och lite till i den. Mixade svampar, nötter och morätter med , kyckling, tomatsås, korv, vitlök, ärtor och gud vet allt. Gott som tusan var det i alla fall! Efter det blev det dessutom rejäl efterrätt med glass, hallon och chokladkex till en skräckfilm. Förstår inte hur jag kunde tyckta sånt var kul innan? Såg Saw 4 och jag satt mest och blunda hela tiden. Hu! 
 
 
 
 
 

Jobbar med fredagsmyset

 
Hello! Hur skönt är det inte med fredag? Helt underbart! Har fortfarande inte riktigt fått in den här über-fredagskänslan man har hemma i Sverige, men nästintill. Jag och Erik har varit och storhandlat och köpt massa gottit vi ska fixa ikväll. Tur att affären ligger 500 meter från oss så man slipper konka sina kassar långväga fram och tillbaka. Det blir kyckling och greksallad och sen en fruktsallad med choklad i ugn till efterätt ikväll, mums! Erik ska även försöka färga mitt hår ikväll... Kan bli spännade att se hur det slutar, haha. Imorgon ska vi bestiga ett litet berg som är högsta punkten i Södra Australien, så blir en lugn kväll. Igår var vi ute och då såg jag ut såhär:

 

En liten längdskillnad

 
Här är en bild på mig och Erik från förra torsdag när vi var ute. Ser ni vilken stor längd skillnad det är mellan oss? Jag brukar inte tänka på det så ofta men när jag såg den här bilden slog det mig. Lilla jag ser ju ut som en mini-människa i jämförelse! Som om det inte vore nog med att det skiljer 31 cm i längd,  Erik tränar dessutom 10 gånger (!) i veckan just nu så han blir ju bara bredare och bredare. Haha, jag kommer ju snart inte synas alls brevid honom, kommer bara höras en liten tjej som pratar konstant nerifrån marken ;) Haha, tur att vi är så söta tillsammans ändå så det inte gör något ♥

Kolla in hur manligt Erik håller i sitt glas. Hahahaha, jösses vad vi garva när vi såg det.

Go your own way

 
Igår när jag var ute på stan fick jag syn på den här fågel-mannen. Var svårt att se om han matade fåglarna eller vad han gjorde, ett femtiotal duvor flockades i alla fall runt om honom när han knäppte med fingrarna. Satt på hans huvud, axlar och händer. Han såg lycklig ut när alla fåglarna satt på honom! Folk kollade snett och stannade och tog kort på honom (jag med, obviously) men han brydde sig inte alls. Spelar väl ingen roll om det som gör honom lycklig är något udda? Så länge det inte skadar någon annan ska man få göra vad man vill tycker jag. Tycker det är så kul när det händer något oväntat i vardagen man kan inspireras av eller bara bli fashinerad över.

 

Mys på museum

 
Onsdagar är mina nya favoritdagar ♥
Har bara en lektion på en timme i mitt favoritämne och sedan är jag ledig hela dagen. Så nu blir det lite helg mitt i veckan! Försöker göra roliga saker som att åka till IKEA (köpa lösgodis), åka till stranden, gå på ZOO och liknande. Veckan känns mycket kortare och roligare när man bryter av med nått helt nytt och kul. Idag var det dags för museum. Museumet ligger på vägen till gymmet så har spanat in det i två månader men aldrig gått in, så idag promenerade vi dit. Älskar verkligen att bo mitt i stan. Var man än ska så tar det bara några minuter att gå. Museumet hade bland annat världens största aburgin-utställning och en hel del skelett. I december ska de öppna en dinusarie utställning som ska bli kul att se. Avslutade besöket med en rejäl go fika, lyx! Citron cheescaken jag åt var himelsk. Vill lära mig att baka såna själv, men det får bli någon gång när jag har en ugn och inte bara en micro. Försökte göra kladdkaka i den och det var en mindre katastrof..

Så himla soligt ute! Så fort solen tittar fram blir det varmt
 

Sluta dröm och lugna ner dig.

 
 
Idag började jag kolla på olika mastersprogram jag eventuellt vill läsa. Jag drömde mig bort till utmanade uppgifter, malmstenssalen, klasskompisar och böcker. Sen insåg jag att jag hade gjort det igen.
 
Spunnit iväg. Börjat fantisera och drömma om framtiden. Inget fel alls med det, jag tror det är bra att visualisera sina drömmar och mål. Kan man föreställa sig något, kan man också göra det. Men. Har man höga mål och många drömmar är det lätt att stressa upp sig och tänka på allt man vill göra i framtiden (och helst nu och allra helst vill man göra allt samtidigt) istället för att fokusera på nuet.
 
Tio månader innan jag flytta till Australien började jag fokusera på hur det skulle bli när jag kom dit. Hur kul jag skulle ha, hur mycket jag skulle lära mig och så vidare och så vidare. Vad gjorde jag de sista månaderna i Sverige? Jag gjorde massor av olika saker (jobba, tog körkort, såg massa filmer, festa, var aktiv i MUF, åkte till Bryssel & Valdi, gymmade, red, läste först året på handels, sprang m.m.) men jag la väldigt mycket av min kraft på att tänka på vad jag skulle göra sen. Jag tror faktiskt jag är expert inom ämnet. Att tänka ut vad jag ska göra i framtiden. Det kan vara nyckeln till att få saker man vill gjort, men det kan också förstöra lite av det man håller på med. Man kan inte bara se nuet som en lång startsträcka till allt man ska göra. Sen.
 
Nu är jag i Australien, har det hur bra som helst, men börjar istället tänka på hur bra jag ska ha det när jag kommer hem. Jag fyller huvudet med tankar på var min framtida lägenhet ska ligga, villa delar av kåren jag vill engagera mig i, vilken hundras jag ska välja den dagen jag ska köpa en, hur jag ska rida in på tävlingar i en röd kavaj, var jag vill ta min första fika i Sverige, på alla vänner jag ska träffa igen, hur jag ska gå runt i snön och köpa julklappar, var min nästa resa ska bli, var jag ska jobba, hur valet kommer gå. vad jag ska ha på mig, var jag ska jobba med och så vidare och så vidare.
 
Sen inser jag att jag faktiskt är i den där framtiden jag inte drömde om för inte så länge sen. Visst, det kanske var mina nästintill besatta tankar på att jag skulle komma hit och min övertygan om att det skulle bli av och bra, som gjorde att jag faktiskt åkte. Men nu är det dags för mig att fokusera på nuet ett litet tag. Framtiden om 1, 3, 5 och 10 år blir säkert bra utan att jag planerar den i minsta detalj.
 
Ger jag mig en stund att tänka inser jag ju att min tillvaro här och nu också är perfekt och precis så som jag vill ha den. Jag läser ämnen jag tycker är jätteroliga, jag bor tillsammans med världens bästa kille, i ett främmande land som jag gillar mer för varje dag, jag har urhärliga människor runt mig, mina älskade vänner & familj hemma jag har daglig kontakt med och massa roliga saker framför mig. Redan ikväll. Redan imorgon och redan i helgen. Jag kanske ska testa att slappna av lite. Det låter så satans klyschigt men livet är ju faktiskt det som sker här och nu. Jag kan stänga ner informationen om mastersprogrammen. Framtiden och mina drömmar försvinner inte bara för att jag slutar tänka på dom för en kväll. Eller?

Zippan-update

 
Tänkte uppdatera er hur det är med Zippan. 
Den fjärde augusti fick jag sms om att hon skadat sig i hagen. "Jättesvullen och superhalt" Distriktsveterinär togs ut men röntgen krävdes så hon fick åka till vetrinärkliniken i Slöinge. Röntgen visade att sklettet hade klarat sig (hurra!) men förhöjda värden blodvärden och vätska  i benet visade att det inte var helt OK. Ingen akutoperation aktuell, utan man får vänta och se hur senorna läker ihop. Zippan fick stå kvar på slöninge 2-3 dagar för observation, antibiotika direkt i blodet och vila. 
 
Hon har fått metacam och lugnande när bandaget ska bytas och det har gått hyfsat smidigt att byta det vad jag har förståt. Nu har hon äntligen blivit av med bandaget efter en månad. Benet är fortfarande svullet men hon är inte halt i skritten. Den första tiden hade hon boxvila och fick bara gå i liten sjukhage (se bild nedan) och sedan börja ledas 20 minuter/dag.Nu har hon fått börja skrittas uppsuten. Det tyckte hon var riktigt roligt och kastade nästan av mamma då hon drog två rejäla bockrepor! 
 
Underbart att höra att hon har livslusten kvar. Och kan man bocka kan man väl inte ha alltför ont?  Nu ska hon skrittas lite mer för varje dag och sedan ska veterinären återkomma och se hur senorna växer ihop. Har vi tur så växer de ihop perfekt och hon blir helt återställde eller så växer dom ihop snett och då förblir hon halt. Så det är bara att hålla alla tummar och tår för att de växer ihop rätt Hade varit en dröm att få sitta på hennes rygg, galoppera ute i skogen, träna dressyr och hoppa igen!
 
Bilder mamma skickat till mig efter skadan

Träd på anabola

 
Jag har sagt det förut, men jag måste säga det igen. Vad händer med träden här?! Finns en hel del av den här typen av träd i Adelaides parker. Ser lite ut som en buske, bara det att varje gren är som en vanlig trädstam i tjocklek! Kolla på bilderna och tänk på att Erik är 188 cm lång. Han ser hur liten som helst ut om man jämför med trädet. Jag undrar hur gammalt träden är? Flera 100 år? Eller om det kanske bara växer extremt fort? Häftigt är det i alla fall. / Imponerad tjej

Trädkronan var som ett tak

Melbourne på Mid Break

 
Snart är det dags för Mid break, wihoooo! Det betyder att halva första terminen redan har gått. Har alltså redan gått åtta veckor i skolan?! Känns mer som 4. Ska bli så skönt att ha lite ledighet nu och bara få slappna av och ha kul. Ska bila ner till Melbourne från Adelaide via Great Ocean Road och spendera fyra-fem dagar i Melbourne och sen flyga hem. Är riktigt taggad! Vi är ett gäng på 10 pers som ska åka iväg tillsammans och jag är övertygad om att det kommer bli hur bra som helst :D Erik har dessutom en barndomskompis från Borås som flyttat dit så ska bli kul och hänga lite med honom med. Bara 10 dagar kvar!
 
 
Först var jag lite avundsjuk på de som skulle åka i väg i två veckor (de ska fortsätta till Tansmanien & Öst kusten) men nu har jag kollat upp vad jag har i skolan efter lovet är glad att jag inte ska åka med. Har inte mindre än SJU stora inlämingar veckan och veckorna efter lovet. Nu pratar jag om stora inlämingar på 2000 ord och redovisningar på 15 minuter som är 25% av mitt betyg i vardera kurs. Så kommer tillbringa sista vecka av lovet i biblioteket istället. Kul.

Testat klättring

 
Nu har jag testat klättring. Åkte med Anna, en gullig svensk tjej som också bor på urbanest, ut i förorte till en klätteranläggning. Där fick jag en kort säkerhetsgenomgång och sedan var det bara att sätta fart! Klättra upp och ner på två olika väggar fyra gånger. Klubben från mitt universitet var där och klättrade och testade så var kul att träffa lite nytt folk!
 
Men som med de flesta andra sporter jag testat ger det mig en dålig eftersmak. Det är aldrig så där kul som jag tror det ska vara. Det här var ungefär samma upplevelse som när jag testade thaiboxning i Göteborg för några år sedan. Det verkar vara kul när man ser folk göra det men när man testar själv är det inte alls samma sak. Jaha, var det så här det kändes? Så jag ska bara klättra upp och ner här så snabbt som möjligt? Är det allt?! En instängd lokal utan fönster som luktar tåfis. Enformiga övningar. Ingen spänning.
 
Ju fler sporter jag testar dessto mer inser jag vilken inbiten hästtjej jag är. Det finns ingen annan sport jag ens kan jämföra med rida. Visst, det gav mig en liten adrenalinkick att klättra till toppen och blicka ner, men den kan på iget sätt jämföras med att flyga fram över hinder med Zippan eller nöta på en skola tills den verkligen sitter.  Inte på något sätt. Absitnens? Svar JA! Men det får mig i alla fall att inse att jag håller på med det absolut roligaste man kan göra.
 
 

2 månader Down Under

 
 
Gå och hämta en kopp kaffe och luta er tillbaka! Detta är ett långt inlägg om hur de första två månaderna i Australien har varit. 17% av min tid är klar här, 83% återstår.

Idag var det exakt 2 månader vi klev av planet och tog våra första steg i Australien. Kan inte säga att tiden varken har gått fort eller långsamt. Det känns som vi har gjort mycket sen vi kommit hit men samtidigt känns det som om det var igår vi sa hej då till våra nära och kära. 
 
Efter två månader har jag äntligen kommit in ordentligt i skolan och rutinerna vilket är skönt. Erik har fortfarande inte fått börjat skolan. Orkar inte dra den långa historien nu, men kan säga så här: Åk inte på utbytesår med Study Abroad. De har gjort alla fel man kan tänka sig. Nu är det i alla fall bara två veckor kvar tills Erik börjar skolan så det går i alla fall framåt.
 
Det jag var mest orolig för innan jag åkte var att jag inte skulle lära känna några kompisar. Även om jag inte har lärt känna några i skolan i den bemärkelsen att jag umgås med dom på fritiden så har jag vänner så att det räcker och blir över här hemma. Urbanest är verkligen det bästa studentboendet. Nästan för bra. Vill man vara social är det bara att ta hissen ner till "the common areas" och då är det alltid någon man känner som sitter på balkongen, kollar på TV, spelar biljard eller sitter och tjötar vid nått bord. Alla är verkligen så trevliga, roliga och vänliga! Vill man hitta på något är någon alltid på och det älskar jag.
 
Det finns tre saker jag kan tycka är jobbigt med att vara här (förutom att man inte kan göra det man det man tycker om hemma) och de är egentligen ganska bagatellartade men tänker att jag tar upp dom ändå. Hade velat veta dom sakerna innan jag åkte.
 
Den första saken är att folk festar lite väl mycket. Det är såklart kul att folk festar och har roligt, men jag är inte så mycket för stundentlivet. Har inte fattat det roliga i att inte ha mycket pengar, gå ut fyra dagar i veckan, vakna upp bakis och sen tvinga sig att gå till skolan. Hade jag gillat studentlivet hade jag flyttat till Uppsala eller Lund istället för att bo kvar i älskade Göteborg. Många är bara här under en termin och ser det lite som semester att vara här. De känner ingen när de kommer hit, så de vill såklart vara sociala som möjligt. Jag förstår dom, hade jag inte åkt hit med Erik och inte betalat för min skolgång själv hade jag säkert gått ut mer, men nu måste jag säga att jag har tröttnat lite på festadet efter två månader. Här är det utgång fyra dagar i veckan och det blir lite enformigt. Samtidigt tycker jag att det kan vara skitroligt att gå ut, även om jag många gånger går hem först och går ut nykter, men det funkar inte att gå ut så ofta om man vill prestera i sklolan. Då sitter man hemma och pluggar istället när kompisarna går ut och det känns inte heller så kul. Är egentligen ett fånigt problem och jag tycker det är 100 gånger bättre att folk går ut för mycket än för lite, men är aldrig bra när det blir för mycket av något. Finns så mycket annat kul man kan göra än att festa! Samtidigt är det gänget jag umgås med fantastiska och sjukt roliga att gå ut med så ska väl egentligen inte klaga. Dessutom har vi planerat in andra saker att göra som att klättra, paintball, resa, åka till stranden och såvidare så är man bara på så får man med sig folk att göra såna saker med.
 
Det andra lilla "problemet" att jag inte har tid att ha ett extrajobb beror på att skolan tar så mycket tid. Är som att gå på gymnasiet igen tidsmässigt. Jag jobbade visserligen extra under gymnasiet men då var jag i stort sett ALDRIG ledig. Jag hade haft tid att jobba två-tre kvällar i veckan om jag verkligen hade velat  här men då hade jag fått dra in på alla socialaaktiviter och träningen och det tycker jag inte det är värt. Vill njuta av att vara i Australien med! Ser ju detta lite som mitt sabbatsår jag aldrig tog. Dock så vet jag inte om jag hade kunnat få ett jobb om jag nu velat. Arbetsmarknaden ser inte så ljus ut. En tjej från kanada fick som sagt åka hem för att hon inte hitta ett jobb och Erik har sökt 20 jobb han varit rejält överkvaliciferad till utan att få något. Många jobb kräver  dessutom att man har bil och att man ska vara här längre än ett år. Är lätt att få jobb på en farm men där kan man inte jobba tre timmarspass när man bor mitt i stan... Så det med jobb är lite kört för min del. Det tråkiga med det är att jag då inte får in några extrapengar. Hade så gärna velat åka med de andra till Guld kusten på lovet, besöka Nya Zeeland och gå en surfkurs när jag är här nere, men det kommer jag inte ha råd med. Som tur är får jag ju se nästan alla saker jag vill när mamma och pappa kommer hit så det ser jag fram emot! 
 
Den tredje och sista saken jag tycker är lite jobbig är att sommarlovet är så himla långt.  För de flesta är väl inte det något problem att vara helt ledig i tre månader men för mig som ÄLSKAR att planera in saker  och ha fullt upp är det jobbigt. Funderade först på att jobba på en farm eller söka jobb i stan. Har testat att jobba i stall tre gånger tidigare i Sverige och det slutade med  att jag drog slutsatsen att jobb i stall inte är något för mig. Har åkt hem efter en vecka varje gång. Så att det skulle sluta annorlunda fjärde gången tvivlar jag på, fast nu har jag å andra sidan världens hästabstinens. Det känns också lite taskigt att först lämna Erik själv i Adelaide över hela julen och sen åka iväg sex veckor till. Jag hade kunnat söka jobb i Adelaide men jag tvivlar på att någon vill anställa mig för bara två månader. De andra som bor på Urbanest ska antingen åka hem för gott, åka hem och hälsa på deras familjer eller åka till New Zeeland. Lär vara rätt tomt här då eftersom de flesta bara är här en termin. Drömmen hade i alla fall varit att åka runt med Erik och några kompisar! Om vi håller hårt i budgeten kaaaanske vi har råd med en liten resa. Hoppas!!! Då har jag bara 55 dagar till att aktivera mig på... Annars så kommer jag säkert på något. Att hänga på stranden varje dag i två månader kanske inte är så fel och kan kanske läsa någon kurs på distans? Det löser sig.
 
Men i stort sätt måste jag säga att jag trivs riktigt bra i Australien! Ångrar inte en sekund att jag åkte och nu hör ju hur små mina så kallade problem är. Människorna jag lärt känna är underbara och jag fasar redan inför att vi kommer behöva säga hejdå redan i december. Jag har gjort en resa än så länge och har två till inplanerade! Hoppas på att det kan bli fler. Skolan tycker jag är kul! Lärarna är roliga och engagerade och ämnerna intressanta och än så länge har jag klarat allt. Det är mycket roligare att plugga här än i Sverige. Känner att jag verkligen lär mig något och lärarna bryr sig på ett helt annat sätt. Adelaide är ganska likt Göteborg och ganska olik  alla mina fördommar jag hade om surfdudes, flipflops och stränder, även om den delen finns här också om man letar. Nu hoppas jag att resterande 10 månader blir minst lika bra!
 
Precis innan jag och Älsklingen hoppade på flyget och åkte iväg på vårt livsäventyr! 
 

Valet avgjort

 
Om någon missat det så är valet avgjort i Australien! Det blev ett regeringsbyte och nu är det högern och inte de gröna som har makten. Vet inte mycket om Australiens politik, men det måste ju vara något positivt.
 
Har knappt märkt av att det har varit val här. Frånsett reklam på TV, några debatter och några få skyltar i stadskärnan har jag inte märkt av det alls. I Sverige tycker jag det känns som hela landet stannar när det är val! Folk kampanjar ute på gatorna, brevlådorna fylls av kampanjblad, staden tapetseras av skyltar och man ser talare och valstugor. Har inte sett något sånt här. Det kan ju såklart bero på att jag inte är lika intresserad och inne i politken när jag är här. Jag tycker ändå att det är en självklarhet att det ska sitta skylar överallt och att folk ska diskutera valfrågorna. Det kan såklart bero på att många av mina vänner i Sverige är politiskt intresserade och att jag månader innan valet släpper allt.  Åker runt och åker minibuss och lappar brevlådor, följer debatterna slaviskt, försöker övertala alla jag träffar att dom ska rösta på Alliansen och kampanjar dagarna långa med MUF... Men ändå! Dåligt leverat av Australien. Trodde att valrörelsen här skulle vara lite mer som i USA. // Besviken tjej
 
Så här ser den nya premiärministen ut: 
 
 
Men när jag tänker efter såg jag faktiskt några välklädda, något slitna ungdomar tidigt på morgonen med pins på kragen som köpte take away-kaffe tidigt i söndagsmorgon.. De kanske kom direkt från valvakan...?!

Mina kurser

 
Godmorgon Sverige!
Hoppas ni har en rolig vecka framför er. September är min favoritmånad i Sverige. Skolan och jobb börjar igen efter en lång sommar och man har massor av energi! Dessutom brukar de fortfarande vara hyfsat varmt, men utan att det är så där varmt att man känner att man måste vara ute. Perfekt helt enkelt! Min vecka innebär som vanligt en del plugg, museum, eventuellt klättrning och hiking av ett berg. Kanske blir någon träning också om förkylningen går över.
 
Tänkte passa på att berätta för er vilka kurser det är jag läser här:
 
Buyer and consumer behaviour
En marknadsföringskurs som handlar om hur konsumenter handlar och varför. Man lär sig om mönster som konsumtionen följer, varför vissa märken växer och varför vissa märken inte växer. Hur man ska göra för att få konsumenter att vara lojala och hur attityder förändras. En riktigt rolig kurs tycker jag, även om den är lite klurig. Mycket psykologi och faktiskt en del matte i den. Enda kursen jag inte får tillgodoräkna mig till handels.

Accounting for business
Redovisning för små företag. Lär sig om avskrivningar, bokslut, balance sheet, finance sheets och equity sheets (vet inte vad det är på svenska) och i andra delen av kursen kommer vi gå in på hur man värderar företag och hur man analyserar hur de går. Väldigt  bred kurs som jag tror jag kommer ha användning av.
 
Marketing Principles: Trading and exchange
Grunderna i marknadsföring. Lär sig lite om varje och går inte in vidare djupt i något som i B&C-behaviour, som egentligen är en fortsättningskurs i marknadsföring. Känns betydligt lättare än de andra kurserna men är rolig just för att den är så bred. Dock är föreläsaren i denna kursen lite galen så inte många som går på föreläsningarna längre. Föreläsaren brukar nämligen gå runt en mick och sticka in den under näsan på folk och ställa jobbiga frågor... Hu!
 
Organisational Behaviour
Organisation och ledarskap var verkligen inte alls som jag trodde! Lär oss om många olika teorier för att fatta beslut och om olika motivations-teorier som inte är så roliga. Känns inte som man använder sig av dom i verkligheten ändå. Däremot är vissa saker man lär sig om stresshantering och målsättning riktigt intresant men det är tyvärr inte en så stor del av kursen. Är nästan inga som går på föreläsningarna längre. Idag var vi bara 14 där och tror det är lite över 100 som läser kursen.

Nästa termin ska jag läsa fyra andra kurser som ni får veta mer om senare. Vet inte själv riktigt vilka de är nämligen, haha.
 Jag och en gullig wallaby.
Wallaby är South Australias nationaldjur och jag tycker mest de liknar mini-kängurus!
 

Amazing Cliff


Några fantastiska bilder från Amazing Cliff. Klippor som gjorda av Salvador Dali. Man kunde klättra upp och ner på dom men fick akta sig för att gå för nära kanten där de sluttade brant ner 20 meter till havet. Var dom ligger? På Kangaroo Island, såklart. Coolaste ön någonsin. Som Gotland på anabola.

 

Söndagsmys

 
Jag har åkt på en satans förkylning :( Ont i halsen och känner mig orkeslös. Buhu! Har bara varit hemma hela helgen och försökt kurera mig, så har inte haft så mycket roligt att dela med mig av. Orkade inte gå ut i fredags och igår valde jag att stanna hemma eftersom jag egentligen skulle spela paintball idag! Den blev dock inställd för vi hittade inga bilar vi kunde hyra. Ganska skönt tycker jag, efter att ha ägnat gårdagskvällen åt att googla på blåmärken man kan få av paintball. Hu, hur kul kan det vara att springa och bli nedskvätt med färg och få stenhårda skott på sig?! Är det någon som har testat  paintball och vill dela med sig?
 
Har spelat laserdome innan och det tyckte jag var rätt kul, men det gjorde ju inte ont. Däremot har jag aldrig provat sumubrottning, ni vet när man får ha på sig stora dräkter och gå runt i och ser störtlöjlig ut? Det hade jag velat testa!
 
Hur som helst, ska istället ägna kvällen och gå på bio med mitt ♥. Biomys och massor av popcorn är perfekt när man inte är på topp! Ps. Håll utkik på bloggen i veckan, har tidsinställt inlägg till varje dag.
 
Djungel-delen i Botaniskaträdgården i onsdags

The Duke

 

Igår var det torsdag vilket betyder The Duke för oss på Urbanest! Erik följde med också och vi hade en riktigt rolig kväll. Liveband, trevliga människor, mycket skratt och dans! Idag är det hej då-fest för en tjej från Kanada. Hon var här för att jobba ett halvår men hon hittade inget jobb så nu måste hon åka hem. Trist. Ekonomin här är inte så mycket bättre än i Europa. Får se om jag orkar gå förbi, är rätt trött och måste plugga imorgon.

Nu är det snart dags för lite fredagsmys. Vi har försökt få till lite tapas. Finns inte färdiga tapas på samma sätt som i Sverige här men vi har bunkrat upp med kex och olika ostar, baguetter med salami och dipp, melon och skinka och vindruvor. Mums! Inte direkt dadlar i bacon eller räkor i mumsig sås, men ändå ;)

Fick förresten tillbaka min uppsats jag skrev förra veckan på lektionen idag. Fick C vilket jag tror motsvarar ett VG i Sverige. Betygskalan går från F1, F2, P2, P1, C, H och HC där F1 är sämst och HC bäst. Dessutom fick jag tillbaka ett prov där jag fick 83% och tre läxor där jag fick 11.5/15. Nöjd!

Gårdagens outfit
Några bilder från igår, partyhattarna var på eftersom livet är en fest!

Inlämningar & gigantiska kottar

 
Godmorgon Sverige! Nu är det väl snart dags för er att börja ta er upp? Här är klockan 13:15. Har suttit med en inlämming i organisation och lederskap sen nio. Hade något sagt till mig för två månader att jag skulle skriva fyra sidor om vad man ska tänka på som chef vid nerskärningar i företag PÅ ENGELSKA med minst fyra källor hade jag aldrig trott att det hade varit möjligt. Men bara man sätter sig ner, koncentrerar sig, ger en själv rätt förutsättnigar, försöker och inte ger upp klarar man det! Är inte så svårt som jag trodde. Dessutom känner jag att min engelska redan har förbättrats, även om den är långt från perfekt. Har som tur var 10-11 månader kvar att förbättra den på.

Ska snart till skolan och gå på föreläsning men först ska jag ta tag i berget av disk vi har sparat på oss. Ge mig en diskmaskin tack. Känns verkligen som bortkastad tid att diska, laga mat och städa. Jobbar hellre och betalar så att någon som är bättre på det gör det åt mig... Förresten måste jag passa på att visa er de här gigantsia kottarna jag hittade igår när jag var ute och gick. Only in Australia.

The Red Banks

 
Den första sedvärdheten vi besökte när vi kom fram till Kangaroo Island var The Red Banks. Det var lite krångligt att hitta dit och när man väl kom fram fick man ta sig ner genom en brant sluttande, smal stig/passage. Det var dock värt det, för jag har aldrig sätt något liknande innan! Var öde röda, hårt packade sandklippor så långt ögat nådde. Låter bilderna tala för sig själva:
 
Haha, misslyckat försök till gruppbild

Morgonpromenad vid floden

 
Godmorgon! Började dagen i dag igen med min nya rutin - morgonpromenad nere vid floden! När man väl har lyckats ta sig upp ur sängen är det faktiskt bara skönt. Vaknar verkligen till! Man känner sig extremt hurtig och duktig när man går upp tidigare än man behöver och dessutom är det vår här så många fåglar har fått ungar. Så mysigt att se dom simma runt i floden när man går förbi. Djurbebisar är ju för söta! Blir kul att följa deras sim- och flyg-utveckling de närmsta veckorna :-)
 
Dessvärre var det lite molnligt här idag och "bara" 24 grader så vi ska spara stranden till en annan dag. Är dock glad ändå för ikväll ska jag testa på något jag aldrig gjort innan, nämligen klättra. Ska följa med en tjej från Holland som är med i en klubb här. Får se hur det går! Något säger mig att jag inte kommer vara alltför smidig.... 
 Så här mysigt är det nere vid floden. Många som går och springer där på morgonen!
 
 

Värmen har kommit till Adelaide!

 
Plötsligt händer det! Efter att ha gått runt och varit lite små bitter över att det fakitskt varit varmare i Sverige än här har nu värmen äntligen kommit.
 
Kommer alltså vara varmare här fram tills i juni/juli 2014.  Känns helt OK! Är 28 grader nu ungefär och detta är bara våren... Tänk hur varmt det kommer vara på sommaren då! Hjälp. Men jag tänker att det kanske är som i Sverige. Att de allra första vårdagarna alltid är så där himla varma, så blir det lite mer normalt sen. Kan ju alltid hoppas! Om värmen håller i sig tills imorgon ska vi åka till havet. Wiiie!

Kvällssol i Adelaide

Pingis svarade på min fråga!

 

Jag läser pinsamt många bloggar och en av dom jag brukar kika in på är Pingis Hadenius. Hon är kanske mer känd för er läsare som ”Hon som driver Economista med Blondinbella”. Det har skrivit en bok om privatekonomi och föreläser tillsammans. Jag vet att Pingis är ekonom och tidigare arbetat som journalist och chefredaktör. Det är en yrkeskategori jag själv funderat på så skickade iväg en fråga om kopplingen mellan yrkerna.

 

Gick in på hennes blogg idag och såg till min förvåning att hon skrivit ett helt inlägg angående min fråga. Kul! Blev riktigt glad när jag såg det. Här kan ni läsa svaret. Svaret var väl ungefär så som jag trodde och jag måste återigen säga att jag är glad över att jag inte valde journalistlinjen. Ekonomi är bland det bredaste och roligaste man kan hålla på med! Det finns ekonomi inom allt. Att det är möjligt att jobba både som chefredaktör, inköpare, SCM eller med HR (och mycket, mycke mer) efter min utbildning är grymt! Är tre år kvar tills jag ska börja jobba heltid så hinner tänka igenom många eventuella yrken innan dess. Får helt enkelt se vad jag hamnar.

 

Faktum är att 80% av vi som utbildar oss i universitet idag kommer jobba med yrken som inte ens existerar idag .Det är häftigt och lite skrämmande när man tänker på det! Världen förändras så snabbt att det är omöjligt att veta hur framtiden kommer se ut.

 

Så här ser framsidan ut på boken Economista som kommer ut i svensk handel inom några dagar. Ska bli spännade att se vad folk tycker om den! Har läst Blondinbellas tidigare böcker och kvalitén var väl sådär även om ämnerna var intressanta. Önskar att de vore lite mer utförligt skrivna och lite mer konkreta tips istället för "Jag brukar skriva ner allt i en önskebok och sen blir det så"-kapitel. Ville ha MER  bok helt enkelt!


Drömresan bokad

 
Så här glad är jag eftersom det är... Accounting-tisdag! En föreläsning vid nio och sen lektion mellan halv fem och sex i detta underbara ämne blir man ju alltid glad av! Eller?
Kan det kasnske var så att jag istället ler så att dubbelhakan syns för att DRÖMRESAN är bokad? Kan det kaaanske vara så?
 
December kommer vara den bästa månaden i mitt liv:
1. Jag fyller 20.
2. Jag har (ta i trä) klarat av att läsa min första termin på universitet på engeslska (Fatta den känslan, magisk!!)
3. Hela månaden ska tillbrings med familjen på östkusten!
 
Vi ska besöka Cairns, Mission Beach, Magnetic Island, Airlie Beach, Whitesundays, Rainbow Beach, Fraser Island, Noosa, Byron Bay och Sydney. Plus att det blir några dagar i Adelaide med. Ihhhh, gud vad jag längtar! Är det någon av er som varit på de ställerna vi ska till och har något tips på vad man kan göra där? Tell me!
 
 Reser från norr till söder så vi slipper regnsäsongen i Cairns.

Smidig som en elefant

 
Haha, här har ni några mer eller mindre smickrande bilder på mig från gymmet igår. Jag och Erik skulle försöka göra några övningar med såna där bollar men blev bara en himla massa flams. Men vad gör väl det, det viktigaste är faktiskt att HA KUL när man tränar. Annars kan det kvitta.
 
Jag tycker fortfarande inte det är superduperkul att gymma fyra dagar i veckan. Är så mycket roligare att rida! Att sitta på ett stort djur som väger ett halvt ton, flyga fram högt över marken samtidigt som man får vara ute i friska luften. Att få hjälp av hästen när man är omotiverad och tagga igång hästen när den har en dålig dag. Att träna tillsammans med andra, tipsa varandra och planera veckans ridpass med mamma. Gå upp i sadelkammarn med utrustningen och reflektera över passet med kompisarna. Att stå och lyfta vikter eller studsa upp och ner på en crosstrainer kan inte på NÅGOT sätt jämföras med att rida.
 
Men med rätt inställning går det faktiskt att tycka allt är kul.Har länge avskytt morgonpromenader men nu har jag laddat ner ett gäng med P3 dokumenäravsnitt så nu längtar jag tills klockan ringer och jag kan få fortsätta det spännande avsnittet om Ulrika Bidegårds kidnappning.
Och lite kul är det faktiskt att gymma också ;) Speciellt när man ser resultat! Lyckades tillslut balansra 1 sekund

Black & white

 
Som ni ser har bilderna blivit bredare och den vita kanten runt har försvunnit så nu är det mer fokus på själva bilderna. Ser mycket prydligare ut tycker jag. Synd bara att jag inte har min systemkamera här så jag kan bjuda er på perfekt kvalité på bilderna. Måste be mamma&pappa ta med den från Sverige när dom kommer hit!
 
Något jag däremot kan bjuda på är en dun dun dun.... Dagens outfit! Tänkte börja med en ny kategori och börja fota lite outfits. Har tidigare aldrig brytt mig om att blogga om det för att jag tycker det känns lite fjantigt, men vad tusan! Man lever bara en gång och skämmas kan man göra när man är död. Så här har ni två bilder på hur jag såg ut idag, en varm vårdag på väg till skolan:
 
 
Under bilderna är det ju tänkt att man ska skriva vad man köpt grejerna.. Detta kan bli lite komiskt eftersom jag köper 80% av mina kläder på HM men iaf.
 
Klänning/HM
Klocka/Esprit (examenspresent från bästa mormor ♥) 
Skor/K-mart
Kavaj/HM
Glasögon/Åhlens
Väska/Liten läderväskbutik i Götet
Örhängen/Pärlörhängen i 10-månaders present från Erik ♥

Ny Australien-design!

 
Wihoo! Nu känner jag mig hyfsat klar med desigen så nu bestämde jag mig för att visa den för er. Vad tycks? Är mer taggad att blogga än jag varit på länge, så denna veckan kommer det komma många inlägg. Håll i er! ;)
 
Har jobbat med designen så länge att det är löjligt. Har surfat runt på jag vet inte hur många forum och fixat och trixat. Lärt mig mycket om HTML-koder och förhoppningsvis kommer jag ihåg det nästa gång jag känner för att ändra design. 
 
Nu ser det någorlunda mycket ut som jag vill ha det. Lite småsaker kvar jag vill fixa, men det får komma efterhand. Headern är kanske inte perfekt men jag har inte photoshop på min dator så är helt omöjligt att få den som jag vill ha den så den får duga. Nu säger jag hej då till den här gamla godingen:
 
 
 

Helgen

I fredags så var det Fire&Ice-partyt. Hade förfest med gänget hos Marc som bor över klubben, skoj! I lördags gick jag och Erik på stan. Storhandlade goa grejer och lite kläder. Sen gick jag på promenad med Liv&Anna och sen såg vi film. Höll på att fixa med den nya desigen i flera timmar med, snaaaart klar!
 
Idag när vi vaknade var det strålande solsken ute och 26 grader! Och som den typiska nordbo man är så får man ju panik när de första varma dagarna kommer och bara MÅSTE ut (eller är det bara jag som är sån?) så tvingade mig att sitta inne och plugga två timmar och sen var jag ute resten av dagen och njöt av solen (med solskyddsfaktor 30 på så du behöver inte vara orolig mamma). Har precis lyssnat klart på P4 sport extra, och Sverige tog silver med laget i fälttävlan! Hurra! 

Nu ska jag krypa ner i sängen till min älskling och läsa bok. Ska lägga oss tidigt för imorgon ska vi testa något jag aldrig gjort innan! Nämligen promenad innan frukost. Vill vara i toppform tills biknin ska på och morgonpromenader ska ju vara det effektivaste sättet att bli av med de där extra fettlagret som döljer magrutorna utan att tappa muskler... Om man inte svälter sig vill säga, och det är jag alldeles för hungrig för att göra! Får se hur detta går, uppdaterar er imorgon. Hur många dagar tror ni jag klarar det? 1? 5? 12? Forsättning följer. 
Jag i fredags
På gymmet och på väg hem från gymmet. idag. Vill lära mig att stå på händer och kunna göra coola yoga-moves. Än så länge kan jag bara trädet eller vad den nu heter...