FASHION PARADE

 
Det var flera proffs som fotade och filma på visningen där Erik var modell men jag har inte hittat bilderna de tog än :( Här är i alla fall en film som visar valda bitar från visningen. Var runt 25 kvinnliga modeller och 5 manliga. Den finaste syns tydligast 1:19 i filmsnutten! Hihi
 

Idag är det....

 
27 dagar kvar tills jag är klar med skolan
30 dagar kvar tills jag fyller 20 år 
33 dagar tills jag flyger till Cairns för att backpacka längst östkusten
 
Att det idag också råkar vara Halloween idag spelar ingen roll. Med start idag är det 30 dagar fullt fokus som gäller! Gick förbi kompisarna som satt på balkongen och mumsade pizza och planerade kvällens utgång och försökte dra med mig. Vet ni vad jag gjorde? B.A.N.G.A.D.E. Ingen pizza och utgång för mig inte!. Applåd! Ska istället spendera kvällen på gymmet. Wihooo! Är faktiskt taggad att "finslipa"  min så kallade form lite. Idag testade jag mina favoritshorts och kunde inte knäppa dom. Hehe. Inte kul. Så nu är det bara träning och plugg som gäller 30 dagar framöver. Förutom att det mellan plugget redan är inplanerat en svensk temafest, en av världens största fälttävlanstävlingar, en eventuell tur till Barossa Valley med vinprovning och utflykter med svärföräldrarna som kommer på besök.. Så kommer inte sitta sysslolös direkt. Det känns helt rätt att köra ALL IN den sista månaden. Får ju trots allt 100 dagars vila sen ;)
 
Jag & gulliga Anci förra torsdagen när vi såg den tyska DJ:n Savio spela!

Snart där

 
 
Wihooo! Nu har jag gjort mitt sista prov för terminen! Gott. Nu återstår det bara en läxa, två veckor stenhårt plugg och fyra exams under 10 dagar innan jag är helt ledig i tre månander. Kan ni fatta hur länge det är? Det är 1/4 av ett år. Craaaazy. Egentligen är ju sommarlovet i Sverige nästan lika långt, men då brukar jag alltid jobba en del + att det känns så ovant att vara ledig i december, januari och februari. Jag tror i alla fall att jag bestämt mig för vad jag ska göra under de tre månaderna! Skönt.

Ikväll ska jag och Erik ut och fira att det bara är slutspurten kvar av terminen och vår 2-års da. Ska äta på en restaurang som vi går förbi på vägen till och från gymmet. Suktar alltid efter maten där och brukar gå extremt långsamt förbi så vi ska hinna se vad folk har beställt in för smaskigt. Servitörerna brukar kolla rätt skeptiskt på oss... Men ikväll är det vår tur! Yihaaaa

Har inte fått bilderna från catwalken än så här är två bilder från när vi mötte Erik mellan två visningar. Han hade en stor heja klack med sig från Urbanest! Vi var 8 personer som gick och kolla, hihi

Bright N' Tight Party

 
Har minst sagt haft fullt upp i helgen, därav ingen uppdatering. I fredags och lördags var det modevisning (bilder kommer!) och på kvällen var det Bright N' Tight party och sedan fick söndagen spenderas med plugg.
 
Lördagens fest gick ut på att man skulle klä sig så ljust och så tight som möjligt. Alla gick in för temat! Killarna gick runt i leggins och många tjejer hade gått lös på barnavdelningen. Själv hade jag på mig baddräkt, solglasögon, tyllkjol, glittriga lösögonfransar och färgade topparna rosa. Mathilde från Frankrike matchade med samma kläder som jag och vi såg ut som två sjuåringar som skulle på disco, hihi. När vi skulle köpa vin till festen fick vi visa leg för första gången. Haha, jag kan då inte förstå varför.... Kvällen innehöll lekar, tokdans till Spice Girls och utgång på  Hindley Street i våra mer eller mindre fina kostymer. Riktigt lyckat!
 
Kommer sakna gänget! De flesta åker hem om bara en månad :( Men vi är iaf 5-6 stycken som stannar 8 (!) månader till. Sjukt. Känns som jag varit borta hur länge som helst redan trots att inte ens hälften av tiden har gått...
 
Jag och Anna som med kommer från Sverige
Ring of fire
Värdparet (Marc och Phil) hade förberett Yellyshots som välkomstdrink till gästerna. Alla hade väldiga problem med hur de skulle förtäras så slutades med att det åts med sked. Urk.
Våra fina tvillings-outfits!
Liv, Susan och Anci. Tur att alla bor i Europa så det inte är så långt att åka och hälsa på sen. Lär bli många weekends runt om i Europa!
Vädparet slusk som styrde den lyckade festen! Vad är grejen med tyskar och mustacher?!
Ser ni killen i röd kroppsstrumpa? Måste ha varit sjukt varmt
Brandyn ville med vara prinsessa och Mathilde var snäll och lånade ut sin kjol. Ha-ha-ha
Limbo med världens minsta stång
 

2 år idag

 
Idag firar jag och min älskling 2 år tillsammans! Woopidoopiedo. Det blir inget firande förens på söndag för oss dock. Erik måste nämligen plugga hela helgen och så jobbar han. Jaja, får väl acceptera att alla inte kan ha lika bra studieteknik som jag och inte panikplugga alla sena kvällar i slutet.... ;) Kan ju som tur är i alla fall dregla efter honom när han går på catwalken i snygga kostymer! Heheh. Eller ligga i sängen och se på Breaking Bad och äta choklad och retas för att jag redan är K.L.A.R med mina inlämningar samtidigt han pluggar. Nanana, livet på en pinne!


Det är okej.

 

Får ursäkta att förra inlägget blev lite deppigt. Känns drygt att skriva så när jag vet att jag lever mångas dröm. Men man måste utgå från sig själv. Faktiskt. Ibland kan jag tänka att jag kommer ångra att jag inte festade mer, inte var mer galen, mer ung och dum den tiden jag är här. Men det är ju inte så att jag inte går ut. Inte träffar folk. Men man kan inte göra saker för att man ”ska” göra dom. Man ska göra saker för att man vill göra dom.

 

Vill jag stanna inne en hel helg och se film efter film och skriva utan att stressa på mina inlämningar istället för att gå ut och kröka, dansa och åka till stranden är det okej. Jag får göra vad jag vill. Jag har haft flera år då jag lagt varenda krona på konserter, festivaler, resor och nöjen. Dansat i timmar tills ljusen tänds. Sovit i tält på festivaler med lera och bajamajor. Skrikit mig hes på konserter. Åkt på charter till svenska festställen och bara levt för kvällen. Har så många sjuka minnen från alla saker jag gjort med mina vänner. Som när min kompis skulle tatuera sig lite spontant när vi var utomlands och vi i sista sekund såg att det var felstavat. Hahaha. Kissar nästan ner mig av skratt när jag tänker på det. Är så glad över att jag så gott som alltid fyller mina dagar till bredden av nya intryck, utmaningar och upplevelser. 

 

Jag vet vad det innebär att strunta i gränser och låta allt kretsa kring att ha roligast och synas mest. Det var fruktansvärt kul när jag gjorde det, men nu har det tappat lite av sin charm. Klart jag fortfarande tycker det är kul att gå ut då och då, men jag lägger hellre större delen av min energi på saker som jag känner ger mig mer. Som att lära mig nya saker, träna, fota, vara ute i naturen och skriva. Nu låter ju det som jag är 35 och inte 19. Men det är så jag känner just nu och jag inser att det är okej.

SÅ! Nu var det sagt. Men nu ska jag faktiskt gå ut och leva de där stundetlivet jag har en sån hatkärlek till. Ikväll blir det utgång och klubbspelning! Trots att jag har föreläsning tidigt imorgon. YOLO MOTHERF*CKERS!

 

Detta stundetliv...

 
 
Såg den här snutten av Monsters University. En film som handlar om det idyliska stundetlivet, även om den är på monstersnivå. Sen slog det mig att det är ju just det jag gör nu. Lever stundetlivet. Lever ut mina bästa år eller vad man säger. Fast så känns inte riktigt så. Känns mer som om jag satt mitt liv på pause. Missförstå mig rätt nu, det är inte så att jag inte har roligt eller trivs, men jag har satt det livet jag vanligtvis lever och älskar på pause. Jag flyttade inte till Australien för att jag vantrivdes med mitt liv hemma i Sverige eller kände för en förändring. Jag ville ha en utmaning. Lära mig engelska och ta chansen att bo ett år utomlands när jag hade den. Om det är mitt drömliv och så här jag vill leva resten av livet? Svaret är nej.
 

Jag längtar hem till Sverige varje dag och blir helt varm i hjärtat när jag tänker på den dagen mitt plan kommer lyfta härifrån. Många kommer säkert sakna den här tiden något helt otroligt. Jag kan inte vänta på att få åka hem och börja leva på riktigt. Många av mina kompisar här tycker vi lever drömlivet. Pluggar lite, träffar nya människor varje dag, utforskar ett nytt land och en ny kultur, festar och tar dagen som den kommer. Jag trivs, men detta är inte en livsstil för mig, inte i längden. Min vän la upp två bilder från sin dag: En på en kall bärs och en solstol och en på sin lunch på en strandbar och skrev ”Living the life I love”. Jag vet precis vad mina bilder av ”A perfect day” skulle innehålla. Blundar jag ser jag dom framför mig med en gång:

 

Första bilden: Ett långt ovalt skrivbord. Människor som ivrigt sitter och diskuterar. Jag står vid en whiteboard (för oldschool är bäst) med svarta stuprör, knallgul kavaj och platina blondt hår och skriver så pennan glöder. Ett möte på en kreativ och utmanande arbetsplats. Kanske planeras nästa stora inköp eller näst månads produktionssatsningar?


Nästa bild: Jag på en blänkande häst i ett luftigt ridhus (gänra uppvarmt på vintern). Flygandes över något hinder eller gungandes fram i galoppbyten på diagonalens samtidigt som radion spelar någon kick ass-låt i bakgrunden.

 

Den sista bilden: Ett middagsbord. Tapas och några glas vin med en vän eller två ute eller kanske hemma hos någon i en lägenhet i centrala stan. Alternativt en stor mysig soffa, tända ljus och en intressant film hemma med min älskling med en fyrbent liten vän i soffan... (Vi har ljust nu en diskussion om hurvida en framtida hund ska få vara i soffan eller inte. KLART att hunden ska få vara i soffan! Och i sängen.)

DET är mitt drömliv! Det jag vill leva, det jag vill göra och det jag kämpar för att uppnå. Någon gång ibland kan jag åka till en strand med turkost vatten och dricka Corona med lime och bara vara. Men det är inte det som är drömmen eller målet. Inte för mig. Men just nu är det min vardag så får passa på att försöka njuta och ta till vara på den lite till. Ett års utomlandsstudier är ju trots allt ett steg i rätt riktning till målet och en erfarenhet jag inte hade velat vara utan, så jag ångrar inte en sekund att jag åkte, ävem om jag längtar till mitt drömliv. Hemma i Göteborg.

 
 

Housewarmning

 
För två veckor sedan var det housewarmning för en vän som flyttat från Urbanest. Vi höll till på lägenhetens rof top, spelade hög musik och åt mängder av pizza samtidigt som vi såg solen gå ner över Adelaide. Denna kvällen var  det en blandning av folk från Ukrania, Saudiarabien, Holland, Frankrike, Kuwait, Tyskland, Kanada, Maroco, Maritiu, Sverige, England, Schottland och såklart Australien som skålade och skrålade tillsammans.
 
Visst kan jag sakna barerna på Linnégatan och sena nätter på Avenyn men så här internationellt och blandat blir det minsann aldrig hemma.  Samtalsämnerna tar aldrig slut! Finns alltid någon olikhet, likhet eller kulturkrock att skratta åt eller förfasas över. I vissa av våra hemländer är det förbjudet att för kvinnor att köra bil, i andra är det tillåtet att röka på och i ett tredje är sjukvården och skolan gratis... Tre saker som är helt otänkbara i de övriga länderna.  Häftigt att lära känna folk från helt olika kulturer med helt olika historier och livsöden. 

Ännu en kväll jag sent kommer glömma från tiden här ♥

 

Hej igen!

 

Åhhh äntligen börjar plugginfernot lätta lite och jag ser ljuset i tunneln. Har denna veckan haft två redovisningar, deadline på en rapport, tre läxor och ett prov. Känns så skönt att ha fått det avklarat! Är nöjd med vad jag åstakommit. Var riktigt nervös för att redovisa på engelska första gången men inte alls andra gången. Övning ger väl färdighet. Nu har jag "bara" tre inlämningar på totalt 5 000 ord till nästa vecka, sen är alla mid terms klara och då tänker börja blogga som vanligt igen. Saknat det!

 

Har förutom att plugga dessutom varit på inflyttningsfest, gått ut en gång med tjejerna och sett alldeles för mycket film. Dessutom har jag bokat biljetter till en fyrstjärnig fälttävlan som går av stapeln här i stan! (Går inte en dag utan att jag tänker på de där stora fyrfotade djuren) Trodde inte det var sant när jag såg det. Det hålls bara 6 tävlingar på den nivån i år och jag ska få se en av dom... Ihhhhh. Varit en dröm sen jag var liten att se Badminton live (tävlingen alltså, inte sporten) och nu ska jag få se en tävling på samma nivå. Jag är SÅ glad över det.

 

Nu ska jag sticka till gymmet och sedan väntar en helg med grill i solen och strandhäng med vännerna massa plugg och kvällar med kladkaka & Harry Potter för att muntra upp mig. Än är det inte över. Ska kämpa enda in i kaklet. ♥

 En bild från inflyttningsfesten

Stolt

 
Igår gassade solen. Det var 28 grader klockan nio på morgonen, runt lunch var det 35. Det kändes bokstavligt som om någon blåste på mig med en hårtork när jag gick utanför dörren.
 
 Igår hade jag ett val. Att följa med mina kompisar till stranden och ha en härlig dag eller stänga in mig, dra ner rullgardinen och fortsätta beta av plugget. Jag valde det sistnämnda. Skickade in en artiel på 400 ord. Skrev klart en inlämning på 2000. Gick ut och sprang som jag hade planerat trots att svettan rann innan jag ens börjat. Kände mig så nöjd och tillsfred när jag gick och la på mig på kvällen.
 
Hade någon sagt åt mig för ett halvår sen att jag skulle skriva uppsatser på 2000 ord på engelska hade jag inte trott dom. Är så stolt över mig själv. Bara man tror på sig själv och ger sig själv möjligheten att lyckas klarar man det mesta. I detta fallet gällde det att inte säga åt mig själv att det var mycket roligare att åka till stranden, utan att det faktiskt är kul att få lära sig mer om mina favoritämnen och fokusera på det man själv vill och sturnta i vad alla andra gör. Jag har fortfarande fem deadlines kvar de närmsta två veckorna och sedan närmar sig finalsen. (Och där efter tre månaders ledighet i detta fräckla land, wihoo!) Det är bara att kämpa vidare. Allt går om man vill.
 
Tänkte passa på att tipsa er om en fantastisk blogg som skrivs av en av mina idoler, Annelie Pompe. Kika in på den istället om ni tycker det är tråkigt att det inte blir så mycket uppdatering här. 
 
Den här organisation charten har jag lagt många timmar på att göra, förklara, analysera och reda ut. Visst låter det kul? ;)

Tillfälligt avbrott

 
Jag lär vara rätt off här veckan som kommer, går in i en intensiv period i skolan. Tentaångest*4.
Har fyra stora uppgifter som är 25% av mitt betyg i respektive kurs. Dessutom har jag som vanligt läxa i varje ämne varje vecka och imorgon börjar föreläsningarna och lektionerna som vanligt igen så då är det verkligen fullt upp. Nästa vecka har jag, förutom deadline på en av uppgifterna och de vanliga läxorna, dessutom två redovisningar och ett prov. Så det är bara att ta en sak i taget och börja beta av! 

I slutet av månaden händer det många roliga saker så har i alla fall något att se fram emot! Jag och Erik har årsdag, det ska firas Halloween med alla vänner och sen väntar modevisningen. Så det är bara att kämpa på. Lite nervös för att redovisa på engelska inför främande människor men det ska nog gå bra och om inte, vad gör det om 100 år? Önska mig lycka till! ♥

Utsikt från Melbournes högsta byggnad. Man måste kämpa för att nå toppen ;)

Blåsigt värre

 
Hoppas alla har en bra söndag där hemma! ♥
Vi har ställt om tiden till sommartid idag så nu skiljer det 8.5 timmar hem till er istället för 7.5. När ni ställer om klockan till vintertid kommer det bli hela 9.5 timmar! Då går det nästan bara  att skypa tidigt  på morgonen eller sent på kvällen. Buhu :( Känns för övrigt som värmen är här för att stanna! 24 grader idag, 27 igår och imorgon ska det vara 23. På onsdag står det att det ska vara 34 grader?! Jag undrar om det kan stämma eller om det är någon som har skrivit fel... Stranden blir det då i alla fall! Här är 4 bilder från när vi besökte stranden i Melbourne. Tydligen ska stranden vara knôfull på sommarn men när vi var där var den så gott som tom. Blåste nämligen storm och man fick kämpa för att ta sig fram! Tror de som vindsurfade hade det betydligt roligare än oss ;) Tog en kaffe på ett fik och sedan åkte vi snabbt in till staden igen!

 

Kvalitétstid

 
Lite dålig uppdatering, jag vet. Jag är nämligen upptagen med mycket härlig kvalitétstid. Den här veckan har jag och Erik umgåts konstant frånsett fem timmar när han var i skolan och två timmar när han rodde. Men då ska de ändå tilläggas att jag med var i skolan samtidigt och stod och småpratade med tränaren två gånger under roddträningen då jag sprang nere vid floden samtidigt... 
 
Är så skönt att bara vara tillsammas. Förutom att plugga varje dag har jag inga som helst krav eller måsten. Hemma i Sverige delar jag min vardag mellan skola, jobb, MUF, vänner, häst, gymmning, pojkvän och familj. Nu när alla kompisar har varit iväg och rest en vecka så har jag bara plugg och Erik att spendara min tid på. När hände det senast?!
 
Vi är ju inte bara löjligt kära i varandra utan även bästa vänner. Vi går runt och myser dagarna i enda. Hittar på roliga (men inte så bra) sånger, flamsiga danser, ser dokumentärer, filmer, diskuterar framtid, karriär, världsproblem och allt möjligt. Igår gymmade vi, gick sedan till affären, köpte hem massa gott och spendrde kvällen med att drick vin och kolla på Uppdrag granskning som de samhällsnördar vi är. Imorse lagade pannkakor till frukost, gick på långpromenad i den 27 gradiga värmen, åt glass i en park, gick hem och jag fick hjälp med några excelproblem av min gulliga pappi över skype. Nu ska vi spendera kvällen med att se Harry Potter och äta kladdkaka. Om det blir något av den, står i ugnen nu,  vi åt nämligen av smeten med sked direkt ur bunken så den såg väldigt tunn ut när vi stoppade in den.. Men det är ju ändå smeten som är godast!
 
Sedan vi kom hit för 12 veckor sedan har jag gått ut varje helg och nästan varje torsdag. Innan jag åkte var det också många utgångar för att säga hej då till alla vänner så är verkligen skönt att bara ta det lungt. Passar på att njuta! På tisdag börjar skolan igen.
 
Fast är väl inte konstigt att man blir kärlekskrank när man går runt i såna här parker...
Försöker mig på vighets-posen "Sätta foten på axeln". Är inte riktigt där än om säger så.
Mysig café  där det även fanns en Garden Shop
Ingången till Campus
 Såg de sötaste på vägen hem. En fågelfamilj där mamma och pappa fågel vaktade kidsen som fick sova i skuggan från trädet.  Åh, djur är verkligen det bästa som finns.

Återträff på andra sidan jorden

 
Äntligen fredag igen! Inte direkt för att det betyder något speciellt när man ändå har lov, men men. Kämpar vidare med plugget. Önskar att jag visste hur excel fungerande. Sitter och goolar som en galen men slutar med att jag gör det för hand istället. Grrr. Old school är ändå bäst! Eller? 

Något annat som är old school är spårvagnarna i Melbourne. De måste vara lika gamla som staden själv. Var helt gjorda i trä och hade en liten sur gubbe som konduktör. Vi har ju en gamal vagn som åker runt i Göteborg också, men det är ju en turistattraktion!? De använder alltså dessa som riktiga färdmedel trots att de saknar AC, inte följer tidstabellen, går i gångtakt och stannar hela tiden. Märkligt. Förstår inte hur de orkar. 

Vi tog i alla fall en sån där gamal vagn för sakens skull och åkte till Business distriktet där Erik barndomskompis jobbar på en lunchrestaurang. Åt gigantisk brunch nästan gratis! Fick så mycket mat att vi inte ens orkade med efterrätten. Deppigt. Men gott var det och kul att träffa Lucas! Borås dialekten var sig lik, trots år boendes i London och nu i Australien. Så det ska va :)

I
 

Torsdagslunch

 
Godmorgon! ♥
Nu har jag precis avslutat min lunch. Lyssnade på en economistas podcast samtidigt. Även om de mest pratar om självklarheter för mig tycker jag den är rolig att lyssna på! Man blir väl lätt ekonomiskmedveten om man extrajobbat sen man vart 15, pluggar ekonomi och alltid fått höra "kolla jämförelsepriserna" så fort man närmat sig Willys, haha. Frmiddagen har spenderats i biblioteket. Har letat efter ledarskaps teorier. Ska skriva en uppsats på 2000 ord om ämnet. Det var bara det att det var lättare sagt än gjort att hitta några..
 
Har dessutom tagit en halvtimme åt att reflektera över vad jag vill göra av de två månader som återstår av terminen. Är verkligen viktigt att reflekera över vad man gör, vad man vill göra och vad man vill uppnå då och då. Reflekterar man över det så är det lätt att veta om man är inte på rätt spår eller inte. Kommer ett inlägg över vad jag kom fram till senare, nu ska jag fortsätta plugga. Har en case study, en större läxa, en rapport och en artikel jag vill bli klar med denna veckan så bara att kämpa på!
 
Blåsig park i Mel

Utgång i Mel!

 
Nu får ni ju inte tro att jag har blivit världens nörd som bara går och glor på gamla bibliotek när jag åker på semester så visar lite bilder från kvällen. Jah uppskattar kontraster, både i vardagen och på semestern så på kvällen var det fullt ös igen! Så det ska va. Blanda sött och salt, stort och smått.

 
Utsikten från hotelltaket
Badade i hotellets yacuzzi. En dröm gick återigen i uppfyllelse: Gjorde helt nya roliga saker med helt nya fantastiska människor i ett helt ny stad i ett helt nytt land. Det är med att plugga utomlands är inte så illa.
Efter att ha badat ett tag gick vi in och forsatte förfesten, Tog sedan vagnen och mötte upp en tjej som bodde i Melborune som Liv kände. Hon tog med oss till en gigantisk pub som låg på en bakgata. Skulle aldrig hittat dit annars. Var knökat med folk, billig öl, dans och fullt av glada studenter från Melborune.
Haha åh, det går inte annat än att tycka om Brandyn! Här var han helt överexalterad över att han fick dricka öl ur en hel kanna. HELT SJÄLV! Det är tydligen förbjudet i Kanada så jag fick ta massa kort på honom in action som han skickade till sina snart väldigt avundsjuka vänner...  Haha så skön.
I baren hittade vi dessa två svenska sköna herrar från Skåne som vi funderade på att bo tillsammans med när vi först kom hit. De pluggar med i Adelaide och var precis som oss i Melbourne på lovet så var bara en slump att vi sprang på dom. De körde självklart med på öl direkt ur kanna medan jag höll mig till min corna&lime... Någon stil får man ju försöka hålla ;)

Plugginspiration

 
Jag är inne i en väldig intensiv pluggperiod just nu. Mina klasskompisar och vänner från Sverige beklagar sig över tentaångesten de har över en 7.5 poängstenta. Själv försöker jag inte tänka på vilken ångest jag kommer ha när jag ska avsluta FYRA 15 poängskurser samtidigt som dessutom inte är på mitt modersmål och vissa kurser dessutom är fortsättningskurser till kurser jag inte läst... Hehe, känns så stabilt!
 
Men allt löser sig med lite god planering som mamma brukar säga ;) Därför passar jag på att beta av mycket plugg nu under lovet. Jag har läst 8 av 13 föreläsningsveckor. Sen återstår 1 SWOT-vecka som tydligen är "plugga allt man kan vecka" och därefter 2 veckor finals. Så är inte långt kvar nu! Ibland är det lätt att glömma det, men jag betalar 50 000 kr för den här terminen och gör en verklig investering i mig själv. När man tänker på det så är det inte svårt att motivera sig! Dessutom håller skolan mycket högre standard än Sverige när det kommer till lärare, föreläsningar och material, så är betydligt roligare att plugga här.
 
Jag passade även på att samla lite plugginspiration till denna veckan genom att besöka Melbournes stadsbibliotek. Det är en av de allra älsta byggnanderna i delstaten Victoria och byggdes under guldruchen i mitten/slutet av 1800-talet. Önskar att jag med en såhär anrik miljö att plugga i!
 
 
 
 
 
 

Pannkakskaos

 
 
Nu börjar min dag här lida mot sitt slut. Den har bestått av massa plugg och nyttig sallad... till en början. Går inte att plugga intensivt utan att samtidigt äta gott, enligt mig. Blev sugen på att göra pannkakor! Sagt och gjort, letade upp ett recept och började steka. Vrålhunrig som jag var började jag äta av smeten medan de gräddades. När pannkakorna visade sig bli helt fantastiskt knapriga så kunde jag inte sluta mumsa. Åt hur många som helst! Dessutom visade det sig att Erik inte ville ha några då han går på diet vilket jag glömde av. Problemet var bara att receptet jag följde var för fyra personer (!) och jag upp långt över hälften! Ahhhh, har så himla ont i magen nu och världens högsta hicka! Men gott var det i alla fall. Tänkte gå till gymmet efter lunchen och springa men det gick inte med 12 pannkakor omkringskumpandes magen så satte mig på en cykel och trampa i nästan en timma istället. Nöjd ändå, all träning är bättre än ingen!