Vecka 3

Som ni kanske har märkt har träningsveckorna blivit förflyttade en vecka. Förra veckan skulle egentligen ha varit vecka 3 men hann bara med 4 pass så tycker inte det räknas... Blev vecka tre denna veckan istället!
 
Antal pass: 3 styrkepass, var på landet i tre dagar så hann inte med de fjärde :(
Träningsvärk: För lite. Men veckans träningsvärk i triceps var rekord så något rätt måste jag gjort
Ökade: Ökade på alla pass utom ben (och rygg som inte hans med)
Cardio: Två bra ridpass
Ridsport: Super! Hoppat bana och ridit första passet i paddocken, woho!
Kost: Same old, same old, men från och med imorgon blir det ändring!
Vikt: Ingen skillnad
Jobbigast: Benpasset! FY FAN. Hade ingen kraft alls. Inte bra att träna sent på kvällen, kom igång först 20:30, och inte bra att träna dagen efter en rolig fest...
Bäst: Ridningen! Woop woop, kunde rida ute i solen för första gången sen oktober - lycka!!

Redo för ny månad

Imorgon börjar en ny månad och jag har som vanligt en plan för vad jag vill uppnå. Så fort jag har en intensiv period framför mig, i form av tentaperiod eller liknande, vill jag ha så bra förutsättningar runt omkring mig som möjligt. Jag vill ha så lite som möjligt runt omkring som stör mig. Därför har jag ägnat dagen åt att stortstäda hemma. Se till att alla kläder ligger fint invikta och rena i gaderoben och att allt i skrivbordet ligger på sin plats. Det ger mig en känsla av kontroll.

 

Jag brukar också försöka "ta hand" om mig själv lite extra. Tycker egentligen att det är töntigt att säga att man "tar hand" om sig själv när det mer eller mindre handlar om att ta hand om sin egen hygien. Jag har i alla fall badat fotbad, gett håret en riktig dunder inpackning, sett till att bena är silkeslena och sett till att jag har vällackade naglar. Att dessutom ha vilat upp sig ordentligt några dagar på landet och sovit gör också att man laddar batterierna. Hade jag istället gått på påskfest i helgen hade jag antagligen forfarande känt mig trött. Nu kan jag lägga fullt fokus på nästa uppgift, det känns väldigt skönt!

Bild från idag. Hoppade första oxern för i år (vårt favorithinder) och en bana med hinder på 80/90. Gick super! Men  Zippan behöver mer utmaning, blev inte ens varm. Men vi vill gå varligt fram och bygga på varje vecka så vi behåller motivationen. Är så roligt att ha en häst som som är 15  år och som fortfarnade tycker det är lika roligt att hoppa efter nio år med mig på ryggen

Påsken 2013

Påskafton. Sitter i köket nu medan min kusin Nellie och hennes mamma Anne gör kaffe. Vi har just avslutat den traditionsenliga Påskäggsjakten i ladgården. I år hade jag tur, min yngsta kusin Erica hittade mitt ägg i stället för hennes eget, så jag slapp leta. Inte för att det hade varit så svårt, så länge jag kan minnas har pappa alltid gömt mitt ägg i det gamla mjölkrummet. Erica däremot hittade inte sitt ägg försen 15 minuters letade i kylan. Det ska ju vankas vår, men det är ruskigt kallt ute, igår kom det till och med några små snöflingor från den blågrå himlen.

 

Börjar bli lite svårt att skriva. Pappa har hittat en så kallad Köksbjörn från 60-talet som fungera(de) som alltiallo, visp, bakmaskin och gud vet vad. Köksbjörnen ska få hjälpa till att blanda äggtoddyn som också hör påsken till. De råder som vanligt kaos i köket när fyra vuxna människor ska försöka samsas om hur en drink ska blandas till, och acva vit snapsen till påsklunchen innan gör väl sitt till med.

 

Vi anlände till gården i går förmiddags. Det hela började med att bilen packades till sin bristningsgräns med katt, mat, kläder, systembolagetskassar, föräldarnarna och så jag. Eftersom att påsktrafiken kan vara så farlig enligt min kära mor så slapp jag köra, trots nytaget körkort. Fick istället sitta med kattburen i knät och försöka lugna den skräckslagna raskatten. Nej då, egentligen så satt han brevid och sov nästan hela vägen som den avslappnade ragdoll han är.

 

Jag hade varit duktigt och laddat med två engelskböcker jag hade tänkt läsa framför brasan, men inte för att det hjälpte. Igår fick jag tag i Patrik Sjöbergs biografi Det du inte såg, som min mamma hade tagit med, vilken jag sträcktläste under gårdagen. De 400 sidor som berättade om Sjöbergs fashinerande, inspirerande och stundtals tragiska livsöde bara flög förbi. Så idag var jag tilbaka vid ruta ett, vid egenlskaböckerna. Därav att jag istället sitter här med datorn och skriver för att slippa ta tag i min alltför taskiga engelska.

 

Hade gärna sträckt ut mig på en av våra två soffor i vardagsrummet om det hade gått. Nu är det så att två ljushuvuden, även kallade HP1 och HP2 (aka min far och farbror) hade slägt ut dem. De hade ratat de gamla eftersom de var så äckliga och slitna, vilket visserligen är sant, men det är ju ändå ett riktikt stolpskott att kasta ut de gamla innan några nya införskaffats. Det hela resulterade i att vi hade en loppisfotölj för 5 kronor att slåss om igår när vi alla satt bänkande framför TV:n och Lets dance, ivriga för att se lyckopillret Maria Montazami dansa ut. Eftersom vi är åtta personer och endast hade en loppisfotälj slutade det med att sju personer satt på golvet och såg på TV:n. Lyx.

 

Sitter nu med den allmäna godisskålen och en koppkaffe. Min eget påskägg saknade helt choklad trots att det är mitt favoritgodis. Däremot var den tillbrädden fylld av pappas favoritgodis. Märkligt att påskharen kunde träffa så rätt.

 

Farbror Hans gjorde pannkakor på en finsk stekhäll som drivs med gasol. Åt dem med mycket grädda och sylt, mums.
Mina fina föräldrar på promeand
Snö på stranden där vi brukar bada på sommaren
Älskar ljuset vid västkusten
Haha, blir inte roligare än vad man gör det
Fyra nyanser av brunt
Skönt med lite sol i ansiktet
Påskägg
Birk fick följa med ut på gården med uppspärrade ögon i pappas tröja. Påsklunch till höger
Mitt påskägg låg gömt i mjölkrummet
Birk var helt grå om tassarna när vi kom hem, är inte så välstädat på landet
Påskbrasa
Skymning över åkrarna

Glad påsk!

Önskar alla mina läsare en riktigt Glad Påsk! Hoppas ni har det bra, vad ni än gör och vart ni än är :-) Berättar allt och visar bilder från min påsk imorgon, puss och kram ♥

20-tals sittning

I onsdags var det då dags för Handelshögskolans Logistikprogram att ha sittning. P-log, som programmet kallas, är som vanligt bäst på fest! Vart full rulle hela kvällen. Först gången både etterna, tvåorna, treorna (och fyrorna...) hade sittning tillsammans detta läsåret. Wiiiiiie!
 
Kvällens toastmaster fick belöning i form av alkohol och present efter sittningen! Behövde inte skämmas det minsta över honom ♥ ;) Kul att vi går på samma program så vi kan dela såna här kvällar
Haggan och Haskel var på g
Klasskompisar. Längtar tillbaka lite till nollningen då vi hade fest, lekar och tävlingar 21 dagar i rad!
Sebastian, Fredrika och Sofia laddade upp med drinkar (som är löjligt billiga i puben) innan middagen
Mina trevlig bordsherrar
Tove och Axel spexar, eller nått...
Woop woop!
Sjönsången var såklart högst från vårat bord
Varför dansa på golvet när man kan dansa på stolarna?
Sebastian, som vann "bästa utklädnad" under kvällen och jag. Han gick betydligt bättre i sina klackar än jag i mina :(
Eric gick loss till "Baaaara P-log på handela" med saxen på bordet, så duktig!
Efter att samtliga bord antingen gått sönder av allt dansade, vält eller blivit översvämmande så var sittningen över. Kvällen fortsatte med dans i puben och sedan Påskfest på Ritz! En lyckad kväll i sann P-logs anda. Tack till styrelsen som annordnat kvällen!

Update

Hellu!
Jag ber så mycket om ursäkt för att uppdateringen har varit så usel i veckan. Jag har börjat en ny kurs, varit på sittning med mitt program på Handelspuben, ridit första gången i paddocken i år, fikat med MSU city, tränat tre gånger, jobbat två dagar och idag har jag även varit på after work med MUF. Haft fullt upp helt enkelt! Nu ska det bli skönt  att ta lite ledigt och fira påsk med släkten. Nästa vecka ska jag ta nya tag med tre blogginlägg/dagen men tidsinställer såklart några redan nu till helgen så det inte går någon nöd på er ;) 
En härlig muppbild från gårdagens sittning. Gissa vilket tema det var!?

25-års utgång

Kvällen började med att jag bjöd Erik på en drink på Heaven 23 och sedan trodde han att vi skulle hem till mig och att jag skulle laga mat. Men icke! När vagnen kom fick han på sig halsduken som ögonbindel och sen fick han gå med den hela vägen till Taras. Där fick han ta av den först när hans tio närmsta vänner sjöng "Ja må hon leva" så högt att hela resturangen vände sig om. Vi åt god mat på den turkiska resturangen och Erik fick presenter. Den roligaste kan ha varit en käpp som han gick runt med resten av kvällen och som faktiskt gick av... Hur som helst, efter en middag som avslutades med shots och drinkar begav sig sällskapet en snabbis till Valand. En kompis jobbar där så slapp stå i kö vilket var väldigt skönt. Där blev det påfyllning och sedan gick vi till Excet där det var tokdans i Shlagerbaren tills stängning. Stötte på några kompisar där med, Göteborg är verkligen litet. Så gott som varje gång man går ut stöter man på någon man känner, skoj!
 
Jag hade med mig min vän Annie som kvinnligt sällskap och den andra tjejen på bilderna är Boris flickvän Carlonie. Jättetrevlig tjej som jag klickde direkt med, trots att det skillde 10 år mellan oss. Ålder är verkligen bara en siffra. Är riktigt nöjd med att överraskningsmomentet gick i lås och att jag eller någon annan lyckades försäga sig. En riktigt lyckad kväll!


Premiärdag

En sån dag det har varit! Har inte bara kört bil själv för första gången, jag har dessutom blivit plåtad i studio för första gången! Sex olika outfits och över 600 bilder blev det. Kommer bli galet svår att välja! Planen är att en av dom ska komma upp på bloggen som ny header. Funderar på att ha en header som rullar så jag slipper välja och kan ta en med varje outfit, hehe Måste säga att det var jobbigare att stå modell än av jag trodde. Att hela tiden byta pose i högaklackar i över tre timmar tar på kraftera! Tycker att alla modeller i Top Model som beklagar sig är så töntiga men nu börjar jag förstå att det faktiskt är mycket jobb bakom varje bild. Tur att duktiga Isabel var tålmodig med mig! Fick beröm av att jag byte pose själv hela tiden, var tydligen någon sorts bedrift, haha.

Att köra bil själv var mindre pirrigt än jag trodde! Skönt att kunna skruva upp favoritmusiken på max och glida fram i solen. Nu ska jag sova lite, gick upp sex imorse och ska fira Eriks 25-års dag idag så kan behöva lite energi! Är verkligen ingen kvällsmänniska. Om jag inte anstränger mig somnar jag utan problem så fort klockan blir elva. 

Hoppas ni med har en bra dag i det fina vädret!

Svart på vitt

Här har ni som tvekar, det svart på vitt, medierna i Sverige är vänstervridna.  Men detta är väl knappast en nyhet för någon? Ibland brukar jag fundera på varför det är så. Kanske beror det på att personer som sympatiserar med vänstern tycker det är viktigare att skildra orättvisor och de som sympatiserar med högern är mer intresserade av att göra karriär i näringslivet och inte inom staten. Vad tror ni?
 
Det är extra problematiskt att det ser ut så här hos just SVT eftersom det finansierars av folket och därmed också borde stå för folkets åsikter. Jag brukar själv kolla på många av dokumentärerna från/på SVT (speciellt Dox) och det känns inte speciellt fräsht att Vänsterpariet är nästan fyra gånger så stora som hos SVTs anställda som hos resten av folket. Frågan är hur objektiv olika granskande program som tex. UD egentligen blir? Det är klart att man ska lägga sina politiska väderingar åt sidan på jobbet, men det är lättare sagt än gjort. Självklart blir journalistiken vinklad i viss utsträckning.
 
 Något positivt är iaf att min kompis som pluggar till journalist på Södertörns högskola i Stockolm ser en förändring. Hon och många av de andra som pluggar journalistik nu är liberala. Se hennes senaste projekt HÄR.
 

Kan inte sluta kolla

 
 Videon
 
I wanna leave my footprints on the sands of time
Know there was something that, and something that I left behind
When I leave this world, I'll leave no regrets, to
Leave something to remember, so they won't forget
I did, I've done, everything that I wanted
And it was more than I thought it would be
I will leave my mark so everyone will know I was here
I want to say I lived each day, until I die
And know that I meant something in, somebody's life
The hearts I have touched, will be the proof that I leave
That I made a difference

Fredagsträning

Tentan klar! Nu är det dags för lite fredagsträning innan det blir inflyttning/tenta/20-års fest hos Haskel med Haggan och andra sköna kids från klassen. Tycker bilden säger allt:


SÅ JÄVLA PK

Hoppas inte någon har missat denna tankvärda youtube-succen som kom för några veckor sedan? Riktigt bra, allvarligt ämne som blandas med humor. Precis vad jag älskar.
 

Fotosession på lördag

Är riktigt taggad inför lördag! Då ska nämligen Isabel aka Denimiella fota ny header på mig till bloggen. Har lite idéer på hur jag vill att de ska se ut, men tror jag lägger det i Isabels händer. Hon är riktigt duktig och det var hon som fotade headern jag har just nu på mig och Zippan. Gå in HÄR och se mer av vad hon har fotat. Det går även att boka henne som fotograf om ni så önskar. All kontaktinfo står på hennes hemsida.


20 mars 2013

Hej hej! Hopaps allt är bra med er kära läsre. Själv sitter jag och pluggar till min tenta i mikroekonomi på fredag (är inte alls avundsjuk på mina föräldrar som åkte på semester till varmare breddgrader i natt) och funderar på om jag ska träna strax eller inte. Kan ju ta bilen själv för första gången (ihhhh!) men tror jag väntar tills Erik kommer hem. Läskigt att åka själv ju, hahaha är en sån mes när det gäller bilkörning...  Har förövrigt fått ännu fler positiva kommentarer efter att jag länkade Spionens hemsida igår. Blir så glad av att läsa sånt här:

• Vill här med ge dig en enorm klapp på axeln, folk/tjejer som du behövs för att våga visa att det finns 2 sidor av samhället.TACK, stå på dig, du har nog fler anhängare än motståndare, även om inte alla som tycker som du vågar säga det....
 

• Näthat är lätt att ta åt sig, men det är fega idioter som pratar - ungefär som att lyssna på Musses hund Pluto. De kanske skäller, men de är tokfega innerst inne och är seriöst livrädda för dig eftersom du säger vettiga saker som står i kontrast till dem själva. Lyssna inte på människor som helt saknar liv och som är dumma i huvudet - alla intelligenta människor står på din sida.

 

• Tummen upp för en mycket bra insändare i Spionen. Reagerade på samma saker sist och tänkte egentligen slänga tidningen när den kom nu men tittade snabbt igenom den och fick läst din text, väldigt bra formulerat 

 

• Som studerande på GU och (motvillig) mottagare av tidningen Spionen läste jag ditt debattinlägg i senaste numret. Ville bara säga att det gjorde mig genuint glad att läsa. Radikalvänstern är en liten klick men får ändå sjukt mycket medieutrymme och det är typ standard att just de tillåts representera gruppen (i detta fallet studenter). Sjukt befriande att se någon med en säkerligen mer representativ (och nykter) syn på saker och ting. Tack!



Tänk att en 19-årig tjej kan väcka så mycket åsikter...
 
 
 

Haters gonna hate


Trampade visst på några ömma tår

Oh no. Jag trampade visst på några ömma tår när jag kritiserade den vridna tidningen Spionen. HÄR kan ni läsa kommentarerna jag fått. Är tydligen både bortskämd, PINSAM, feministhatare, korkad, osmaklig, ointelligent osv. Var mer än vad jag visste. Kunde inte hålla mig utan skrev lite svar på tal. Borde jag kanske inte ha gjort, vissa människor ska man inte gå i disskusion med av den enkla anledningen att dom ändå inte kommer bry sig om vad du säger eller skriver utan bara leta efter nya anledningar att kritisera dig.
 
Är lite tankvärt att all positiv kritik har jag fått via personliga mail. Mail där det alltså har varit lätt att se vem som är avsändaren. Den kritiken jag har fått som är negativ har jag fått vilka anonyma kommentarer här på bloggen eller via länken ovan. En del av kritiken är riktigt skrattretande. Men det är väl när man kan vara lite mer anonym som folk vågar börja spy galla och använder argument som "dålig svenska" istället för att kritisera innehållet....
 
Personer som inte har en aning om vem jag är skriver att jag är korkad och bortskämd. Undra om de skulle hålla fast vid sina åsikter om de visste att jag jobbat ihop mina egna vinterkläder, skor och konsertbiljetter från det att jag var 15 genom en drös av olika extra jobb? Undra om de fortfarande skulle kalla mig korkad om de visste att jag alltid haft toppbetyg? Undra om de skulle kalla mig för feminsthatare om de visste att en av de frågar jag brinner för mest är just jämställdhet? Jag har inte bara samma syn på hur man ska gå till väga för att nå till ett jämställt samhälle. Jag gnäller inte på att kvinnor inte kvoteras in i bolagsstyrelser. Istället utbilda rjag mig och arbetar så att jag när dagen väl kommer, kan visa att jag passar minst lika bra in i en styrelse som vilken gubbe som helst.
 
Men jag har också fått mycket positiv kritik. Allt från en läkarstudent till en som läser tekniskfysik på Chalmers och en som läser filosofi på GU har sökt upp och berömt mig. De är glada över att någon vågar kritisera tidningen och håller med om min kritik mot den. Sånt värmer verkligen, tack! ♥ 
 
 

Vad händer?

Det är slutet av mars och det ser ut så här utanför mitt fönster :C Vill ha vår och värme nu!! Det enda positiva är att man inte vill sätta sin fot utanför dörren så detär inga problem att sitta inne och då är ju första kriteriet för att tentaplugg uppfyllt i alla fall.

Nya utmaningar

Det bästa med att jag klarade körkortet är faktiskt inte att jag nu kan köra bil om jag vill, utan att jag kan, likt Kungen, vända blad och anta nya utmaningar! Körkort är en liten tråkigt utmaning enligt mig, något man bara "måste" göra och pricka av. Därför känns vårens mål/utmaningar mycket roligare eftersom jag valt dem helt själv!
 
Vårens mål/utmaningar är:
♥ Springa 5 km under 25 minuter, alltså slå mitt personbästa med 30 sekunder
♥ Hoppa en bana på en meter med Zippan. Klarade jag det när jag var 14 ska jag väl klara det när jag är 19?!
♥ Läsa 10 böcker på engelska. Måste förbereda mig inför att flytta utomlands! Min engelska är just nu riktigt knagglig.
♥ Skaffa magrutor. Alltid velat ha, aldrig haft.
 
Jag hade även tyckt det vore väldigt kul att:
♥ Lära mig dyka från kanten
♥ Kunna springa 10 km utan att stanna.Har aldrig sprungit längre än 5 km innan
♥ Testa att klättra
 
Men en sak i taget. Blir aldrig bra om man gör för mycket samtidigt. Så därför är det fokus på de fyra översta. Satan i gatan vad kul det ska bli! Ibland ser jag livet lite som ett plattformsspel, där man själv är gubben och själv väljer mellan vilka hinder man ska hoppa emellan och själv väljer om man ska stå och trampa på samma ställe eller våga kasta sig vidare. Man känner verkligen att man lever när man klarar av något som man tidigare inte trodde på eller fick kämpa riktigt mycket för att klara av. Kommer uppdatera under våren hur det går för mig, håll koll under kategorin "Vårutmaningar 13". Vad är dina mål för våren?
If your dream dosen't scare you, it isn't big enough

25 år

På fredag fyller min älskade pojkvän 25 år. Jag har åldersnoja över att fylla 20, blir inte bättre av att han går och fyller 25. Herregud, min pappa fick mig när han var 25... Så fort man fyller jämnt blir man påmind om att livet bara fortsätter att rulla på oavsett om vi uppfyller våra drömmar eller inte. Så sitt inte still, upp och gör det ni alltid velat! En dag kommer det vara försent.
 
Har varit lite trassel med hans present med. Först tappade jag bort min busskort och fick lägga ut 670 spänn på ett nytt och med min 1000 kronors budget var det inte så välkommet. Sedan så hade jag bestället en sak från internet, men när jag fick hem saken såg jag att det var fel på produkten så nu måste jag reklamera den. Får verkligen hoppas jag får en ny innan fredag! Inte för att det blir så mycket firande då. Jag har tenta på fredagen och Erik har tenta tidigt på lördagen så blir inget firande då. Ska istället hitta på något efter hans tenta på lördag! Så jag ska alltså gå på fest kvällen när min man fyller 25. Känns lite sjukt. Men är man inte mycket för födelsedagar så är man väl inte... (Vänta du bara!)
 

RGB TILL FINAL!

Yes! RGB lyckades knipa den sista platsen till WC-finalen i Scandinavium i april. Blev så ledsen när han rev sista hindret i grundomgången i kvalet igår. Men nu kommer det alltså vara fyra svenskar i final och jag kommer att sitta som på nålar! Hade varit riktigt mäktigt med en svensk seger på hemmaplan. Jag ska självklart gå på finalerna i både dressyr och hoppning. Jösses vad jag längtar! Har gått (mer eller mindre) varje år sen jag föddes. Första gången mamma tog med mig till GBG Horse show var jag alltså bara några månader. Tycker verkligen att det är den bästa högttiden på året ;) Fasar redan för nästa år då jag kommer missa för att jag är i Australien, buhu.
 
Följande stod på Hippson: "Rolf-Göran Bengtsson hamnade på nittonde plats i kvalet till och var därmed utan plats i finalen. Men eftersom Edwina Tops-Alexander rider för Australien är hon kvalad till två platser, hon är bland de bästa både i sin egen liga och på europaligans ranking. En av finalplatserna tillfaller därmed Rolf-Göran Bengtsson. "
 

Vecka 2

Då är jag klar med träningsvecka 2 av 13! Är verkligen motiverad till att klara hela den här perioden. Har inga problem med motivationen att gå till gymmet alls, än. Det blir nog värre nästa vecka då jag har väldigt mycket att göra så den största utmaningen nästa vecka blir att se till att alla pass verkligen blir av.

Antal pass: 4 styrkepass
Träningsvärk: Inte alls farlig, gjorde dock benpasset idag så smällen lär komma imorgon...
Ökade: Ökat i ca 1/2 av övningarna, göööött!
Cardio: Hanns inte med, fokus på övningskörning istället. Säkert kört över 3h timmar som jag istället hade kunna lägga på cardio, men det kommer
Ridsport: 2 pass. MÅSTE verkligen få till en rejäl hoppning, Z är på g! Har dock tenta näste vecka, jobb och Eriks födelsedag att fira + att mamma ska till Nice så kommer inte bli av :C
Kost: Same old, same old
Vikt: Ner 0.75 kg
Jobbigast: Lördagspassset. Var extremt sömning, inte kul att träna då!
Bäst: Att jag ökade till 40 kg i squats och gjorde 15 reps på sista = dags att lägga på mer nästa vecka!



Några bilder på mig, osminkad innan dagens gympass med shakern i högsta hugg! Första gången jag använde dessa shorts och definitnvt sista, visade sig bli genomskinliga när man tog i på vissa övningar... Pinsamt.

Jag tänker bli beroende

Tänk dig en drog som får dig att bli vackare, starkare, leva längre, orka mer, ger dig kickar, minskar stress, får dig att känna dig oerhört nöjd med dig själv och får dig att sova som en bebis. Tänk dig att drogen är gratis och går att få tag på när du vill. Visst låter det fantastiskt?
 
Faktum är att drogen finns på riktigt, den är det som i folkmun kallas för träning. Det som hette "idrott och hälsa" i grundskolebetyget och var något som jag skydde som pesten. Jag och min kompis brukade gå runt i ett hörn på planen när det var fotboll och tävla om vem som kunde göra störst högar av gruset. När det var brännboll och min tur ställde sig alla så långt fram de bara fick. Hade de fått ställa sig bakom mig hade de säkert gjort det, bollen gick lika ofta 2 meter framåt som 2 meter bakåt efter att jag tillslut lyckats få klämma till de med det så kallade kärringracket. När jag under en kort period tog lektioner i street-dans stapplade jag mig åt höger när
de andra gjorde sina moves åt vänster. När jag springer tror jag att håller jag ett tempo som i en Nike-reklam tills en hurtig mamma med barnvagn går förbi mig eller jag lägger mig i fosterställning pga. knivhuggen i magen som ni andra kallar för "lite håll". Idrott har alltså inte alltid varit min grej.
 
När jag idag ser på träning/idrott/hälsa ur det här nya drogperspektivet försöker jag minnas de andra delarna. Var det inte jag som sprang om en tjej som tävlade SM i orientering i stafettloppet i tvåan på gymnasiet (innan jag föll handlöst och skrapa upp knäna på grund av mjöksyra) ? Och var det inte jag som Rådas ungdomssektion skickade fram som kandidat när det gällde vem som kunde stå i 90-grader längst på en konferens? Och förra våren, sprang jag faktiskt 5 km på 25 minuter och drog ihop 10 MUF:are till Blodomloppet, trots att jag inte tränat löpning eller sprungit längre än 4 km någon gång i mitt liv. Och var det inte jag som självmant gav mig ut på intervallträning i skogen och hoppade över bäckar och mindre stockar med den lokala tränigsföreningen för något år sedan och fick beröm för att jag minsann inte gav upp trots pionröd ansiktsfärg och andhämtning som en fransk bulldog en varm sommardag?! För att inte tala om att jag i somras red fyra hästar om dagen under en vecka och att jag vunnit både stilhoppningar på ridskolan och en dressyrtävling trots att de emellanåt känns som jag velat kräkas av både andhämting och nerver. Efter alla dessa mer eller mindre stora prestationer har jag allitd kännt de där ruset som bara adrenalinet kan ge en (vad jag vet iaf) och sträkt på mig lite extra så jag nog minsann såg ut att vara en bra bit längre mina 159 centimeter.
 
En beroendemänniska har jag aldrig varit. Jag dricker igenomsnitt 21 koppar kaffe i veckan man kan utan att blinka gå utan i två veckor. Jag följer flertalet TV-serier och kan flera repliker utantill men jag har inga problem med att missa ett avsnitt eller två. Jag älskar choklad men kan nöja mig med en bit när jag köpt en kaka. Jag är helt enkelt ingen beroendemänniska, på gott och ont. Denna gången är det annorlunda, jag tänker bli beronde!
 

Mys på 26 kvadratmeter

Igår åt vi en mysig middag på våra 26 kvadratmeter och skålade med rödvin i dricksglas. Borde verkligen ha en inflyttningsfest så vi får två riktiga glas! Men snart är det utflyttning igen så känns inte riktigt aktuellt. 26 kvadratmeter känns ändå riktigt stort jämfört med våra tidigare 19 på Stigbergstorget. Älskade studentliv.
 
Sen åkte vi hem till Ekström där Högberg och Romberg redan var på plats. Sedan kom även Skoglund med en flaska Fireball. Hade varit fint med lite kvinnligt sällskap men hade en trevlig kväll med herrarna! När vi var på väg hem lite efter 12 hade det börjat snöa som tusan. Var inte så avundsjuk på de tappra krigarna som stod i långa köer längs Avenyn måste jag säga. Mycket bättre och åka hem och pussas samtidigt som snön täckte innergården :-)
 
Autozoomen på min systemkamera har gått sönder, därför blir det sån härlig blanding på kvalitén på bilderna ♥

Lördag

Helluuuu!

Sitter hos Erik och lyssnar på min absoluta favoritlåt, I'm walking on sunshine med Katrina & The waves. Går inte annat än bli glad när man hör den! Erik håller på att laga en god middag till oss för att fira att jag tagit körkortet (lyx!) och sedan ska vi hem till en kär vän och dricka lite vin, woop woop! 
 
Jobbade till tre idag och sen var det ett härligt rygg/bröst pass med Erik, Karl och Anton! Kul att vara så många som tränar tillsammans på gymmet. Var dock extremt sömnig under passet men efter två engeridrickor och lite fuldans är jag på G igen! Hoppas ni får en rolig kväll :)

Katt i tunna

Godmorgon!
Hoppas att ni ätit en god frulle med mycket bacon och ägg! Nomnomnom. Själv hade jag lite svårt att slita mig imorse då Birk envisades med att vilja åka runt i min tvättunna. Han älskar att bli omkring bärd i allt från påsar tll lådor, så söt ♥ För ett årsedan trodde jag aldrig att jag skulle ha katt, var till och med lite rädd för dom. Men nu har jag min egna vita hårboll som aldrig rivs eller bits och som alltid vill vara i centrum. Man vet verkligen aldrig vad som händer i framiden!

Nu är jag på väg till jobbet. Ska jobba tillsammans med min härliga kollega Linn idag, hoppas på många glada kunder i butiken! Vad ska ni hitta på idag? 

 

Lång dag och hemskt underlag

Var i sallet i 100 år idag, kände det som. Fick ta bussen eftersom inga bilar var hemma och den stannar 2 km från stallet så fick börja med att gå dit. Sen var det då hoppning på schemat och eftersom jag var själv fick jag bygga fram och bort själv. Hade med mig lunch som jag åt i en timme medan jag pratade med en god vän och sedan var det all skötsel. Eftersom halva dagen redan hade gått så passade jag också på att smörja med. Så åkte till stallet vid halv eleva och kom hem fyra. Har ni inget att göra? Köp en häst! Kan hålla en sysselsatt dygnet runt.
 
Hoppningen gick OK. Z var duktigt, men det var först när jag höjde i slutet som hon vaknade till och fattade att hon skulle jobba. Hon går som bäst när hon har lite utmaning! Men det var kanske tur att vi höll det lågt och enkelt idag (det svåraste, eller minst lätta, var en linje på medellinjen som gick galant) eftersom underlaget var så att man ville gråta. Det var nyharvat när vi kom ner i manege = diselångor all over! Inte den bästa miljön att få upp flåset i direkt, men vad ska man göra? Var så kallt i ridhuset så luften stod i princip stilla, hjälpte föga att jag red med öppen dörr. Sedan är det ju då själva underlaget. Det är mjukt samtidigt som det är tungt vilket självklart inte är bra, men det värsta är djupet! Varje hovtramp blev 10 cm djupt. Tur att Z inte snubbla. Kolla bilden nere, är alltså bara jag som har ridit i 45 minuter och hela manegen är full av djupa hovtramp och då red jag ändå bara i lugn galopp och hoppade låga hinder. Går ju inte att hoppa högre när underlaget är så, skaderisken är för stor.
 
Hur brukar ni träna när underlaget är dåligt? Paddocken är fortfarande frusen så att hoppa där är ingen dröm heller direkt.
 
Ser ni sjön mellan träden? Där kan man bada med hästarna på sommaren.
Sol och relativ blå himmel, hurra!
Jag och mina buskar till ögonbryn på väg mot stallet i hurtig bondkeps. Tappade visst överläppen på vägen, haha!
Min fina häst i hagen!
Manegen en timma efter harvning. Hemskt underlag, önskar vi hade fibersand!

Planer för ikväll?

Hej på er!
 
Vad har ni för planer för ikväll? Jag hade egentligen tänkt att gå på bio men då jag var på två (!) igår känner jag mig inte alls sugen. Var för uppe i varv för att plugga efter uppkörningen igår så då passade jag och en kompis på att se en till innan visningen av Lincoln. Lincoln var förövrigt lite av en besvikelse. Den handlade egentligen bara om en månad av Lincolns liv och även om den kanske var hans livs viktigaste så räckte den inte riktigt till 2.5 timmars film. Får helt enkelt se vad kvällen har att erbjuda. Hade varit skoj att gå ut och fira körkortet men då jag ska jobba på lördag är det inte riktigt aktuellt. Förra fredags kvällen tog jag hur som helst en mysig fika med Louise:
 
 

NEW BODY UNDER CONSTRUCTION


JAG HAR TAGIT KÖRKORT!

Klarade uppkörningen! Nästan för bra för att vara sant. Tappade hakan när jag såg att jag skulle köra upp med samma gubbe jag hade första gången. Speciellt eftersom att han bodde i Boden och bitvis pratade så mycket norrländska att jag inte förstod vad han sa! Visste inte ens att det var lagligt att ha samma kontrollant två gånger? Men jag sa till honom att "Nu jävlar ska jag visa dig att jag kan köra rondeller!" och det gjorde jag och nu var hela körprovet godkänt! Yeeeeay!

Dock inleddes det hela ganska olustigt då han började med att kommentera att den förra tjejen som körde upp hade varit så kort och suttit så nära ratten att hennes bröst nästan hade fastnat när hon svängde! Så diskriminerade och oprofessionelt att säga så. Var väldigt glad att mina små boobies var väl dålda i en stor hoodie under uppkörningen! USCH en sån kvinnosyn. Han berättade också om en tjej som hade varit så fet att hennes mage nuddade ratten vilket gjorde det omöjligt för henne att svänga så hon kunde inte ens köra. Visste inte alls vad jag skulle svara på dessa påhopp (kunde ju inte säga det jag tänkte för då hade jag ALDRIG klarat uppkörningen) och fick tillslut fick jag ur mig att är man så fet kanske man blir motiverad att gå ner i vikt... Herrejösses vilka människor det finns. Syftar alltså på körgubben nu.

Dessa två syner har jag längtat väldigt länge efter:
 

Just nu kör jag upp!

Just nu startar nämligen min uppkörning. Jag hoppas verkligen, verkligen att jag klarar det! Det gäller att inte bli för nervös så man gör fel för det och inte heller bli för disträ så man blir likgiltlig inför små detaljer. 

Första uppkörningen så kuggade jag på att gjorde fel i vänstersväng i en rondell! Klarade backning och motorväg som jag var mest nervös för och så kuggade jag på en sak jag inte ens visste att jag gjorde fel på!? Har ändå tagit 20 körlektioner så kändes surt att kugga på en sån "lätt" sak som jag dessutom inte ens visste att jag gjorde fel på, min körskola har verklgien inte varit bra. Nu måste jag klara backnigen och allt annat svårt igen. Högerregeln är ingen hit att köra efter i Göteborg heller eftersom INGEN kör efter den men jag måste göra det på uppkörningen...

 Nu hoppas jag att jag kör som en gud imorgon. Shit, kommer vara överlycklig om jag klarar det!! Visst, det är inte världens grej att kugga andra gången. Vet flera vänner som inte klarat det förens på tredje försöket. De flesta klarar det på första eller trejde försöket känns det som men nu får jag bryta trenden och klara det på andra! Vet en kille som fick köra upp 5 (!) gånger innan han klarade det. Fy, det är inte kul vare sig för plånboken eller för självförtroendet. Jag hoppas det inte blir jag som får sätta nya rekord i antal uppkörningar :(
 
Men jag tror faktiskt att jag kommer klara det den här gången! Har övningskört så mycket nu och känner mig verkligen säker när jag körMen det är ändå oerhört lätt att råka missa en liten grej och det känns lite som att om dom vill kugga en så kan dom det
Undra om det är samma känsla att ta studenten som att ta körkort? Just nu känns det rimligt

Godmorgon!

Idag behöver jag ha mitt själförtroende på topp så börja dagen med att peppa mig lite när jag väntade på bussen. Ibland är det de små sakerna som gör skillnad! Hoppas jag, hehe

Hur som helst, är på väg till gymmet och en date med E. Perfekt start på dagen! Testa att ladda ner blogg-appen så nu ska vi se vad de går för.





Puss & Kram

FICK VG!

Hahah åhh, är så glad :D Har glömt att berätta att jag hittade lappen med vilket nummer jag hade på tentan, hade nummer 237! Vilket inte bara innebär att jag hade näst högst i klassen trots att jag missat nästan alla föreläsningar, jag kommer också få VG i kursen bara jag får G på nästa tenta. Hipp hurray vad jag är bra! Så gött när man lyckas överträffa sig själv.
 

Vet att det inte är bra med bilder på bloggen, ska försöka ändra på det! Största anledningen att jag skriver är ju att jag vill komma ihåg allt kul som händer och vad är bättre än att ha massa bilder?

Bio imorgon

Imorgon ska jag på bio med älskade MUF Göteborg! Ska bli kul att träffa alla igen, har inte varit på någon aktivitet sedan stämman för nästan en månad sedan. Filmen vi ska se är Lincoln. Ser mycket fram emot det jag inte vet mycket om honom trots att han ledde nordsidan under inbördeskriget i USA på 1800-talet. Historia var mitt favoritämne i skolan (och det enda ämne som jag alltid har haft MVG) och tycker alltid att det är kul att lära mig mer. Nedan kan ni läsa nåra tankvärda citat från Lincoln som blev mördad 1865.
 
 Det bästa sättet att förutspå framtiden är att skapa den

De flesta är så nöjda som de bestämmer sig att vara.

Bättre vara tyst och bli betrakad som en idiot än att öppna munnen och bevisa det.

Det är inte åren i ditt liv som räknas, utan livet i dina år.

Man ska aldrig skämmas för att medge att man har gjort fel, för det betyder att säga att man är klokare i dag än man var i går.

Det kräver oft mer mod att våg göra rätt än att frukta att göra fel.
Tänk på att en främling är en vän du inte lärt känna.

Framgån beror inte så mycket på hjälp utifrån som på självförtroende

Lincoln


Delar säng med den här gulleplutten


Jag är så lyckligt lottad! Antingen delar jag säng med min älskade Ken-docka till pojkvän eller så sover jag bredvid med den här vita dunbollen. Skönt att aldrig behöva sova ensam när man drömt en läskig dröm eller vill ha lite värme. Bilderna ger dock inte riktigt Birk rättvisa, men håller på att planera in en studiofotografering till honom och efter det hoppas jag kunna visa hur söt han egentligen är!
 

Vecka 1

Då var jag klar med första träningsveckan!
Det har gått väldigt bra och jag tycker redan jag kan märka skillnad. Tycker mina över magmuskler har blivit mycket tydligare, wiho! Har tränat med Erik varje pass vilket har varit väldigt kul! En bra träningspartner höjer verkligen motivationen och jag tycker det är kul att träna med någon som är starkare så man hela tiden utmanas. Det är också bra att träna med någon som kan mer om maskinerna och rörelserna när man själv inte är något expert i gymmet (än, hehe) 2 av passen har varit morgonpass. Älskar det! Jag har inga problem med att gå upp tidigt och gymmet ä så gott som tomt innan nio så det är väldigt skönt. Ett till plus till är att man kan gå runt och vara nöjd resten av dagen för att man redan prickat av träningen! Även om man går runt och är lite extra mör i kroppen.
 
Antal pass: 4 rena styrkepass
Träningsvärk: HEMSK! Speciellt efter benpasset
Ökade: Tränade inte förra vecka så vet inte skillnad
Cardio: Hanns inte med, fokus på övningskörning istället. Säkert kört över 3h timmar som jag istället hade kunna lägga på cardio, men det kommer
Ridsport: 2 bra pass! Ett pass med trim och ett med hoppning. Fick upp flåset och det var sjukt kul!
Kost: Same old, same old
Vikt: Inget att jämföra med so long
Jobbigast: Inget var jobbigt än så länge, bara kul! Woop woop
Bäst: Morgonpassen!

Hektiskt liv

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen men har haft fullt upp. Igår hade jag en effektiv dag. Började med körlektion vid åtta, sen direkt till Handels och föreläsning som jag fick gå tidigare från då jag skulle jobba. Slutade vid 16 och då åkte jag direkt hem och övningskörde tillbaka till stan, för att tillslut komma hem till Erik. Såg en dokumentär (Catfish, jättebra, se den!) och sedan skulle Erik öva på sin redovisning för mig och eftersom han (som vanligt) stått för all matlagning och disk under kvällen så fick jag ställa upp. Kom inte i säng förän sent och klockan ringde tidigt imorse då jag skulle till gymmet innan skolan. Var på föreläsning till ett och kom sen hem, helt slut. Fick sova en stund på soffan och vaknade sen av att jag var jättehungrig. Gissa om jag blev glad när jag hittade en portion spagetti och köttfärssås i frysen!?
 
Puh. Nu har jag fixat med banken, västtrafik och andra saker jag var tvungen att ta tag i (duktigt!) och nu är det bara 1.5 timme tills jag ska åka till stallet. Har ingen skötare idag så måste lägga en timme på att mocka och göra maten. Har seriöst inte mockat på tre månader, men idag kommer jag inte undan, haha. 

Det som är skönt med att ha så här mycket att göra i vissa perioder är att man verkligen uppskattar de dagar man kan ta det lite lugnare. En slapp helg med promenader i solen, mycket sömn, bra böcker och god mat hade inte var fel nu. Man känner sig lite som en tant när man bara längtar efter lite lugn och ro men så kan det vara ibland. Så länge det inte är något långvarigt tillstånd så är det väl okej?
Jag imorse
 

Fulaste jag sett

Häromdagen när jag gick förbi utanför vår gata fick jag se något gult sticka upp genom vardagsrumsfönstret. Undrade vad det var för något för hur mycket jag än funderade kunde jag inte komma på vad vi hade för något som är gult och en meter högt. När jag kom in fick jag se den här fruktansvärda, hemmasnickrade kattleksaken! Mormor hade varit "snäll" och kört hit den eftersom vi kunde behöva den 40 år gamla klätterställningen nu när vi har skaffat katt... Hon tyckte den såg lite tråkig ut så piffade upp den med en Norrlands gulds mössa med en tofs som såg kul ut. Hahah! Får bli en tur till sopptippen i helgen.

 



Mer bilder från Valdi

 

Tentaångest

Det har hänt en jobbig grej när det gäller förra tentan. Trodde innan tentan att jag hade chans att få VG, trots att jag varit sjuk i en vecka och varit i Frankrike en vecka och missat drygt hälften av föreläsningarna. Tyvärr så var tentan svårare än jag trodde, men jag svarade ändå på allt så jag borde klara den. Nu är grejen den att tentaresultatet har kommit upp i korridoren i skolan, och jag tror inte mitt resultat kan stämma. Man får ett nummer när man skriver tentan för att det ska vara anonymt när läraren rättar den (mycket bra!) och efteråt skrev jag inte upp vilket nummer jag hade eftersom jag var säker på att jag skulle kolla ihåg det, dum som jag är. När resultatet nu kom upp och jag kollade på det nummer jag (tror jag) hade visade det sig att resultatet var näst högst i klassen och en bra bit över VG-gränsen. Men så bra tror jag verkligen inte det gick för mig på tentan....
 
Åh, håller tummarna för att det är jag som har nummer 237 och helt enkelt har överträffat mig själv! I veckan publiceras resultatet även på webben och då får jag reda på vilket resultat jag verkligen hade. Hoppas verkligen 237 is my lucky number!
 
Jag i Barcelona, funderar på att lägga upp lite bilder från gamla resmål, är så sugen på att åka iväg någonstans!

Strålande humör

Hemma från stallet nu, och nu vankades det tacos och mellokvälll med familjen och Erik ♥ En riktig svennebanan kväll! Ska snart gå ner i vardagsrummet, sätta på bioljudet och tänd massa ljus så det kommer i rätt mode men tänke berätta om dagens träning först.
 
Hoppträningen idag var MAGISK. Inte så att vi hoppade de svåraste kombinationerna, långt ifrån, men fick känslan av att kunna hoppa höghus. Zippan var jättemjuk och fin i kroppen och bara väntade på vilket som skulle bli nästa hinder hon skulle få hoppa. Behövde bara visa henne hindrerna och så hoppade hon som en katt över. Är det inte drömmen att man känner så för en häst man hoppat in själv och tränat tillsammans med i nio år!? Åhh, så himla glad över att vi hade sånt flyt. Hoppade tre låga banor på sjuttio, åttio med tre studds i, 2 räcken och en kombination med ett galoppsprång emellan. Allt gick perfekt! Efteråt var hon inte ens ljummen och när jag travade av henne hade hon monstersteget och känndes hur fräsch som helst. ÅHHHH. Ni som inte hållt på med hästar eller haft en skada på eran och sedan tagit er tillbaka kan inte förstå hur jävla gött det känns. Magiskt helt enkelt.
 
Mamma avslutade hoppträningen och inledde förfesten med ett hattrick på en tålmodig häst, haha.

Blivit publicerad!

Har fått ett debattinlägg jag skrev till studenttidningen spionen som ni kan läsa HÄR publicerat! Tidningen går ut till alla stundenter som är med i kåren vid Göteborgs universitet med 24 000 helårsstudenter. Spännade att se vad jag får för respons, än så länge har den fakitskt bara varit positivt!
 
Lite kuriosa är att jag faktiskt har varit inne hos SSU på Järntorget två gånger. Min kompis satt tidigare i deras styrelse och två gånger när det inte fanns några bord lediga när vi köpt sushi åt vi där istället. De var trevliga, tills de kom fram att jag var med i MUF. Då var det anklagelser som saknade all form av relevans om alla möjliga saker de då antog jag stod för... Men deras ombudsman, som jag tyvärr glömt av namnet, på var väldigt trevlig! Försökte utmana SSU när det kom till Blodomloppet förra året då vi kunde få publicitet till den viktiga blodgivningen och göra en rolig aktivitet tillsammans men de nappade aldrig, hoppas det blir annorlunda i år!
 
Jag har också besökt flera av de "ljuspunkter" som rekomenderas i numret jag kritiserade. En kulturell aktiviet ska ju inte ha någon politiskt färg men när det kommit fram att jag varit liberalkonserativ på de cafér och pubar som tidningen rekomenderar har man fått allt annat än ett trevligt bemötande. Trist! Jag tycker man ska acceptera alla, oberoende politiskt ståndpunkt. Man vill ju oftast komma till samma mål, har bara olika vägar dit.
 

Det där med jämställdhet

Självklart är jämställdhet en viktig fråga, det har jag alltid tyckt. Men som debatten ser ut idag, när stor del inte handlar om löneskillnaden som finns mellan män och kvinnor utan om hur många procent som läser en viss utbildning eller om det är 50/50 i bolagsstyrelserna runt om i landet tycker jag debatten bara blir uttjatad. Det är inte viktigt att det utbildas exakt lika många kvinnliga som manliga piloter, det är däremot oerhört viktigt att kvinnohatet som finns bland många män, och dödar och förstörs många kvinnors liv, stoppas. Det är det debatten borde handla om.

 

Jag har levt i knappt 20 år och aldrig någonsin känt mig begränsad av att jag är kvinna, snarare tvärt om. Har jag varit ensam tjej bland flera killar har det istället lyfts fram som något positivt och man har tagit extra mycket på min åsikt. Även om det kan låta som i debatten att man är förtryckt om man är kvinna 2013 i Sverige är det långt ifrån många kvinnors vardag.

 

När jag tog upp det faktum att det är betydligt färre kvinnor som söker till olika former av styrelser med en vän och det därav inte är konstigt att de flesta i styrelserna faktiskt är män, tyckte hon att det var patriarkatet som var orsaken. Att kvinnor helt enkelt inte vågar gå emot de normer vi är uppväxta med och söka posterna. Kan det vara så, 2013?

Om så är fallet är det ju ännu viktigare att framgångsrika kvinnor lyfts upp så att de kan inspirera dessa som ”inte vågar” gå emot patriarkatet. Men det kan ju också vara så att det helt enkelt är fler kvinnor som är intresserade av att läsa till sjuksköterskor och färre kvinnor än män som är intresserade av att sitta i bolagsstyrelser. Att kvinnor och män helt enkelt inte har exakt lika intresseområden. Är det något fel med det? Att män och kvinnor vill och drömmer om olika saker?

 

Enligt min mening är det fel om det är diskriminering pga. ens kön som gör att man inte vågar söka sig till vissa tjänster och drömma om en viss framtid. Men så länge alla vågar drömma om och söka de jobb de vill och inte i ansökningsprocessen bli värderad efter sitt kön, är det väl helt lugnt att vi gillar olika saker. Vi människor är individer och vill olika saker. Låt det vara så.

 

Det är när man börjar generalisera och knyta an vissa egenskaper till ens kön som hela debatten blir fel. Varför är man så extremt fokuserad på att det ska vara lika delat mellan könen? Man är ju så mycket mer än ett kön. Jag vill i första hand bli beskriven som individen Sally, inte som tjejen Sally. Att istället se hur fördelningen är inom olika områden beroende på personers framtidsdrömmar, bakgrunder, ekonomiskaklass, intressen, inställning och attityd är mycket mer relevant att jämföra än varför det är uppdelat på ett visst sett mellan könen. Det är såklart mycket lättare att beroende på vad personer har mellan benen tillskriva dem vissa egenskaper och dra slutsatser utifrån det, men det ger ju inte en ärlig bild av hur jämställdheten är ändå. Det kan vara hälften män och hälften kvinnor på en arbetsplats, men när man granskar det närmare kan det vis sig att det endas är 10 procent av de anställda som har barn. Är den arbetsplatsen då jämställd? Enligt pappret, ja, enligt verkligheten, nej.


Jag önskar att samhället kunde inse att vi människor är så mycket mer än vårt kön. Det finns män som är stressade, snälla och drivna och det finns kvinnor som är taskiga, omotiverade och chefer. Våra egenskaper som människor bestäms inte beroende på om vi är kvinnor eller män. Kan ni inte inse det, snälla?

 

 

Fredag

Åh så gottit med fredag!! Har idag varit på föreläsning, tycker det fortfarande är riktigt kul med nationalekonomi, lunchat med min babe och sedan jobbat till fyra. Min kollega skulle iväg på seminarium så fick vara själv i butiken nästan hela passet och det gick bra :) Var bara en sak jag inte visste hur jag skulle lösa och då kunde jag få lite vägledning via telefon, woop woop! 
 
Min stackars pappa ligger hemma med feber... Vad är det med män som är sjuka? Det är så mycket mer mesiga än kvinnor som är sjuka, fakitsikt. Senast pappa hade feber var jag gullig och köpte Illustrerad Vetenskap till honom och  då var han så trött att han inte ens orka kolla i den (blev alltså ingen tidning till honom denna gången). Jag menar, är inte hela poängen med att vara sjuk att ligga hemma och läsa och se alla filmer man missat? Erik nackspärr idag och då kan han inte röra nacken det allra minsta för att det gör såååå ont. Så går runt som han är stelopererad. Alltså... 
 
Kvällens planer är att äta middag hemma och sen bege mig ut på stan och träffa en vän jag inte träffat sen december, ska bli kul! Vad ska ni hitta på? :)

 
 

Dag 4 av 91

Sitter och pluggar mikroekonomi men kan inte hålla mig utan börjar kolla flygbiljetter till Adeleide och googlar surftjejer, hehe. Så snygga! Ska kicka till gymmet strax så jag överhuvudtaget vågar visar mig på stranden när jag kommer fram.... Vi (Erik) ska bara hämta tvätten och sen är det ett hårt pass för axlar och bål som står på dagens schema! Vad ska ni träna idag?


 

Världen är verkligen liten

Min kollega berättade igår att hon hade varit och hälsat på sin kompis i Polen som pluggade till veterinär. Jag sa då att jag minsann med hade en kompis som pluggade till veterinär där och sen visade det sig att det var samma person vi kände! (Egentligen skulle jag hälsa på henne om två veckor men det blir inte av... Varför får jag ta en annan gång) Haha, hade ingen aning om att dom kände varandra och då har jag ändå känt Isabell som pluggar i Polen sen jag var 12.

Igår kväll var jag ute och tog en öl med en vän som vanligtsvis pluggar i USA men är hemma under våren på praktik och då visade det sig att vi hade samma studievägledare som jag och Erik, nämligen Lars! Han hjälpte henne ansöka för tre årsedan och nu ska han hjälpa oss. Finns säkert över 20 stycken som jobbar på den resebyrån  vi ska åka med och så har vi fått samma. Vad är oddsen för det? 
 
Visst, vi lever alla i samma stad så är väl inte så konstigt att man träffar och känner gemensamma personer men jag tycker det händer ofta när man är utomlands, och inte bara på de vanligaste Svensson-ställerna, att man stöter på personer man känner från lilla Sverige! Både när jag har varit i Grekland och Turkiet har jag träffat en tjej som jag lärde känna på Malta 2008. Har aldrig träffat henne i Sverige men utomlands har vi råkat på varandra flera gånger, haha lustigt det där.
I Moskva 2011 då jag faktiskt inte sprang på någon jag kände sen tidigare, förutom Erik som jag hälsade på då
 
 

Dag 2 av 91

Tänkte börja dagen med en power walk men fastnade helt i Zlatansbok. Redan läst 150 sidor sen igår kväll! Så hann inte med det och nu när jag kom hem var jag tvungen att prioritera övingskörningen. Ursäker och mer ursäkter. Men ska ta tag mer i gående när jag klarat kortet! Blev i alla fall ett rejält armpass. 4 övnigar för triceps och 3 för biceps. Tänker gå över till 8 kg hantlarna nästa pass! Började med 5 kg så det går framåt iaf, tjuhu! Och benpasset + ridningen igår har satt sina spår. Har sån träningsvärk i benen idag att jag fick använda handikappstoan och fick frågan om jag hade skoskav för att jag haltade...
 
 

Lunch och sol

Tog en härlig lunch i Linné med Johanna idag. Kunde sitta ute och dricka vårt kaffe efter lunchen utan att frysa och bländas av solen! Riktigt härligt med så mycket vårkänslor idag. Men jag måste verkligen lära mig höger och vänster... Skulle gå på vänster sida av vägen från Handels till Linné och möta Johanna där, men tror ni inte att jag gick på höger hela vägen!? Såklart helt säkert på att jag gick på vänster. Är ett under att jag inte gjorde fel på höger och vänster på uppkörningen!
 

Dag 1 av 91

Har räknat ut att det är 13 veckor kvar tills det är första juni, alltså 91 dagar. Ska se till att verkligen satsa stenhårt för att komma i mitt livs form tills dess! Ska bli starkare, snyggare, minska min fettprocent och bli vigare.
 
Börjde dagen 08:00 på gymmet med Erik för ett benpass. Vi hann bara med 5 av de 8 övningar vi tänkt göra då vi var tvugna att skynda oss till skolan. Även om tanken var 8 övningar så är 5 bra mycket bättre än inga övningar alls och jag kan säga att mina ben var som spagetti efter passet så kände att jag tog ut mig ordentligt ändå. Kommer ha en djävulsk träningsvärk imorgon men det är det värt!
 
12 timmar senare var det dags för dagens andra pass - ridning! Tog hoppsadeln, hopptränset och den löpande martingalen och tänkte rulla på många varv i galopp. Tyvärr var det sju andra som skulle rida samtidigt som mig och 7 hästar som både skrittar, travar och galopperar åt olika håll i ett område av 20*40 meter sätter vissa begränsingar. Red 45 minuter och fick in rätt mycket galopp ändå, så är nöjd. Z var väldigt fin efter gårdagens hoppning men jag behöver rida in lite mer i handen (sorry för alla hästtermer ni som inte fattar) men det är lite svårt när man måste passa så man inte rider in i någon. Får ta det på lördagen då vi har bokat manegen istället!
 
Nu ska jag strecha lite och sen krypa ner i sänge, ska börja med Zlatanboken idag, vad jag har längtat!
Mamma och Z laddade inför att gå in på dressyrbanan på hemmaplan 2010!

Får tillgodoräkna mig, yes!

Har nu fått det svart på vitt att jag får tillgodoräkna mig de kurser jag sökt i Australien av vår studievägledare! Satan i gatan vad gött. Nu återstår det då bara att komma in och att klara kurserna. Känns som vi tar små steg närmare vårt äventyr hela tiden :-)
 

Tips om smycken!

Eftersom jag har jobbat i en smyckesbutik sen november och hunnit snappa upp ett och annat tänkte jag ge er lite tips på vad man kan tänka på om man vill hålla sina smycken fina länge.
  • Ta alltid på er parfym/hårsprej och dylikt INNAN smyckerna, ta alltså på er smyckerna sist! Smycken kan skadas allvarligt av parfymer och hårsprej och då är de inte så roliga att ha på sig
  • Använder ni bijouterier, ta på ett lager med genomskilnligt naglack så slits de långsamare
  • Silver oxiderar, svartnar, när man använder det av svett, parfym och dylikt och guld kan tapa sin lyster. Putsa det så det håller sig fint! Man kan anitngen köpa en burk med dipp som rengör på djupet för ca 50 kr eller en putsduk för ca 20
  • Bär inte tunga saker om du har tunna ringar, de deformeras av tyngden.
  • När ni provar ringar, är du varm eller kall? Dina fingrars storlek ändras sig! En ring som passar perfekt när du fryser i november är inte så skönt att ha på sig en varm sommardag
  • Låt inte era bijouterier komma i kontakt med vatten, ta av dem när ni tvättar händerna så håller det mycket längre. Man ska självklart inte heller duscha eller bada med smycken man är rädd om!
 
En annan sak som jag tänkt på är att många säger att dem inte vill använda sina smycken för att de är för dyrbara. Varför köper man inte bara smycken i en prisklass som passar en eller tecknar en försäkring för smyckerna? Jag kan förstå att man är rädd om smycken man ärvt som har ett stort personligt värde för en, men att köpa fina smycken och sin inte använda dem för att de är för dyra är bara idiotiskt. Även om priset på guld har gått upp de senaste åren finns det mycket bättre saker att invistera sina pengar på än just smycken.
 
Ett annat tips är att istället för att köpa ringar på någon av de stora klädkedjorna som HM, Lindex eller Gina istället köpa ringar i äkta silver. De finns fina ringar i silver från 250 kronor och uppåt. Det är ju mycket mer värt att ha en ring man kan ha hela livet och som man inte blir grön om fingrarna av att använda än att ha en ny favoritring som tappar all färg och glans efter en månad.
 
 
 
 
 
 

Hoppat första gången sen december!!

Åh vad glad jag är just nu! Har hoppat för första gången sedan Zippan blev skadad i december. Tror aldrig vi har haft ett så långt uppehåll från hoppningen innan. Z blev så himla glad när hon kom ner i manegen och såg att den var fylld av hinder, hennes ögon verkligen lös! Hoppade bara 50 cm, två kombinatiner med räcken respektive oxar, studs med 1 m breda hinder och lite kryss att värma på. Allt flöt på och gick perfekt! När vi hade hoppat i 40 min hade hon verkligen tänt till, brukar ju vara vår uppvärming i vanliga fall, men bröt där. Tänker bygga på låååångsamt nu så inte skadan går upp.
 
Går allt bra är planen att jag ska köra markarbete/småhinder en dag i veckan och hoppa en dag i veckan så fort paddocken tinar upp så man kan rida där. Kommer bli a-a-amazing! Blir i alla fall en tävling i vår med, har ju problem med lastingen igen, men den på hemmaplan kan vi ju bara inte missa så länge vi har hälsan ;-)
Ska snart krypa ner i sängen, har badat och myser i min röda mjukisdress nu. Ska träffa min Älskling på gymmet 08:00 imorgon. Var det någon som sa att man blev tjock av att ha pojkvän?

Varför just Australien?

Tänkte berätta lite mer om varfördet blev just Austalien vi ska åka till. Det hela började med att jag och Erik pratade om att det hade varit kul att lära sig engelska helt perfekt. Erik hade nyss kommit hem från 6 månader i Ryssland och vi var båda överrens om att vi inte ville vara utan varandra så länge igen. Så då började vi fundera på vart vi kunde åka tillsammans! Var en häftig känsla att sitta med värlskartan framför sig och fundera på vart vi ville åka.

Vi började faktiskt med att kolla på Sydafrika och kontaktade ett universitet där. Tyvärr var det väldigt svårt att få konkreta svar på hur man ansökte och vad det kostade. Så istället valde vi att vända oss till en organisation som hjälper svenska studenter med utlandsstudier. Var på ett möte och blev rekomenderade att åka till just Australien eftersom de har utbytesår där eleverna själva får välja exakt vilka kurser man vill läsa och post graduate utbildnigar på ett år istället för två som de är i USA.

 

Oceanen bästa unviestiet är med i group eight och de var de vi riktade in  oss i första hand. Dock visade de universitet som  tillhörde group eight sig vara riktigt dyra och då inget alternativ för oss. Men vi hittade UniSA som tillhör group eight när det kommer till buisness, men inte övriga studieområden som tex. naturvetenskap. Den skolan hade ett kostnad vi hade råd med men erbjöd ändå en väldigt bra utbildning sett till internaitonell rankning! Den organisationen vi först kontaktat och haft möten med hade dessvärre inte något sammarbete med UniSA så då fick vi istället vända oss till Study Abroad som hjälpte oss att skicka in ansökan.

 

Nu är det bara fyra månader kvar tills vi ska åka till andra sidan jorden! Känns som man kommer kunna fatta det mer när man bokat flygbiljett och då kan vi verkligen börja räkna ner de exakta dagarna! Ihhhhh

Jag har mest varit intresserad av surfing, vattentemperaturer och dykmöjligheter när vi har kollat på de olika universitet medan Erik har koncentrerat sig på rankningarna. Vår tid i Australien kommer ju innebära väldigt tuffa studier men också ett två månaders långt sommarlov och då vill jag åka runt och se östkusten! Det måste man ju göra när man ändå är där nere, eller hur!?
 

Min helg

Haft en lugn och skön helg. Kändes som det kunde behövas, för ska börja med mitt nya träningsschema nästa vecka! I torsdags (tog helg tidigt denna veckan) var vi då på bio, såg A good day to die hard. De två första filmerna var bra men denna hade väldigt dålig story, sett det 1000 gånger förr kändes det som. Somnade till och med i slutet...
 
I fredags blev det shopping, 2 kavajer, 2 byxor och ett skärp, och lunch på Gourmet Korv. Korv är ju den nya trediga snabbmaten efter hamburgare men jag måste säga att hamburgare är mycket godare! Och lättare att göra själv. Kommer dröja länge innan jag stoppar min egen korv, hur trendigt det än må vara. På kvällen var jag i stallet, första galoppen 2013! Har ju inte ridit alls de senaste och kände mig riktigt ringrostig men kommer väl snart in i det igen.
 
I går var det först jobb på schemat och sen middag hemma hos mormor med kusinerna och deras pojkvänner. Mormor hade köpt över 4 kg revbenspjäll (!) och budapestbakelser som vi kalasde på och massa gott att dricka. Spårar alltid när vi är tillsammans och de samtalsämnen som togs upp i slutet tänker jag inte nämna här. Haha, skrattde så jag fick ont i magen.
 
 

SKICKAT IN ANSÖKAN!

En roligare sak som också hände igår är att vi nu har skickat in ansökan till universitet i Australien!!! Wiho! Var på möte med vår studievägledare Lars på studyabroad i en timme och en kvart igår och han hjälpte oss skicka in alla papper och vi fick lämna in våra betyg. Känns skönt att vi har tagt ytterligare ett steg mot vårt livs äventyr!
 
UniSA beskrivs ofta som det bästa av två världar. Samtidigt som du har nära till strand och badliv ligger Brisbane med sitt stadsliv endast 1 timme bort med bil. Campus beskrivs som personligt och välkomnande med moderna byggnader som är fullt utrustade med den senaste tekniken. Omgivningen är rik på djurliv så bli inte förvånad om du får sällskap av en kängru på campus! Universitet är känt för sina små och personliga klasser och någon beskrev det som att "alla lärare kommer ihåg ditt namn". De flesta lärarna kommer från branschen vilket resulterar i att undervisningen blir väldigt "up to date". USC har ett flertal gånger även blivit belönade för just kvaliten på undervisningen och fick 2012 "5 stars" av The Good Universities Guide.  
 

Kuggade uppkörningen

Igår var det dags för mig att köra upp! Hade varit väldigt nervös i flera dagar men när det väl var dags insåg jag att jag inte kunde göra mer än mitt bästa och då blev jag lugn. Skönt! Inte lätt att köra och vara hypernervös samtidigt.
 
Fick köra en Volvo V. 50, en modell jag aldrig tidigare suttit i. Såg med en gång att växlarna satt annorlunda än vad vad jag var van vid, men det var inte så svårt att anpassa sig till som tur var. Fick börja med att göra en mycket enkel säkerhetskoll, skulle bara kontrollera att bromsarna fungerade. Jag och pappa hade övat som tokar på säkerhetskontrollerna kvällen innan så det var inga problem.
 
Sen fick jag köra upp på motorvägen. Fick köra mot västra Göteborg, vända och sen köra tillbaka mot Mölndal. Fick sedan köra i bostadsområdet Åby. Där har jag kört flera gånger förut så det var inga problem. Är ett ställe som är lite lurigt, alla kör som om vägen är en huvudled trots att den egentligen inte är det, men det hade jag ju koll på eftersom jag kört där innan. Fick också köra in i själva bostadsområdet och backa runt ett hörn. Jag sa att det var lite svårt att se bakåt när man är så kort och då sa körledaren att ett tips kunde vara att ställa in backspeglarna bättre. Det hade jag ju redan gjort noga från start... Så struntade i det och fortsatte backa. Precis när bilen kommit runt hörnet så sa körgubben att vi kunde köra vidare. Blev lite nervös då när jag inte fått backa färdigt och trodde att jag kanske hade missat något viktigt, uppsyn etc.
 
Efter det körde vi tillbaka till trafikverket och jag fick parkera. Fick parkera hur jag ville så behövde inte backa in eller något sådant. Sen skulle då resultatet komma! Var lite nervös för två saker, dels att han pratade om backspeglarna när jag skulle backa och dels att jag visste med mig att jag hade kört i 60 en bit när det var 50.
 
Då berättade han att jag inte klarat uppkörningen då jag hade gjort fel på ALLA rondeller när jag skulle svänga till vänster. Jag frågade om det var något annt jag hade missat på, backning eller ecodriving, men det sa han var helt perfekt! Han sa att jag körde lungt och tryggt och var rolig att åka med. Han var förvånad att jag inte kunde köra rondellerna på ett riktigt sätt när jag kört hos körskola. Felet var tydligen att jag i dubbelfiliga rondeller skulle ha bytt till de högra körfältet innan jag kom till den vägen som ledde rakt fram. Enligt honom skulle man alltså köra i den inre filen endast 1/3 varv. Det hade jag ingen aning om....
 
Så var väldigt tråkigt att jag kuggade! Var iofs skönt att det var på en sak jag inte kände till, så det inte var jag som råkade göra något jag visste var fel, men är ändå en liten grej att kugga för. Han sa att det kanske kunde bli en liten extra säkerhetsrisk genom att inte byta körfält tidigt. Har aldrig hört om, läst i teorin eller sett någon som byter körfält så tidigt så vet inte om det verkligen är så man ska göra eller om det var denna gubben som dömde efter sitt eget sätt. Någon läsare som vet? Är nöjd med att jag klarade de momenten jag tycker är svåra, backning och motorväg, men nu måste jag ju visa att jag kan dom vid nästa uppkörning med, nervöst!
 
En sak jag undrar över är att trots att han sa till mig att det bara var rondellerna som var fel, allt annat var godkänt, så hade han kryssat i fler saker i protokollet som var felaktiga. Får man göra så, måste inte inspektören berätta om alla fel man gör så man vet om det? Stod bla. att uppsikten, rikstänkandet och samspelet med andra trafikanter var bristande, kryssade han i det bara för att jag körde fel i rondellerna enligt honom, eller hade jag dålig uppsikt och dylikt i allmänhet!?
Jag i  tisdags, innan jag gjorde teorin. Var nästan mer nervös för teoriprovet!

Tre månader från och med idag

Idag är det första mars. Om tre månader är det alltså första juni och då ska jag se resulat av min träning. På tre månader kan man komma långt! Jag tänker i 3 månader framåt:
 
1. Träna igenom alla muskelgrupper en gång i veckan det vill säga, armar, ben, rygg, bröst, mage och axlar. Tror det kommer bli ca 3 pass / veckan
 
2. Powerwalka varje dag jag inte är i stallet, rör mig ändå non stop när jag är där. Promenader är som bekant den bästa fettförbränningen och det är fettet som ligger mellan mig och mina magrutor...
 
3. För att verkligen se resultat måste man även inkludera kosten. Det tänker jag göra, men vet inte i vilken utsträckning än. Det är ju egentligen inte svårare än att göra av med mer än du tar in men att göra det i verkligheten är en anna femma.


Jag har även en hemsk förebild tagen. Den får ni se om några månader och då ska ni verkligen få se skillnad!
 
 
Hur vältränad tänker du vara om tre månader?