Last night

Det blev efter lite velande fram och tillbaka en liten mini-utgång i går i alla fall. Var hemma vid 12 igen så jag orkade upp på till mötet med min grupp i marketing som var klockan åtta. Vet inte hur det gick till men på något sätt har min grupp bestämt att vi ska träffas klockan åtta varje fredagsmorgon, trots att torsdagar är den största utgångsdagen för studenter här...
 
Nu är jag hemma och fasar lite inför min föreläsning som börjar klockan två. Föreläsarna här är verkligen inte alls som på Handels. Hon jag har idag är mest extrem, så fort någon kommer sent så säger hon "Jaha, nu passade det att komma" högt inför alla 100 personer i salen, om någon viskar så blir hon heeelt tyst i flera minuter och hon kan gå fram till vem som helst, när som helst och ställa de mest invecklade frågorna. Jag bruka sitta längst bak och hoppas hon inte väljer mig! Känner mig inte HELT bekväm att svara inför 100 pers på engelska i en mikrofon,  på en mycket kryptiskt fråga som kan handla om allt mellan himmel och jord. Om någon går från föreläsningen för att gå på toa eller liknande uppmärksamar hon det alltid inför ALLA och bara "Hoppas det går bra! Ha en kul helg! Drick inte för många öl! Hoppas det går fort! Well weel young man.. where are you going, haaaaaa?" Hu! Kulturkrock big time. 
 
Kom ihåg att tänka på bloggen igår med så här har ni tre bilder från igår:

Från Colombia, Chile, Australien och Kanda. Är så häftigt att man umgås från personer från hela världen här!

At the zoo

Här är några fler bilder från ZOO:t! Tycker det är lite blandande känslor att gå på zoo, man vill ju att djuren ska ha det så bra som möjligt och det har de ju inte när de är i fångenskap. Dock fanns det många arter som var på zoo:t som var nästintill utrotningshotade, av vissa fanns det bara 300 stycken kvar, så då är det ju bra att de bevarar djuren och bedriver uppföding av dom. Alla djuren såg ut att ha bra hull och såg friska och välmånde ut, även om de inte hade en hel savann att hoppa omring på.

Såg lejon, pandor, apor, tigrar och andra stora djur men jag måste säga att de allra häftigaste att se var meerakaterna! Ni vet Tiimon i Tiimon och Pumpa? Såna  djur var det. De var så extremt sociala, sprang runt, lekte med varandra och hade nästan en liten show för människorna som kollade på dom. De sprang upp och ner på pinnar, spanade och skällde på girafferna som var bredvid dom. När det kom ett flygplan stannde alla upp och kollade på det tills de hade passerat. Sååå söta! Vill ha några i trädgården hemma.


Katastrof

Jag orkaaaar inte. Hur ser jag ut!? Hahaha. Förra torsdagen var jag som sagt på The Duke med några vänner. Hade inte tänkt att gå ut först men frågade om jag behövde byta om innan och dom bah "Neeeejrååå, det är så casual så, du kan gå så där" (fast på engelska då)Hade alltså bara lite mascara på mig och fett hår i en tofs. Yummie.
 
Det kanske är så, flyttar man till USA blir man fet av all fet mat och flyttar man till Australien så tappar man all stil? Alla är så laid back här. Skulle jag gå ut så här i Sverige skulle jag ALDRIG komma in. Här skulle ingen bry sig om man så skulle gå ut i pjamas. Alla går runt i bekväma kläder men jag trivs verkligen inte i det. Det är inte så att jag tycker jag är skitful nu om ni tror det, verkligen inte, men jag känner inte igen mig själv. Tycker det är halva grejen att fixa sig när man går ut. Det är inte JAG som jag ser på bilderna. Det är någon annnan. Jag är ingen tjej som går ut med fett hår utan smink blek som ett lakan. Nej, nej, nej, ikväll ska sminket och klackarna på, några rimliga kläder och så ska jag ta en dusch så jag känner mig som en människa. Så här kan jag inte gå runt. URK! 

Föresten här ser ni de vedervridiga shotsen som säljs nästan gratis här. Jägerbomb i engeridricka!
 
 För bara några månader såg jag ut så här. Vad var det som hände!?! Dumma Adelaide....
 
 

Yeay!

Kom precis hem från skolan där jag skrev ett prov i accounting. Det gick bra! Är så lättad. Är verkligen skönt när allt tid man lägger ner på att plugga hemma ger resultat. Men hårt arbete lönar sig väl så gott som alltid? En sak som skiljer proven från Sverige är att det är mycket kortare om tid här. Skriver man tenta i Sverige brukar jag alltid ha nån timme över och det är väldigt få som sitter tiden ut. Här sitter ALLA tiden ut och skriver så pennorna glöder, hela tiden. Annras har man inte en chans att hinna svara på alla frågorna. Jag hoppas verkligen att man har mer tid på finalsen (de stora slutproven som är som tentor) annars kommer det vara tre VÄLDIGT stressiga timmar. 
 
Nu ska jag iväg till gymmet och sen får vi se vad som händer ikväll! Hade tänkt att gå ut men många av våra kompisar ska iväg till Sydney och Melbourne över helgen så kanske blir hemma istället. Är inte så kul att gå utan dom och vi behöver spara krafterna till morgondagens Fire och Ice Party!
 

Film från Kangaroo Island

Har fortfarande ungefär 3789479823stycken bilder från Kangaroo Island jag inte visat er men här har ni iaf en FILM! Vi var så sena till färjan, körde fel väg säkert 5 gånger, men lyckades preciiiiis hinna med den! Dessutom var det full PANIK när vi började köra. Här är det nämligen vanligt att man lämnar tillbaka bilen med tom tank. Så vi hade en bil med en knapp liter bensin i. Tror ni vi hittade en bensinmack smidigt!?! Nej, nej, nej. Trodde först att vi hittade den men det visade sig vara ett ställa där man bara kunde TVÄTTA bilen. Ahhhhh. Tur att det var Liv från england som är van att köra på vänster sida som satt vid ratten, jag hade stannat bilen och börjat grina av frustation!
 
Resan var verkligen helt fantastiskt, once in a life time helt klart. Kolla på omgivningarna på vägen till färjan och tänk er sen att själva ön är 10 gånger så häftig. Då är ni nära! (Dock kanske min skakiga lilla film inte riiiktigt ger rättvisa till hur de ser ut egentligen, men ändå)


...

Idag begravs min vän hemma i Sverige. Det känns så surrealistiskt, avlägset och sorgligt att jag inte kan förstå det. Önskar att jag kunde gå på begravningen som en sista gest mot henne. Då hade jag kanske förstått att det verkligen har hänt. Att hon är borta. Just nu går det inte att ta in. Hör hennes röst och skratt i huvudet och tänker att jag kommer få krama om hennes när jag kommer hem. Få berätta allt som hänt här borta. Jag har pratat med vårt program så sex flaggstänger på Handels kommer hissas på halv stång idag för att hylla henne och jag har fått hjälp att buda blommor till begravningen. Klassen ska pckså ge blommor. Känns bra att göra något praktiskt men önskar att jag kunde vara närvara. Alla mina tankar är hos henne och de närmaste anhöriga. Hoppas att jag ALDRIG behöver gå igenom de dom gör just nu. Förstår inte hur dom klarar det. 
 
Kommer så väl ihåg sista gågen vi sågs. Det var den sjunde juni. Skulle ta bussen tillsammans till vår sista tenta för terminen. Jag var för en gång skull i tid till bussen men när jag kom på den såg jag henne inte någonstans, fast att hon ska gå på hållplatsen innan mig. Ringde henne men hon svarade inte. Sen fick jag ett sms "Missa bussen, liftar med en kille :P" Hahaha. Gud vad jag skratta. Hon var verkligen en person som gjorde saker man inte förväntande sig av henne. Hon hade ramlat i trappan när hon skulle till bussen och missat den men frågat om skjuts av en kille på parkeringen. Killen släppte av henne på Mölndals Bro och så tog vi vagnen till tentan tillsammans som vanligt. Hahaha, garva hela vägen in till stan. Hon hade lurat killen att det var EXTREMT bråttom för att det var hennes sist tenta innan hon var klar med sin examen och att hon var tvungen att göra den så han körde i världens fart så hon inte skulle missa vagnen, haha. Vi tycke hon hade en sån otur som hade ramlat men var så glada för att det hade löst sig så hon inte missa tentan. Om vi bara visste vilken otur som väntade. Om detta bara hade haft en lika enkel lösning. Men det finns ingen lösning på döden. Hennes plats på bussen kommer alltid att vara tom när jag går på den. Jag kommer alltid kolla efter henne. 

Good days

Är det inte lite ironiskt, jag pratar engelska hela dagarna (nåja, mer eller mindre) men när jag ska komma på en rubrik som består av max sju ord så tycker jag det är supersvårt och sitter och klurar hur länge som helst.
 
Rubriken stämmer i alla fall så bra in på min tillvaro här just nu. Jag börjar komma in i någon sorts vardagsrytm och jag tycker verkligen att det är så skönt. Har haft två näst intill perfekta dagar. Igår var jag på föreläsning, pluggade två timmar i biblioteket, åt lunch med älsklingen och såg ett favortiavsnitt av Solsidan, skypade med mamma och pappa, plugga en timma, sen hade jag en lektion som klarade ut en del frågor jag hade, efter det körde jag 45 min cardio på (gymmet 20 min/rodde 5/cross trainer 20) och sen gick jag hem och hade filmkväll med gänget.
 
Idag hade jag först en lektion där jag hade ett prov jag kunde svara på alla frågor på, gick hem och bytte om till klänning eftersom det har varit strålande sol här idag och gick till Adelaide ZOO och spenderade dagen där med Erik. Såg så många djur att jag blev helt yr i huvudet. Fick mata kängurus och kunde inte sluta le. Sedan var Erik på roddtärning, jag pluggade nån timme och mailade fram och tillbaka med mina föräldrar (vi har äntligen vår reseplan klar, SÅÅÅ taggad!!) och sedan gick jag och Erik till gymmet tillsammans och körde ett grymt bröst/rygg pass.
 
Som ni märker så trivs jag bäst när jag har massa saker att göra, hela tiden! Vill känna att jag utnyttjar dagen till fullo. Hemma i Sverige både pluggar jag heltid/har hästen ca 3 dagar i veckan/ jobbar extra/gymmar/umgås med vänner och är aktiv i MUF. Älskar verkligen att göra saker så är så nöjd med tillvaron nu när jag har olika saker att göra här hela tiden. Dessvärre blir det inte så mycket tid över till bloggande. Jag håller på att fixa med en ny design och hoppas bli klar med den snart. Ska försöka uppdatera här gång om dagen. Hoppas ni har haft en bra dag där hemma ♥
 
Här matar jag kängrus och getter. Så nu kan jag pricka av "Ha matat känguru" på Australien-listan - woopidoppiedo! 

Lycka i ett brev

Så här glad blev jag fick ett brev från Sverige. Min älskade mamma hade skickat ett litet brev och några svenska skvallertidningar till mig. TACK TACK TACK ♥ Tänk att man kan bli så glad över några tidningar... Haha! De läs under andakt och förvaras på en säker plats. Om någon annan vill skicka lite svenskt godis eller några fler tidningar till mig så är det fritt fram! ;)

 

Busy busy busy

Har en fullspäckade veck framför mig. Även om det är mycket plugg och många timmar lär spenderas på biblioteket är det också mycket kul som händer, så klagar inte! Så här ser min vecka ut:
 
Måndag
- Föreläsning i OB och Buyer and Consumer behaviour och tutorial i OB = Skola i fem timmar
- Sen hem och mer pluggg.... (Kämpa kämpa kämpa)
 
Tisdag
- Föreläsning i accounting
- Tutorial i Accunting (Har ÅRHUNDRADETS svåraste läxa. Skojar inte, jag och Erik har säkert suttit sex timmar med den och vi fattar verkligen inte. Hatar när man inte får ihop siffrorna)
- Skype med mammi&pappi
- Cardio pass på gymmet
- Filmkväll med tjejerna
 
Onsdag
- PROV i Buyer and conusmer behavour
- Adelaide ZOO hela dagen med Älsklingen. SÅÅÅÅ taggad!! Jag♥Djur
- Gymma - Armar
 
Torsdag
- Power walk
- PROV i accounting
- Pubhäng på kvällen på nya favoritstället: THE DUKE!
 
Fredag
- Möte med min grupp i marketing och sen både tutorial och föreläsning i samma kurs
- Gymma ben
- TEMAFEST! Fire and Ice. (Har fortfarnade inte bestämt mig vad jag ska vara. Vad tycker ni?! Eld eller is, is eller eld?! Har en röd klänning och vit hårfärg så kan vara båda... hmmm)
 
Lördag
- Vilodag. (Bara lite plugg och långpromenad inplanerat)
 
Söndag
- P.L.U.G.G.A (1500 tusen ord till 9 september så bara att börja kämpa)
- Träna - Rygg/bröst/mage
 
Jag & ett gigantiskt träd
 

Självdiciplin

Söndag kl 17:00 (Publicerades inte då av någon konstig anledning)

Alltså herregud. Är det något jag kommer ha lärt mig under de här året så är det SJÄLVDISIPLIN. Man får verkligen ta sig i kragen här och tvinga sig att sitta inne och plugga. Händer nämligen roliga saker exakt hela tiden. Denna helgen var det några som skulle på hike, några som skulle shoppa och några andra som skulle laga mat tillsammans. Dessutom så går de flesta ut både torsdag, fredag och lördag. Dessutom är ju allt roligt som händer bara en liten hisstur ner...
 
Så fick verkligen anstränga mig för att sitta inne och plugga denna helgen. Har två prov och en svår läxa (har suttit fyra timmar med den och har verkligen fastnat, ska egentligen bara ta två timmar..) till nästa vecka. Men jag inte ha kul och slappna av om jag känner att jag har saker jag borde göra hemma. Är faktiskt en väldigt bra egenskap. Hade jag inte haft den hade jag aldrig fått något gjort... Men nu känner jag att jag ligger i fas och det är bara sååå skönt och värt det! Nästa vecka kommer inte alls vara lika jobbig nu.
 
Imorse tog jag dessutom i lite extra, gick upp när Erik skulle till rodden 06:15. Pluggade och skrubbade toan och köket. Så nu är det riktigt fint! Men någon måtta får det vara, ikväll kommer alla tjejer hit och så ska vi ha tjejkväll! Får väl uppdatera mig om vad jag missat när jag varit i min plugg bubbla med, haha
Himlen i onsdags
 

Finns fördelar med allt

Är ju lite deppig över att jag inte kan rida eller vara i stallet här med det finns faktiskt en positiv sak med att inte vara i stallet: Man kan fixa naglarna!
 
Har gjort akrylnaglar en gång i Sverige innan och det gör jag aldrig om. Dagen efter skulle jag rida och när jag skulle göra ett tygeltag åt sidan fastnade min nagel i sadeln, så den bändes bakåt. Gjorde så in i helvete ont men fortsatte rida. När jag tog av mig handsken så var både min och akrylnagel lös och det rann blod. Usch, usch, usch!
 
Australien naglar

Thursday at The Duke

Igår lämande jag in två inlämnigar jag hade deadline på idag. Känns så skönt! En artikelanalys i min marketing kurs och en analys av data i Buyer and consumer behaviour. Inte det bästa jag skrivit men de första seriösa jag skrivit på engelska så är nöjd ändå.
 
För att fira lite på kvällen lagade vi mat tillsammans. Blev en godomlig chilligryta med grönsaker, kyckling och ris. Lagade vad vi trodde skulle vara lagom till nio personer men blev aaaaalldeles för mycket. Åt hur mycket som helst.  Sen gick vi till The Duke. De andra brukar gå dit varje torsdag men jag har aldrig varit där. Var ett riktigt bra ställe! Fanns både bar och bord utomhus under värmelampor och delvis under tak (lär vara magiskt på sommaren) och flera dansgolv på två våningar inomhus med olika musikstilar. Vi hängde mest utomhus där de spelade allt från Aqua, Eminem, Grease-låtar och The Queens! De brukar också ha liveband  vid utomhusbaren varje torsdag. Måste säga att musiken ute här är mycket roligare än i Sverige, mycket mer variernade från ställe till ställe. ALLA dansar och ingen bryr sig om hur man ser ut. Gick ut med tofts och lite mascara bara igår, det har nog aldrig hänt i Sverige. 


EM LIVE, HEJA SVERIGE!!

LYCKORUS. Är klar med min ena inlämningen och nästan klar med den andra tills på fredag. Firade med att logga in på facebook (ha-ha, en sån fest) och vad fick jag se!? Älskade Hippson (BÄSTA hästtidningen) hade länkat radiosändningen av EM i hoppning! Hade panik över att jag inte kunde kolla på SVTPLAY innan och satt och var butter och beklagade mig för Erik. Men nu lyssnar jag och har starlistan uppe. Vet inte om jag är gladast över att Christian Olsson, som är min favorit radiopratare leder sändningen eller att TV och Radio-avgiften ÄNTLIGEN går till något vettig. Glad som ett ridskolebarn som får välja häst först är jag i alla fall. HÄR KAN NI LYSSNA
 
Under de här få minuterna jag har skrivit inlägget har har Christian sagt följande UNDERBARA citat:

"Nu får ni vara med, nu kommer vitryssarna, då kan det hända grejer"
"Hästens svans står rakt upp som en flagga, den är glad och lycklig över att den får hoppa!"
"RAMLA HON AV SIN HÄST, efter att ha rivit halva hindret. En oxer. En stor låda i djupled. Hindret alltså. Varför ramlar hon av egentligen?"
"Det är ingen lätt sport det här."
"Man måste vara medveten att man flyger om kring 2 meter i luften. Många krafter i rörelse. Både uppåt, neråt och framåt"
"Ser ut som hästen var in i dressyrstegen PASSAGE"
"Nu fallar de som dominobrickor"
"Kan vara en seg... En krävande morot för det svenska laget att bita i"

14 av 15

Vakande med världens leende på läpparna efter min power nap innan, drömde att jag hoppade Zippan! Hoppas verkligen jag kan göra det igen när jag kommer hem, finns inget häftigare. Känslan av att flyga över hindrerna tillsammans med ett stort djur som bara väntar på att du ska visa nästa hinder, den är magisk. 
 
Hur som helst, tänkte bara gå in och göra mina föräldrar  stolta och säga att jag fick 14 av 15 på min accountingläxa förra veckan. WIHO! Ett löjligt småfel, glömde datum på en balance sheet. Men är ju nybörjare så kan ju inte vara bäst... än ;) Allt handlar verkligen om inställning. Mina kompisar har varnat mig för hur jobbigt och svårt det ska vara med redovisning men jag gick med inställningen att jag skulle klara det och hitta det intressanta i kursen. Än så länge går det bra! Prov nästa vecka, får hoppas det går lika bra då. Bara jag klarar alla kurser här är jag nöjd och tar allt över det som en bonus!

Hoppträning i april, 4 månader sedan men känns som 1 år sedan.

EY YO

Godmorgon! Eller det är väl mer midnatt för er nu,  men ändå.
 Idag är det tisdag vilket i min värld betyder accounting. Förra veckan började vi gå igenom Credit och Debit. Tror inte jag behöver säga något mer. Struligt till 1000 men TROR jag fattar i alla fall.

Ska försöka bli klar med allt på dagens To do-list så snabbt som möjligt. Ska förhoppningsvis hinna skypa med mamma och pappa och börja planera resan på östkusten vi ska göra i december och sen hoppas jag kunna ha tid att blogga med. Har verkligen fastnat för det!
Alla borde ha en blogg. Ska förklara varför för er senare. Tills dess får ni nöja er med två mobilbilde0r på lilla mig, måste kila nu! KRAM

Monday

Hej hej bloggen! Hoppas allt är bra med er långt där borta ♥
Jag har haft en riktigt effektiv dag idag - Me like! Började med fyra timmar föreläsning på raken, hem och plugga och lunch till ett avsnitt Solsidan (har börjat se om säsong 3, så bra!) för att sedan gå tillbaka de 500 meterna till skolan för att ha en lektion till. Efter det så tackade jag nej till pizzakväll med tjejerna och gick till gymmet och körde ett svettigt cardio pass. 17 minuter på crosstrainen och sedan 23 minuter på löpbandet! Blev lite planering inför resan med de andra och sen lagade vi paj på karg och köttfärs. Så himla nöjd med mig själv och tillvaron just nu! Ibland måste man bara följa sin planering och göra det man har tänkt från början. Kommer sova så gott nu. Klockan ringer om åtta timmar och en kvart. Hoppas att morgondagen blir lika effektiv, men det blir den säkert, det mesta blir ju vad man gör det till :-)

Taggad och nöjd tjej!


 
 
 
 

Amazing

Om Kangaroo Island är värt ett besök? Ja! De har tillexempel Australiens högsta branta-klippor-sluttande-ner-brant-mot-havet (hade ett speciellt namn för det som inte finns på svenska). Här ser ni hur det fint det var! Vågorna ser små ut på bilderna men var gigantiska i verkligheten
 
 

Söndagsmys

Ska bli skönt med att börja på en ny vecka. Jag har två inlämningar tills på fredag och läxa tills på tisdag och onsdag plus ett prov vecka veckan efter.  Så blir en hel del plugg. Sedan är min plan att TRÄNA! 4 styrke pass och 2 cardio pass ska avverkas. Taggad till tusen! Dessutom lär det bli en del sociala aktiviter med. Är svårt att få till någon sån där vardagskänsla har som man har hemma. Gott kanske ni tänker, segt tycker jag.

Älskar att ha rutiner och sen kunna bryta dom om man vill. Att komma hem från skolan eller jobbet och mysa inne med kaffe och en god macka för att sen träna, åka till stallet för att sedan komma hem och däcka i soffan och se på aktuellt eller en film. Att ta en dag i taget och göra det så mysiga och bra som möjligt och verkligen längta efter helgen - Det älskar jag! Så ska skapa mig fem vardagar här med skola och träning. Ska avsluta varje kväll med att se de Australienska halv elva nyhererna. Rutiner is the shit.
 
Uppdaterar er såklart om hur det går här. Fortsätt njuta av er söndag, antar att många börjar jobbet igen imorgon? ;) Puss och kram ♥

Är en cool_tjej_93 som går runt i hoodie och keps nu för tiden. Elleeer? ;)

Ready-set-action

Jag brukar tänka på livet som en film där jag själv spelar huvudrollen.
Ska du vara den där person som stressar eller njuter av sin tillvaro? Vill du vara den som kämpar och kämpar för sina mål eller vill du vara den som ger upp? Går det lite dåligt ibland är det bara att tänka att snart kommer det lyckliga slutet, bara jag inte ger upp.

När jag har en dålig dag brukar jag tänka haha åh detta är pinsamt "Vad skulle Legally Blonde ha gjort?". Även om hon mest kan liknas vid en seriefigur är hon en förebild för mig. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag sett filmen men varje gång jag ser den imponeras jag av hur:

1. Hon står upp för sig själv och aldrig låter någon sätta sig på henne
2. Hon följer sina drömmar och fortsätter kämpa även när hon misslyckas
3. Hon prioriterar sina vänner, även om hon har en pojkvän
4. Hon står upp för de som är svagare och ifrågasätter saker och säger till om något är fel
5. Hon kör på sin stil och gör sin grej trots att andra tycker det är fel och att hon borde följa strömmen

Har ni någon förebild eller någon film ni inspireras extra mycket av? 

 

Planering, beer pong och gratis nattshopping

Igår började vi planera resan vi ska göra på mid/spring break. Är lediga två veckor och planen är att bila   till Melburne  med de andra och sedan hänga med Eriks barndomskompis och hans tjej som har flyttat dit och sen flyga eller ta bussen tillbaka. Hade varit riktigt nice, får bara hoppas Erik också är ledig från skolan då, annars får jag väl flyga hem själv... 
 
Sen gick vi till Mark som bor 10 min från oss. Spelade beer pong (mormors förklaring: ett spel där man är 2 lag och ställer upp glas i var sin ände av bordet. Sen ska motståndarna försöka pricka motståndarnas glas med en pingsboll och få ut deras glas så snabbt som möjligt. ) och spelade musik med alla som var med på Kangaroo Island! Mark hade balkong med utsikt över hela stan och diskmaskin - LYX!

Gick vidare till en klubb och dansade lite. Vid halv tre var jag och Matilida hungriga så gick till donken och köpte med oss pommes och satte oss på nestet. Då såg vi att vår fyndhörna hade fyllts på! Har en hörna här på urbanest där de som ska flytta kan dumpa sina saker de inte vill  ha längre. Fanns hur mycket grejer som helst! Hahaha, gud vad vi skrattade. Slutade med att jag kom hem med 2 (!) resväskor, en management bok, en tröja från Esprit och en kjol. Gissa om Erik blev förvårnad när han vaknade och såg vad jag hade tagit med mig? Nu har vi iaf två fina matchande lime gröna väskor och kan åka iväg på äventyr

 
 

Två favoriter

Älskar min mamma som ger mig daglig uppdatering på vad min älsklingar gör där hemma. Dagens höjdpunkt är när det plingar till i mobilen och man får se vad de små liven har för sig. Saknar de så mycket! Djur är verkligen det bästa som finns och jag vill aldrig vara utan en liten hårig krabat.

 

Glada nyheter!

Heeeej! Har så glada nyheter att dela med mig av - Erik klarade 6,5  på IELST-testet och kommer få början skolan i september! Har inte skrivit det här men han gjorde testet för två veckor sedan och det kändes SKIT. Hade han inte klarat minimumgränsen på 6,5 hade han antingen fått gå en engelskakurs här för 20.000 kr eller så hade han fått göra om testet och börja tre månader senare = han hade inte kommit hem försen december 2014. Men nu är det problemet ur världen! Som ni förstår har det varit två nervösa veckor av väntan men det gick vägen - Wihoooo! 

Firade idag med att gå på stan och köpa ett lyxigt rakkitt och proteinpulver till honom. Var som ett barn på julafton! Han trodde verkligen inte att han skulle klara det. Finns det något bättre än att överträffa sina förväntingar?! Så himla glad nu! Nu ska jag ställa timern på tre timmar och beta av lite plugg.
 
Mitt bästa tips om man ska göra något man tycker är tråkigt som att städa/plugga/rensa garderoben - Bestäm en viss tid du ska göra uppgiften och ställ klockan. Ha hela tiden full fokus. Pausa klockan så fort du börjar pilla på något annat. Bästa sättet att få något gjort så smidigt som möjligt!

 
 
 

I haven't been this excited about a friday, sence last Friday

ÄNTLIGEN HELG! En sån vecka jag har haft. Jag har pluggat, tränat och åter pluggat. Tagit igen allt och ligger i fas igen. Har lärt mig nya saker, suttit som ett frågetecken och säkert också skämt ut mig fler gånger än jag själv förstått. Jag har pratat med helt främande människor om helt främande saker, vågat fråga och kommit med förslag, samtidigt som jag helst bara hade velat dra täcket över huvuet. Men nu är det helg och en helg känns aldrig så go som när man ansträngt sig och verkligen kämpat. Nu är jag verkligen värd en påse chips, några öl och en lång sovmorgon.

 Lovely friday

He makes me smile

Bästa vän. Den vackraste människan jag någonsin träffat. Frukost på sängen. Gemensamma drömmar. Skratta så tårarna rinner. Vakna upp varje morgon bredvid varandra. Alltid finnas där. Stötta. Släppa kontrollen. Leva. Le. Älska så det gör ont. Prata om framtiden och bara känna lycka. Lämna Sverige utan returbiljett. Tillsammans.
Det kallas kärlek ♥
 

Vad ska jag bli när jag blir stor?

Att jag har valt rätt utbildning är det ingen tvekan om. Jag gillar faktiskt allt som har med företag och ekonomi att göra. Kan i och för sig inte säga allt, eftersom jag inte har testat allt, men allt jag provat på hitills. Till skillnad från när jag läste natur och tvingade mig att plugga och läsa. Usch. Både kemi, fysik och matte kan vara intressant. Jag älskar att se dokumentärer och program som vetenskapens värld och se vad man har kommit på för nytt. Men att läsa det själv? Det var inte riktigt samma sak. Höll på att avlida när man skulle räkna ut hur många bakterier man lyckats odla fram på biologin med någon lång formel. Såååå trist.

 

NU däremot gillar jag allt jag gör i skolan. Nationalekonomi, redovisning, logistik, marknadsföring tycker jag är superskoj! Vill verkligen lära mig mer inom de områderna. Okej, okej juridiken och statistiken tyckte jag inte var några höjdare men det berode minst lika mycket på upplägget på kurserna som på läraren. Ska bli spännande att se vad jag kommer jobba med i framtiden. Hade kunna tänka mig att läsa en master inom de flesta ämnen jag läst nu faktiskt. Men ska nog försöka jobba ett år emellan så jag får känna på vad jag gillar mest. Eller så hittar man ett företag där man får använda sig av lite av varje? Eller så blir man arbetslös? Eller startar eget? Eller jobbar åt staten? Eller kanske blir ekonomijournalist? Hmmm. Så svårt att veta och snart är det dags att välja!

 

När jag kommer hem till Sverige vill jag jobba extra med något jag hade kunnat arbeta heltid med efter min examen för att se hur det känns. Antingen via kåren, som extra jobb eller som praktikant. Är redan sugen på att skicka iväg massa ansökningar men det får vänta lite. Någon som har något förslag på var man kan söka? En dröm är ju annars att sköta logistiken eller budget för stora event i Göteborg. Högst upp på ösnkelistan står såklart Göteborg Horse show! Men vet inte ens om de har några heltidsanställda? Måste kolla upp massa saker om brancher jag gillar när jag kommer hem. Man lär sig ju faktiskt väldigt lite om själva näringslivet i den svenska skolan trots att det är ut dit man ska sen. Korkat är vad det är.

Drömjobb i sikte! ;))) Jag och duktiga Isabel försökte få lite business känsla i bilderna och sen märkte vi att min blus var genomskinlig, woops

I love you guys!

Här har ni en bild på det personer jag hänger med allra mest här. Så glad för vårt boende som gjorde att jag kunde lära känna alla dessa människorna! De är från Kanada, Frankrike, Holland, Tyskland, USA och England och det är så himla gott att ha dom i samma hus. Man är aldrig ensam. Längtar tils vi kan resa runt världen och hälsa på varandra.

Håller på att fixa med bilderna från Kangaroo Island, hoppas kunna visa er dom i helgen så håll utkik ♥
 

Om stipendium, skolan i Australien och att kämpa

Är stolt över mig själv. Igår stod vi på listan till den största klubben i Adelaide (rymms flera 1000 människor där) och skulle på ett event innan med gratis pizza. Vet ni vad jag gjorde? Tackade nej. Satt hemma och pluggade istället och la mig tidigt. Vill verkligen ligga i fas med skolan. Det är prio ett och jag vet hur dåligt kontra bra jag mår om jag gör det jag ska. Så det roliga får vänta till helgen! Som börjar redan imorgon som tur är.
 
Bokade även in ett möte med till studierådgivningen imorse. Ville undersöka möjligheterna att få stipendium. Det är dessvärre väldigt svårt för att inte säga omöjligt för mig att få det. För att få stipendium här ska man 1. Plugga en hel examen. 2. Vara medborgare i Australien 3. Plugga något som "räddar världen" och inte något som man bara gör för att det är kul/tjäna pengar. Det är också svårt att få stipendium i Svergie om man inte läser på maternivå/forskar/pluggar "rädda världen"-ämnen. Ska kolla upp och se om det finns något jag kan söka och se om det är värt det. Många stipendium tar låååång tid att ansöka och vet inte om jag hinner det. Skolan tar väldigt mycket tid.

En bild från i mars då jag tyckte det var jobbigt att plugga 12 h i veckan. Om jag ens gjorde det.

Skolan i Australien är nämligen HELT annorulnda från Sverige. För det första läser vi fyra ämnen samtidigt. För det andra har man inte bara vanliga föreläsningar utan har även vanliga lektioner man har läxa till - varje vecka.Nu menar jag riktigta läxor som läraren kollar och som ingår i betyget. Dessutom så har man i varje kurs 2-3 saker att göra under terminen, utöver läxorna, så som uppsatser, grupparbetet och prov. Dessutom har vi finals i två veckor och då har man slutprov i alla fyra kurser SAMTIDIGT. Förstår ni att det är mycket att göra eller?! Allt är ju självklart på engelska med

De flesta som åker hit och gör en utlandstermin väljer de lättaste kurserna så som art, filosofi och musikklasser och pluggar bara preciiis så mycket som behövs för att få godkänt och lägger all ledig tid på fest och roliga grejer. Jag tar studierna däremot väldigt seriöst eftersom det jag lär mig här kommer jag använda hela mitt yrkesliv och i mina fortsatta studier i Sverige. Dessutom kostar stuideavigfterna för hela året 100 000 kr som jag betar ur egen ficka genom CSN-lån, så det hade bara varit korkat av mig att inte ta det seriöst. Även om det ibland är såå lockande att bara hänga med de andra ut...

Det blev ett långt inlägg, men ville få ur mig det så ni förstår hur jag har det. Nu är det två timmar kvar till föreläsningen börjar, ska börja med en inlämning och efter föreläsningen blir det gymmet! Som jag längtar! Dagens roliga timme här, haha..

 




Klart jag tror mig

Ni vet dom där kommentarerna man hör då och då? ”Gud vad hon går runt och tror sig” ”Han tror visst att han är nått” Jag kan halvt reta ihjäl mig på dom. Om man istället för att gå runt och fokusera på vad andra gör och inte gör fokuserar på sig själv och sina mål mår man inte bara bättre, man åstadkommer dessutom mer.

 

Var trevlig mot alla människor du möter. Du får så mycket tillbaka. Oavsett om det är kassörskan, din granne eller någon du inte gillar, blir alla personer trevligare och roligare/lättare att umgås med om du bemöter dom med ett leende och är trevlig mot dom. Nu menar jag inte att man kan eller ska tycka om alla människor. Du ska inte bjuda hem någon du inte tycker om på middag men du ska inte heller lägga energi på att vara otrevlig mot någon. Tycker man inte om någon, umgås inte med dom. Lägg inte kraft på dom men bemöt dom med värdighet. Svårare än så är det inte. Lägg istället den tiden och energin på att tro på dig själv och umgås med personer du tycker om. Det tjänar alla på.

 

Och om jag tror mig? Det är väl klart att jag gör det. Om inte jag tror på mig själv, vem ska då göra det?

 

 


Missing you insane

Det bästa jag vet är att åka till stallet, oavsett om jag är glad eller ledsen. Det finns inget som är en så bra kur som att åka till stallet och rida. Oavsett hur nere man än känner sig så mår man alltid bättre när man kommer hem från hästen. Det går inte att tänka på något annat när man är kring och på en häst. Man måste koncentrera sig. Dels för att det inte ska uppstå någon skaderisk (speciellt när man har en diva till häst som gör precis vad hon vill, exakt när hon vill) och dels för att man vill få hästen att göra det man vill. Det bästa är att rida ut eller hoppa. Fokusen och adrenalinet hjälper en alltid att glömma allt annat en stund. Önskar verkligen att jag kunde åka upp till stallet nu. 

I oktober får vi reda på hur det är ställt med Zippan. Det går inte att avgöra innan hur såret kommer läka eller inte läka. Hon kan bli helt återställd eller så kan skadan göra så att hon aldrig repar sig igen. Jag hoppas av hela mitt hjärta att hon blir bra igen. Den 22 december 2013 är jag 20 år och 22 dagar och har då haft Zippan i exakt halva mitt liv. I 10 år och 11 dagar. Kommer knappt ihåg hur livet var innan henne. Försöker skicka all tankekraft jag kan till andra sidan jorden! Håller alla tummar och tår och hoppas innerligt att hon blir bra igen.

 ♥   ♥   ♥  

Never never never give up

Never never never give up - Winston Churchill

2010 var jag i Stockholm för att hälsa på några vänner. Jag hade en dag själv i stan när jag väntade på att möta upp dom. Visste inte vad jag skulle göra så bjöd in mig själv till MUF centrala kansli. På väggen i ett av rummen satt citatet av Winston Churchill som kom att bli mitt absoluta favoritcitat. Jag kommer aldrig, aldrig, aldrig ge upp. Inte mina drömmar och inte människorna jag tycker om. Aldrig. Livet är det mest  fantastiska vi har och värt att kämpa för. Alltid.

Fortsätt kämpa så kommer du förr eller senare att nå toppen

Som i en dröm

Kangaroo Island var helt fantastiskt. Både naturen, djuren och människorna. Åkte runt i tre likadana gula bilar och utforskade hela ön. Hade knappt någon koll var på ön vi var med vart man var vi en åkte var naturen helt magisk. Såg kängurus, en val, en delfin, sjölejon, koalor, sälar och många fåglar jag inte ens visste fanns. På kvällarna lagade vi mat tillsammans i utomhusköket, gjorde upp eld under den stjärnklaraste himmeln vi någonsin sett. Satt runt elden pratade, skrattade, sjöng och drack billigt vin samtigt som vi hörde djuren i buschen.  Det var som en dröm.

Har 8 gig med bilder och filmer. Vill visa er allt men måste ta en sak i taget. Har saker att ta igen i skolan och kurser att gå på. Ska ha nagelkväll med tjejerna här ikväll. Orkar inte träna men vill inte vara själv. Så glad att jag har så fina människor runt mig och framför allt Erik. Vet inte vad jag hade gjort annars. Det går inte att ta in att en vän har ryckts ifrån livet alldeles för tidigt samtidigt som jag lever min dröm. Det går inte.

Här är en procent av alla bilder jag har tagit.
D.R.Ö.M

Älskade vän.

Var på väg hem från Kangaroo Island idag när jag åter igen fick täckning på min mobil. Åter igen kontakt med den verkliga världen. Önskar att jag kunde fått stanna i bubblan ute på ön några dagar till.
 
Det första medelandent följde nämligen så här: Hej sally. Om du nån gång försöker få tag på min älskling och inte kommer fram så vill jag att du ska veta att hon blev påkörd av en lastbil och dog i fredags påväg hem från jobbet. Jag vet att ni inte umgicks jättemycket men hon gillade verkligen att plugga med dig. 
 
Total chock. Trodde inte det kunde vara sant. Sen kom jag ihåg moppen. Hon och hennes pojkvän hade precis köpt lägenhet inne i stan tillsammans och var så lyckliga över att det riktiga livet äntligen kunde börja. Eftersom det är dyrt med lägenheter i centrala Göteborg hade de inte ha råd att ha kvar bilen så hon köpte en gammal moppe hon skulle köra till och från dröm-sommarjobbar hon fått på IKEA. 
 
Kom ihåg att jag sa att det var helt livsfarligt att köra moppe i trafiken i stan. Men det  går inga bussar till Bäckebol klockan fem på morgonen när de första passen börjar.  Vi pratade alltid om hur bra det skulle bli när vi slutat skolan. När vi kämpat oss igenom alla jobbiga kurser skulle vi få bra jobb så vi skulle ha råd att ha häst, lägenhet i centrala stan, en stor garderob fylld med märkeskläder och någon anställd som kunde ta hand om all tråkig städning. Så sa vi att det skulle bli, också kämpade vi igenom oss ytterligare två veckors tentaplugg vid mitt eller hennes köksbord. Med smoothies, kladdkaka och kaffe. Vi klarade alla tentorna vi pluggade på tillsammans.
 
Nu blir det inget mer tentaplugg
Inga mer peppande ord på gymmet.
Inga mer sammåkningar på spårvagnen 
Inga mer promenader över till varandra med de tunga böckerna
Inga mer jämförelser mellan Chester och Birk och ingen mer planering om när de ska ses
Ingen mer planering om framtiden
 
Framtiden hann ifatt och den var allt annat än ljus och rolig
 
Alla mina tankar går till hennes pojkvän, familj, släkt och närmaste vänner. Ingen förtjänar att gå igenom det dom gör nu. Att en så genunint snäll och glad person har ryckts ifrån oss är så ofattbart orättvist. Jag frågade om jag kunde göra något för hennes pojkvän, fast jag befinner mig på andra sidan jorden. Det kunde jag. Idag formulerade jag de värsta meningarna jag någonsin har skrivit:
 
Hej klassen! Jag har tragiska nyheter. En fantastisk klasskompis som alltid hade leendet på läpparna har lämnat oss. Hon blev påkörd av en lastbil på väg hem från jobbet i fredags och klarade sig inte. Hennes pojkvän  bad mig informera er så ni vet vad som hänt.

Musiken forsatte att ösa ut ur högtalarna. De nya vännerna skrattade över något. Jag mådde illa. Anne kollade på mig.: "Are you okay?" Ön var långt borta. Verkligheten hann ifatt och tårarna började rinna.

 





No comment

Fick förresten en fråga om varför det inte gick att kommentera på bloggen. Well, DET GÅR, men jag måste godkänna kommentarerna innan de publiceras bara. Visste inte att jag hade den inställingen, men lika bra. Man vet aldrig vilka idioter det finns där ute.

Vet att ni är många som läser men få som kommenterar. Bara så ni vet, är det något ni undrar, vill se mer av eller vill tipsa om är det bara att kommentera, jag svarar på allt! :)  Jag ser alla era kommentarer direkt och ni kan vara anonyma om ni vill.  Cheeers!
gr

CROWNS PUB

I onsdags så följde vi med ut till ett ställe där ölen kostar 2 dollar (elva kronor) och det kändes precis som om man var på en after ski minus pjäxorna! Stället var knöfullt av folk och alla var väldigt laid back. Inte ofta man kan gå ut i en hoodie och nästan känna sig uppklädd. Träffade fler personer som också bor på urbanest. Sååå glad att vi valde detta boendet. Vet inte vilka jag hade umgås med annars? I skolan lär man inte alls känna folk så bra för läser med olika personer i olika kurser.
 
Trodde att onsdags utgången skulle bli den "enda roliga" denna veckan då vi först inte tänkte följa med till Kangaroo Island och trodde att vi skulle ha en hem/plugg-helg.  Så fel man kan ha! Satt dock HELA fredagskvällen och plugga så ligger i alla fall inte efter. Alla föreläsningar blir inspelade här så det är lätt att ta igen något om man missar, dock föredrar jag att gå på de riktigta föreläsningarna. Lär mig lättare av att lyssna på en riktig människa och inte en inspelad röst. Har kommit på en bra studieteknink här nere, berättar mer om den sen. Vet att ni är sååå nyfikna ;)
 
 
 
 

En liten födelsedagshyllning

Jonas Ekström.

Idag fyller du 25 år. För varje dag som går är du närmare 50 än nyfödd. Hoppas att det känns bra. Eftersom vi glömde din födelsedag förra året när vi var upptagna med att vara kärlekskranka i Rom (kan faktiskt skylla på bristande internetmottagning med) så vill vi kompensera dig med en liten hyllning.

 

Din och Eriks vänskap börjades i Sveriges och kanske världens, regnigaste stad och som kom att rinna ut i en livslång relation. Vad är Erik utan Jonas och vad är Jonas utan Erik? I.n.g.e.n.t.i.n.g.

 

Vi vill tacka för att du alltid får oss att hålla viss stil, får oss att skratta och delar med dig av din syn på världen. Det enda positiva med att inte ha dig här är att vår utgångsprocedur har förkortats drastiskt när vi slipper vänta på att du ska matcha strumpor/skjorta/kalsong/slips/keps.

 

När vi saknar dig använder vi uttryck som ”ÅHHHHH lynch” ”E-stämning” ”GF” och ”Skandaaaal” och då känns det genast lite bättre.

 

Vi ser fram emot dina nästkommande 25 år och hoppas du vill spendera dom tillsammans med oss. Kan du inte motstå vårt sällskap innan är du varmt välkommen till Kängurursarnas hemland. Erik lovar att skydda dig mot spindlarna.

 

Som en liten födelsedagspresent ger vi dig från och med idag (den 11 augusti 2013) tillåtelse att komma med några styrketårar innanför västen till vårt bröllop som best man. (Vi har inte bokat datum än so don’t panick, tänker oss 2025 sådär)

 

Tillsist vi vill önska dig ett hejdundrandes GRATTIS från andra sidan jorden!
Vi älskar, saknar och tänker på dig.

//Erik♥Sally

 

 Ps. Letade igenom hela google för att hitta en partyhatt med texen "Party animal" i din storlek. 

Angry birds?

Nu lär jag befinna mig någonstans på Kangaroo Island mitt emellan sjölejonen, koalorna och kängururna! Men för att ni inte ska ha det alltför tråkigt där hemma har jag tidsinställ detta inlägget åt er. Några bilder från när jag var på fågelzoo promenad nere vid floden i veckan. Pelikanerna var mäktiga. 1 meter höga och bara satt där och kolla på en. Fåglarna är inte alls rädda för en heller. Kunde gå 2 meter från dom utan att dom blinka. Hade man försökt hade man nog kunnat klappa, men tror inte det hade varit så uppskattat. Brukar sitta gulliga par och äldre människor och mata fåglarna så äv väl därför dom gillar människor.
 
 
 

Going to Kangaroo Island!

Ledsen att det inte har varit så bra uppdatering i veckan men har varit upptagen med att... PLANERA EN TRIPP TILL KANGAROO ISLAND! Och nu är det bestämt, imorgon lördag klockan 09 åker vi. Kommer hem på måndag vid lunch. Jag tror vi är 12 personer från urbanest som ska åka dit! Hade egentligen tänkt att vänta med att åka dit tills det blir varmare men nu när ALLA våra kompisar skulle dit den helgen så bestämmde vi oss för att åka med. Blir roligare att åka dit och dela upplevelsen med fler!
 
Dessutom kan jag och Erik inte köra... Hehe. Eller Erik säger att han kan köra men har inget körkort (kan alltså inte) och jag har inte haft körkort så länge. Tycker det är pirrigt att åka på högra sidan av vägen så tänker inte utsätta mig för att åka på den vänstra. Dessutom är den enda vägen jag kört helt själv sen jag tog körkort till stallet och i Mölndals centrum. Blir yr i huvudet bara jag tänker på att göra en högersväng eller köra i en rodell här... Liv, en jättegullig tjej som ska åka med, kommer från England så hon ska åka först och så ska de andra bilarna följa henne. Har åkt taxi här och det känns verkligen heltfel och superläskigt att åka på fel sida. MES Jag är riktigt taggad på att 1. Se alla vilda djur som finns på ön. 2. Äta hotellfrukost. Tror det kommer bli super!
 
Lovar att ta massor av bilder och visa er när jag kommer tillbaka! Har tidsinställt några inlägg med så kika in på bloggen i helgen ♥
 
Lite härliga google-bilder från Kangaroo Island. Ska göra mitt nästa med att få bra bilder med min lilla digitalkamera och med grått väder :)

TO DO @ HOME

Har gjort en liten lista på saker jag vill göra i Sverige omeldebart-bums när jag kommer hem då det inte går att göra här:
  •  Åka till Åby Ishall med pappa och dricka varm choklad på läktarn. Har pratat om att gjort det i två år men har inte blivit av. Kommer inte ihåg när jag stod på ett par skridskor sist. Nu när jag INTE kan, DÅ vill jag... Varför är det alltid så?

  • Gå upp för trappan till kansliet, känna doften av gammalt hus och ta en kaffe med alla muffare

  • Sitta på en uteservering i timmar. Finns seriöst inga uteserveringar här! Finns en gata som har några, men de är inbyggda och ligger brevid en stor gata...

  • En onsdag på Handelspubben och sedan utgång på Avenyn

  • Fika med mormor

  •  Åka till landet och gå promenader, läsa böcker och elda i spisen

  • Julpynta i stallet, gå på Kungsgatan när alla ljusen är tända och äta brända mandlar på Liseberg

  • Gå hem till en kompis efter stallet en fredag, äta kex, vindruvor, bredbar ost och dricka vin och sitta och prata i timmar och njuta av att man är klar med en stressig vecka

  • Sitta på en immig spårgvagn i höstmörkret, hoppa av vid Burgården och springa in till värmen i Bergakungen, köpa största snacksboxen, cola och se en bra film för att sedan åka hem och mysa ännu mer

  • Komma hem och höra hur Birk mjaur så fort man sätter nyckeln i låset

  •  Vara funktionär på en tävling i stallet en solig vårdag eller tidig höstdag
Är alla de där vardagssakerna man tog förgivet att man kunde göra hemma som jag saknar mest. De där som man ibland inte ens var sugen på att göra för att man alltid kunde göra det. Det saknar jag mest. Tänk vad kul att sånt kommer bli när jag kommer hem! Kommer vara som ett litet barn på julafton. ÅHÅÅ, här går jag runt i Vasa och ska fika OCH nu sitter jag i Aulan och NU, nu tar jag bussen till stallet. GUD VAD SKOJ. Hihihi
 
Hur mörkt, kallt, jobbigt MYSIGT är det inte att åka til stallet när det är snö? Julafton 2012 var der här synen som man möttes av på Råda. Åhhh


Hemlängtan?

 
Har inte så mycket hemlängtan, faktiskt. Även om jag alltid kommer vara en sån som tycker borta bra, men hemma bäst. Jag saknar vissa personer och vissa saker jag inte kan göra här men det är inte så att jag går runt och tänker på det hela tiden. Skönt! Har så mycket som händer här varje dag så har inte tid att längta hem. Var värre innan jag åkte, när jag var tvungen att ställa in mig på att lämna allt och alla jag älskar där hemma.  Men nu när jag väl är inställd på att jag ska vara borta är det lungt. Går ju så lätt att uppdatera om hur det är hemma med internet, har blivit beroende av de dagliga uppdateringarna och bilderna från Wazup. Amanda och Johanna, jag VET att ni läser det här: SKAFFA WAZUP NU! Mycket bättre än facebook-chatten.
 
Däremot kommer det säkert kännas märklig att komma hem. Jag tänker att allt kommer vara precis som vanligt när jag kommer hem om 12 månader men faktum är att det inte kommer vara så. Till exempel kommer två av mina bästa vänner ha lämnat Göteborg för stuider på annan ort. Tur för er att jag är här borta, annars hade jag aldrig låtit er åka! Tur att det är studier i Sverige iaf, bli att förlita sig på älskade SJ och åka och hälsa på. Får försöka se det positivt, vi kommer iaf ha legendariska valborgsfiranden och slippa leta sängplats!
  • Göteborg på våren ♥

En månad utan er idag

Z
 

Träffat min första känguru!

Hej hopp! 
Har studsat ur skolkläderna och in i gymkläderna. Struntar i att det är mörkt ute, regnar och blåser lite (känns ju precis som hemma!) och att jag har pluggat 5 timmar idag och fortfarnade inte är klar och kickar till gymmet! Idag ska armarna pumpas. Är lätt min bästa muskelgrupp! Älskar när man ser någon liten kille stå och kämpa med att göra några reps med en sjukilos hantel och så går man och mosar 12 reps x 3 med 9 kg hantlarna. Bra för egot. Och ja, jag är lite extra taggad på att gå till gymmet nu när jag inte kan rida!

En annan sak jag måste berätta är att jag idag träffade min första känguru idag! Dock låg den på min tallrik så var inte så upplyftande. Det tog emot lite att äta det, inte bara för att det var senigt, utan för att de är så fina djur. Men tydligen så finns det ett överskott av kängurus här så varje år har man kängurujakt, lite som älgjakten i Sverige.  Är ju faktiskt bättre att äta djur som fått leva i det fria jämfört med djur som bara är uppföda för att bli kött. Och man får ju försöka vara lite konsekvent, kor tycker jag är finare än kängurus och de äter jag ju utan att blinka. Dessutom var det satans billigt, 45 kr för ett kilo!
 
Från en outfit till en annan

let's do this ! ! !

Nu vet jag vad plugget kommer kräva mer eller mindre. Det är 40 timmars plugg som kommer krävas i veckan. Minst. För att överhuvudtaget hänga med.  Men istället för att bli avskräckt av att jag inte fattar allt som lärarna säger, all tid jag kommer behöva lägga ner och den höga nivån studierna här har, blir jag taggad och laddad.

 

Jag ska allt visa den där lilla rösten inom mig som säger ”Klarar du verkligen av detta?” att jag kan och att jag kommer klara det. När man går in med inställningen att man ska göra sitt bästa och satsa allt man har blir det 100 gånger roligare. Det gäller allt i livet. Träning, jobb, skola och relationer. Ger man allt så blir roligare. Svårare än så är det inte.

 

Jag blir glad varje gång jag öppnar böckerna för det betyder att jag får ta mig an utmaningen jag så gärna vill, och kommer klara. Istället för att klaga över att det är svårt, att jag inte fattar och att det är tråkigt så är jag glad över att jag får läsa på universitet alls. Det är många som bara drömmer om att få gå i skolan och här pluggar jag mina favoritämnen i ett nytt och spännande land. Hur kan jag inte vara glad?

 

Det heter att allt går om man vill och det tvivlar jag inte en sekund på.  Att språk alltid har varit mitt svagaste ämne, och att jag fick googla ”Business” över 10 gånger innan jag fattade hur det stavades, är verkligen skitsamma. Jag har bestämt mig för att klara detta och då kommer jag göra det. 

 

 

Älsklingen på sjukhus

Min älskling är skadad!
 Fick ett långt sms från mamma om att Zippan är skadad. När skötaren skulle ta in henne från hagen så hade hon ett sår på kotan höger bak och var jättesvullen och halt. Mamma åkte hem direkt från landet och tog ut distrikts veterinären. De fick åka till hästsjukhuset i Slöinge för röntgen och som tur var följde både Nina och Nellie med. Tack tjejer!! Skönt att mamma slapp åka själv med en skadad häst som inte alltid tycker det är superkul att gå på transporten. Ingen operation är aktuell än men hon ska stå kvar där till på tisdag eller onsdag. Lilla tjejen :(
 
Har sån hästabstiens här borta och det blir inte bättre när hon är skadad. Vill bara åka till stallet NU NU NU och ta hand om henne. Hade verkligen behövt lite hästdoft. Finns inget som luktar så gott som sommarhäst. Det i alla fall skönt att veta att hon får bästa tänkbara vård och all omsorg hon behöver av vetrinären, mamma och Nina. Väntar spänt på nästa update och hoppas det går åt rätt håll! ♥
 
 Sista dagen jag var i stallet innan jag åkte. Då var hon tjock och lycklig och rullade sig på betet. Åh vad jag saknar henne!

Over-excited

Var bara hemma och såg film igår. Hade tänkt att gå ut men Erik hade en dålig dag så stannade hemma med honom och hade myskväll. Åt chips, bakade kladdkaka, drack cola och var grislata! Så himla mysigt att bara strunta i alla måsten en hel dag och gå runt i pjamas hela dagen. Man får nästan anstränga sig för att inte göra något vettigt på en hel dag men om man lyckas så får man sååå mycket energi nästkommande dagar!
 
Imorse när jag vakna var jag  taggad på att få diska, städa, ja bara att få göra något produktivt! Inte varje dag det händer, haha. Har varit uppe sen sju, pluggat fyra timmar, tidsintsällt blogginlägg till er i veckan och snart ska vi studdsa till gymmet! Gott att vara uppe och fixa grejer medan de flesta andra bara sover.
 
Har gjort upp en plan för allt plugg och träning nästa vecka så när det bara att kämpa på och kötta!! Håller på att testa mammas riskokar-tips nu. Förra gången vi försökte brände vi riset totalt och lite svarta rester sitter fortfarande fast i kastrullen... Fresch.
 
 
 
 
 

Girls night with Brandyn

Bästa sättet att skaffa nya tjejkompisar i ett nytt land? Ta med 16 naglack och ha tjejkväll!
Hade tjejkväll med Matilde här om veckan. Lyssnade på Beyonce och målade naglarna. Matilde har haft häst innan och tävlat upp till 120 i hoppning på sin unghäst i Franska cupen så gissa var samtalsämnet var.... Hehe. Så nöjd över att ha hittat någon jag kan prata häst med! Erik börjar bli aningens trött på alla min hästreferenser. Jag hoppas på att någon är snäll och skickar senaste nummret av Hippson till mig så jag kan drömma mig bort. Snääääääälll
Brandyn joinade oss också. Slutade med att han fick tånaglarna målade i väl valda färger! Han var inte så glad på oss sen. Berättade igår att han fortfarande blir rädd varje gång han tar av sig strumporna. Men en kemist borde ju kunna räkna ut hur man tar bort det, så är inte sååå synd om honom. Dessutom är det ju fint! Vem blir INTE glad av vällackade naglar? Hihi
 
 

I wanna dance the night away!

Äntligen fredag! Har min första föreläsning i Market: Trading and exchange, ska bli spännade! Har inte läst någon ren marknadsföring tidigare. Slutar fyra och då ska jag hem till the nest! Är någon som fyller år, någon som har förfest och några andra som lagar mat tillsammans. Skönt att aldrig behöva känna sig ensam! Får se var vi hamnar sedan. De är många som går ut både fyra, fem och sex dagar i veckan här... Jag satsar på helgen istället för varje dag. Då får man nått vettig gjort under veckan och sedan blir det ju mycket roligare om man inte går ut så ofta tycker jag.
 
Här är några bilder från förra lördagen när vi var ute på en klubb. Var någon "mingelfotograf" som gick runt och fotade till klubbens facebooks sida. Var dessutom någon som varje kväll fick sitt ansikte inringat på en bild och då fick 50 dollar i presentkort. Gissa vem som blev inringad förra veckan....? Lilla jag! Så på lördag kan jag bjuda 10 vänner på var sin drink! CHEERS
 

a better choice

Den här dagen började lite snöpligt. Hade en kurs i sport event på Magill campus. Trodde jag. När vi tagit bussen dit i 30 minuter så visade det sig att kursen hölls vid Mawsons lakes campus. Var bara att ta bussen tillbaka till stan och hoppa på ett tåg… När vi (Erik var gullig och följde med) väl kom fram visade det sig att Mawsons lakes campus var GIGANTISKT. Har aldrig varit på ett så stort universitetsområde! Var 15 byggnader som var lika stora som handels uppbyggda mitt ute i ödemarken med några nybyggda hus runt omkring. Så deppig studiemiljö!

 

Kursen visade sig dessutom vara ett skämt. Hade sett fram jättemycket emot den då jag i framtiden gärna vill jobba med att organisera riktigt stora event, tillexempel Göteborg horse show.

 

Det första vi fick göra var att bygga ett hus med papperstallrikar och piprensare och jag kände redan då att det inte var min grej. Räckte att man gjorde sånt då och då i gymnasiet. Vi skulle analysera hur bygget gick och varför, vem som var ledaren, om någon känt sig kränkt osv. Jag menar, detta ska väk vara universitet? Sånt gjorde man ju hela grundskolan… Halva kursen går ut på att man ska hjälpa ett företag eller en organisation med ett event. Då tänkte jag mig ett event med några hundra besökare men icke. Ett av de bästa eventen var att få anordna en quiznights. Kände att jag verkligen INTE var sugen på att lägga över 10 000 på en kurs för kunskap jag redan har. Har genom ungdomssektionen i stallet och med MUF organiserat betydligt större och roligare saker än en quiznigt...  

 

Väl tillbaka till stan och älskade West campus så gick jag till studiecentrumet och bad om att få byta kurs och det var nemas problemas! Så nu ska jag få läsa Organisation and behaviour istället. WIHO!!! Det är 1. En intressantare kurs. 2. En kurs jag får tillgodoräkna mig till Sverige. 3. En kurs på campus:et 500 meter från där vi bor istället för 5 mil bort.  Så glad för att det löste sig!! Nu är det endas en kurs jag inte får tillgodoräkna mig till Sverige och den är ändå intressant så det gör inget. Kommer bara sakna 7,5 HP när jag kommer hem (om jag klarar alla kurser) !! Hur bra är det inte!? :D

 
Buyer and consumer behaviour är enda kursen jag inte får tillgodoräkna mig, men det gör inget :-)