OH, so glamorous!

Detta skitna höstliv. Det finns så många fördomar om att det skulle vara glamouröst och en glidar sport men det är mest hårt slit. Har man häst (i alla fall i Sverige) så består de flesta dagarna av regn, leriga hästar, smutsig utrustning och hästbajs. Men åh, vad jag älskar det! De få dagarna på året när man får ta på sig de vita ridbyxorna, kavajen, hårnätet och hoppa upp på en häst som glänser och en utrustning som skiner är man faktiskt värd det. Många gånger om. För i vanliga fall ser det ut precis som på bilderna nedan:
 
 

Snäll flickvän

Ibland är jag en snäll flickvän - som när jag överraskar med lyxkaffe! Nu är det dags att säga hej då till lägenheten vi/Erik haft i ett halvår. Även om den är liten som en skokartong är läget guld och vi har haft många roliga minnen här! Blir spännande att se att flyttar när vi kommer tillbaka till Göteborg. Vi vill ju helst bo stort och centralt. (Vem vill inte?) Får hoppas på att vi vinner på lotto där borta helt enkelt! Fast min kötid i SGS och boplats kommer vara rätt bra när vi kommer tillbaka så inget är ju omöjligt... Återstår att se var vi hamnar! Nu ska städningen fortsätta, woho.
 
Sista hissbilden. Undra om vår framtida bostad med kommer ha hiss eller vara en koja på stranden!?

Städa och feja

Vi flyttade ju ut  grejerna från lägenheten i tisdags men vi sprade det roligaste till sist - STÄDNINGEN! Men eftersom vi har varit så ordningsama och skrubbat toan och torkat golvet varje vecka kommer det nog gå fort. Skämt åt sido - hoppas ni får en bra söndag! :)
 

Lördag hela veckan lång

Jag och mamma har tvingat ut pappa till grillen och nu väntar snart mat. (Inget patriakt här inte!) Ska åka in till stan sen och träffa Manids. Jag var först sjukt taggad på att gå ut, Villan har sin officiella sommaröppning ikväll och den hade jag inte velat missa, men det här regnet dödar ju alla taggade känslor. Villan har ju många barer utomhus dessutom och det är ju dröm när det är sol och varmt men får ju motsatt effekt när vädret är pyton.Så vi ska sätta oss inne och mysa istället. Den lilla glidarn har varit utomlands en vecka så är tydligen lite trött och jet-lagged med så ville ha en lugn kväll... Pffft. Aja, som den tant jag är var jag inte sen att haka på ;)
Kärringdoppet vi tog innan midsommar. Som ni ser bondade jag genast med fåglarna, som den sanna djurvän man är, hehe

Min prinsessa

Det regnade idag när jag var i stallet. Hämtade in blöt liten prinsessa och red lite i geggan i paddocken. Hon kändes så fin! Hade varken sporrar eller spö, red i gummistövlar, och ändå lyssnade hon jättefint. Det känns som vilan har gjort henne gott! Kul att hon börjar lägga på sig igen med. Hon ska få gå och bli en liten tjockis på betet i år. Hon gick ner så mycket i samband med svampförgiftningen i våras och vi vet egentligen ännu inte hur det är ställt med henne. Men hon verkar må prima! Skulle det vara några konstigheter i höst får vi skicka iväg prover till vetrinären. Eller vi, jag kommer ju inte vara hemma i höst - Ahhh!
Hur  fin är hon inte? Blir varm i hjärtat, en sån snygg häst vi har!
 
 
Smidig som ett kylskåp
Gegga men fina vyer över hagarna från paddocken
Solstrålar, wiiie!
 

Deppig

Åh. Det har hänt en sån himla deppig sak. Min älskade kamera är borta! Satt igår och fikade i flera timmar med Lovisa och tiden flög iväg och så såg jag att min vagn skulle gå snart så fick bråttom och då måste jag ha glömt den på bordet. Så himla deppigt!! Hade massa fina bilder jag hade tänkt visa er. Cykelturer från landet, myskvällen med Johanna, flytten från lägenheten och från igår. Erik gick idag och kollade om någon lämnat in den men icke :( Så nu är alla bilder borta. BUHU! Var ingen dyrkamera men j ag gillade den ochbilderna får jag aldrig tillbaka. Men ska ta nya tag imorgon! Ska kolla igen på caféet och sen ska jag gå och köpa en ny, är ju trots allt sommarrea på de flesta butiker. Materiella ting är ju egentligen inget viktigt men man kan ju bli ledsen ändå. Nu ska jag snart göra nått som alltid får mig på bra humör iaf - åka och rida vår fina lilla häst! 
 
Bilder från hoppträning i maj. Idag blir det något lugnare,  Zippan har gått på bete en vecka

Test

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/4944475/?claim=7nmdut8x9bd">Följ min blogg med Bloglovin</a>

INGET VISUM

En sån dag. Började med att gå upp vid sex för att åka från landet som ligger 10 mil söder om Göteborg in till Study abroads kontor. Fick nämligen slutgiltligt antagningsbesked från skolan igår så nu vet jag exakt vilka kurser och vilka datum jag ska plugga! När man får antagingsbeskedet får man en kod man kan söka visum med. Försökte söka visum själv från internet igår men det gick inget vidare. Hade fått vidarbefogad information från en handläggare i Stockholm om att jag skulle ha med flera dokument och hälsobevis och förstod inte exakt vilka de ville att jag skulle vidarbefoga. Gör man fel tar handläggningen över två veckor och efersom vi vill åka inom några dagar var det inte aktuellt. Det måste bli rätt från början.
 
När jag först kommer till kontoret vid åtta var det ingen där. Så går hem till Erik och så börjar vi flytta ut. Sen ringer jag till kontoret för att se om någon har kommit dit än men blir då kopplad till Stockholmskontoret där en snorkig tjej säger att jag måste boka möte först, trots att jag varit där flera gånger innan. Får en mötes tid till elva. Ser sedan att jag fått mail från en handlägger som jag bett om hjälp att jag ska komma till kontoret omgående. Ringer tillbaka till Study abroads växel och ber att få prata med Handläggaren i Göteborg. Får då nästan försvara mig och förklara varför jag skra prata med just honom... Tillslut får jag tag i honom och då visar det sig att jag är dubbelbokad på två möten med honom. Organinsatioen har verkligen ingen koll på vad den andra handen gör.
 
När jag tillslut kommer till kontoret en andra gång visar det sig att jag fick fel information i mailet från handläggaren i Stockholm! Det tar inte 40 minuter att ansöka visum som hon skrev, och man behöver inte vidarbefoga någonting. Det tar tio minuter och man ska bara fylla i lite information om sig själv och sitt pass. Så jag och handläggaren i Göteborg börjar fylla i min ansökan för att nu istället mötas av att visums hemsidan ligger nere för reperation tills på måndag. Kan alltså inte få något visum idag utan får försöka igen på måndag. BLIR GALEN PÅ DETTA! Det känns som verkligen ALLT har krånglat med vår ansökan. Detta är bara en sak av många. Riktigt dålig service och information har vi fått, känns som det vore lättare om vi hade ansökt själva. Till exempel så skulle vi ju åkt 24 juni eftersom Erik egentligen skulle börja plugga 1 juli men två veckor innan vi skulle åka fick vi information om att hans betyg var ogiltliga.  Då gymnasiebetygen bara är giltliga 5 år, och han tog studenten för 6 årsedan får han inte börja programmet innan han gör ett engelskatest som inte går nästa gång föräns i augusti. Så han kommer först kunna börja plugga i slutet av september och står nu utan både bostad och jobb. Tack för hjälpen, Study abroad.
 
Hur som helst, efter misslyckandet med visumet börjar jag gå tillbaka till Erik. Då börjar det såklart REGNA. Går i regnet och det känns som jag är med i en dålig film. Så här mycket strul kan man ju inte ha. Har efter mötet packat ner 4 ton av grejer vi lyckats knö in på 26 kvadrat under 6 månader (hur lyckades vi få in allt!?!) i lådor och lastat in i en bil och nu ligger jag hemma på kökssoffan. Helt slut. Med ett tomt kylskåp. Hittade ett paket eldorado nudlar längst in i skafferiet. Hurra.
 
Nej, nu ska jag ta en power nap och försöka se ljusare på livet! Fick trots allt reda på att jag klarade statistiktentan idag och ikväll ska jag hem till bästa Johanna och bli bortskämd med god mat och girl talk. Behövs en sån här dag.
 
 En bild på mig  och Louise (SOM FYLLER 20 IDAG, GRATTIS!) från P&L 2011 då livet var betydligt mycket roligare och enklare än idag... Buhu
 

Jag <3 Landet

Har spenderat några dagar på landet nu. Eller några dagar och dagar, vi kom hit i söndags kväll men det känns redan som jag varit här en evighet. Är SÅ mysigt. I söndags natt satt jag och pappa uppe och kollade på årets största måne. Den lyste riktigt starkt, var några slöjmoln igen  vämen den lös starkt igenom. Jag har vunnit över pappa tio gånger i yatzy. Sju gånger i går och tre gånger idag. Har ett riktigt flyt och är en riktigt dålig vinnare. Retar ihjäl honom. Men jag är en ännu sämre förlorare, haha. Jag och mamma springer vid havet och gör styrkeövningar i trädgården.Läser en bok om dagen. Bara sträckläser i flera timmar tills huvudet känns som gegga. Jag älskar det. Mest deckare blir det. Deckare och sommaren hör ihop. På vintern blir det för läskigt när man måste gå ut i mörkret hela tiden. Också grillar vi. Frukt, kött, fågel. Såååå gott. Pappa är bäst på att grilla. Äter naturligtvis massor av godsaker med. Är ju ingen värme ändå så kan ju strunta helt i figuren. Frihet. Vi har planerat att cykla till Olofsbo imorgon. Till glassbaren. Ska köpa samma smaker som jag gjort så länge jag kan minnas. Polkagris, choklad och laktris! Tradition. Åh vad jag längtar. Ska läsa lite i min bok och sova nu så det blir morgon igen. Några dagar till blir det här innan jag blir rastlös. Sen ska jag spendera några sista dagar i Göteborg och packa ner allt av värde och sen går flytten. Härliga dagar och all tid går till att bara njuta av den svenska sommaren och av sällskapet. Kunde inta ha det bättre.
 
 

Första doppet avklarat

I torsdags tog jag årets första dopp med Amanda. Fy satan vad kallt det var! Men skönt så fort man kommit upp ur vattnet och kunde värma sig i solen. Hann inte bade de där varma dagarna i maj för jobbade och pluggade så mycket då så fick bli först nu. Längtar till torkust vatten man kan bada i flera timmar i utan att frysa... Har ni badat i år?

Föräldraträff

Idag ska vi på något så spännande som föräldraträff. Eriks föräldrar tyckte det vore kul om de fick träffa mina föräldrar innan vi flyttar ihop, på andra sidan jorden! De bor in en annan stad så har aldrig träffat varanra. Skiljer ändå mer än 5 och ett halvt år mellan jag och Erik så de ville visa sig lite ansvariga innan deras son rövar bort mig.. Haha. Våra föräldrar är rätt olika men tror ändå de kommer bra överrens! Men det återstår att se...
 

Betessläpp 2013

I veckan släppte vi hästarna på bete på Råda! Eller bete och bete, gräshagar är det och Zippan brukar bli tjock som en tunna så det räcker och blir över åt henne i alla fall. I år skulle en ny häst ut i hagen med den lilla flocken, nämligen Zaphira! Zippan går ensam när hon går i sin vinterhage så är extra kul när hon får komm ut med kompisarna.

 Taggade tjejer på väg till släppet
 Bråttom
 Några glädje skutt över att äntligen vara fria
 Tjuhuu!
 Den som sprang allra mest var nykomligen
 Fina Zippan. Har tappat så himla mycket muskler och hull efter svampförgiftningen :(
 Sista bilden breskriver situationen rätt bra. Raizan lämnar inte ingången mer än några meter och äter konstant och Zaphira letar bus och försöker få med de nya kompisarna. Sötnosar!

En midsommarnattsdröm

En sån midsommar vi har haft! Åkte till en kompis föräldrars hus ute på Hisingen igår eftermiddag. Där var det uppdukat med långbord och små färgglada glödlampor i slingor i ett partytält, så himla mysigt! Åt sill och färsk potatis, sjöng sånger och drack nubbe. Sedan kom grannarna och bjöd in oss att dansa runt deras midsommarstång! Kul att en barnfamilj bjöd in ett helt gäng med festande folk i 20-års åldern. Dom blev dock lite förvårnade över att vi var så många, haha. Vi lekte lekar, hoppade säck, balanserade potatis på sked och snurrade 10 varv runt en innebandyklubba. Vinnarlaget fick snaps eftersom dom hade varit för nyktra...  Haha. Vi hämnades så lekledarna fick smaka på sin egen medicin och snurra runt klubban och ramla in i buskarna. Gud vad vi skrattade! Efter det var det tårta och kaffe innan det var en kort paus innan det var  dags för grillning! Åt konstant, nomnomnom. Runt midnatt gick vi in och då var det dans i flera timmar. Det spelades allt från Pulp och Common people till Björnstammen, Spicegirls, Lily Allen och såklart massor av Håkan. Alla var med och dansade järnet! Framåt småtimmarna var det poolbad och skumpa i dagsljuset men då hade jag redan krupit ner i min sovsäck. 12 timmar svensk sommar när den är som allra bäst ♥ att det kom några skurar gjorde det bara mysigare att sitta i tältet...

Hade det jättetrevligt och hade lätt velat göra om det imorgon igen! Riktigt bra styrt av födelsedagsbarnen Lovisa och Bella och Henrik. Tur att vi stannade i Sverige över midsommar så vi inte missade årets fest! Inväntar vårt visum i början och nästan vecka och sen kan vi boka biljetter till flytten till Australien, ihhhhh!
 

GLAD MIDSOMMAR ALLA LÄSARE!

Önskar alla läsare en gladmiddsommar och bjuder på massa bilder från förra året. Då firade jag i Onsala en stuga med ett gäng kompisar. Åt gott, dansade, sjöng  och hade det mysigt. Allt var bra förutom sängen. Jag och Erik delade på en som var 80 cm bred. Lagom kul när Erik är en meter bredd... I år ska jag fira på Hisingen med kombinerat midsommarfirande/födelsedags-fest och nu är det sovsäckar som gäller istället! Vad ska ni hitta på? :)

Midsommar 2012

Tapas, kvällssol och tjejsnack

I tisdags var jag och Louise på La sombritas och åt ljuvligt goda tapas som bara smälte i munnen och pratade och pratade. Så himla mysigt! Älskar att gå ut och äta. Mat är verkligen något jag uppskattar så unnar mig att äta ute då och då. Är värt varenda krona.
 

Hej då släkten

Hade Hej då-middag för släkten i veckan. Vi brukar träffas 4-5 gånger per år och kommer känns konstigt att inte träffa dom på så länge. Tur att det finns skype och facebook så man kan hålla kontakten! Alla läser min blogg av och till,  även min mormor på 70+, så ska försöka hålla er uppdaterade till max om vad som händer på mitt äventyr. En sak är i alla fall säker, jag kommer sakna er ♥

Två muppar på Liseberg

Satan vad det rengade igår! Jag och pappa hade ju redan bestämt att vi skulle gå på Liseberg men när vi möttes utanför entrén öppnade sig himlen. Det slutade inte helt förän vi var på väg hemåt, 3,5 timmar senare. Det var ju inte många andra som åkte när det renga så mycket så var nästan ingen kö vilket var skönt. Man ska ju se saker från den positiva sidan men under de första åken när det regnade som mest kändes det dock som om någon kastade en påse småspik i ansiktet på en! Gjorde så ont att man fick hålla händerna för... Det verkligen öste ner! Vi gick runt och muppade oss i regnet. Tillslut var man så blöt att man inte orkade bry sig mer. Allt var blött. Skorna, byxorna, håret var plaskeblöta och händerna var stelfrusna. Satte sig på blöta säten utan att ens märka det. Vi hade i alla fall kul ändå! Åkte alla favoriter flera gånger, åt den obligatoriska våfflan och glass tills vi mådde illa. Så som det ska vara! Kommer nog aldrig glömma detta besöket. Besöket när det regnade. Konstant.
Hade med mig en regncape från stallet som jag gick runt i. Kände mig lite som Darth Vader. 

Underbara sommardagar

Jag har haft ett par riktigt härliga sommardagar denna veckan. Gått runt en sjö och försökt klappa kossor, haft hejdå-middag med släkten, jobbat mitt sista pass på ynka tre timmar, ridit ut i skogen och släppt hästen på bete, ätit tapas och tjejsnackat i flera timmar och varit på Liseberg. Nu känns det verkligen att det är sommar. Har bilder från allting med, det mesta kommer nog upp här för har nämligen hittat ett nytt fotoredigeringsprogram som är busenkelt att använda! Bilden nedan, från hejdå-middagen, fixade jag ihop på 30 sekunder och då är jag ändå nybörjare i programet. Wiho!
 
 

Good morning!

Idag inväntar besked från Australien. Hoppas jag. Tyvärr ser det just nu helt omöjligt ut för mig och Erik att börja samtidigt vilket är riktigt tråkigt. Men jag hoppas fortfarande på att det kommer lösa sig på något sätt! I väg ska vi i alla fall. Dagens plan är jobb, rida, släppa hästen i gräshage och sen träffa några kompisar på stan ikväll! En fullspäckad dag som lär gå fort. Det hoppas jag iaf, för imorgon ska jag gå på LISEBERG!Är så taggad! Har inte varit där och åkt en hel dag på år och dar känns det som. Kom ihåg att jag och fyra vänner var där förra året på en konsert. Stod i en av barerna vid scenen och fick ett infall! VI SKA ÅKA BALDER. Sagt och gjort, vi köpte biljetter och åkte. Att min kompis fortfarande hade på sig den kritstrecksrandiga kostymen från kontoret gjorde det hela bara ännu roligare.
 
Hoppas ni får en bra dag! 
 
En bild på mig från igår

Hejdå-fest

Här är några bilder från igår. Tog bara bilder från början av kvällen. Är SÅ (!!!) bitter på mig själv för att jag inte tog någon gruppbild! Hade varit så kul att ha. Grrr. De som kom senare och inte fastnade på bild var iaf:  Johanna, Björn, Linnea, Erica, Emma, Louise, John, Isabel, Andie och Johanna. Hoppas jag inte glömt någon nu.Är kul att komma ihåg när man kollar igenom arkivet tänker jag. Visst fastnar de bästa minnerna ändå i huvudet men det är ju kul att ha bilder som hjälper en att minnas. Man ångrar ju aldrig en bild man tagit. Att man aldrig lär sig. I Australien ska jag inte gå någonstans utan kamera. Så det så.
 
Här är iaf de bilder som togs:
Majornas finaste par
Var inte mycket kvar av detta bordet när himlen hade öppnat sig 
Boys
Daniel försöker vara hård och Anton är supergullig
Duktiga Clara som grillade hamburgare (nästan) hela kvällen ♥
I väntan på maten
Girls girls girls
Lekar
Final mellan mig och Erik, MITT LAG VANN. Såklart!

TACK FÖR IGÅR!

Hade Hejdå-fest för våra närmsta vänner i går kväll. Som visade sig vara 20 stycken. Hehe. Inte lätt att vara populär ;) Undrade ett tag hur det skulle gå - skulle nämligen grilla hamburgare tillsammans först! Men på något sätt löste sig  smidigt tack vara att alla var så gulliga och hjälpte till! Skulle först vara 15 men när folk åkt från Båstad och tagit ledigt från jobbet så kan man ju inte säga nej. Så skulle alltså tillaga löjligt många hamburgare... Men fyra kilo kött senare så fick alla åtminstonde var sin. Seda hade vi lite otur med värdret. Precis när vi kommit ut med maten på långbordet på altanen så öppnade sig himlen! Så fick knö in oss inomhus. Svensk sommar i ett nötskal ♥ När maten var uppäten blev det lekar! Allt från få pennan i flaska till shots och påstående lekar när man ska ge en lapp till den i sällskapet som man tyckte passa bäst in på påståendet! Hahaha, Björn fick påståenden som höjde hans manlighet till skyarna. Mycket nöjd kille resten av kvällen. Fantastiska Louise bakad tre (!) tårtor med citronmarränger, grädde och jordgubbarsom vi smaksade i oss! NOM NOM NOM.
 
Runt 12 åkte vi in till stan. Tog en drink på Soho och sedan skulle vi ut. Att gå ut 15 pers, varav vissa var minderåriga, på avenyn klockan två  en lördag är så gott som omöjligt när man inte löst lista. 100 meters kö överallt. Så satte oss på Lilla London och tog ett glas innan några av oss gick hem och nåra gick på efterfest.
 
Jag hade det hur trevligt som helst och det verkade som gästerna trivdes med! Verkligen en lyckad kväll. Kan verkligen inte förstå att det kommer dröja ett år innan jag träffar vissa av dessa människor igen. Känns helt overkligt. Men iaf - TACK SOM TUSAN FÖR IGÅR ALLIHOPA! Kommer sakna er. 
 
Denna söndag har spederats med hetsstädning och sängliggandes med Games of thrones. Bilder kommer imorgon!

Nöjda efter en av våra sista kvällar i Göteborg
Bilder från förra helgen

Två år senare - och vi kör igen!

Även om det strular till tusen med vår ansökan så ska vi ha en liten hej då-fest med våra homies. För två år sedan hade jag lite folk över som grillade hos mig. Känns som en livstid har passerat på bara två år. Sedan dess har jag tagit studenten, skaffat ett nytt jobb, börjat på handels, blivit tillsammans med Erik, lärt känna massa nytt folk och tappat kontaken med många. Av de som var här senast har fyra flyttat utomlands och bor fortfarande kvar där och nu ska vi åka i väg ett år. Undra vad som har hänt med oss om man snabbspolar tiden ytterligare två år framåt!?
 

10 år tillsammans

Kommer sakna Zippan så mycket när jag åkt. Även om hon är hemsk ibland så är hon ändå den personligaste och roligaste hästen jag har träffat. I december har vi haft henne i tio år. En människa kan man ju bara säga till "Tja tja, nu sticker jag till Australien kommer tillbaka om ett år" och smsa lite om man sakar dom, men en häst är det ju inte lika lätt med. Jag tänker mig att Zippan kommer stå liten och övergiven i sin box och undra varför jag har övergivit henne. Så är det såklart inte, mamma och Nina kommer behandla henne som den diva hon är, men ändå. Lilla Zippan... Ska till stallet nu och galoppera i skogen nu så mannen fladdrar! Man får ju passa på!
 
 
På vår första och sista utställning 2009
 

Blodomloppet 2013

För tio dagar sedan sprang jag blodomloppet med fem vänner! Var så himla roligt! Man blir verkligen taggad och glad av att springa tillsammans med så många andra, har du inte gjort det än, anmäl dig till ett lopp!! Var nästan 12 000 som sprang runt i Slottsskogen i den stekande kvällssolen.

Min tid var katastrof. Hade inte sprungit på två, tre veckor innan då jag fokuserat på tentan som var tre dagar efter loppet, och startade långt bak så var näst intill omöjligt att springa om folk. Så jag följde rytmen, sprang om några när det gick, och när vi närmade oss målet kände jag att jag hade krafter kvar så då körde jag superspurten. Men var inte alls så trött när jag kom i mål, förra året när jag sprang på 25:25 låg jag i fosterställning i en kvart efteråt, men nu kunde jag lungt gå tillbaka till vår filt utan att vara speciellt ansträngd. Så var väl inte konstigt att min tid blev 27:41 när jag inte tagit ut mig max, inte tränat och hade dålig startplats. Men är ändå besviken, vet att jag kan så mycket bättre! Nästa gång SKA jag springa under 25!

Här är några härliga bilder på oss. Man blir sugen på att springa mer lopp! Hade jag inte flyttat snart hade jag lätt sprungit midnattsloppet i augusti också.
Laddade innan start
 Bild med bloddroppen
 I MÅL! Med våra fina medaljeroch lagom fina miner, haha
 
 

Yakidakida

I onsdags var jag ute med Lovisa och Bella. Satt på Italenska och delade på en natcho tallrik, mums! Natchos är verkligen min svaghet... Så fort jag är ute på något ställe och jag får reda på att det har natchos MÅSTE jag beställa in. Än så länge är den bästa och mest prisvärda fortfarande Ciceros på Linnégatan!
 
Sedan gick vi vidare till Yaki. Jag brukar aldrig gå ut på onsdagar så undrade om ett tag om det skulle vara något folk ute men det var det, såklart. Göteborg är inte så litet som man kan tycka ibland! Men så himla tråkigt att de rödgröna fick igenom sitt förslag med att stänga klubbarna vid tre alla dagar utom onsdagar! Innan har jag inte reflekterat så mycket över beslutet, även om jag såklart tycker det är fel att staten bestämmer när folk ska gå hem, men nu när jag var ute en onsdag och stod på dansgolvet fem i tre blev det så tydligt hur fel beslutet faktiskt är.
 
Klockan tre var dansgolvet fortfarande fullt av glada, dansande människor som lätt hade velat fortsätta två timmar till. Det hade ju dessutom genererat i fler arbetstillfällen och jag tror kanppast det blir fler alkoholister för att klubbarna har öppet två timmar till. Festandet forstätter ju bara på på svartklubbar och efterfester hemma hos folk och då har ju polis och vakter verkligen ingen koll på alkoholintaget. Dessutom förlorar staten pengar på det eftersom skatten på alkholen på krogen försvinner. Det är verkligen bara ett bittert sossebeslut. Usch.
 
Men en desssto roligare sak var att sångaren i Mando diao och Adam Lundgren som spelade en av huvudrollerna i Torka aldrig tårarar utan handskar med var på plats på Yaki. Jag följde serien slaviskt och har även köpt böckerna så kändes lite surrealistiskt att se och prata med honom i verkligheten. Sa iaf att han var grym i serien, hoppas han förstod att jag verkligen menade det och inte tyckte jag bara var någon jobbig brud...

Lovisa & jag

Sista tävlingen på över ett år :(

Ägnade nationaldagen åt att starta två klasser på hemmaplan! LC och LB. Zippan dog totalt när jag gick in i första klassen så i andra klassen var målet att rida på tid! Alltså att få henne gå fram så mycket som möjligt. Hon ska veta att de tre minuter hon är inne i manegen är hon på jobb och inget annat. Det lyckades! I LB:n  gick hon fram så mycket att hon fattade galopp en gång i traven. Det är verkligen ett stort steg för oss då damen brukar ha tuggummi under fötterna när vi kommer in på banan!
 
Nu när vårt största problem (framåtbjudningen) är fixat gäller det bara att få ihop hela paketet. Takt, vägar, följsamhet, u name it. Man måste träna på att tävla för det är en helt annan sak än att träna. Hade helst velat åka ut på tio klasser och bara rida tills det sitter!! Men nu går ju inte det eftersom jag flyttar snart,,. Undar om Zippan ens känner igen mig när jag kommer hem
 
 

Resultatet blev att jag kom näst sist i LC med 65 procent och trea i LB med 59 procent. Var 6-7 startande i varje klass. Men var en klubbtävling så poängen ligger väl ca 10 procent över om man jämför med lokala.  Fick en 5:a på en galoppfattning fast den kom 20 meter för sent (borde fått en trea) och en 5:a på en halt som var nästintill helt perfekt (enligt våra mått, hehe) så kritiken var väl inte helt konstruktiv.  Men men, så är det i bedömningssporter. Blir alltid subjektivt till en viss del. Därför jag älskar hoppning. Svart eller vitt.
 

Sweetheart

 
I belong with you,
you belong with me,
you're my sweetheart
 

Bilder från summerburst

Här kommer bilder från Summerburst! Vill ni veta om hur det var, läs detta inlägget.
 
Så taggad man kan vara inför tenta i fem timmar... OCH GUETTA!
Även snygga människor behöver gå på bajamja
Babes
You shoot me down, but iI won't fall am titanium
You shout it loud, but I can't hear a word you say
We work hard, play hard
Keep partyin' like it's your job
The only thing we know how to do
Said it's the only thing we know how to do
 
Obligatorisk hissposen
Chillaste förfesten
Ullevi i sikte
 ♥ 
Saft
Inne
Tomma läktare :(
Måste skaffa mig kortare kompisar, ser ut som en liten snorunge
och så drar det igång....
Just surrending yourself to the rhythm, 
With your Hands up in the sky, 
Feel the energy deep inside your system 
And leave this world behind
Ösösös
 Every time I feel the pressure start to rise 
Heaven only knows the way you've satisfied 
Your fire gives me sweet consolation 
The sun hits like a bullet of faith
And then suddenly I'm wide awake

Fett
BOM BOM BANG
 
The end

Håkan VS. Summerburst

Bilder från Summerburst 2013 hitar ni här

Jag velade ini det sista. Håkan eller Summerburst. Nostalgi eller mainstreams dunkande.

 

Hade jag gått på Håkan hade jag med största sannolikhet stått och lipat för att jag skulle lämna denna mer eller mindre fantastiska stad. Det vet jag inte om jag hade velat.

 

Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har sett Håkan live. Alla gånger på Liseberg, spelningen i Scandinavium 2008, Peace and Love 2009 och 2011 och Slottskogsvallen första gången han spelade där. Jag kommer ihåg kontrasten mellan spelningarna på Peace and love. Första gången var det magi rakt igenom. Det var som att vara hemma fast man var uppe i Borlänge och 40 000 fötter studsade konstant upp och ner i 2,5 timmar. Att solen gick upp och ner på himlen under samma spelning gjorde inte saken sämre. Två år senare kändes Håkan trött. Han spelade inte ens tiden ut. Har det ens hänt någon gång tidigare? Mellansnacken var identiska med spelningen på Slottskogsvallen bara någon vecka innan. Det kändes uttjatat och urvattnat. Det kändes som luften hade gått ur oss när vi gick därifrån.

 

Därför kändes det som om att ge honom en ny chans med den nya spelningen efter att de nya låtarna släppts. Den nya plattan känns allt annat än urvattnad. Förutsättningarna skulle vara perfekta. Sommaren har just börjat, det var hemmaplan och det var över ett år sedan vi fått se vår kung dansa sig svettig senast. Göteborgarna hade abstinens. Men så kände jag ändå att det var roligare med två dagars festivalstök. Få någon form av festivalstämmning. Två dagar av tokfestande och tokdansade istället för två timmars euforia.

 

Så i fredags, efter att ha skrivit tenta i fem timmar, var det dags. Jag skulle skulle se David Guetta för första gången. Var taggad till tusen och förväntningarna var maxade. Efter en drink hemma hos Adam så kommer vi in på Ullevi en kvart innan Guetta ska börja. Så ser jag de tomma läktarna. Läktarna som under Bruce Springsteens spelning förra sommaren var fyllda av allsångssjungande, dansade människor med händerna lyfta. Nu stod de där. Blåa och tomma. Känslan var inte riktigt den samma. Men så drar Guetta igång. Hans låtar är inte att leka med. Men publiken! Skäms. Man hade kunnat tro at Johnny och Conny som åkt till storstaden Göteborg och matchat sig med Summerburst linnen på sina spinkiga solariebruna kroppar skulle bjuda på någon sorts ös med icke. Vi kunde utan problem komma längst fram. Längt fram ser jag en kille som sitter ner. Konstigt att orka sittdansa så länge tänker jag men så ser jag. Killen sitter i rullstol. Inte ett ont ord om personer i rullstol, det är självklart jättekul att de får möjlighet att vara lika delaktiga som vi utan funktionshinder, men det säger lite om trycket. På så här stora spelningar brukar man få kämpa för att hålla sig på fötter om man står längst fram. Svetten brukar rinna och man får klänga sig fast i varandra för att inte falla. När sedan öset drar igång lyfter man som i en gemensam människomassa. Här körde rullstolskillen kompisar lugnt ut honom när han kände för det. Folk flyttade sig utan problem och hejade lite glatt då det såg att han hade kunnat få vara med enda längst fram.

 

Så efter ett tag gick jag och Adam bak till baren. Där var det i alla fall dans och ett uns av tryck. Pratade med några bekanta jag sprang på. Vi såg i sin fulla prakt och dansade till låtarna vi festat till de senaste fyra åren. Nostalgi, javisst. Men Guetta fick inte Ullevi att koka. Vi blev ljumna och vi hade det trevligt men det var mer sällskapet av Adam som gjorde kvällen. Vi hade lika gärna kunnat vara hemma och satt på NRJ. Senare i vimmlet på terrassen på en av evenyns krogar mötte jag två tjejer. De sa att trycket hade varit enormt längst fram. De har aldrig vari på någon tältfestival eller någon av Håkans spelningar. Den saken är säker.

 

Men på lördagen hände det. Efter att ha varit ute till klockan fem på fredagen och masat sig ut på stan och ätit en välförtjänt hamburgare började festivalstämmningen komma krypande. Vi satte oss på taket. Såg Ullevi på tryggt avstånd och hade en mysig liten förfest. Bara vi tre. Frossade i vår ful kultur och pratade om allt mellan himmel och jord. Jonas MMS:ade bilder till vår kulturella vän i svart polo tröja på våra 20 xcider, Jonas ûber menthol cigaretter och berättade att veven var i fullgång. Vår vän vred sig i plågor och vi fortsatte in mot Ullevi.

 

Alesso och Axwell. Vilka män. De bjöd på ett sånt ös. Till skillnad från Guetta kändes de som de ville vara på scenen. De var inte på något jobb, de var genuint glada över att få besöka Sveriges framsida och det kändes åtminstone inte som detta bara var en spelning av raden av många, många andra. Även om det såklart var så, så krävs det inte så mycket för att få publiken taggad.  Några ord över hur bra vi är och vilken fet kväll det är räcker långt. Även om läktarna fortfarande var ödsligt tomma var det sådan hysterisk dans nere på golvet så att man inte ens noterade dom. När jag satt på Eriks axlar, tre meter över marken, och kände petflaskorna i ryggen av upprörda kortisar bakom oss, kände jag att jag valt rätt trots allt.  Slottskogen och Håkan är fint och bra till mycket men den 8 juni 2013 tror jag inte de kom i närheten av ett sånt festande som ägde rum inne i Sveriges största arena, och det var festandet jag ville komma åt, inte ett känslomässigt hej då. Det får vänta lite till. 

 


Efterlängtade sommarlov

Äntligen, äntligen, äntligen har jag sommarlov! Hann bli rejält skoltrött de sista veckorna, men det är väl inte konstigt efter 14 år utan uppehåll vid skolbänken? Men att gå till tentan i fredags med vetskapen om att oavsett hur den här tentan går kommer jag se Guetta ikväll, den var go! Och jag tror faktiskt tentan gick vägen. YIHAAA! 
 
David Guetta i fredags, mer bilder kommer imorgon ♥

Det går bra nu. Eller?

Heej bloggen! Saknat mig? Förstår att ni varit oerhört nyfikna på vad jag har hållt på med. Ska sluta plåga er och uppdatera.

 

För det första har jag ju insett att tentan jag har är 10 gånger svårare än jag trodde. Mina kompisar bara ”eschhh den klarar man på en vecka” men nu visar det sig att den läraren som gjorde deras tentor har trillat av pinnen. Han gjorde alla tentor likadana så då var det ju busenkelt. Nu har vi en ny, mycket hurtig och ambitiös som inte bara har helt nya tentor utan även en ny kursbok på 800 sidor på engelska med 3000 tryckfel i. Hurra! De jag känner som gjort tentorna sen han tog över har kuggat tre gånger i rad. Så får hoppas på att mina goda gärningar i mitt tidigare liv räddar mig på fredag. Och om det skulle gå dåligt kan jag ju 1. ”Bara göra om tentan när jag kommer hem 2. Slipper bryta min trend med fina VG och kan plugga den ordentligt nästa gång och lära mig det ordentligt (like that’s gonna happen)  3. Kan ju bara tänka YOLO och låtsas att jag är en sån där fräck ungdom som bara lever för att fånga dagen och gå till Ullevi och dansa till dunkadunka och glömma alltsammans.

 

Sen var det ju det här med blodomloppet i måndags då. Det genomfördes och var riktigt roligt! Såna fina tjejer jag känner! Blir glad bara jag tänker på dom. Tiden är inget vi (vilka vi, är ju rätt mycket envägs kommunikation här, hehe) behöver diskutera här. Sprang ju iofs inget, förutom till bussen då, på två-tre veckor innan så är ju inte så konstigt men ändå. Har ju ändå ambitionen att springa jättefort. Inte viljan riktigt än bara.

 

Så nu kvarstår det bara (förutom tentan dårå) två dressyrklasser imorgon med hästen! Vissa ängar ju dagen innan en tenta man har mycket bristfälliga kunskaper för med näsan i böckerna medan andra skuttar runt på sin pålle med hopp om att kaaaanske kanske kanske få en rosett. I alla fall ett kort från mormor där det står ”Du var bäst!” på. Hihi! Sen är det två dagar av FESTIVAL (så ledsen att PL lagt ner buhuhu kommer komma ett deppigt inlägg om det, var så säkra) och sen är jag ledig! Yihaaaa! Hörs på måndag! Puss & kram ♥

 

Ps. Nej, det var ingen bra idé att jobba 20 timmar i veckan samtidigt som man ska tentaplugga/träna inför ett lopp/träna inför en dressyrtävling/njuta av sommarvärmen/planera en flytt till andra sidan jorden. Påminn mig om det nästa gång!! Ds.

 

Ps 2. Insåg nu, klockan 11 på kvällen att man måste lära sig programmet inför dressyrtävlingar. Dagen innan alltså. Varför (VARFÖR!?) tävlar jag inte enbart i hoppning. Ds.