Picnick in Botanic Gardens
Idag gjorde jag och Erik något vi aldrig har gjort under våra 2,5 år tillsammans eller sen vi flyttade hit trots att vi (jag) pratat om det varje vecka. Nämligen att gå på picknick! Har visserligen haft picknick med mamma och pappa när de var här men det är inte riktigt samma sak och dessutom var det in en fulare park. Men idag var det alltså dags för vår första egna picknick tillsammans! Glada i hågen traskade vi iväg till Botanic Garden. Man hade kunnat tänka sig att det skulle vara svårt att enas om en lämplig plats att sitta på eftersom 1. Parken är gigantisk och 2. Jag vill sitta i solen och Erik i skuggan. Dock finns det ju något som löser alla problem snabbare än snabbast och det är hunger. Vi tog första bästa bänk och jag tog på mig en medhavd jacka så jag kunde sitta i skuggan utan att förfrysa. Är ju faktiskt 28 grader ute men när man har vant sig vid 45 är 28 grader faktiskt kyligt. Tro det eller ej.
Vi hade med oss klassiska picknicksbaguetter (säger jag som aldrig picknickar, haha) bestående av vitt bröd, kyckling, tomat, sallad och gurka. Till den drack vi picknickens dryck nummer ett, nämligen saft! Till efterrätt blev det kaffe och choklad. Nu blev jag dock lite sugen på att göra en lite mer advance picknick, alltså en picknick 2.0 då jag tänker mig att vi äter på en filt istället för på en bänk och har med oss lite mer plockmat så som ost, kex, vindruvor, färdigskuren paprika etc. och äter på tallrikar och kanske rent av festar till det med en flaska vin! Men den picknicken kräver ju lite mer förhandsarbete och porslin att ha med sig så det återstår att se om vi orkar med det… Hmmm.
En sak är i alla fall säker, nu kan jag pricka av Picknick i Botanic Garden på min To do in Adelaide-List. Hurra, nu är det bara 26 saker kvar! (Kom nu bara inte och säg att man måste picknicka på en filt för att det ska räknas….)




Kommenterer